2018 tüp bebek yaptıranlar (SIRALI)

Merhaba. Toplamda 3 kere rapor çıkarma hakkınız var. Bunu isterseniz devlette isterseniz özelde kullanabilirsiniz. Devlette yaptırırken de raporçıkarmış oluyorsunuz ve 3 hakkınızdan 1’i gidiyor. Her tüp bebek denemesinde yeni rapor çıkarmak zorundasınız. Rapor çıkardığınızda devlette yaptırırsanız fark ödemiyorsunuz, özelde yaptırırsanız yarı yarıya fark ödüyorsunuz.
Yani o 3 hakki da devlette harcarsak bi daha rapor çıkaramıyoruz ve ozele gidince de haliyle indirim alamiyoruz dogru mu anladim

Merhaba. Toplamda 3 kere rapor çıkarma hakkınız var. Bunu isterseniz devlette isterseniz özelde kullanabilirsiniz. Devlette yaptırırken de raporçıkarmış oluyorsunuz ve 3 hakkınızdan 1’i gidiyor. Her tüp bebek denemesinde yeni rapor çıkarmak zorundasınız. Rapor çıkardığınızda devlette yaptırırsanız fark ödemiyorsunuz, özelde yaptırırsanız yarı yarıya fark ödüyorsunuz.
Ya bi de her tüp bebek denemesi icin rapor çıkarmak gerektigine emin misiniz ben 1 rapor çıkarılıyor ve 3 deneme icin o kullaniliyor saniyordum.. daha 1. Sini zar zor cikariyorum off

Yani o 3 hakki da devlette harcarsak bi daha rapor çıkaramıyoruz ve ozele gidince de haliyle indirim alamiyoruz dogru mu anladim
rapor hakkın 3 tanedir.3 nü ister devlette yaptır istersen özelde.3 hakkın bittikten sonra herşeyi cebinden ödüyorsun.

E Eliz1034 üzülme desekte boş... Bende bekliyorum, seni çok iyi anlıyorum. Daha önce 2 defa negatif denemem oldu. Çok üzücü, tüm dünya sana karşıymış gibi ama geçiyor zamanla. Sonra toparlanıp yeni tedavi için hazırlanıyorsun daha temkinli... Geçecek ve bir gün bizlerde o kutsal duyguyu yaşayacağız inşallah:dua:
Bu arada ilk denemeniz miydi? Sorununuz neydi?

İnşallah siz mutlu haberler alırsınız.
Benim yumurtalık rezervim düşük bir yıl boyunca 3 deneme yaptık sadece 2 embriyo elde edebildik, o yüzden ilk defa transfer yapıldı, o da olmadı :( Hepimiz için hayırlısını diliyorum..

kızlar bende centruma gidiyorum.recai hoca çok iyi bir doktor.elinden gelen herşeyi yapıyor.diğer yerlere hiç bakmayın.hele başkentten uzak durun derim.
Aynen canım ben de Centrum’dan çok memnunum. Göğşen hoca doktor olarak çok iyi olabilir ama başkent hastanesi tüp bebek bölümü çok kalabalık. Hocanın çok hastası var. Randevulu gitmeme rağmen randevu saatinden 2 saat sonra ancak muayeneye girebiliyordum. O kadar saat bekleyip 5 dkda muayene edip yolluyordu. İlgisiz davranıyordu. Ben daha içerideyken sıradan yeni hasta alıyorlardı. Kafamda yüzlerce soruyla gidip hiçbirine cevap bulamadan dönüyordum. Herşey alelacele ilerliyordu, memnun kalmadım yani.

