• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhabalar, ben once solgarin folat'ini aldim, simdi impryl kullaniyorum. Cok pahali ama icinde b12 ve baska takviyeler de var. Gerci kendi kafama gore aldim ama 1 subatta doktoruma danisacagim. Bence onemli olan dogal formda olmasi.
Solgarın güzel bitkisel diye duydum. Bende biraz araştırdım neu folid aldım kullanıyorum. Onunda içinde b6 b12 iod ve folik asit var.

İlk üc ay alma lütfen sonrası zaten mecbur gelicek
Meyve sebze ye havuc kemir mesela elma ye yogurt ye bastırsın
Aynen öyle yapmaya çalışacağım ana öğün dışında canım istedikçe meyve havuc yerim hem sağlıklı hem de doyurucu.Ben müsaitim de kilo almaya o yüzden ayrıca dikkat etmem lazım.
Rüyamda hep kız bebek görüyorum ben:)hayırlısı saglikli olsun da

Ayva da yesin ayvasiz olmaz. Kızlar cidden ilk 3 ay kilo almamaya bakalim. Ben 7 den sonra çok kilo almıştım.özellikle ise kilolar çifter çifter gelecek.
Yine de kiloyu çok takmamak gerekiyor. Doğumda 10 kilosu gitmisti benim. Öncekine göre 6 kilo fazlalık ile başladım bakalim.
Evet ayva gamzeler icin şart :)

Aynen öyle yapmaya çalışacağım ana öğün dışında canım istedikçe meyve havuc yerim hem sağlıklı hem de doyurucu.Ben müsaitim de kilo almaya o yüzden ayrıca dikkat etmem lazım.
Rüyamda hep kız bebek görüyorum ben:)hayırlısı saglikli olsun da
Benimde bünyem cok müsait ama ben eski ögünlerim kadar yedigimde rahatsız ediyor daha az yemem gerekiyor sanırım
Ay ben hic rüya görmedim kendisiyle alakalı :)

Cin takvimine baktım ama kafam karıştı. 35de hamile kaldim,36 da doğuracağım nasipse. 35 yasa bakiyorum erkek. 36 yasa bakiyorum kiz. Agustosta olursa erkek. Eylulde olursa kiz.
Cin takviminde hesapla yaparken de yaşımizi çin takvimine göre hesaplamak lazimmis. Kisaca hesaplayamadim.

Bebekle ilgili ben de ruya gormedim ama saçma sapan çok ruya görüyorum.
Hamile kaldığım zamanlarda rüyamda düşük yaptigimi görmüştüm. Tabiki de hayra yoruyorum:)) Pozitif düşünmek cok önemli.

Merhaba canım. Burda herkes sana merak etme bir şey olmaz belirtilerin gitmesi normal olabilir bçyle şeyler demiş ama ben aksini söyleyeceğim maalesef. Ama umarım benim anlatcağım şekilde olmaz. Seni üzmey hiç istemem çünkü ama önlemini alırsın en azından ondan diorum. Benim bi önceki gebeliğimde kalp atışlarjnı falan duyduktan sonra 9. Hafta sıralarında birden mide bulantılarım kesilmişti. Oysa hep bulanırdı. Allah Allah demiştim kızıma gebeyken 9. Ve 10. Haftalarda daha fazla artması gerekirken neden midem çok iyi ki. Ama ne bir kanama ne bir şey yoktu. Dediö belki de bu farklı bir gebelik neyse. Ama inanılmaz da yoruluyorum o ayrı. Sonra 11. Hafta da kontrole gittim. İkili test zamanı geldi diye. Bi baktık ultrasonda meğer 8+3 civarında ölmüş bebeğim. Bende zehirleniyormuşum o yüzden bu yorgunluk varmış. Doktorum dedi ki keşke kanaman olsaydı hemen gelseydin ama olmadı. Ama bak bulantım kesildi bi anda diyorsun aklında bulunsun bir dahakine bizim için en büyük şey bekirtilerin bi anda gitmesidir. Çünkü bu bhcg nin düşmesi demektir. O sebeple eğer senin de hep bulantın var da bi anda kesildiyse ve tekrar olmadıysa mutlaka ama mutlaka ultrasona git tatlım. Eğer rutinde bulantın olmadıysa o önemli değil karıştırmasın kimse. Niye bulantım yok diye endişelenmeyin. Var olan bulantının bi anda kesilip bir daha olmaması iyi değil sadece. Bulantı varsa 9-10 da zirve yapar 12 den sonra yavaştan terk eder. Yoksa yoktur zaten. Umarım seninki benim yaşadığım gibi değildir ama bunu söylemem lazımdı ben zehirleniyordum başıma kötü şeyler gelecekti sana da öyle olsun istemem
Evet canim ben de stok yapayim diye dusunurken boyle bir bilgiden haberim yoktu ogrendigimiz iyi oldu. Ben pamuk kullanmayi dusunuyorum. Ben ve esim ikimizde cok alerjik insanlariz. Insanin kendi sacina alerjisi olur mu? Bizim var muhtemelen bebis de alerjik bunyeli olur. Pamuk kullanimi cok zor ama en sagliklisi. Annecigim hic usenmez biz bebekken popolarimizi yikarmis yaz kis demeden. Ben ona usenirim ama. Pamuk ona nazaran daha yapilabilir. 6 ay olana kadar ben hicbir sey almayi dusunmuyorum. Almak yerine kenara para atip, 6 aydan sonra ufak ufak baslarim Allahim o gunleri saglikla sihhatle gostersin bize insallah
İlk bebek bezlerini 6.ayda indirimden almıştım. Bezi bağlıyoruz 1 saat sonra her yer sırılsıklam. Bebeğin altı kıpkırmızı. Anladım ki indirimli bezler stokta çürümeye yüz tutmuş, son kullanma tarihi geçmek üzere ya da geçmiş bezler. Stok yapmayın. Bebek doğduğunda bez almak 1 dk sürer. Hastanede bağlıyorlar zaten. İlk bez bağlandıktan sonra eşiniz bir yakınınız gider en yakın marketten ya da eczaneden alır. Hepsi bu. Bebek yağıdır şampuandır bunların hiçbirinin acelesi yok. Biberon ve emzik te almayın zaten anne sütü vereceksiniz. Bizim hiç biberonumuz olmadı.

