- 5 Ağustos 2016
- 2.535
- 2.411
- 133
- 34
- Konu Sahibi Bal10cukkk
-
- #9.841
Canımm hadi gözün aydın inşallah sağlıkla kucağına alırsın kuzunuGunaydin kizlar o kadar kimyasaldan dis gebelikten sonra sanirim hamileyim 10.gun testim 96.11 11.gun testim 237.94 cikti ne dusunecegimi bilmiyorum iki hafta so ra ultrason var insallah bi aksilik daha olmaz cuknku bu 5
Denemem.
arkadaşım her merkezin uygulaması farklı sanırımBana hic bir test yapmadi. Rahime bakti sadece. Soylesem mi acaba
24 yasindayim
2 başarısız aşılamam
Tek emriyo transferi ile 1 başarız tüp bebek denemem var
Dondurulmuşlarim ile ocak reglisiyle ikinci tedaviye başlıcaz heyecanla bekliyoruz
SİZDE YAŞINIZI, İLİNİZİ, KAÇ EMRIYO TRANSFERI OLDUGUNUZU, DENEME SAYINIZI ,TANSFERDEN SONRA BEKLEMEDE OLDUGUNUZU VE İNŞALLAH HAMİLE KALDIĞINIZI YAZARSANIZ
sıraya ekliycegim
KISACA YAZIN HANIMLAR
Bekliyorum
Konya novafertil tüp bebek merkezi
2 negatif aşılamam var (farklı hastanelerde )
ilk tüp bebek denemem olacak inşallah pozitif olur 6tane dondurulmuş 8-9-10hücreli embriyom var e2yüjsek olduğu için donduruldueşimde sprem sayısı az bende de pko var şuan adetimi bekliyorum inşallah pozitif olur sonuçlarımız :)
Yok cnm hic belirtim ama 7 ve 8 gun adet gunumdu bobrek agrisina benzer agrim ardi ide karnimda sislik oldu simdi bisey yokCanımm hadi gözün aydın inşallah sağlıkla kucağına alırsın kuzunu
Benimde 2 gün önce transferim oldu
Senin belirtin olmuşmuydu hiç ?
Ne de güzel yazmışsın canım, bir gün değil her gün anlaşılabilmek dileğiyle.Kadın olmanın yeterince zor olduğu ülkemizde ve dünyamızda bizlere dost, anne, kardeş ve eş olabilen, tüm baskı ve adaletsizliklere rağmen hala dimdik ayakta durabilen tüm kadınların,
Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.
canım ya benimde 5 aa olan 2 embriyom tutmadı.ne desek boş.öylede tutmuyo böylede tutmuyo.Rabbim ol demedikten sonra gününün hiç önemi yok.11. Gün kan sonucum negatif çıktı. 2. gün 2 embriyo transfer olmuştu. Tutmamış
canım ya benimde 5 aa olan 2 embriyom tutmadı.ne desek boş.öylede tutmuyo böylede tutmuyo.Rabbim ol demedikten sonra gününün hiç önemi yok.
Haklısın canım, vakti gelmemiş demek ki. Bizim için hayırlısı böyleymiş.
Bazen çok bunalıyorum ben ağlarken komşumun küçük çocugunu dövdüğünü duyuyorum, allahım ona çocuklar vermiş kıymetini bilmiyor, bana da bir sürü çaresizlik[/QUOTE
inan bende çok üzülüyorum.kendi kendime olmayacak boş yere uğraşıyorum, kabullenmeliyim artık.diyorum.