Allah bin kere razı olsun sağolun. Ben de baktım biraz, göğşen ismine takıldım, centrumu da listeme almıştım incelemek için :) ben de mayıs hazirana anca hazır olurum sanırım inşallah siz o zamana kadar sonuca ulaşmış olursunuz :dua::dua: ben de centruma koşarım :)
İnşallah canım. İlk denemem olcak bakalım çok heyecanlıyım. Umarım ikimiz de kavuşuruz bebişlerimize :)

merhaba aklıma takılan bıseyı sormak ıstıyorum dun 2 tane embrıyo transferım oldu fakat kabızlık problemındn dolayı bıraz ıkınmak zorunda kaldım sonrasında şurup ıctım ama hala bıraz problemım var acaba dun ıkındım dıe tutunmayı etkıler mı???
Cnm okadar takilma onlarin yiyecek ekmeği varsa her şekilde dünyaya gelecekler ilk günden böyle kendini yıpratma zaman geçmek bilmez.bişe olduğunu sanmıyorum sürekli şurubu iç tedbir al gerisi takdiri ilahi

M mlty4406 merhaba, ben raporumla bir deneme yaptım olumsuz sonuç aldım.. şimdi anladığım kadarıyla raporu yenilemek gerekiyor. Yeniden almak için bütün testler tahliller en başından mı yapılıyor? Uzun sürer mi?
elindeki sonuçlar 1 yıllık ise gerek yok.1 yıldan fazlaysa tekrar istiyorlar.sizdeki sorun nedir?benimki düşük rezerv ve tüplerimin olmamasıydı.bunun için tekrar test yapmaya gerek yok.ben bütün haklarımı bitirdim.artık cebimden yaptırıyorum.son tedavim 12 bin tl yi buldu.

elindeki sonuçlar 1 yıllık ise gerek yok.1 yıldan fazlaysa tekrar istiyorlar.sizdeki sorun nedir?benimki düşük rezerv ve tüplerimin olmamasıydı.bunun için tekrar test yapmaya gerek yok.ben bütün haklarımı bitirdim.artık cebimden yaptırıyorum.son tedavim 12 bin tl yi buldu.

Ben hiç rapor almadan denemiştim 2 kere baktık ki maddi olarak yüklü yolumuz da uzun, raporu sonradan çıkardık. Raporu eylül de almıştım testler bir yılı geçmemiştir. 31 yaşındayım ben de düşük rezervliyim amh: 0.69 hiç şart aramadan kabul ettiler raporumu çıkarırken. yeniden çıkarmak için süreci anlatır mısınız ? Doktorumu da değiştirmeyi düşünüyorum . Siz nerede tedavi görüyorsunuz?

Ben hiç rapor almadan denemiştim 2 kere baktık ki maddi olarak yüklü yolumuz da uzun, raporu sonradan çıkardık. Raporu eylül de almıştım testler bir yılı geçmemiştir. 31 yaşındayım ben de düşük rezervliyim amh: 0.69 hiç şart aramadan kabul ettiler raporumu çıkarırken. yeniden çıkarmak için süreci anlatır mısınız ? Doktorumu da değiştirmeyi düşünüyorum . Siz nerede tedavi görüyorsunuz?
rapor çıkardığın yere aynı belgelerle gidiyorsun.1.sinde hangi işlemleri yaptıysan 2.de hemen hemen aynısını yapıyorsun.

Kizlar arastirma hastanesinden rapor cikarmaya ugrasiyorum. Devlet 3 tup bebegi karsiliyor tamam diyelim 3 denemede de tutmadi devlet destegiyle. Rapor yaniyor mu. Çünkü soyle bir sey duydum. Rapor aldiktan sonra tup bebegi ozelde yaptirirsan yari yariya indirim yapiliyormus. Devlette 3 basarisiz denemeden sonra ozele gitsem bu indirimden artik faydalanamaz miyim?? Umarim anlatabilmisimdir. Cevap verirseniz sevinirim :110:
Ben raporu devlet ile anlaşmalı ozel hastanede çıkarttım raporu tedavi gördüğüm memorial da indirim yaptılar yarı yariya kadar bi indirim degil zaten 700tl ike bin TL arasında bir indirim oluyor

Bende raporlu yaptırdım Liv hospital da 4000₺ ödedik ilaçlar da 700-800 gibi bişe tuttu

Selamlar.
Ben 6 ocakta 1. Aşılamamı yaptırdım, sonuç negatif.
27 şubatta 2. Aşılamamı yaptırdım , hiç umudum yok, 14 martta test yaptırcam.

