• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar. Bende pek yazamıyorum ama yazılanları okuyorum. İyiki gelmişim ailemin yanına. Eşim çok fena grip olmuş hemde ben dinlenmiş oluyorum. Hergün biyerlere gidiyoruz çok iyi geliyor.
Benimde kızım son 1 haftadır bana aşırı düşkün oldu. Allahtan oyun falan oynuyor yerde ama benim odadan çıkacağımı farkettiği an ağlamaya başlıyor. Annemler onu oyalıyor öylelikle su içmeye tuvalete falan kalkıyorum yoksa hemen kendini atıp ağlamaya başlıyor. Beni görmediği zaman sorun yok babam oynatıyor benide aramıyor görünce yine ağlamaya başlıyor. Atak tablosuna baktım gri bi bölüm var 29-30.haftada anneye düşkünlük artıyor sanırım.

Ben de doğru dürüst yazamıyorum günde bir kere girip okuyabiliyorum sadece... Oğlum neden bu kadar zor bir çocuk diye düşünüyorum surekli. Hala oturamiyor zar zor donmeye başladı nihayet. Çünkü sabırsız aşırı hareketli ve 7/24 bana yapışık uyurken suratıma yapışık uyanıkken kucağıma yapışık. Yerde vakit gecirtemiyorum. Dönmeye çalışırken sinirlenip ağlamaya başlıyor yarım bırakıyor. Otururken bir anda yana atıyor kendini yerinde dursa azıcık öğrenecek belki ama yok! Uyutmami istiyor güzelce yatağına koyuyorum memnun oluyor ama sonrası 45 dk gözyaşı. Sabirsizligindan sütü bıraktı sadece ek gıda alıyor. Mama tozu kattığım şeyleri farkedip yemiyor. Bezini değiştiremiyorum ayaklarını aşağı indirmiyor. Ayakta durup zıplamak istiyor sürekli. Hop pala alsam mı diye düşünüyorum ama yürüteç faciasından sonra para harcamaya cesaretim yok.
Bunalıp yıllık izin aldım iyice bunalıma girdim.
Canım benim kızımda dönmüyor sadece oturuyor. Dün bi akrabamıza gittik onlarında kızımdan 15 gün küçük bebeği var oda temmuz bebesi. Dönüyor sürünüyor kıpır kıpır. O kadar hareketli ki saniye durmadı annesi hep peşinde kafasını vurmasın diye. Kızımı yere onunla birlikte oturttuk o bile şaşkınlıkla izledi :KK70: benimki sadece oturuyor hatta düşücem diye korkuyor sanırım oyuncağı uzağa gidince uzanmıyor bile. Sürünür mü diye yere yatırdık dönmeye çalışmadı bile. Biraz bakındı ahh deyio koydu kafayı yere yattı. Üşengeç sanırım benimki.
Kuzenimin çocuğuyla aynı ayda doğduklarına hatta bizim 15 gün büyük olduğumuza inanamadım :olamaz:
Hopalayı mağazada deneme şansın varsa deneyip alabilirsin aslında zaman geçirebilir.

Sizin ek gıda nasıl gidiyor canım? Süt içiyor mu? Dişleri çıktı.mi

Bizde de ek gıda pek gitmiyor. Yaptığım şeyleri pek yemiyor sütüm de baya azaldı hem doyurmuyor hem pek emmiyor da. Mamaya dayandık gidiyoruz işte. Diş görünülerde yok henüz çıkacak gibi durmuyor daha vakti var sanırım. Çalışmaya devam ediyorum artık eşim bakıyor yarım gün.

