• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar herkese günaydın
bişey sormak istiyorum ben de 6+6 yım, birbucuk haftadır fena bulantılarım vardı ama cumartesiden beri hiç bulantı kusma kalmadı biraz da korkmaya başladım içim rahat değil, randevuya da yeni gitmiştim diğerine daha çok var endişeliyim bi şey mi oldu diye :KK43:
Böyle bi anda kesilir mi acaba
Merhaba canım. Burda herkes sana merak etme bir şey olmaz belirtilerin gitmesi normal olabilir bçyle şeyler demiş ama ben aksini söyleyeceğim maalesef. Ama umarım benim anlatcağım şekilde olmaz. Seni üzmey hiç istemem çünkü ama önlemini alırsın en azından ondan diorum. Benim bi önceki gebeliğimde kalp atışlarjnı falan duyduktan sonra 9. Hafta sıralarında birden mide bulantılarım kesilmişti. Oysa hep bulanırdı. Allah Allah demiştim kızıma gebeyken 9. Ve 10. Haftalarda daha fazla artması gerekirken neden midem çok iyi ki. Ama ne bir kanama ne bir şey yoktu. Dediö belki de bu farklı bir gebelik neyse. Ama inanılmaz da yoruluyorum o ayrı. Sonra 11. Hafta da kontrole gittim. İkili test zamanı geldi diye. Bi baktık ultrasonda meğer 8+3 civarında ölmüş bebeğim. Bende zehirleniyormuşum o yüzden bu yorgunluk varmış. Doktorum dedi ki keşke kanaman olsaydı hemen gelseydin ama olmadı. Ama bak bulantım kesildi bi anda diyorsun aklında bulunsun bir dahakine bizim için en büyük şey bekirtilerin bi anda gitmesidir. Çünkü bu bhcg nin düşmesi demektir. O sebeple eğer senin de hep bulantın var da bi anda kesildiyse ve tekrar olmadıysa mutlaka ama mutlaka ultrasona git tatlım. Eğer rutinde bulantın olmadıysa o önemli değil karıştırmasın kimse. Niye bulantım yok diye endişelenmeyin. Var olan bulantının bi anda kesilip bir daha olmaması iyi değil sadece. Bulantı varsa 9-10 da zirve yapar 12 den sonra yavaştan terk eder. Yoksa yoktur zaten. Umarım seninki benim yaşadığım gibi değildir ama bunu söylemem lazımdı ben zehirleniyordum başıma kötü şeyler gelecekti sana da öyle olsun istemem

ayy. neyse ki tüylü hayvanlara tikim var :) muhabbet kuşunu bile elleyemem.
tuz şeysini biliyo musunuz? biri kafanıza haberiniz yokken bir tutam tuz döküyor. döktükten sonra ilk burnunu kaşırsa erkek, ilk çenesini kaşırsa kız :)
Hafta sonu annem tarafindan maruz kaldigim durum... ve ben elimi agzima goturdum. Evde kafama caktirmadan tuzu doktukten sonra pesimde dolanmaya basladi. Ben de anlamadim niye bu ksdin pesimde dolasiyor dedim :KK45:bir olay oldu kahkaha attim elimi agzima goturdum birden cigliklar koptu:KK45:aaaaa kiz olcak diye :KK15:bakalim hayirlisi

Simdi eşime desen kafama tuz dok diye. Git isine der inanmaz.
Daha kimselere soylemedik biz bebek işini. Sadece 2 veya 3 arkadaş biliyor okadar. 3 ay dolmadan aciklamayalim dedik.
Bugün bez ve mamalara baktım ucmuslr resmen. Ama güzel bir şey de gördüm. Paşabahçe ve biberon üretmiş. Geç bile kalmışlardı. Ondan almayi düşündüm ilk biberonu için.
Kızdan sonra çok uğraşıp olmayınca onun besik ve bebek arabalarını dagittim. Şimdi araba ve besik almak zorundayız.
Kısaca yeniden tüm bebek eşyalarını almak gerekecek.

