Ben de kisa kol zıbın ve uzun kol pijama ile yatırıyorum ona rağmen terliyor.Ev de çok sıcak değil aslında ben battaniye ile uyuyorum.Ama bebekler sevmiyor sıcağı demek.Ustunu de ne ortersem bırakmıyor sürekli dönüyorTam da bu iki konuyu bir kaç gün önce doktora sordumD vitamini hazirana kadar kullan sonra bırak dedi.
Salyası var son azı çıkıyor olabilir mi dedim. Çıkma ihtimali düşük, genelde 2,5 yaşa doğru çıkar dedi. Havalar ısındı, terlediği için uyanıyor olabilir. Geçen gün bizimki su gibi olmuş üstü, ben de artık kısa kol zıbın ve üstünü de ince uzun kol pijama giydiriyorum. Üstüne de sadece müslin örtüyorum gece yatarken.
Zaten ne örtersen ört üstünü açıyor gece boyu battaniye üstünde olmuyor. Bir de bizimki çok deli yatıyorBen de kisa kol zıbın ve uzun kol pijama ile yatırıyorum ona rağmen terliyor.Ev de çok sıcak değil aslında ben battaniye ile uyuyorum.Ama bebekler sevmiyor sıcağı demek.Ustunu de ne ortersem bırakmıyor sürekli dönüyor.İnce bir penye battaniye vardı onu örtmüştüm.
Masamiz yuksek, ona cikamiyor ama elindeki cubukla masanin ustundeki her seyi ittire ittire almayi ogrendikızlar sizinkiler de tabure sandalye çekip masa konsol v.s. ulaşmak istediği yereleri karıştırıyor mu yoksa veraya mi özelyaramazlık
Evet canim, 5 damla kullaniyoruz biz.Kızlar D vitamini kullanıyor musunuz hala 3 damla?
Biz başından beri 3 damla ama haziranda bırakalım dedi doktor, yaz geldiği içindir belki de.. Demir ilacına alıştı mı kuzucuk?Evet canim, 5 damla kullaniyoruz biz.
Alismadi malesef, doke saca zorla icirdik. Ama 6.hastalik oldugunda kan tahlili yaptilar, demire de bakmalarini istedim. Duzelmis degerleri, doktoru ilaci biraktirdi cok sukur. Ama ben ocean microfer veriyorum yine de. Istahsizlik yine basimizda.Biz başından beri 3 damla ama haziranda bırakalım dedi doktor, yaz geldiği içindir belki de.. Demir ilacına alıştı mı kuzucuk?
Demir ilacı sonrası dişlerde leke kaldı bizim.Alismadi malesef, doke saca zorla icirdik. Ama 6.hastalik oldugunda kan tahlili yaptilar, demire de bakmalarini istedim. Duzelmis degerleri, doktoru ilaci biraktirdi cok sukur. Ama ben ocean microfer veriyorum yine de. Istahsizlik yine basimizda.
D vitaminini ben de sise bitince birakirim sanirim. Doktoru ona bir sey demedi, devam dedi. Biz ek olarak multivitamin ve cinko (istah surubu) da veriyoruz. Cinkoyu da birakicam bitince, hicbi ise yaramiyor zaten.
Bizim de dislerde siyahlik var, gecici degil mi onlar yaDemir ilacı sonrası dişlerde leke kaldı bizim.
Emzirmeyi bıraktırmak istiyorum temmuz-apustos gibi. İnşallah rahatça başarırız. Sen de bıraktıracaktın sanırım. Senden taktik alırım o döneme kadar
Benimki emerken saçımla oynuyor yani onun peluş oyuncağı benim saçımBizim de dislerde siyahlik var, gecici degil mi onlar ya
Ben guya bugun sabir tasi surdum oglen, hic aldiris etmeden emdi uyudu. Ben mi yanlis yaptim anlamadim.