İlk bebişi olacaklara tavsiyem. Hiç birşeyi stok yapmayın. Sonra elinizde kalıyor. Tabi 2. bebişi de yapacağım ona saklarım derseniz ayrı ama bu sefer o malzemeleri nerede saklayacağım diye düşünüyorsunuz. Benim ilk kızımdan hala göğüs pedlerim, süt torbalarım falan duruyor. Kaç senedir oradan oraya koyuyorum. Bebek bezi çok riskli bir iş. Bebişe dokunur. Markayı değiştirince elinizdekiler kalır. Bir dünya da para olmuş hepsi. Eşim Prima stoklamıştı. Alerjik reaksiyon olmayınca kullandık ama bu bizim şansımızdı. Etrafımda sık sık marka değiştirenler oldu. Sonuna doğru Prima'dan memnun kalmadım. Sızdırıyordu. Hatta çocuk sabah sırıl sıklam uyanıyordu. Kullanamadım.
Kıyafete gelince az ve öz alın. Bir çok şeyi özendim aldım ama bir çoğunu 2 defadan fazla giyemedi. Hatta mevsimi uymayınca hiç giyemedi. Çok çabuk büyüyorlar. Bir dünya da hediye geliyor.Yıkayıp yıkayıp tekrar giydirin. Hatta kurutmanız yoksa mutlaka alın derim. Çok işe yarıyor. Özellikle ek gıdaya geçince sık sık kıyafet değiştiriliyor. Biberon, süt makinesi, mama ihtiyaç durumunda alınıyor. Onlar için acele etmeyin. Ve en büyük tavsiyem hiç ama hiç birşeyi mağazadan almayın. Eşim bebek arabasını, yatağını, ana kucağını, oto koltuğunu hep Internetten aldı. Mağazalarda fiytlar çok pahalı. Aynı markaları Internette çok daha ucuza bulabiliyorsunuz.
Tamamen katılıyorum. Stok yapmak çok saçmaymış. Bizim stoklarımızdaki bezler çöpe gitti çünkü pişik yaptı. Biberon emzik nedir zaten ya. Mama verme plastik meme verme arzusu nedir. Benim oğlumun ağzına bir kez bile o iğrenç katkı maddesi dolu pis mamalardan değmedi. Emzik niye kullansın annesinin mis gibi memesi varken. O kadar çok hediye geldi ki aldığım kıyafetler 2.bebeğe kaldı

Arkadaşlar Herkese hayırlı gebelikler ben de Hafif kasıkta ağrı ve dolgunluk var bacaklarıma da vuruyor az kamama yok normalde çikolata kistlerimden dolayı her zaman olan ağrılarım bunlar ama geçen gebeliğimde öyle olmamıştı geçen hafta Cuma günü kalp atışı alınamamıştı kesemde yavaş büyüdü ama dünkü kontrolde kalp atışı karından güzel alındı kese de büyümüş ama 1 hafta geri doktorum fazla ümitlenmeyelim takip dedi çok yazdım özür dilerim yine bekliyorum ben

Arkadaşlar Herkese hayırlı gebelikler ben de Hafif kasıkta ağrı ve dolgunluk var bacaklarıma da vuruyor az kamama yok normalde çikolata kistlerimden dolayı her zaman olan ağrılarım bunlar ama geçen gebeliğimde öyle olmamıştı geçen hafta Cuma günü kalp atışı alınamamıştı kesemde yavaş büyüdü ama dünkü kontrolde kalp atışı karından güzel alındı kese de büyümüş ama 1 hafta geri doktorum fazla ümitlenmeyelim takip dedi çok yazdım özür dilerim yine bekliyorum ben
Gebeliginiz hayirli olsun. Oncelikli tavsiyem felaket tellali doktorunuzu degistirmeniz. Ilk zamanlarda geriden takip edebiliyor bebisler. Ama zamanla aradaki fark kapaniyor. En cok morale ihtiyacin oldugu donemde umitlenme diyen doktora hicbir sekilde guvenmem ben. 1 hafta geriden gelmesi sonucunda genelde sonraki kontrolde vaktini yakalamis oluyor. Hic strese girmeyin. Gec dollenme olmustur. Gelisimi ilk etapta yavastir. Her sey olabilir. Iciniz rahat olsun. Kanamaniz, ciddi boyutta lekelenme ve agrilariniz olmadigi muddetce bu tarz felaket tellallarinin yorumlarini dikkate almayin. Nefret ediyorum bu insanlardan ya:bicak:

Kac haftaliksiniz bu arada?

