2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben denedim, kıymalı sebze pürelerine katmıştım ve severek yediler. Hatta yine bu hafta katacağım diye aldım.
Yarasın kuzucuklara , evet canım ben de şimdiden kafamda düşündüm havuç patates pancar et suyunda pisireyim , kıymayı sadece tarhanada yedi daha purelerde vermedim en kısa zamanda onu da deniycem inşallah , bir de afedersin kakası kırmızı oluyormuş diyorlar pancar yedikten sonra senin bebişlerde oldu mu ?

086793D7-922D-4644-9284-F7BEFF883AB0.jpeg B82D5230-B7BA-4C14-9EF1-40193BCAD887.jpeg
Kızlar bizim doktorumuz bu tabloyu paylaşmış yeni meningokok aşıları ile ilgili

Yarasın kuzucuklara , evet canım ben de şimdiden kafamda düşündüm havuç patates pancar et suyunda pisireyim , kıymayı sadece tarhanada yedi daha purelerde vermedim en kısa zamanda onu da deniycem inşallah , bir de afedersin kakası kırmızı oluyormuş diyorlar pancar yedikten sonra senin bebişlerde oldu mu ?
Bizde kakada çok az kırmızılık oldu ama azdı.

Kızlar bugün oğluşuma kıymalı tarhana çorbası yaptm ama kıymalar büyük oldğu için blendırda çektim vitaminleri gder mi bu şekilde siz nasıl yedryosnz

Ya aklim almiyor bu konuda gorusler o kdar farkli ki ne zmn yptiracaksin peki?
Canım önceden senin gönderdiğin tabloyu uyguluyorlarmış ama artık daha erken yapılmasını uygun buluyorlar. Erken vurulması daha küçük aylarda korumayı sağlama açısından. 2 doktora sordum onlarda yeni aşılamanın benim doktorumun dediği şekilde olduğunu söylediler ve ben 1. Doz menveo vurdurdum 7. Ayda. Diğerini 9. Ayda vuracak ve 13. Ayda. Ben bu şekilde vurduruyorum

Kızlar bugün oğluşuma kıymalı tarhana çorbası yaptm ama kıymalar büyük oldğu için blendırda çektim vitaminleri gder mi bu şekilde siz nasıl yedryosnz
Kiymayi cift cektir canim .Dondurucudan cikarinca suda pişiyorum sonrs sebzeleri ekliyorum. Iyice ufalamak cozdurup parcala .Ben çözünmesini beklemiyorum sağlık acısından .

Biz kullanıyoruz canım yapmadı pek bize. Sidefer kabızlık ve diş boyama yapmıyor diye biliyorum yanlış değilse. Gün kurusu balkabağı filan verdin mi?

Bızde yapmadı ilacı veriyordum sonrasında hemen yapıyordu bu aralar hastane falan ılaca ara verdık
Ben de anlam veremedim bu duruma. Şimdide poposu pişik oldu böyle su kabarcıkları var. Yeni bir gıda denemedik şu sıra zaten ek gıda ile oyun oynuyor. Ben de değişik birşey yemedim. Neden böyle olmuş olabilir? Kakasını yapar yapmaz açtım altını. Bekletmiyorum zaten bezi. Her gün banyo da yapıyor. :KK43:
içmiyor maalesef. çok nadir başarabiliyorum. uykusunu bozma pahasına her ağladığında biberon teklif ediyorum ama yok...
Benimki de şu sıra öyle yapıyor da o yüzden sordum çılgın kıyamet çenesini tutarak zorla verdim iki gece üst üste :KK43: çünkü karnı gurulduyor açlıktan uyuyamıyor. Ek gıdayı da istemiyor. Mamayı eds ile veriyordum gündüzleri. O şekilde de kabul etmiyor. Ne yapacağım bilmiyorum :KK43:
Canım biz nutrigen kullanıuoruz hem çinkosu falan var kabız da yapmıyor ve tamamen doğal. Doktorumuz önerdi memnunum ben.
Ben de nutrigen düşünüyordum ama püre falan yemiyor nasıl vereceğim diye düşünüp sidefer aldım

aile hekimi bana 1 yaştan sonra yaptırın dedi.

