• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim gibi kelimeleri yarim soyleyen var mi ya ?
Deniz - de.
Havuza gemiyi koydu.anni bak yü.(yuzuyor)
Biliyor ama devamini soylemiyor cocuk sinirlerim bozuldu shdhdhdhdjje :)

Cikamiyorum yerine - çıkamama (cok guluyorum)
Açamama.
Giyemiyorum yerine giymiiiiii :)

Anne şuna bak hoho(motor) kizim o motor hoho:)

Bazende anne bak ucak ucuğoooi gibi net ama genelde kisaltmali cok guluyoruz :)

Onun disinda 2 yas sendromu tavan.bildiklerimle uyguladiklarim birbirine karisti hic boyle yetersiz hissetmedim herhalde kendimi.disimi sıkmaktan bir hal olmalara devam :) mudahale etmeyeyim dedikce tehlikeli isler pesindeyiz.mumkun degil.haliyle dur yapma hayir demekten bir halim :)
aynen site bahçesinde lütfen teyze vera yi getirme diyorlar😁🤣
erkeklerle takiliyor bizimki
herkesin oyuncağına oyununa salça herkesin elinde ne varsa çekiyor 🙄
bisklet gotursek scooter
scooter gotursek bebek
bebek götürsek yemek bla bla
sitede koloni şeklinde gezen analar ve bebeleri var ayar oluyorum onlara
şıkır şıkır giyinmiş ellerinde envai çeşit oyuncak olan bebeleri cardaklardan muhabbetten kalkıp bi zahmet çocuklarını uyarmayan habire çay kisir yiyen annelr...
yani benim bebem de afacan ama bazı büyük çocuklar da bu yaş grubu için ana tehlikeli grup gibi
kafam karışık ne yaziyom🤪😁

bizim konuşmalarimiz kendine göre renkler le ilgileniyor bu ara her şey pembe mavi mor
yemeklerden
süt şüt
makarna maka
domates doma
su şu

bazen çok saçma seyler de var biz de de
şevval mesela şöpet 🤣 ne alaka anlamadım
teyse teyşe
dayı dıyı

artik anne yok
ANNEMMMM var 😁🤣
aşırı kedi sevgisi var bahçedeki tüm kedilerin peşinde yakalarsa kucağına aliyor...

kucuklerle hep iletişim kurmak istiyor
çoğu mesafeli 🙄

Ne yarını bir haftdır aynısını yapıyor😀 Aslında uzun zamandır gündğz 2-3 saat uyur gece de 8-8,5 saat uyuyordu. Gece 21:30 yatar sabah 6 da kalkardı. Öğlen de 13 de yate 3-4 gibi kalkardı bunda sıkıntım yoktu da işte öğlen 3:30 da uyuyunca ben dağıldım😂 Gece 23 te yatıyor🤦‍♀️ Gerçi 17-18 aylık olana kadar gece saat başı uyandığımız için buna şükrediyorum. Eski botlarıma baktım da 8 saat uyudu 6 kez uyandı yapmışım hep.
Dediğini uygulamaya hiç cesaretim yok😀 Valla bu sefer öğlen hiç uyumaz öğlen uykuları da gider bizimkinin uykulara güven olmaz. Hem gündüz çok yorulursa gece de uyku sıkıntısı çekermiş çocuklar.
Ama sağol canım yardımcı olmak istediğin için🌸
Biz de 2ay önce öyle birşey yaşadık akşam beşte uyuyordu gece geç saatlerde uyuyordu 10gun kadar sürdü.O dönem Park yataginin ön kısmını açtım Kendi gidip çıkıyordu.Yatagi değiştiği için anlam veremedi galiba sonra alıştı uykusu gelince gidip uyumaya başladı oglenleri.Gecici bir durumdur belki.Evde yatağında bir değişiklik var mı? Kendi kendine uyuyor mu?

Günaydın herkese 🥰

Azı dişimizin yarısı göründü
17. Dişimiz oluyo kendileri🤓

Son günlerde Gece bi kere ağlıyordu uyku arasında 5 dk filan
sarıldığım zaman sakinleşip su içip uyuyordu
Sebebini öğrenmiş oldum

Aynı valla, tatilde kilo vermiştim ben de koşturmaktan 😂 Az önce eve girdik, 50 dakikadır dışardaydık, eve giriyoruz diye saçımı başımı yoldu 😂 Son anda geri gitmek istedi, artık takatim kalmamıştı. Yolda gördüm iki kız çocuğu annesinin elinden tutmuş yürüyorlar, iç geçirdim öyle 😂
Biz dışarda kuzuyuz teyzesi 😚
El ele geziyoruz
Erkekler fena olur diyorlar ama istisna bizimki
Ama anneye düşkünlük olayı çok doğruymuş
Bildiğin koala 🐨

El ele geziyoruz
Bildiğin koala 🐨
Bizimki de oyle. Bacagima yapisiyor bi yere gittigimizde. Daha once anneanneye gittigimizde daha rahatti, simdi beni bir sn birakmiyor. Isim olsa bi yere nasil birakirim diye dusunuyorum. Donemseldir insallah.

