ıslak mendiller de pahalanmış. ama bide şöyle bişey var o arkadaşımın kayınpederinin marketi var dolayısıyla her şeyi toptan alıyorlar. o da pamukları toptan alıp kilerine koyuyorduIslak mendil su ile tıkanınca köpuk köpük olmuştu. Normal su rengi olana kadar eritip öyle kullanmistim ben. Ama ilk 3 ay uni baby nin su bazlı ıslam mendilini kullanmistim. Ama 2 günde bitiyordu paketi.
Kardeş marketi olan kayinpederimiz olmadığına göre indirimde gördüğümüz şeyleri stoklamali. Kiyafet konusunda sezon sonunu takıp ediyorum. Mesela bu kis sonunda gelecek kis icin bebisin ayindan büyük kıyafetler alınabilir. 1. Gebelikte kiyafet ölçüsü vs bilmiyordum. Ama artık öğrendim.her yaz ve her kış bebeğin sonuna kadar tekrar alınıyor. Yani yazliklari ve kisliklari bebisin ayina göre aliciz. Büyük alıp öbür kış da giysin olmuyor 3 yaşına kadar. O yüzden üstünden dökule dökule giydirmeyelim.ıslak mendiller de pahalanmış. ama bide şöyle bişey var o arkadaşımın kayınpederinin marketi var dolayısıyla her şeyi toptan alıyorlar. o da pamukları toptan alıp kilerine koyuyordu
niye çıkıştın yahu herkes böyle yapıcak diye bisey yok benim hosuma gitti gücüm olursa bende böyle yapıcam diyip buraya yazdım belki öğrenen olur. benimde kayınpederimin marketi yok bu arada. kıyafet için çok çok erken fikrimce. önümüzdeki kış için diyosan zaten tonla hediye de geliyor hangi birini giydiricez. kendi açımdan konusuyorum esimin tarafı benim tarafım cok hevesli bereketli bi bebek olucak gibi görünüyor :)Kardeş marketi olan kayinpederimiz olmadığına göre indirimde gördüğümüz şeyleri stoklamali. Kiyafet konusunda sezon sonunu takıp ediyorum. Mesela bu kis sonunda gelecek kis icin bebisin ayindan büyük kıyafetler alınabilir. 1. Gebelikte kiyafet ölçüsü vs bilmiyordum. Ama artık öğrendim.her yaz ve her kış bebeğin sonuna kadar tekrar alınıyor. Yani yazliklari ve kisliklari bebisin ayina göre aliciz. Büyük alıp öbür kış da giysin olmuyor 3 yaşına kadar. O yüzden üstünden dökule dökule giydirmeyelim.
İnşallah cok sağol :)Anladım hiç bozma moralini bozma inşallah düzelir ritmi pirincinin
Bütün güzel şeylerde yasak :)Tatlım gebelikte ciğer önerilmiyor yeme olur mu? Yüksek dozda a vitamini içerdiğinden düşüğe sebep oluyor. Aynı zamanda çok fazla bakteri barındırabiliyor
Yok kiz cikismadim. Senin de marketin yok sonuçta. Depolariz biz de indirimde gördükçe anlamında yazdım. Gratiste indirim çok oluyor pamuklarda.niye çıkıştın yahu herkes böyle yapıcak diye bisey yok benim hosuma gitti gücüm olursa bende böyle yapıcam diyip buraya yazdım belki öğrenen olur. benimde kayınpederimin marketi yok bu arada. kıyafet için çok çok erken fikrimce. önümüzdeki kış için diyosan zaten tonla hediye de geliyor hangi birini giydiricez. kendi açımdan konusuyorum esimin tarafı benim tarafım cok hevesli bereketli bi bebek olucak gibi görünüyor :)
Zaten en az 6 ay dolmadan bişeyler almak sacma geliyorİlk bebişi olacaklara tavsiyem. Hiç birşeyi stok yapmayın. Sonra elinizde kalıyor. Tabi 2. bebişi de yapacağım ona saklarım derseniz ayrı ama bu sefer o malzemeleri nerede saklayacağım diye düşünüyorsunuz. Benim ilk kızımdan hala göğüs pedlerim, süt torbalarım falan duruyor. Kaç senedir oradan oraya koyuyorum. Bebek bezi çok riskli bir iş. Bebişe dokunur. Markayı değiştirince elinizdekiler kalır. Bir dünya da para olmuş hepsi. Eşim Prima stoklamıştı. Alerjik reaksiyon olmayınca kullandık ama bu bizim şansımızdı. Etrafımda sık sık marka değiştirenler oldu. Sonuna doğru Prima'dan memnun kalmadım. Sızdırıyordu. Hatta çocuk sabah sırıl sıklam uyanıyordu. Kullanamadım.
