• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Islak mendil su ile tıkanınca köpuk köpük olmuştu. Normal su rengi olana kadar eritip öyle kullanmistim ben. Ama ilk 3 ay uni baby nin su bazlı ıslam mendilini kullanmistim. Ama 2 günde bitiyordu paketi.
ıslak mendiller de pahalanmış. ama bide şöyle bişey var o arkadaşımın kayınpederinin marketi var dolayısıyla her şeyi toptan alıyorlar. o da pamukları toptan alıp kilerine koyuyordu

Kizlar ben size bir sey soracagim ben ilk kan tahlili icin saglik ocagina gittim bana decavit verdi..folik asit vermedi.dun de bir devlet hastanesinde keseyi goreyim diye gittim iki kelime agizlarindan zor cikiyor folik asit kullanmam gerektigini soyledim decavitte var dedi siz daha iyi bilirsiniz ama yeterli degil deniliyor dedim o zaman bunu al dedi(regenesis ) pembe bir kutu..neyse ben zaten haftaya ozelde doktoruma gidip detayli konusucam ama decavitle folik asiti bir alabilir miyim ? Kimisi decavite 4 ay sonra basladigini soyluyor..her seyi sen soracaksin cidden o heyecanla sormayida unutmusum

ıslak mendiller de pahalanmış. ama bide şöyle bişey var o arkadaşımın kayınpederinin marketi var dolayısıyla her şeyi toptan alıyorlar. o da pamukları toptan alıp kilerine koyuyordu
Kardeş marketi olan kayinpederimiz olmadığına göre indirimde gördüğümüz şeyleri stoklamali. Kiyafet konusunda sezon sonunu takıp ediyorum. Mesela bu kis sonunda gelecek kis icin bebisin ayindan büyük kıyafetler alınabilir. 1. Gebelikte kiyafet ölçüsü vs bilmiyordum. Ama artık öğrendim.her yaz ve her kış bebeğin sonuna kadar tekrar alınıyor. Yani yazliklari ve kisliklari bebisin ayina göre aliciz. Büyük alıp öbür kış da giysin olmuyor 3 yaşına kadar. O yüzden üstünden dökule dökule giydirmeyelim.

Kardeş marketi olan kayinpederimiz olmadığına göre indirimde gördüğümüz şeyleri stoklamali. Kiyafet konusunda sezon sonunu takıp ediyorum. Mesela bu kis sonunda gelecek kis icin bebisin ayindan büyük kıyafetler alınabilir. 1. Gebelikte kiyafet ölçüsü vs bilmiyordum. Ama artık öğrendim.her yaz ve her kış bebeğin sonuna kadar tekrar alınıyor. Yani yazliklari ve kisliklari bebisin ayina göre aliciz. Büyük alıp öbür kış da giysin olmuyor 3 yaşına kadar. O yüzden üstünden dökule dökule giydirmeyelim.
niye çıkıştın yahu herkes böyle yapıcak diye bisey yok benim hosuma gitti gücüm olursa bende böyle yapıcam diyip buraya yazdım belki öğrenen olur. benimde kayınpederimin marketi yok bu arada. kıyafet için çok çok erken fikrimce. önümüzdeki kış için diyosan zaten tonla hediye de geliyor hangi birini giydiricez. kendi açımdan konusuyorum esimin tarafı benim tarafım cok hevesli bereketli bi bebek olucak gibi görünüyor :)

Günaydın herkese. Bu sabah kustum. Bir hafiflik bir ferahlık geldi. Ohh kaç gündür neydi bu çektiğim yaaa. :deli:

niye çıkıştın yahu herkes böyle yapıcak diye bisey yok benim hosuma gitti gücüm olursa bende böyle yapıcam diyip buraya yazdım belki öğrenen olur. benimde kayınpederimin marketi yok bu arada. kıyafet için çok çok erken fikrimce. önümüzdeki kış için diyosan zaten tonla hediye de geliyor hangi birini giydiricez. kendi açımdan konusuyorum esimin tarafı benim tarafım cok hevesli bereketli bi bebek olucak gibi görünüyor :)
Yok kiz cikismadim. Senin de marketin yok sonuçta. Depolariz biz de indirimde gördükçe anlamında yazdım. Gratiste indirim çok oluyor pamuklarda.

Bizim aileler bilmiyor. Tup bebek süreci zor geçmişti. Kayinvalidem sürekli karnima bakıyordu. Bebegi saklama içgüdüsü oluştu resmen bende. Daha transferden geldiğim ilk gün ne zaman baksam bakışlar gobusteydi. Tamam onları anlıyorum çok istiyorlar ama bilemedim.
3 ay olana kadar söylemeyi düşünmüyorum.
Dün kızın yatağın çektim,bebisi unutup esim acayip kızdı. Daha çok yeni ve hala hamileymiş gibi hissedemiyorum bazen unutuyorum.