Bizimki de oyle. Bacagima yapisiyor bi yere gittigimizde. Daha once anneanneye gittigimizde daha rahatti, simdi beni bir sn birakmiyor. Isim olsa bi yere nasil birakirim diye dusunuyorum. Donemseldir insallah.
Sizinki bizden fazla biraz ☺️
İnşallah öyledir canım

El ele geziyoruz
Bildiğin koala 🐨
Hay Allah yaaa maşallah diyelim ne diyeyim 🤣 Eşim de usluymuş küçükken, ben de öyle, ama abim her yeri birbirine katarmış, sanırım dayıya çekti yumurcak 😂 Babasına aşırı düşkün bizimki de 🤷🏻‍♀️

Canım sen bu düzende devam et o zaman, hani en azından 3 buçuk değil de 3’e doğru uyutmaya çalışmaya başla. Bizimki sabah 7.30’da kalkıyor. Öğlen 1-3 arası uykuda oluyor, bazen 3 buçuğa kadar uyuyor. Gece de 10.30’da yatırıyorum, uyuması bazen 11’i buluyor. Gece saatlerimiz aynı yani. Sadece siz sabah fazla uyanık kalıyorsunuz, biz öğleden sonra.
Öyle yapıcam artık. Belki değişiklik yapıl erken uyumak ister😊

Biz de 2ay önce öyle birşey yaşadık akşam beşte uyuyordu gece geç saatlerde uyuyordu 10gun kadar sürdü.O dönem Park yataginin ön kısmını açtım Kendi gidip çıkıyordu.Yatagi değiştiği için anlam veremedi galiba sonra alıştı uykusu gelince gidip uyumaya başladı oglenleri.Gecici bir durumdur belki.Evde yatağında bir değişiklik var mı? Kendi kendine uyuyor mu?
Bizim de 4-5 gündür böyle. Belki 19 güne düzelir.Hiç bir değiliklik yok da pazar günü tatile gidiyoruz asıl değişiklik orda. Bu düzenle uyursa denize girmesi gereken saatlerde uyumuş olcak. Kendi kendine değil de ben yanına yarınca uyuyor.

Bizim gibi kelimeleri yarim soyleyen var mi ya ?
Deniz - de.
Havuza gemiyi koydu.anni bak yü.(yuzuyor)
Biliyor ama devamini soylemiyor cocuk sinirlerim bozuldu shdhdhdhdjje :)

Cikamiyorum yerine - çıkamama (cok guluyorum)
Açamama.
Giyemiyorum yerine giymiiiiii :)

Anne şuna bak hoho(motor) kizim o motor hoho:)

Bazende anne bak ucak ucuğoooi gibi net ama genelde kisaltmali cok guluyoruz :)

Onun disinda 2 yas sendromu tavan.bildiklerimle uyguladiklarim birbirine karisti hic boyle yetersiz hissetmedim herhalde kendimi.disimi sıkmaktan bir hal olmalara devam :) mudahale etmeyeyim dedikce tehlikeli isler pesindeyiz.mumkun degil.haliyle dur yapma hayir demekten bir halim :)
Yapma dedikçe inadına yapıyor. Geçen gün boyama kalemini gözüme baka baka ağzına aldı yapma diyeyim diye. Kelimeleri tam söylemesi konusunda azıcık da olsa üstüne gittiğin oluyorsa ve bunu anlıyorsa inat ediyor olabilir. Bir de eninde sonumda konuşacaklar boşver stres yapma. Belki 4-5 ay sonra öyle çok konuşacak ki azıcık sussun diyeceksin😂 Arkadaşım şu an o durumda beni arıyor susmuyorrrr bizim kızzz diyor😀 3 yaşında😀

Bizim de 4-5 gündür böyle. Belki 19 güne düzelir.Hiç bir değiliklik yok da pazar günü tatile gidiyoruz asıl değişiklik orda. Bu düzenle uyursa denize girmesi gereken saatlerde uyumuş olcak. Kendi kendine değil de ben yanına yarınca uyuyor.
Canim tatilde duzen degisiyor, rahat ol. Bizim cok garip olmustu. Oglen denizde oldugumuz icin donuste banyoydu yemekti derken 4-5 hatta 6'da uyudugu oldu. Aksam da 11 gibi uyudu. Sabah da gec kalkti hep 10 gibi. Asil duzenimizden cok farkliydi, korktum buna alisir diye. Ama dondugumuzun ertesi gunu eski duzende devam ettik.