Eğer 2. Aşılamadan da negatif görürsem tüp bebek düşünüyoruz, doktorumuz da 2. Aşılamayı bile yapmak istememişti tüp bebek yaptırın diye. Şimdiden araştırmaya başladım nasıl yapılıyor nerde yapılıyor diye.

Size birkaç sorum olacak, tecrübesi olanlar yazabilirse aşırı mutlu olurum. Çünkü kafamda hiçbir fikir yok işletişin nasıl yürüdüğü ile ilgili, bulunduğum şehirde yapılmıyor farklı bi yere gidecez bu da iyice strese sokuyor beni.

- ben de çikolata kisti var 2,5 cm kadar, eşimde sperm hızında düşüklük var (%12)
Eşim de ben de 5 yıldan fazladır sigortalıyız, devlet memuruyuz.
İkimiz de 35 yaşın üstündeyiz. 2 yıldır evliyiz. ( rapor için 3 yıldır evli olma şartı varmış)
Özel tüp bebek merkezlerinde yaptırmayı düşünüyoruz, böyle bi yerde yaptırmak için rapor çıkarabiliyor muyuz? Hangi durumlarda 3 yıl evlilik şartı gerekmiyor? Yada raporu bulunduğumuz yerde özel hastanede çıkarıp o raporla gitsek oluyor mu yoksa illa tüp bebek yaptıracağımız yerden mi çıkaracağız raporu?
-tedavi süresi nasıl başlıyor, randevu aldın doktorla ilk görüşmeni yaptın, o aşamadan itibaren transfer yapılma aşamasına kadar yaklaşık kaç gün geçiyor? Hangi testlerin yapılması şart, mesela bende çikolata kisti var ama tüp bebek merkezi birde biz kendimiz yapacaz testi çikolata kistini görmek için diyorlar mı, ben bulunduğum yerde hsg çektirdim, tüp bebek yaptıracağım yer tekrar kendisi hsg çekiyor mu illa. Bu testleri aynı gün yapıyorlar mı hepsini, sonra nasıl bi ilaç iğne tedavisi uygulayacakalarına karar verdiler diyelim, tedavi bitti, yumurtları topladılar, aynı gün sperm veriliyor mu yıkama için, embriyo oluşması için kaç gün bekleniyor, transfer işlemi aşılama gibi ağrısız ve kısa süren bişey mi yoksa anastezi ile yapılacak ağrılı zahmetli bişey mi?
Hani bi hedefiniz olur ama önünüz çalılık gibidir dikenlidir nerden geçeceğinizi bilemezsiniz ya kendimi öyle hissediyorum, nerden başlanacak nasıl olacak, kaç gün izin almamız gerekir işyerinden , işlem planlandığından uzun sürer mi ?? Bir sürü soru????
Slm canım hakkında hayırlisi olsun ben raporu 4sene once devlet ile anlaşma li ozel hastanede cikarttim tam bilgim yok ama tüp bebek için ilk önce iyi bir hastane araştır ön görüşme icin zaten seni çağırıp tahliller istiyirlar hsg filmin olsun muyane olup diğer ay adetinin ikinci veya 3.gunu başlıyorsun 15gun felan sürüyor ben ilk denemende hergun muayene iciç gittim ikinci denemede gün aşıri gittim yumurtalarun buyume hızına göre çağırıyorlar sen ilk randevu aliyirsun diğer günleri Dr belirliyir saatine kadar yumurta toplama günü esindende sperm alıyorlar yumurta toplama işlemi sırasında seni uyutuyorlar korkulacak bişey yok ve ogun dollenme işlemi başlıyor zaten bu konu hakkında bilgi verirler sana ertesi gun laboratuvar i arayıp bilgi alabiliyirsun 3veya 5 gunsonra transfer için seni cagiriyirlar idrara sıkışik islem oluyor zaten bu kısmını aşılamada da gormussundur ben transferden sonra yarim saat yattim sonra iki saat araba yolcukugum oldu günlerce yatmadım bi iki gun ev supurmedim ağır kaldirmiyorum günlük islerime drvad ettim seni yinlendiriyirlar önemli olan iyi bir dr bulmak sorularina cevap alabilmek onemli seni tatmin eden başarı oranı yüksek olan hastene seç ben bide kalan embriyolari dondurmustik 5 yilligina ve ucretide çok iyidi 500-600 TL gibi bisey ödemiştik baska hastaneler bi ayligina bin tl gibi ücret aliyorlar kafana takılan merak ettiğin başka bişey varsa sorabilirsiniz ben İstanbul memorial sisli Hastanesi'nde tedavi gordum ilk deneme düşük oldu ikinci denemede kızım oldu simdi dondurulmuşlarla hamileyim rabbim isteyen herkese nasipp etsin