Düşükten sonra bende kimseye demiyorum
Üc ay dolsun öyle ailelere arkadaslara söyleyecegiz

İlk bebişi olacaklara tavsiyem. Hiç birşeyi stok yapmayın. Sonra elinizde kalıyor. Tabi 2. bebişi de yapacağım ona saklarım derseniz ayrı ama bu sefer o malzemeleri nerede saklayacağım diye düşünüyorsunuz. Benim ilk kızımdan hala göğüs pedlerim, süt torbalarım falan duruyor. Kaç senedir oradan oraya koyuyorum. Bebek bezi çok riskli bir iş. Bebişe dokunur. Markayı değiştirince elinizdekiler kalır. Bir dünya da para olmuş hepsi. Eşim Prima stoklamıştı. Alerjik reaksiyon olmayınca kullandık ama bu bizim şansımızdı. Etrafımda sık sık marka değiştirenler oldu. Sonuna doğru Prima'dan memnun kalmadım. Sızdırıyordu. Hatta çocuk sabah sırıl sıklam uyanıyordu. Kullanamadım.
Kıyafete gelince az ve öz alın. Bir çok şeyi özendim aldım ama bir çoğunu 2 defadan fazla giyemedi. Hatta mevsimi uymayınca hiç giyemedi. Çok çabuk büyüyorlar. Bir dünya da hediye geliyor.Yıkayıp yıkayıp tekrar giydirin. Hatta kurutmanız yoksa mutlaka alın derim. Çok işe yarıyor. Özellikle ek gıdaya geçince sık sık kıyafet değiştiriliyor. Biberon, süt makinesi, mama ihtiyaç durumunda alınıyor. Onlar için acele etmeyin. Ve en büyük tavsiyem hiç ama hiç birşeyi mağazadan almayın. Eşim bebek arabasını, yatağını, ana kucağını, oto koltuğunu hep Internetten aldı. Mağazalarda fiytlar çok pahalı. Aynı markaları Internette çok daha ucuza bulabiliyorsunuz.

İlk bebişi olacaklara tavsiyem. Hiç birşeyi stok yapmayın. Sonra elinizde kalıyor. Tabi 2. bebişi de yapacağım ona saklarım derseniz ayrı ama bu sefer o malzemeleri nerede saklayacağım diye düşünüyorsunuz. Benim ilk kızımdan hala göğüs pedlerim, süt torbalarım falan duruyor. Kaç senedir oradan oraya koyuyorum. Bebek bezi çok riskli bir iş. Bebişe dokunur. Markayı değiştirince elinizdekiler kalır. Bir dünya da para olmuş hepsi. Eşim Prima stoklamıştı. Alerjik reaksiyon olmayınca kullandık ama bu bizim şansımızdı. Etrafımda sık sık marka değiştirenler oldu. Sonuna doğru Prima'dan memnun kalmadım. Sızdırıyordu. Hatta çocuk sabah sırıl sıklam uyanıyordu. Kullanamadım.
Kıyafete gelince az ve öz alın. Bir çok şeyi özendim aldım ama bir çoğunu 2 defadan fazla giyemedi. Hatta mevsimi uymayınca hiç giyemedi. Çok çabuk büyüyorlar. Bir dünya da hediye geliyor.Yıkayıp yıkayıp tekrar giydirin. Hatta kurutmanız yoksa mutlaka alın derim. Çok işe yarıyor. Özellikle ek gıdaya geçince sık sık kıyafet değiştiriliyor. Biberon, süt makinesi, mama ihtiyaç durumunda alınıyor. Onlar için acele etmeyin. Ve en büyük tavsiyem hiç ama hiç birşeyi mağazadan almayın. Eşim bebek arabasını, yatağını, ana kucağını, oto koltuğunu hep Internetten aldı. Mağazalarda fiytlar çok pahalı. Aynı markaları Internette çok daha ucuza bulabiliyorsunuz.
Zaten en az 6 ay dolmadan bişeyler almak sacma geliyor
Aylık alınacakların parasını kenara koyup sonra toplam almayı planlıyorum sahsen
Zaten bi ebebek e giriyorsun herşey var elinin altında
Kıyafette dedigin gibi cok fazla hediye geliyor

Internet alışverişi sadece 1 kez yaptık. Besik vs konusunda internete bakayım bari. fiyatlar inanilmaz pahali. 1. Gebelikte böyle değildi. Bende tup bebekle bile hamile kalamayinca artık olmayacak diye herşeyi dagittim verdim.
Ilk bebek gibi alışveriş yapmam gerekecek. Alarjim olduğu için battaniye kullanamiyorum herseyi de alerjik olacak. Ay kuzucum sağlıkla gelsin de az ve öz alırız herşeylerini.
Şimdi yaşım 35 olunca da tuhaf geliyor gebelik. Sanki biraz utanıyor gibiyim.. Ilk gebelikteki gibi yumurtalı tişörtleri giyemem gibi geliyor.

Hangi folik asiti kullanıyorsunuz kızlar

bende folbiol kullanıyorum canım ilkindede onu kullanmıştım
doktor folik asit kullan dedi aslında ilaç adı yazmış ama ben farketmedim
yazıdan anlamadım bende folik asit deyince bildiğimi aldım bilmiyorum nasıldır.