Canim tatilde duzen degisiyor, rahat ol. Bizim cok garip olmustu. Oglen denizde oldugumuz icin donuste banyoydu yemekti derken 4-5 hatta 6'da uyudugu oldu. Aksam da 11 gibi uyudu. Sabah da gec kalkti hep 10 gibi. Asil duzenimizden cok farkliydi, korktum buna alisir diye. Ama dondugumuzun ertesi gunu eski duzende devam ettik.
Sabah 10 da kalkması iyiymiş aslında😀 öğlen hangi saatlerde denize girdi? Bu uyku dizenni devam ederse bize öğlen sıcağı kalıyor o da olacak gibi değil

Oglen 1-2 gibi girdik. Sicak hep sicak 😅 iyi koruduktan sonra sorun olmaz.
Valla çok haklısın giden 2-3 arkqsaşım da o saatlerde girmiş bebeği bizimkilerden de küçük ana bizim baba pimpirikli😀 Yoğurtta önerebileceğin marka var mı orda yoğurt yapanayacağım için mecbur hazır olcak. Bir de sen de şekerli yedirmiyordun dimi? Artık ev yapımı şekerli keklerden ver büyüdü 2 yaş oldu diyorlar ama bilemedim.

Valla çok haklısın giden 2-3 arkqsaşım da o saatlerde girmiş bebeği bizimkilerden de küçük ana bizim baba pimpirikli😀 Yoğurtta önerebileceğin marka var mı orda yoğurt yapanayacağım için mecbur hazır olcak. Bir de sen de şekerli yedirmiyordun dimi? Artık ev yapımı şekerli keklerden ver büyüdü 2 yaş oldu diyorlar ama bilemedim.
Sana bi sey diyeyim mi biz cok koruyoruz cocuklari galiba. Gunes gormemis bembeyaz yabanci bebeler hep denizdeydi, hic bizim kadar korumaci degildi aileler. Gunesten korumak cok onemli ama fazlasi da genel olarak direnclerini dusuruyor bence. Ben mesela soguktan da cok korumamaya calisiyorum, kisin da kat kat giydirmiyorum, yazin da azicik islandi diye hemen degistirmiyorum. Gecende dayimin esi oglumun ustu az islaninca degistir ustunu hasta olacak diye bikac kez soyledi. Ben bi sey olmaz dedim ama hic hosuna gitmedi. 😅

Hazir yogurt hic vermedim ben, kendimiz de yemedigimiz icin tavsiyede bulunamayacagim canim. Zaten benimki secici oldugu icin yiyecegini sanmam.

Sekerli yedirmiyorum ama birkac aydir cikolata veriyorum azicik. Kinder sutlu cikolatayi cok seviyor, arada veriyorum. Bir de tatilde birkac kez gofret tarzi yedi ama evde asla vermiyorum cikolata disinda bir sey. Kek ve tatli tarzi hic yemedi oglum da. Sutlac denedim, agzina bile goturmedi. Cok da israr etmiyorum. Bizim evde cok tatli olmaz, ben 40 yilda bir misafir gelecekse belki kek yaparim, ona da hic denk gelmedi. Ama genel huyundan dolayi yiyecegini pek sanmiyorum versem de. Denk gelir de yemek isterse engel olmam ama ev kekine.

Sana bi sey diyeyim mi biz cok koruyoruz cocuklari galiba. Gunes gormemis bembeyaz yabanci bebeler hep denizdeydi, hic bizim kadar korumaci degildi aileler. Gunesten korumak cok onemli ama fazlasi da genel olarak direnclerini dusuruyor bence. Ben mesela soguktan da cok korumamaya calisiyorum, kisin da kat kat giydirmiyorum, yazin da azicik islandi diye hemen degistirmiyorum. Gecende dayimin esi oglumun ustu az islaninca degistir ustunu hasta olacak diye bikac kez soyledi. Ben bi sey olmaz dedim ama hic hosuna gitmedi. 😅

Hazir yogurt hic vermedim ben, kendimiz de yemedigimiz icin tavsiyede bulunamayacagim canim. Zaten benimki secici oldugu icin yiyecegini sanmam.

Sekerli yedirmiyorum ama birkac aydir cikolata veriyorum azicik. Kinder sutlu cikolatayi cok seviyor, arada veriyorum. Bir de tatilde birkac kez gofret tarzi yedi ama evde asla vermiyorum cikolata disinda bir sey. Kek ve tatli tarzi hic yemedi oglum da. Sutlac denedim, agzina bile goturmedi. Cok da israr etmiyorum. Bizim evde cok tatli olmaz, ben 40 yilda bir misafir gelecekse belki kek yaparim, ona da hic denk gelmedi. Ama genel huyundan dolayi yiyecegini pek sanmiyorum versem de. Denk gelir de yemek isterse engel olmam ama ev kekine.
Haklısın korumacı olmamak gerek fazla yoksa çok hassas oluyorlar. Mesela köye götürdüm azıcık esinti oldu nezle oldu o da orta kulak iltihabı.. Gerçi oynadığı çıcyktan da bulaşmış olabilir bilmyorum. Aslında ben de kat kat giydirmiyorum ama üstü ıslanınca hemen değiltirme durumun var yapan değil. İlk çocuk olduğu içindir belki koruma olayı ikincide insanlar o kadar kasmıyormuş.
Tatilde merak etmiştim yoğurdu ne verdin diye ama activia veririm artık.

Back