Slm canım hakkında hayırlisi olsun ben raporu 4sene once devlet ile anlaşma li ozel hastanede cikarttim tam bilgim yok ama tüp bebek için ilk önce iyi bir hastane araştır ön görüşme icin zaten seni çağırıp tahliller istiyirlar hsg filmin olsun muyane olup diğer ay adetinin ikinci veya 3.gunu başlıyorsun 15gun felan sürüyor ben ilk denemende hergun muayene iciç gittim ikinci denemede gün aşıri gittim yumurtalarun buyume hızına göre çağırıyorlar sen ilk randevu aliyirsun diğer günleri Dr belirliyir saatine kadar yumurta toplama günü esindende sperm alıyorlar yumurta toplama işlemi sırasında seni uyutuyorlar korkulacak bişey yok ve ogun dollenme işlemi başlıyor zaten bu konu hakkında bilgi verirler sana ertesi gun laboratuvar i arayıp bilgi alabiliyirsun 3veya 5 gunsonra transfer için seni cagiriyirlar idrara sıkışik islem oluyor zaten bu kısmını aşılamada da gormussundur ben transferden sonra yarim saat yattim sonra iki saat araba yolcukugum oldu günlerce yatmadım bi iki gun ev supurmedim ağır kaldirmiyorum günlük islerime drvad ettim seni yinlendiriyirlar önemli olan iyi bir dr bulmak sorularina cevap alabilmek onemli seni tatmin eden başarı oranı yüksek olan hastene seç ben bide kalan embriyolari dondurmustik 5 yilligina ve ucretide çok iyidi 500-600 TL gibi bisey ödemiştik baska hastaneler bi ayligina bin tl gibi ücret aliyorlar kafana takılan merak ettiğin başka bişey varsa sorabilirsiniz ben İstanbul memorial sisli Hastanesi'nde tedavi gordum ilk deneme düşük oldu ikinci denemede kızım oldu simdi dondurulmuşlarla hamileyim rabbim isteyen herkese nasipp etsin
Canım zaman ayırıp bilgisini paylaşan herkesten allah razı olsun :KK200: ne mutlu sana, allah bebeklerini sana bağışlasın, ne çok sevindim :) bişeyi merak ettim. İlk denemen düşük oldu ya, 2. Denemede transferi dondurulmuşlardan mı yaptırdınız, taze spermle dondurulmuşun bi farkı yok demekki tedavinin tutması açısından. Dondurulmuşlarla yapılan işlem ilk sıfırki işlem kadar uzun sürmüyordur ozaman, zaman tasarrufu açısından dondurmak mantıklı her ihtimale karşı, çalıştığım için eğer 2. Ye mecbur kalırsam daha kısa süreli izin alırım diye :) şimdiden 2. Denemeye geçtim :)

Back