Bana cocuk psikiyatri tavsiye etmisti, emzirmeyi biraktirmadan birkac ay once her emdiginde eline pelus bir oyuncak ver demisti. Benimki zaten kendisi surekli elinde bir sey olsun istiyordu emerken. Ben de bir tane oyuncagi verdim surekli. Hatta sadece emme oyuncagi oldu. Bir iki defadan sorna kendisi emmeden once hep onu istemeye basladi. Doktor emzirmeyi birakinca o hissi o pelustan alir demisti bana. Bakalim, birakinca oyuncagi yine isteyecek mi
Söylemeyi unutmuşum malesef kalıcı. Hatta yeni çıkan bazı dişler de lekeli çıktı. Doktora söylediğimde temizletebilirsiniz demişti. Şimdi olmaz ama biraz büyüyünce temizletiriz belki.Bizim de dislerde siyahlik var, gecici degil mi onlar ya
Ben guya bugun sabir tasi surdum oglen, hic aldiris etmeden emdi uyudu. Ben mi yanlis yaptim anlamadim.
Bana cocuk psikiyatri tavsiye etmisti, emzirmeyi biraktirmadan birkac ay once her emdiginde eline pelus bir oyuncak ver demisti. Benimki zaten kendisi surekli elinde bir sey olsun istiyordu emerken. Ben de bir tane oyuncagi verdim surekli. Hatta sadece emme oyuncagi oldu. Bir iki defadan sorna kendisi emmeden once hep onu istemeye basladi. Doktor emzirmeyi birakinca o hissi o pelustan alir demisti bana. Bakalim, birakinca oyuncagi yine isteyecek mi
Bizimkinin ilk kelimesi memeydiBenimki emerken saçımla oynuyor yani onun peluş oyuncağı benim saçım
Hiç bırakacak gibi durmuyor yani bıraktırmak zor olacak. Millet gittikçe memeden uzaklaşır bizimki kelime olarak meme demeyi de öğrendi
Canım nasıl bir yatakta yatırıyorsun ayrı odada? Biz ikea kura kargoları montessori gibi kurduk ama güvenemiyorum.Cok gecmis olsun bu ara cocuklar hep hastabiz iyiyiz cok sukur..dis cikarma biti,emzirmeyi kestik,odamizi ayirdik evlerde tıkılı oturuyoruz cok bunaldik iste o var
Ikea minnen/luröy uzayabilen yatagi aldik.kendisi inip cikabildigi icin cok sevdi..cani istediginde inmesi biraz zorlar oldu uyku konusunda ama sinirlenmiyor en azindn..ya da gece korkarsa fln inip yanimiza geliyor,yanlardan dusme durumu vs pek yok.hic sorun yasamadik.simdiki aklim olsa o koca besikler yerine direk bunu alir yanimada 6.aya kdr anne yani alirdimCanım nasıl bir yatakta yatırıyorsun ayrı odada? Biz ikea kura kargoları montessori gibi kurduk ama güvenemiyorum.
Ben artık uyumaya götürmeden yarım saat önce emziriyorum. Sonra alt değiştirip tulum giydiriyorum, suyunu içiriyorum, sonra “pışpış”a gidiyoruzBenim de azaldı sanırım ama tam tersine süt azaldıkça daha çok memeye sarıyor. Bu arada emerek mi uyuyor? Emzirmeyi bıraksam da bağımsız uyumaya nasıl alıştırıcam bilmiyorum
Ne güzel olmuş güle güle kullansın, tatlı tatlı uyusun güzellikIkea minnen/luröy uzayabilen yatagi aldik.kendisi inip cikabildigi icin cok sevdi..cani istediginde inmesi biraz zorlar oldu uyku konusunda ama sinirlenmiyor en azindn..ya da gece korkarsa fln inip yanimiza geliyor,yanlardan dusme durumu vs pek yok.hic sorun yasamadik.simdiki aklim olsa o koca besikler yerine direk bunu alir yanimada 6.aya kdr anne yani alirdimama her sey tecrube cidden..