Simdi eşime desen kafama tuz dok diye. Git isine der inanmaz.
Daha kimselere soylemedik biz bebek işini. Sadece 2 veya 3 arkadaş biliyor okadar. 3 ay dolmadan aciklamayalim dedik.
Bugün bez ve mamalara baktım ucmuslr resmen. Ama güzel bir şey de gördüm. Paşabahçe ve biberon üretmiş. Geç bile kalmışlardı. Ondan almayi düşündüm ilk biberonu için.
Kızdan sonra çok uğraşıp olmayınca onun besik ve bebek arabalarını dagittim. Şimdi araba ve besik almak zorundayız.
Kısaca yeniden tüm bebek eşyalarını almak gerekecek.
Arkadaslarina soylesen sık gorustugun birisi varsa iclerinde sana caktirmadan yapsinlar....

Evet her sey ates pahasi. Bu arada gecen bir tanidik tavsiyede bulundu. Sizinle de paylasayim. Bebek bezi stoklama sakin dedi. Bazi bezler bebege alerji yapabiliyormus. Marka marka denemek zorunda kalmis. Bana mantikli geldi.

Arkadaslarina soylesen sık gorustugun birisi varsa iclerinde sana caktirmadan yapsinlar....

Evet her sey ates pahasi. Bu arada gecen bir tanidik tavsiyede bulundu. Sizinle de paylasayim. Bebek bezi stoklama sakin dedi. Bazi bezler bebege alerji yapabiliyormus. Marka marka denemek zorunda kalmis. Bana mantikli geldi.
Stok yapmayı düşünmüştüm. Iyiki soyledin.
Islak mendil kuanirken kizdayken önce mendilleri ilik suda yıkayıp sonra kullanmistim. Bazı arkadaşlar pamuk kullandılar ama o bana zor gelmişti. Elinde bir tas pamuğu batir şu sular damlarken zor. Senin de aklında bulunsun. Bim in yesıslak mendilleri baya büyük ve kalın. Kullanmadan önce 4 yada 5 tanesini yıkayıp kullanmistim.

Stok yapmayı düşünmüştüm. Iyiki soyledin.
Islak mendil kuanirken kizdayken önce mendilleri ilik suda yıkayıp sonra kullanmistim. Bazı arkadaşlar pamuk kullandılar ama o bana zor gelmişti. Elinde bir tas pamuğu batir şu sular damlarken zor. Senin de aklında bulunsun. Bim in yesıslak mendilleri baya büyük ve kalın. Kullanmadan önce 4 yada 5 tanesini yıkayıp kullanmistim.
Evet canim ben de stok yapayim diye dusunurken boyle bir bilgiden haberim yoktu ogrendigimiz iyi oldu. Ben pamuk kullanmayi dusunuyorum. Ben ve esim ikimizde cok alerjik insanlariz. Insanin kendi sacina alerjisi olur mu? Bizim var muhtemelen bebis de alerjik bunyeli olur. Pamuk kullanimi cok zor ama en sagliklisi. Annecigim hic usenmez biz bebekken popolarimizi yikarmis yaz kis demeden. Ben ona usenirim ama. Pamuk ona nazaran daha yapilabilir. 6 ay olana kadar ben hicbir sey almayi dusunmuyorum. Almak yerine kenara para atip, 6 aydan sonra ufak ufak baslarim Allahim o gunleri saglikla sihhatle gostersin bize insallah

Merhaba kızlar. Bugün kontrolüm vardı 5+5 günlüğüm. Kalp atışlarını gördük dinletti ama çok zayıf ve derinden geliyor dedi. Sağlıklı gebelik oldugundan emin olunca kan pıhtılaşması için olan iğneye başlayacağız dedi. Şuan coraspin ve folic asit kullanıyorum. Çok korkuyorum sağlıksız gebeliktir diye.sizce bu haftada az duyulması normal değil mi
A merak etme bende 5+4 te çok az bugun 5+6 da yıne çok az duydum daha çok erken cumartesı tekrar gıdecegım ınsallah gümbür gümbür duyarız :)

Kızlar tekrardan merhaba bugün tekrar test verdim 2 günde 54 den 193 e çıkmış çok şükür ayın 30 unda ultrason için çağırdı dr ama ne kadarlık diye sormayı unuttum umarım hepimiz sorunsuz ve sağlıklı hamilelik geçiririz

