Büyüdükçe daha zor oluyor bıraktırmak evet umarım kolayca bırakır.Ben de hep emzirmek için savaş verdim 3.ve 6.ayda meme reddi yapmıştı.Hic emme meraklısı olmadı.Cocuktan çocuğa değişiyor.Bu arada bebiş geceleri uyaniyor mu hala? Bizimki iki gün önce gece uyandı uyumuyor ne yaptıysam. Kavanoz mama verdim.Yiyince uyudu hemen.O gün akşam yemeğini de iyi yememisti.Gece 2de mama yedi acıkmışEskiden olsa daha rahat bırakırdı belki ama şimdi daha çok memeye düştü. Mesela dün yemekten önce emmek istedi, yemez diye emzirmek istemedim. Bu savaşım 5 dk sürdü, çıldırdı emmek için bir de hiç yapmadığı şey göğsüme vurarak ağladı emzirmedim diye
Açlıktan uyanmış demek kiBüyüdükçe daha zor oluyor bıraktırmak evet umarım kolayca bırakır.Ben de hep emzirmek için savaş verdim 3.ve 6.ayda meme reddi yapmıştı.Hic emme meraklısı olmadı.Cocuktan çocuğa değişiyor.Bu arada bebiş geceleri uyaniyor mu hala? Bizimki iki gün önce gece uyandı uyumuyor ne yaptıysam. Kavanoz mama verdim.Yiyince uyudu hemen.O gün akşam yemeğini de iyi yememisti.Gece 2de mama yedi acıkmış
Sağol canım
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin.Kızlar ben covid oldum. 12. günüm. Emzirmeyi mecburen bıraktık. Ama uykuya geçişimiz çok zor. Uyanınca zaten yandık.
Aynen öyle dinlenmiş ve mutlu anne çocuğun da mutlu olması demek.Bizim de düzeldi 2 kez falan uyaniyor dişler çıkınca rahatladıkAçlıktan uyanmış demek kiBazı geceler uyanıp 1 saat uyumadığı oluyor hala ama çok şükür artık 2 kez uyanıyor. Gerçi sabah 5:30-6 gibi kalktığını ve çok deli yattığı için ayak ayak üstüne atmış bir şekilde ayakları boynumda uyandığımı saymazsak gayet iyi Ama yine de çok şükür, 17 ay boyunca 4 saat kesintisiz uyuduğum nadir olmuştur. Eski notlarıma bakıyorum, 8 saat uyumuş 6 kez uyanmış yazmışım hep Rabbim sağlıklarını korusun ama şunu tecrübe ettim ki annelikte anneyi en çok zorlayan ve yoran uykusuzlukmuş. Uykunu aldığın sürece çocuğun gün içerisindeki aktifliği, hareketliliği yormuyor.
Geçmiş olsunKızlar ben covid oldum. 12. günüm. Emzirmeyi mecburen bıraktık. Ama uykuya geçişimiz çok zor. Uyanınca zaten yandık.
TesekkürlerrGeçmiş olsun
Sağol. AminnGeçmiş olsun canım Allah şifa versin.
Diş demişken son azılar çıkıyor olabilir ya hayıııır diye çığlık atmak istiyorumAynen öyle dinlenmiş ve mutlu anne çocuğun da mutlu olması demek.Bizim de düzeldi 2 kez falan uyaniyor dişler çıkınca rahatladıkBiz de 7de ayaktayız. Birde ayağını yere vurma huyu var o saatte ses olmasın diye kucağımda tutuyorum kitap okuyorum falan ama alt kat rahatsız oluyordur.Apartmada çocuk büyütmek zor iş ya. Yapma etme diyerek çocuk büyütmek de hiç hoş değil.Cocuk koşup oynayarak büyür
Son azilar çok zor çıkıyor diye söyleniyor genelde umarım öyle olmaz.Komsu önemli ya hadi sizinki cocukmus bizim üst komşu akşam 22.30da kovaya vurup türkü söylüyordu geçen haftaDiş demişken son azılar çıkıyor olabilir ya hayıııır diye çığlık atmak istiyorum2 aydır geceleri biraz rahatladık derken bugün ısırmalar, elimi tutup ağzına götürüp dişini gösterir gibi yapıp elimi ısırmalar ve bugün farkettiğim hafif salya.. İkinci azılar en erken 2 yaşa çıkar demişti doktor ama internette gezinirken 20 ayda ikinci azı çıktı diye bir yorum okudum. İnşallah 2 yaşta çıkar diş çünkü gün içinde akşama kadar tek başıma inanılmaz yoruluyorum, üstüne bir de uykusuzluk eklenirse..
Ses yapma olayına bebekten önce hiç takılmazdım, alt kattan gelen gürültüleri evin neşesi gibi görüp hatta çok sevimli bile bulurdum. Ama bebek ve uykusuzluk ikilisi beni ses konusunda psikopat yaptı. Bizimki uzun zamandır zaten sık uyanıyorken bir de ufak bir sese uyanan bir bebekti ki hala ufak seste uyanır. Sese alıştıramadım bir türlü. Bunda Tv açmamanın etkisi olabilir.