Canim rapor bölümü için bilgim yok ama tedavi süreci için yardımcı olayım ben özel bi hastanede ve sigortadan faydalanmadim yani raporla ugrasmadik adetin 2 yada 3 günü gidiyosun ben elimde hsg hormon tahlillerim ve eşimin sperm tahlilleriyle gittik bizim sebebi bilinmeyen inferteliteydi doktor 35 yaşında olduğum için tüp bebek tedavisi yada aşılama önerdi ben tüp bebekte karar verdim muayenede rahminde kist miyom yapisiklik falan yoksa ogün tedavi başlıyor her hastanın dozu degisik oluyor 12 15 gün arası devam ediyor 3 veya 4 günde bir kontrole gidiyorsun yumurtaların gelişimine göre ilaç dozu ayarlanıyor sonrası yumurta toplama günü korkulacak bisey yok aslında :) ama sen bunu bilemiyorsum stres hat safhada oluyor yanindakilerden cok etkileniyorsun benim odamdaki kadincok aglamisti ve ben cok korkmustum ama cok basit bi islem 10 dk suruyor vehafif anestesi veriyolar hicbirsey hissetmiyorsun bence mutlu olunmasi gereken bi surec çünkü her hasta bu aşamaya ulasmiyor sperm bugün alınıyor eşi bizden 3 gün perhiz sonrası ve sonrası sizi aramalarını bekliyorsunuz 2 veya 5 gün içinde transfer yapılır emriyonun gelişimi ve kalitesine göre benim 3. Gün transferiydi oda 10 dk bi islem sonrası iki saat hastanede yattım her hastane farklı tutuyo kimi yarım saat kimi 2 saat sonra eve gidebilirsin iki gün yatak istirahati sonrasi da çok yorulmamak kaydiyla dikkat ederek normal yasantina donebilirsin deniyor benim eşim 5 gün evdeydi ben çoğunlukla yattım o bana baktı ama ikinci gün çat katı misafir geldi tedavi den habersizdiler kalkıp yemek yapıp agirladimSelamlar.
Ben 6 ocakta 1. Aşılamamı yaptırdım, sonuç negatif.
27 şubatta 2. Aşılamamı yaptırdım , hiç umudum yok, 14 martta test yaptırcam.
Eğer 2. Aşılamadan da negatif görürsem tüp bebek düşünüyoruz, doktorumuz da 2. Aşılamayı bile yapmak istememişti tüp bebek yaptırın diye. Şimdiden araştırmaya başladım nasıl yapılıyor nerde yapılıyor diye.
Size birkaç sorum olacak, tecrübesi olanlar yazabilirse aşırı mutlu olurum. Çünkü kafamda hiçbir fikir yok işletişin nasıl yürüdüğü ile ilgili, bulunduğum şehirde yapılmıyor farklı bi yere gidecez bu da iyice strese sokuyor beni.
- ben de çikolata kisti var 2,5 cm kadar, eşimde sperm hızında düşüklük var (%12)
Eşim de ben de 5 yıldan fazladır sigortalıyız, devlet memuruyuz.
İkimiz de 35 yaşın üstündeyiz. 2 yıldır evliyiz. ( rapor için 3 yıldır evli olma şartı varmış)
Özel tüp bebek merkezlerinde yaptırmayı düşünüyoruz, böyle bi yerde yaptırmak için rapor çıkarabiliyor muyuz? Hangi durumlarda 3 yıl evlilik şartı gerekmiyor? Yada raporu bulunduğumuz yerde özel hastanede çıkarıp o raporla gitsek oluyor mu yoksa illa tüp bebek yaptıracağımız yerden mi çıkaracağız raporu?
-tedavi süresi nasıl başlıyor, randevu aldın doktorla ilk görüşmeni yaptın, o aşamadan itibaren transfer yapılma aşamasına kadar yaklaşık kaç gün geçiyor? Hangi testlerin yapılması şart, mesela bende çikolata kisti var ama tüp bebek merkezi birde biz kendimiz yapacaz testi çikolata kistini görmek için diyorlar mı, ben bulunduğum yerde hsg çektirdim, tüp bebek yaptıracağım yer tekrar kendisi hsg çekiyor mu illa. Bu testleri aynı gün yapıyorlar mı hepsini, sonra nasıl bi ilaç iğne tedavisi uygulayacakalarına karar verdiler diyelim, tedavi bitti, yumurtları topladılar, aynı gün sperm veriliyor mu yıkama için, embriyo oluşması için kaç gün bekleniyor, transfer işlemi aşılama gibi ağrısız ve kısa süren bişey mi yoksa anastezi ile yapılacak ağrılı zahmetli bişey mi?
Hani bi hedefiniz olur ama önünüz çalılık gibidir dikenlidir nerden geçeceğinizi bilemezsiniz ya kendimi öyle hissediyorum, nerden başlanacak nasıl olacak, kaç gün izin almamız gerekir işyerinden , işlem planlandığından uzun sürer mi ?? Bir sürü soru????