Selam kızlar sata göre 6+1 de doktora gittim bebeği göremedik. İki tane daha cocugum var onlarda 6. Haftada kalp atısını duymuştum. İçime kurt düştü acaba boş gebelik midir? Siz kalp atışlarını ne zaman duydunuz?

ben 6 .hafta bitiminde gititm çok az duydum ama duyulmayabilir diye en
baştan söyledi çok küçük dedi baktık çok az duyduk 3 denemede 10 gün sonra tam netleşir
dedi dün gittim daha iyiydi çok şükür.8.haftaya girdik biz

Merhaba kızlar. Bugün kontrolüm vardı 5+5 günlüğüm. Kalp atışlarını gördük dinletti ama çok zayıf ve derinden geliyor dedi. Sağlıklı gebelik oldugundan emin olunca kan pıhtılaşması için olan iğneye başlayacağız dedi. Şuan coraspin ve folic asit kullanıyorum. Çok korkuyorum sağlıksız gebeliktir diye.sizce bu haftada az duyulması normal değil mi

çok normal hemde ben 5. haftada keseyi bile çok küçük
görmüştük 7 .haftaya girerken duyduk kalbi oda çok derinden çok normal
dedi doktor 10 gün sonra netleşir dedi dün daha netti 8.haftaya girdik.

Ben hicbir sey yiyemiyorum ama cok bulantim var az once afedersiniz ogurmekten mahfoldum. Nasil hafifletebiliriz bu bulantilari?

ayyy sorma sorma ben mafoluyorum hiç birşey yiyemiyorum
hele evde çalışıyorum gene işyerinde daha iyiyim ama bulnatılarım
halsizlerim hiç gitmiyor dün doktor aşırı kilo kaybı var dedi serum dedi
olmaz böyle dedi bulantı hapı verdi aklıma ne gelse bulanıyor öğürmekten
geberiyorum. ledlebi dediler aldım ayva yiyorum yemekten falan geçtim bulanmasın
yeter çok kötü bir durum ama şunuda farkettim sadece kahvaltıda peynir ekmek yiyebiliyorum
ne zaman yesem canlanıyorum demek yememekten halsiz kalıyor insan zorlada olsa yemek lazım
ama gitmiyor işte..

Internet alışverişi sadece 1 kez yaptık. Besik vs konusunda internete bakayım bari. fiyatlar inanilmaz pahali. 1. Gebelikte böyle değildi. Bende tup bebekle bile hamile kalamayinca artık olmayacak diye herşeyi dagittim verdim.
Ilk bebek gibi alışveriş yapmam gerekecek. Alarjim olduğu için battaniye kullanamiyorum herseyi de alerjik olacak. Ay kuzucum sağlıkla gelsin de az ve öz alırız herşeylerini.
Şimdi yaşım 35 olunca da tuhaf geliyor gebelik. Sanki biraz utanıyor gibiyim.. Ilk gebelikteki gibi yumurtalı tişörtleri giyemem gibi geliyor.
Yasınıza yakınım ve ilk gebeliğim ama utanılcak ne var anlamadım :)

Yasınıza yakınım ve ilk gebeliğim ama utanılcak ne var anlamadım :)
Hormonlar ve psikoloji sanirim. Ilk gebeligimde esimle sirita sirita dolasiyorduk. Bu kez farkli hissettim sebebini de bilmiyorum neden. Işyerinde herkes yaş olarak benden küçük ve 2 yıldır çoğu hamile kalıp doğum yaptı. Bir arkadaş da benim yasimdaydi onu duyunca millet şaşırmıştı baya. Sanirim onun etkisi.
3 yıl uğraştım olmadi 2 tüm bebek tedavisi yine olmadı. Şimdi kendiliğinden geldi kuzucum. Inanılmaz mutluyum.

Hormonlar ve psikoloji sanirim. Ilk gebeligimde esimle sirita sirita dolasiyorduk. Bu kez farkli hissettim sebebini de bilmiyorum neden. Işyerinde herkes yaş olarak benden küçük ve 2 yıldır çoğu hamile kalıp doğum yaptı. Bir arkadaş da benim yasimdaydi onu duyunca millet şaşırmıştı baya. Sanirim onun etkisi.
3 yıl uğraştım olmadi 2 tüm bebek tedavisi yine olmadı. Şimdi kendiliğinden geldi kuzucum. Inanılmaz mutluyum.
Değişik bir cevrelerimiz var demekki bizim burda 35ten önce dogurana erken değil mi diyorlar :)
Rabbim sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin

Arkadaşlar benim sadece bel agrım var yine ay korkular korkular Cuma kese görücem ama o güne çıkarmıyorum bilmiyorum sizde neler var belirti olarak

Arkadaşlar benim sadece bel agrım var yine ay korkular korkular Cuma kese görücem ama o güne çıkarmıyorum bilmiyorum sizde neler var belirti olarak
Her aksam kasık agrım var her sabah diş fırcalarken özellikle ögürüyorum
Yorgunluk var fazlasıyla gögüslerimde sislik
Bide bazen alev alev yanıyorum sabahları özellikle atesim cıkmıs gibi uyanıyorum :)

Back