Alt katın çocuğu 6 yaşlarında ve eve arkadaşını da getirip gümm gümmm gürültüler, bağırış çağırışlar, yan komşunun kapısını sert şekilde kapatması, misafirleri kapıda iki saatte gürültüyle ağırlaması.. Bunlar gece uyumayan bebeğimi gündüz zar zor uyuttuğumda oluyor ve bana huni taktırıyordu. İnanır mısın ücretsiz izin aldığım bu iki yıla yakın sürede bebek bakımı değil bu alt ve yan komşu gürültüsünün stresi yaşlandırdı beniÇocukları 2-3 yaşında olsa söz dinletemez der gerilmezdim belki, belki 6 yaşındaki çocuğa da laf anlatamazsın ama uykusuz olan benim gerilmeme engel olmuyordu bu.
Neyse bu gürültü konusunda çok dertliymişimBizimki de sabahın köründe yere oyuncak vurmaya çalışıyor ama herkes uyuyor diyerek oyuncağını elinden alıyor başka oyuncak veriyorum napim
haşlanmış yumurta ye sahurdaSağol canım
Bu Ramazan çok acıkıyorum kan şekerim düşüyo, bizimki gün içinde iki üç kere istiyo emmeyi.
Onun dışında iyiyiz
full mesai yapıyoruz çocuklarla
evin altını üstüne getirmeye devam
Siz nasılsınız
Bizde aynı salonda oturamıyoz masa konsol tv ünitesi üstğndeyiz sürekli sandalyeleri kullanıyoruz oralara çıkmak için yalnız değilsinkızlar sizinkiler de tabure sandalye çekip masa konsol v.s. ulaşmak istediği yereleri karıştırıyor mu yoksa veraya mi özelyaramazlık
Yok biz genelde koltuğun altına kaçan oyuncakları uzun çubuk vs bir şeyleri araç kullanarak alma girişimindeyiz geneldekızlar sizinkiler de tabure sandalye çekip masa konsol v.s. ulaşmak istediği yereleri karıştırıyor mu yoksa veraya mi özelyaramazlık
Doğum yaptıktan ve alt kat gürültüsünden her çektiğimde dublex ilanlarına bakıyorumMerhaba arkadaşlar 2 yaş sendromu baya baya hissettiriyor kendini tutturmalar inatlaşmalar ayaklarını yere vura vura ağlamalar kafa vurmalar sinirlenmeler oyyyy oyyy çok sabırlı olmam gereken bir durummuş yapma etme hayır kelimelerini kullanmıycakmışız ama nasıllhee bide vurma tavan yaptı geçen parkta yaşıtı arkadaşına kibarca vuruyor ya bu dönem geçiş ama benim kaygılarım bu vurma alışkanlık yaparsa düşğnmeden alamıyorum parktaki teyze kızım o daha bebek bilmiyor anlamıyor dedi evet ama işte kaygılanıyorum bazen off annelik ne zor yaa bizdede uykuya zor dalmalar uyumak istememeler öyşe bir ağlıyoruzki günde kaç kere o değil komşular çocupu dövüyor sanacaklar diyorum istediği olmayınca çığlığı basıyor yemek konusunda pek iştahlı değiliz yeni tatlara açık değiliz düz sabit çorba çorba gidiyoruz gürültü konusu can sıkıntısı gerçekten bense engel olmaya çalışıyorum elimden geldiğince ama sabahın köründe üsttekilerin terlik sesi ve çocuğun yerlere attığı oyıncak sesleriyle uyanıyoruz gerçekten okadar arıyorumki müstakil bahçeli ev erkek çocuk büyütmek evde heleki pandemi dönemi çok zormuş enerjilerini atamıyolar allah yardımcımız olsun bol sabırlı günler geceler diliyorum
Aralık ayında kontrolde doktor kullanın dedi 1ay öncesine kadar düzenli verdim de bu aralar unutuyorum vermeyi.Ara ara veriyorum.Şişe bitmek üzere bitince almam artık yaz geliyor güneşten alır vitamini..Bu arada bizde uyanmalar arttı gece 5 6 kez uyaniyor yine.tam rahatladık derken başladı yine... Terliyor diş çıkarırken terlerdi genelde ağzını da göremiyorum son azilar mı çıkıyor ki yaKızlar D vitamini kullanıyor musunuz hala 3 damla?
Tam da bu iki konuyu bir kaç gün önce doktora sordumAralık ayında kontrolde doktor kullanın dedi 1ay öncesine kadar düzenli verdim de bu aralar unutuyorum vermeyi.Ara ara veriyorum.Şişe bitmek üzere bitince almam artık yaz geliyor güneşten alır vitamini..Bu arada bizde uyanmalar arttı gece 5 6 kez uyaniyor yine.tam rahatladık derken başladı yine... Terliyor diş çıkarırken terlerdi genelde ağzını da göremiyorum son azilar mı çıkıyor ki ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?