Ben geceleri yatarak emziriyordum ama son zamanlarda sinir geldi. Meme ağzında uyumak istiyordu resmen. Sonra birden gece emmelerini bıraktı şükür, o uyanınca ben memeye alıyordum kendini geri atıp sallanmak istiyordu. Gerçekten dayanamaz hale gelmiştim, kendiliğinden kesmesi çok iyi oldu. Şimdi gece uyanınca su içirip ayağımda sallıyorum, uyku tatlı geliyor meme istemiyor. Kahvaltısından sonra veriyorum.Saol canim. 20. Ayda kesebilirsin demisti. Ah nasilnkesecegimi bilsem. Sabaha karsi araliksiz emiyor saatlerce. Bugun sabah 7 gibi tamam dedim artik kapattim. Su saate kadar meme diye agladi.
Çok geçmiş olsun canım. İlaç kullanmadan atlatan emziren anneler var ama bizimkiler büyüdü artık.Kızlar ben covid oldum. 12. günüm. Emzirmeyi mecburen bıraktık. Ama uykuya geçişimiz çok zor. Uyanınca zaten yandık.
Ahhh ah bizim altımız dükkan ama üst katın gürültüsü ömrümü yedi şu iki senede. Kovidden önce misafirleri de bitmezdi, iki saat merdivende konuşmalar, kapıyı sert kapatmalar, yatak odasında terlikle tak tak dolaşmalar, kavgaları.. Say say bitmez.Diş demişken son azılar çıkıyor olabilir ya hayıııır diye çığlık atmak istiyorum2 aydır geceleri biraz rahatladık derken bugün ısırmalar, elimi tutup ağzına götürüp dişini gösterir gibi yapıp elimi ısırmalar ve bugün farkettiğim hafif salya.. İkinci azılar en erken 2 yaşa çıkar demişti doktor ama internette gezinirken 20 ayda ikinci azı çıktı diye bir yorum okudum. İnşallah 2 yaşta çıkar diş çünkü gün içinde akşama kadar tek başıma inanılmaz yoruluyorum, üstüne bir de uykusuzluk eklenirse..
Ses yapma olayına bebekten önce hiç takılmazdım, alt kattan gelen gürültüleri evin neşesi gibi görüp hatta çok sevimli bile bulurdum. Ama bebek ve uykusuzluk ikilisi beni ses konusunda psikopat yaptı. Bizimki uzun zamandır zaten sık uyanıyorken bir de ufak bir sese uyanan bir bebekti ki hala ufak seste uyanır. Sese alıştıramadım bir türlü. Bunda Tv açmamanın etkisi olabilir.
Alt katın çocuğu 6 yaşlarında ve eve arkadaşını da getirip gümm gümmm gürültüler, bağırış çağırışlar, yan komşunun kapısını sert şekilde kapatması, misafirleri kapıda iki saatte gürültüyle ağırlaması.. Bunlar gece uyumayan bebeğimi gündüz zar zor uyuttuğumda oluyor ve bana huni taktırıyordu. İnanır mısın ücretsiz izin aldığım bu iki yıla yakın sürede bebek bakımı değil bu alt ve yan komşu gürültüsünün stresi yaşlandırdı beniÇocukları 2-3 yaşında olsa söz dinletemez der gerilmezdim belki, belki 6 yaşındaki çocuğa da laf anlatamazsın ama uykusuz olan benim gerilmeme engel olmuyordu bu.
Neyse bu gürültü konusunda çok dertliymişimBizimki de sabahın köründe yere oyuncak vurmaya çalışıyor ama herkes uyuyor diyerek oyuncağını elinden alıyor başka oyuncak veriyorum napim
Peluş olması şart mı, bizimki peluş ve amigurumiyi hiç sevmiyor daBizim de dislerde siyahlik var, gecici degil mi onlar ya
Yumusak bir nesne olabilir, battaniye yastik bile olur. Sabir tasi hicbir ise yaramadi bizde, aksine daha cok emdiPeluş olması şart mı, bizimki peluş ve amigurumiyi hiç sevmiyor da
Sabır taşı çok duydum ama ne olduğunu anlamadım bir türlü. Ağustosta ben de bıraktırmak istiyorum. Bir yandan da kovid var bu kış da mı emzirsem diyorum. Tuvalet eğitimi sorunsalı var bir de. Onda da acele etmek istemiyorum ama acele etmezsem de gelecek kışı bezli geçirecek yavrucak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?