Cin takvimine baktım ama kafam karıştı. 35de hamile kaldim,36 da doğuracağım nasipse. 35 yasa bakiyorum erkek. 36 yasa bakiyorum kiz. Agustosta olursa erkek. Eylulde olursa kiz.
Cin takviminde hesapla yaparken de yaşımizi çin takvimine göre hesaplamak lazimmis. Kisaca hesaplayamadim.
Ya ben inanmiyorum bu takvime.hamile kaldigimi bile bilmeden bir gece once ruyamda kiz bebek verdiler elime.. 2gun sonra hamile oldugumu ogrendim cin takvimine gore de erkek..gerci esime gorede erkek icime oyle doguyor ama ruyama inanmak istiyorum :))))) tabii Allah saglikla gelmesini nasip etsin hic onemi yok ama kiz daha baskin :))) ben de

Tatlım bence de doktorunu değiştir. Ve pozitif düşün. Hakkında hayırlısı olsun

Tatlım bence de doktorunu değiştir. Ve pozitif düşün. Hakkında hayırlısı olsun
Değiştirdiğim doktorum söyledi çok iyi bir doktor sana çok Ümit verip de hayal kırıklığına uğramanı istemiyorum dedi inşaallah sağlıklıysa devam eder amh düşük olduğu için yüksek ihtimal devam eder diyemiyor

Ya ben inanmiyorum bu takvime.hamile kaldigimi bile bilmeden bir gece once ruyamda kiz bebek verdiler elime.. 2gun sonra hamile oldugumu ogrendim cin takvimine gore de erkek..gerci esime gorede erkek icime oyle doguyor ama ruyama inanmak istiyorum :))))) tabii Allah saglikla gelmesini nasip etsin hic onemi yok ama kiz daha baskin :))) ben de
Kızlar çin takvimi eğlence amaçlı tabi ama çin takvimine inanan bir arkadaşımdan öğrenmiştim. İnternette de yazıyor zaten ocak-şubat mart ayından sonra doğmuşsanız yaşınıza 1 ekliyorsunuz. Çin takvimine göre yaş hesaplama ve aynı sitede akabinde verileri girerek cinsiyet hesaplama var

Tamamen katılıyorum. Stok yapmak çok saçmaymış. Bizim stoklarımızdaki bezler çöpe gitti çünkü pişik yaptı. Biberon emzik nedir zaten ya. Mama verme plastik meme verme arzusu nedir. Benim oğlumun ağzına bir kez bile o iğrenç katkı maddesi dolu pis mamalardan değmedi. Emzik niye kullansın annesinin mis gibi memesi varken. O kadar çok hediye geldi ki aldığım kıyafetler 2.bebeğe kaldı
TAtlim simdi senin o igrenc dedigin mamalari vermek zorunda kalan insanlar var , mesela ben , cok merakli degiliz tabii ki de anne sutu vermek yerine mama vermeye... Dogumunun 3. Gunu ameliyat oldu benim bebegim, 1 ay yogun bakimda neler olabilecegini bilmeden bekledik, o surecte ne yaptiysam olmadi sutum hani psikoji cok muhim ya bilirsin, sut sagmak icin odaya girdigimde nazarim deger, gozum kalir diger annelerin gelen sutlerine diye kafami kaldirmazdim, o nedenle boyle cok emin , cok bilmis konusmayin bence

İlk bebek bezlerini 6.ayda indirimden almıştım. Bezi bağlıyoruz 1 saat sonra her yer sırılsıklam. Bebeğin altı kıpkırmızı. Anladım ki indirimli bezler stokta çürümeye yüz tutmuş, son kullanma tarihi geçmek üzere ya da geçmiş bezler. Stok yapmayın. Bebek doğduğunda bez almak 1 dk sürer. Hastanede bağlıyorlar zaten. İlk bez bağlandıktan sonra eşiniz bir yakınınız gider en yakın marketten ya da eczaneden alır. Hepsi bu. Bebek yağıdır şampuandır bunların hiçbirinin acelesi yok. Biberon ve emzik te almayın zaten anne sütü vereceksiniz. Bizim hiç biberonumuz olmadı.
Benim sütün hemen gelmedi. Keşke mama verseydim başta. Yoğun bakımda yattı bebeğim bu yüzden. Bence her ihtimale karşı almak lazım

Back