Kıyafete gelince az ve öz alın. Bir çok şeyi özendim aldım ama bir çoğunu 2 defadan fazla giyemedi. Hatta mevsimi uymayınca hiç giyemedi. Çok çabuk büyüyorlar. Bir dünya da hediye geliyor.Yıkayıp yıkayıp tekrar giydirin. Hatta kurutmanız yoksa mutlaka alın derim. Çok işe yarıyor. Özellikle ek gıdaya geçince sık sık kıyafet değiştiriliyor. Biberon, süt makinesi, mama ihtiyaç durumunda alınıyor. Onlar için acele etmeyin. Ve en büyük tavsiyem hiç ama hiç birşeyi mağazadan almayın. Eşim bebek arabasını, yatağını, ana kucağını, oto koltuğunu hep Internetten aldı. Mağazalarda fiytlar çok pahalı. Aynı markaları Internette çok daha ucuza bulabiliyorsunuz.
Hangi folik asiti kullanıyorsunuz kızlar
Selam kızlar sata göre 6+1 de doktora gittim bebeği göremedik. İki tane daha cocugum var onlarda 6. Haftada kalp atısını duymuştum. İçime kurt düştü acaba boş gebelik midir? Siz kalp atışlarını ne zaman duydunuz?
Merhaba kızlar. Bugün kontrolüm vardı 5+5 günlüğüm. Kalp atışlarını gördük dinletti ama çok zayıf ve derinden geliyor dedi. Sağlıklı gebelik oldugundan emin olunca kan pıhtılaşması için olan iğneye başlayacağız dedi. Şuan coraspin ve folic asit kullanıyorum. Çok korkuyorum sağlıksız gebeliktir diye.sizce bu haftada az duyulması normal değil mi
Ben hicbir sey yiyemiyorum ama cok bulantim var az once afedersiniz ogurmekten mahfoldum. Nasil hafifletebiliriz bu bulantilari?
Yasınıza yakınım ve ilk gebeliğim ama utanılcak ne var anlamadım :)Internet alışverişi sadece 1 kez yaptık. Besik vs konusunda internete bakayım bari. fiyatlar inanilmaz pahali. 1. Gebelikte böyle değildi. Bende tup bebekle bile hamile kalamayinca artık olmayacak diye herşeyi dagittim verdim.
Ilk bebek gibi alışveriş yapmam gerekecek. Alarjim olduğu için battaniye kullanamiyorum herseyi de alerjik olacak. Ay kuzucum sağlıkla gelsin de az ve öz alırız herşeylerini.
Şimdi yaşım 35 olunca da tuhaf geliyor gebelik. Sanki biraz utanıyor gibiyim.. Ilk gebelikteki gibi yumurtalı tişörtleri giyemem gibi geliyor.
Hormonlar ve psikoloji sanirim. Ilk gebeligimde esimle sirita sirita dolasiyorduk. Bu kez farkli hissettim sebebini de bilmiyorum neden. Işyerinde herkes yaş olarak benden küçük ve 2 yıldır çoğu hamile kalıp doğum yaptı. Bir arkadaş da benim yasimdaydi onu duyunca millet şaşırmıştı baya. Sanirim onun etkisi.Yasınıza yakınım ve ilk gebeliğim ama utanılcak ne var anlamadım :)
depolarız dediğin şeyi ıslak mendil sandımYok kiz cikismadim. Senin de marketin yok sonuçta. Depolariz biz de indirimde gördükçe anlamında yazdım. Gratiste indirim çok oluyor pamuklarda.
Değişik bir cevrelerimiz var demekki bizim burda 35ten önce dogurana erken değil mi diyorlar :)Hormonlar ve psikoloji sanirim. Ilk gebeligimde esimle sirita sirita dolasiyorduk. Bu kez farkli hissettim sebebini de bilmiyorum neden. Işyerinde herkes yaş olarak benden küçük ve 2 yıldır çoğu hamile kalıp doğum yaptı. Bir arkadaş da benim yasimdaydi onu duyunca millet şaşırmıştı baya. Sanirim onun etkisi.
3 yıl uğraştım olmadi 2 tüm bebek tedavisi yine olmadı. Şimdi kendiliğinden geldi kuzucum. Inanılmaz mutluyum.
Her aksam kasık agrım var her sabah diş fırcalarken özellikle ögürüyorumArkadaşlar benim sadece bel agrım var yine ay korkular korkular Cuma kese görücem ama o güne çıkarmıyorum bilmiyorum sizde neler var belirti olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?