Çok teşekkür ederim :) bizde sperm sayısında sıkıntı yok ama ileri hız hareketliliği mi ne o düşük (%12) bende de yumurta rezervi düşüklüğü var , tüplerden biri kapalı biri açık. Raporu burdan çıkarsam tedaviyi burda olcaksın diyemezler bana çünkü burda olmadığı için başka şehre gitmek zorundayım zatenMerhaba öncelikle hayırlısı olur umarım sizin için. Sorularınızın raporla ilgili kısımlarını cevaplayabilirim. Ben de yeni rapor çıkarttım. 2 hafta sonra tedaviye başlayacağım. Biz de 1,5 yıllık evliyiz ben 34, eşim 42 yaşında. Bizim sorunumuz sperm sayısının düşüklüğü. farklı zamanlarda yapılmış 3 ayrı sperm testinde 5 milyonun altında sperm varsa 3 yıl evlilik ve en az 2 aşılama yaptırmış olma şartı aramıyorlar. Bu şartları aramadıkları diğer durumlar ise yumurta rezerv azlığı ve tüplerin tıkalı olması. Ben raporumu üniversite hastanesinden çıkardım ama sgk anlaşması olan özel bir tüp bebek merkezinde olacağım tedavimi. Ama her hastane raporu orada çıkarıp dışarda tedavi yaptırmana izin vermiyor. Mesela ilk gittiğim kadın doğum devlet hastanesi burada tedavine başlayacaksın, sonra çıkaracağız raporunu demişti. Ben de üniversite hastanesinden çıkardım. Hangi şehirdesiniz? Ankara ise yardımcı olabilirim ben baya araştırdım çünkü :)
Çok teşekkür ederim epey bi fikir oldu kafamda , bunları not alıp ders çalışır gibi çalışcam :) teşekkürler. Hayırlı olsun bu arada ne mutlu sizeCanim rapor bölümü için bilgim yok ama tedavi süreci için yardımcı olayım ben özel bi hastanede ve sigortadan faydalanmadim yani raporla ugrasmadik adetin 2 yada 3 günü gidiyosun ben elimde hsg hormon tahlillerim ve eşimin sperm tahlilleriyle gittik bizim sebebi bilinmeyen inferteliteydi doktor 35 yaşında olduğum için tüp bebek tedavisi yada aşılama önerdi ben tüp bebekte karar verdim muayenede rahminde kist miyom yapisiklik falan yoksa ogün tedavi başlıyor her hastanın dozu degisik oluyor 12 15 gün arası devam ediyor 3 veya 4 günde bir kontrole gidiyorsun yumurtaların gelişimine göre ilaç dozu ayarlanıyor sonrası yumurta toplama günü korkulacak bisey yok aslında :) ama sen bunu bilemiyorsum stres hat safhada oluyor yanindakilerden cok etkileniyorsun benim odamdaki kadincok aglamisti ve ben cok korkmustum ama cok basit bi islem 10 dk suruyor vehafif anestesi veriyolar hicbirsey hissetmiyorsun bence mutlu olunmasi gereken bi surec çünkü her hasta bu aşamaya ulasmiyor sperm bugün alınıyor eşi bizden 3 gün perhiz sonrası ve sonrası sizi aramalarını bekliyorsunuz 2 veya 5 gün içinde transfer yapılır emriyonun gelişimi ve kalitesine göre benim 3. Gün transferiydi oda 10 dk bi islem sonrası iki saat hastanede yattım her hastane farklı tutuyo kimi yarım saat kimi 2 saat sonra eve gidebilirsin iki gün yatak istirahati sonrasi da çok yorulmamak kaydiyla dikkat ederek normal yasantina donebilirsin deniyor benim eşim 5 gün evdeydi ben çoğunlukla yattım o bana baktı ama ikinci gün çat katı misafir geldi tedavi den habersizdiler kalkıp yemek yapıp agirladim
Yinede herşey kısmet rabbim nasip etti çok şükür hamileymiş :) darısı basina
E Eliz1034 üzülme desekte boş... Bende bekliyorum, seni çok iyi anlıyorum. Daha önce 2 defa negatif denemem oldu. Çok üzücü, tüm dünya sana karşıymış gibi ama geçiyor zamanla. Sonra toparlanıp yeni tedavi için hazırlanıyorsun daha temkinli... Geçecek ve bir gün bizlerde o kutsal duyguyu yaşayacağız inşallah11. Gün kan sonucum negatif çıktı. 2. gün 2 embriyo transfer olmuştu. Tutmamış