sideferi sadece 1 ay kullandım, ferro sanol b kullanıyorum. Her zaman veremiyorum yoğurt ve süt ürünü ile emilmiyor diye, kokusu var az şeker de var ama oğlan alıştı tatlı tatlı diye ağzına enjektör ile enjekte ediyorum. Sidefer de pahalı bu koca şişe şurup daha hala bitmedi aylarca gidiyor. Bence doktorlar anne ısrarına bunlara yönlendiriyorlar. Boyamasın yeter bana şeker zaten mamalarda da var. Ayrıca sideferde çinko var diye ikinci doktor onu kullanmayın dedi.
Çinko zararlı mıymış ki canım
Kızlar pancar denediniz mi bebekler için ben baya güzel yazılar okudum diye hemen aldım pancar ama fazla kırmızı olduğu için acaba sever mi diye merak ediyorum ilk defa yiyeceği için öncelikle püre şeklinde katıksız deneyeceğim sonraki günlerde irmikli çorbasını falan yaparim diyorum , iştah açıcı özelliği varmış , reflüyü önler , kabızlığa birebirmiş
Ben tadım döneminde denemiştim. Eldivenle hazırlıyordum. Heryer kırmızı oluyor çünkü. Ellerimden ve kıyafetten çıkmaz diye düşünüyordum ama çıkıyormuş :)

Kiymayi cift cektir canim .Dondurucudan cikarinca suda pişiyorum sonrs sebzeleri ekliyorum. Iyice ufalamak cozdurup parcala .Ben çözünmesini beklemiyorum sağlık acısından .
Nasıl yani canım buzlu şekildemi suda pişiryosn yoksa çözülüncemi suda pişiryosn

Nasıl yani canım buzlu şekildemi suda pişiryosn yoksa çözülüncemi suda pişiryosn
Ben cikarir cikarmaz suya atiyorum .Ama son aldigim kiymayi kpederim tam 5 kere çektirmiş un gibi kaliyor pisince.
Eger seninki biraz iri gibiyse çözünce elinle ufalayip pisirmeyi dene .

Ben de anlam veremedim bu duruma. Şimdide poposu pişik oldu böyle su kabarcıkları var. Yeni bir gıda denemedik şu sıra zaten ek gıda ile oyun oynuyor. Ben de değişik birşey yemedim. Neden böyle olmuş olabilir? Kakasını yapar yapmaz açtım altını. Bekletmiyorum zaten bezi. Her gün banyo da yapıyor. :KK43:

Benimki de şu sıra öyle yapıyor da o yüzden sordum çılgın kıyamet çenesini tutarak zorla verdim iki gece üst üste :KK43: çünkü karnı gurulduyor açlıktan uyuyamıyor. Ek gıdayı da istemiyor. Mamayı eds ile veriyordum gündüzleri. O şekilde de kabul etmiyor. Ne yapacağım bilmiyorum :KK43:

Ben de nutrigen düşünüyordum ama püre falan yemiyor nasıl vereceğim diye düşünüp sidefer aldım

Ben tadım döneminde denemiştim. Eldivenle hazırlıyordum. Heryer kırmızı oluyor çünkü. Ellerimden ve kıyafetten çıkmaz diye düşünüyordum ama çıkıyormuş :)
Diş mi çıkarıyor acaba

Oğlumu uyuttum ama nobet tutuyorum .Oksurmeye baslarsa hemen kaldirayim diye .Kusana kadar öksürüyor. :hasta:

pişik geçirici(önleyicide daha az oran) kremlerde de yoğun çinko var. O yüzden bir kaç gün sürün sonra koruyucu ile koruyun derler. Herhalde belli bir yaşa kadar vücuda çinko alımı zararlı demekki. Özellikle söyledi doktor. ne zaman kadar bilemiyorum doğrusu.

X