Ben de doğru dürüst yazamıyorum günde bir kere girip okuyabiliyorum sadece... Oğlum neden bu kadar zor bir çocuk diye düşünüyorum surekli. Hala oturamiyor zar zor donmeye başladı nihayet. Çünkü sabırsız aşırı hareketli ve 7/24 bana yapışık uyurken suratıma yapışık uyanıkken kucağıma yapışık. Yerde vakit gecirtemiyorum. Dönmeye çalışırken sinirlenip ağlamaya başlıyor yarım bırakıyor. Otururken bir anda yana atıyor kendini yerinde dursa azıcık öğrenecek belki ama yok! Uyutmami istiyor güzelce yatağına koyuyorum memnun oluyor ama sonrası 45 dk gözyaşı. Sabirsizligindan sütü bıraktı sadece ek gıda alıyor. Mama tozu kattığım şeyleri farkedip yemiyor. Bezini değiştiremiyorum ayaklarını aşağı indirmiyor. Ayakta durup zıplamak istiyor sürekli. Hop pala alsam mı diye düşünüyorum ama yürüteç faciasından sonra para harcamaya cesaretim yok.
Canım yemin ederim çok benzer şeyleri yaşıyoruz biz de ekşi sözlükte çocuk sahibi olduktan sonra hayatın kaydığı gerçeği başlığını okuyup hepten buhranlara girdim gece uykusu denen bişi de yok bonus olarak. Bunlar geçici süreçler diye birbirimizi teselli edelim burada elimden başka bişi gelmiyor

Günaydın kızlar yazamadan da Hergün okuyorum burayı çok fena bir griple mücadele ediyorum uykusuzluktan bağışıklığım çöktü galiba iyileşemiyorum haftalardır varsa bir dal şifa duanızı alırım.
Sizlere bir sorum var. Oyun halısı alsam geç mi kaldım sizce ? Bizimki de sürekli yuvarlanıyor sabit durmuyor ama oyun halısı biraz oyalar mı acaba? Yere koyduğumda sıkılıp ağlıyor sizler ne düşünürsünüz? İşe yarar mı? Yoksa daha küçük bebekler için mi hala kullanıyor musunuz?
Bence geç canım ilk zamanlar ilgisini çekse de 1-2 haftaya sıkılabilir. Oyun halısı dönmediği oturmadığı dönemlerde iyi oluyordu. Şimdi oyun matı top havuzu şeyler alabilirsin ilerde de kullanabilirsin hem.

İyi geceler kızlar, giremiyorum fazla. Arada okuyorum... oğlanın üst dişleri çıkacak 10 gündür huzursuz...yemesi bir öğün iyi, bir öğün kötü. Bir de üstüne iki gündür kabızlık eklendi, gece uyuyamıyor kaka durumundan. Zar zor iki gecedir az az yaptı , çok ağladı yavrum. Taş gibi kalmış içinde, o da zeytinyağı içirdim de öyle yapabildi. Sanırım tam buğday unu kabızlık yapıyor, bir süre irmik vereceğim sabahları. Bir de erken başladık kahvaltılara yaa, tadım yaptırdık diye. .öğün olarak verdim vereli ara ara kabız oluyor.

Güneşli havaları ben de değerlendirdim ama çıkmak için bir ek gıdayı ya yediriceksin ya hazırlayacaksın dışarıda yedireceksin.. yoksa kaldı mı kalıyor...
Oğlum pazıyı çok sevdi, iki gündür zeytinyağında sarımsak soteleyip biraz pirinç unu ile pişirdim güzelce yedi. Ona rağmen kabızdı, 24 de çok zor uyuttum bugün.
Bir de kızlar yaa alt komşumun oğlu 30 yaşında bekar. Okumuş etmiş biri, ama gel gör ki havlayan köpeklere deli gibi bela okuyup pencereden bağırıyor. Bizim buralarda bahçe köpeği çok var, sağımız solumuz cango köpeklerden dolu. Neyse bu uyuz adamın geceleri bağırmasından oğlum uyanıyor, köpek havlamasına alışık, uyanmıyor. Eşime söyledim konuşacak. Böyle durumlarda polis düşüneceğim son şey, ancak sizce işe yarar mı? Yüz göz de olmak istemiyorum. Anasına geçenlerde watsapp tan yazdım kibarca. (oğlu ile kavga etmişlerdi.) Oğlu çok bağırdı benim oğlan da uyandı. Bana ertesi sabah geri dönmüş manyak, herkesin çocuğu kendine kıymetli diye. 30 yaşında adamla kıyaslıyor el kadar bebeği.
Yani İstanbul burası okumuş da olsa magandaların olduğu yer oldu ya egeye kaçmak istiyorum artık. :KK43:

Benden haberler böyle... :/
Ne kadar terbiyesiz insanlar var. Koca adamla laftan anlamayan bebeği bir tutmak cahilliğin ötesinde bişey. Tamamen bencillik. Eğer samimiyetiniz yoksa şikayet edin sizde bağırınca canım muhtemelen uyarınca anlamayacaklar çünkü.