Ben ankara’da özel bir üniversite hastanesinden çıkarttım raporu. Ama tedavimi Centrum tüp bebek merkezi Recai Pabuçcu’ya yaptıracağım.recai hoca bu alanda çok iyi gerçekten. Birkaç ay önce Başkent hastanesi Göğşen Önalan’a gidiyordum, göğşen hoca da çok iyi ama bizim elektriğimiz tutmadı. Orada başlamadım tedaviye. Centrum’da bu ayki adetimle başlayacağım. Çıkartacağın rapor bu merkezde geçiyor ve ücret neredeyse yarıya düşüyor. İlaç için de yine yarı ücret ödüyorsun. Ankarada Başkent hastanesi, centrum tüp bebek merkezi ve Gürgan Clinik’te geçiyor rapor. Benim bildiğim rapor geçen özel hastaneler bunlar.Çok teşekkür ederim :) bizde sperm sayısında sıkıntı yok ama ileri hız hareketliliği mi ne o düşük (%12) bende de yumurta rezervi düşüklüğü var , tüplerden biri kapalı biri açık. Raporu burdan çıkarsam tedaviyi burda olcaksın diyemezler bana çünkü burda olmadığı için başka şehre gitmek zorundayım zatenyoksa burda yaptırırdım canıma minnet, muğla ilçesindeyim ama tedaviyi ankarada düşünüyorum :) doğru insanı buldum sanırım :) hangisinde yaptıracaksınız , tam da araştıran birine rasgeldim ne şanslıyım :)
Merhaba. Toplamda 3 kere rapor çıkarma hakkınız var. Bunu isterseniz devlette isterseniz özelde kullanabilirsiniz. Devlette yaptırırken de raporçıkarmış oluyorsunuz ve 3 hakkınızdan 1’i gidiyor. Her tüp bebek denemesinde yeni rapor çıkarmak zorundasınız. Rapor çıkardığınızda devlette yaptırırsanız fark ödemiyorsunuz, özelde yaptırırsanız yarı yarıya fark ödüyorsunuz.Kizlar arastirma hastanesinden rapor cikarmaya ugrasiyorum. Devlet 3 tup bebegi karsiliyor tamam diyelim 3 denemede de tutmadi devlet destegiyle. Rapor yaniyor mu. Çünkü soyle bir sey duydum. Rapor aldiktan sonra tup bebegi ozelde yaptirirsan yari yariya indirim yapiliyormus. Devlette 3 basarisiz denemeden sonra ozele gitsem bu indirimden artik faydalanamaz miyim?? Umarim anlatabilmisimdir. Cevap verirseniz sevinirim
Allah bin kere razı olsun sağolun. Ben de baktım biraz, göğşen ismine takıldım, centrumu da listeme almıştım incelemek için :) ben de mayıs hazirana anca hazır olurum sanırım inşallah siz o zamana kadar sonuca ulaşmış olursunuzBen ankara’da özel bir üniversite hastanesinden çıkarttım raporu. Ama tedavimi Centrum tüp bebek merkezi Recai Pabuçcu’ya yaptıracağım.recai hoca bu alanda çok iyi gerçekten. Birkaç ay önce Başkent hastanesi Göğşen Önalan’a gidiyordum, göğşen hoca da çok iyi ama bizim elektriğimiz tutmadı. Orada başlamadım tedaviye. Centrum’da bu ayki adetimle başlayacağım. Çıkartacağın rapor bu merkezde geçiyor ve ücret neredeyse yarıya düşüyor. İlaç için de yine yarı ücret ödüyorsun. Ankarada Başkent hastanesi, centrum tüp bebek merkezi ve Gürgan Clinik’te geçiyor rapor. Benim bildiğim rapor geçen özel hastaneler bunlar.
kızlar bende centruma gidiyorum.recai hoca çok iyi bir doktor.elinden gelen herşeyi yapıyor.diğer yerlere hiç bakmayın.hele başkentten uzak durun derim.Allah bin kere razı olsun sağolun. Ben de baktım biraz, göğşen ismine takıldım, centrumu da listeme almıştım incelemek için :) ben de mayıs hazirana anca hazır olurum sanırım inşallah siz o zamana kadar sonuca ulaşmış olursunuzben de centruma koşarım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?