Bir gun onu da denedim ama 1 gunde o da tiksinti yapti ne yapacagimi sasirdim gercekten ac ac oturuyorum :KK43: insallah zamanla azalir yoksa ne yaparim bilmiyorum
Cnm senin bu bulantilarinin progestandan oldunu dusunuyorum vajinal alsan dr.illa sorman gerekmez herhalde kotu bi etki olsa bizlere oyle kullanin demez 1.2 gun ole bi denesen

Aynen bende de var aynısı öyle çıkaracak gibi yoğun bulantim yok ama sürekli colig köfte yemişim gibi midem ağzımda rahatsız edici
Ben de aynı durumdayım. Küçük paket sütlerden var evde, midem yanınca bir kaç yudum çekiyorum, yatıştırıyor. Ama ilk başlarda süt çare olmamıştı mide koruyucu içmiştim meğer hamileymişim, testlerde de çıkmıyordu, inşallah bi zararı olmamıştır.

Cnm senin bu bulantilarinin progestandan oldunu dusunuyorum vajinal alsan dr.illa sorman gerekmez herhalde kotu bi etki olsa bizlere oyle kullanin demez 1.2 gun ole bi denesen

icmeyi unuttugum gunlerde de olunca ben de heralde onunla alakasi yok diye dusunmustum :(

Kızlar tekrardan merhaba bugün tekrar test verdim 2 günde 54 den 193 e çıkmış çok şükür ayın 30 unda ultrason için çağırdı dr ama ne kadarlık diye sormayı unuttum umarım hepimiz sorunsuz ve sağlıklı hamilelik geçiririz
Muhtemelen henüz çok küçük canım 4-5 haftalık ama ben geçen beta hcg değerime göre sordum kaç haftalıktır diye, doktor beta-hcg hafta belirlemede kullanılmaz önemli olan ultrason ölçüleridir dedi.

Hafta sonu annem tarafindan maruz kaldigim durum... ve ben elimi agzima goturdum. Evde kafama caktirmadan tuzu doktukten sonra pesimde dolanmaya basladi. Ben de anlamadim niye bu ksdin pesimde dolasiyor dedim :KK45:bir olay oldu kahkaha attim elimi agzima goturdum birden cigliklar koptu:KK45:aaaaa kiz olcak diye :KK15:bakalim hayirlisi
ay hadi insallah kız :)
bana daha yapmadılar ama cok aklıma da getirmiyorum anlamıyım diye

kızlar tupperware’in ıslak mendil ambalajı gibi kutusu var denk geldiniz mi bilmiyorum. bende onun içine pamuk ıslatmayı düsünüyorum. ıslak mendil en azından yapabildiğim kadar kullanmayım diyorum. arkadaşımın bebeği 1 yaşını geçti hala pamukla siliyor ıslak mendil hiç kullanmadı hayran kaldım kıza :)

Evet canim ben de stok yapayim diye dusunurken boyle bir bilgiden haberim yoktu ogrendigimiz iyi oldu. Ben pamuk kullanmayi dusunuyorum. Ben ve esim ikimizde cok alerjik insanlariz. Insanin kendi sacina alerjisi olur mu? Bizim var muhtemelen bebis de alerjik bunyeli olur. Pamuk kullanimi cok zor ama en sagliklisi. Annecigim hic usenmez biz bebekken popolarimizi yikarmis yaz kis demeden. Ben ona usenirim ama. Pamuk ona nazaran daha yapilabilir. 6 ay olana kadar ben hicbir sey almayi dusunmuyorum. Almak yerine kenara para atip, 6 aydan sonra ufak ufak baslarim Allahim o gunleri saglikla sihhatle gostersin bize insallah
Kenara para atmak çok mantıklı. Kizdayken 7 ay olana kadar birşey almadım. Bunda 3 ayı geçsin alışverişe başları diyorum.
Alerji malesef fena bir durum. Bizde de egzama var hafif derecede. Fakat kız aşırı kuru ciltli. Ve anneden hem babadan alınca böyle oldu. Paketi ürünlere alerjisi var yedi mi kizamik gibi döküntü yapıyor.
Bu devirde bebis büyütmek zor olacak.

Islak mendil su ile tıkanınca köpuk köpük olmuştu. Normal su rengi olana kadar eritip öyle kullanmistim ben. Ama ilk 3 ay uni baby nin su bazlı ıslam mendilini kullanmistim. Ama 2 günde bitiyordu paketi.

Back