Canım korbell bende kullanıyorum doğduğundan beri ama normal torba nasıl takılıyor onu anlamadım kapağını kaldırıp mu takıyorsun içine atınca çıkmıyor mu yerinden ? Zaten bence bunlar parayı poşetten kazanıyorlar neredeyse 3 poşet parasına ürünün kendisi çıkıyor ne saçma bir şey
Aynen deli para yazık günah büyük boyun poşetini bulamayınca eşim deneyelim dedi kapağı açınca kovaya dış kenarlara katlayarak takıyor

cilde gore degisiyor canim ama bizimkine antibiyotik pisik yaptiginda doktor dermotrosyd krem onermisti, geçirdi

nasil yaptin canim?

deniyoruz canim, yulaf bizimkine alerji yapti.
Ozellikle bebegi beyaz tenli olanlar cok dikkat etsin 3 gun kuralina.

ya ben de korbel kullanmaya basladim ama icine baska cop atarken yine baya kokuyor.
Canım üst kapağını açınca normal kovaya takar gibi takıp kenarlarını kıvırıyor her seferinde tek poşet ama gayet karlı

Benim oglum da kv yi sevmiyor. Cocugu hirpalayarak seviyor çünkü Her defasında ilk karsilasmada aglama krizlerine giriyor .Sakinlessin oyle sev diyorum saldiriyor cocuk iyice cildiriyor
İnşsllah benimkide sevmez. Hiç kayınvalideye gitsin istemiyorum onca yaptığından sonra. En son bana beddua etmişti lohusayken inşallah bi daha çocuğun olmaz diye. Gerçi kızım en son 3 aylıktı gördüğümüzde o zaman ağlamıyordu ama bende isterim sevmediğim kişilerde durmasın yaa :olamaz:
Geri dönersem bebekle dönmem lazım çok sık uyanıyor çünkü. O zaman da adam odadan kaçıyor. İki ucu kötü
Canım öyle yada böyle ayrı yatıyorsanız odayı terketmeseydin keşke en azından rahat uyurdun. Biz hiç ayrı yatmadık evde kızımda alıştı sanırım horlama sesine. Eşimde kızımın uyanmalarına alıştı.

Ne kadar terbiyesiz insanlar var. Koca adamla laftan anlamayan bebeği bir tutmak cahilliğin ötesinde bişey. Tamamen bencillik. Eğer samimiyetiniz yoksa şikayet edin sizde bağırınca canım muhtemelen uyarınca anlamayacaklar çünkü.
komşuluk samimiyetimiz var. Arada gelirdi çayımızı kahvemizi içerdi annesi. Hatta küçük altın takmışlığı var oğluma.. ama sus payı için yaptıysa daha kötü. Kibarca söyledim ben de zaten ama, böyle tepti.. napıcam yani altın taktı diye korkuyla mı uyansın çocuğum. Evlensin oğlu ben de ona takarım geriye....

Kızlar pirinç şehriye bulgur nerden aldınız organik mi kullanıyorsunuz ??:rolleyes:

Ne zaman vermek gerek bebişlere acaba ben daha vermedim hiç.

İyi geceler kızlar, giremiyorum fazla. Arada okuyorum... oğlanın üst dişleri çıkacak 10 gündür huzursuz...yemesi bir öğün iyi, bir öğün kötü. Bir de üstüne iki gündür kabızlık eklendi, gece uyuyamıyor kaka durumundan. Zar zor iki gecedir az az yaptı , çok ağladı yavrum. Taş gibi kalmış içinde, o da zeytinyağı içirdim de öyle yapabildi. Sanırım tam buğday unu kabızlık yapıyor, bir süre irmik vereceğim sabahları. Bir de erken başladık kahvaltılara yaa, tadım yaptırdık diye. .öğün olarak verdim vereli ara ara kabız oluyor.

Güneşli havaları ben de değerlendirdim ama çıkmak için bir ek gıdayı ya yediriceksin ya hazırlayacaksın dışarıda yedireceksin.. yoksa kaldı mı kalıyor...
Oğlum pazıyı çok sevdi, iki gündür zeytinyağında sarımsak soteleyip biraz pirinç unu ile pişirdim güzelce yedi. Ona rağmen kabızdı, 24 de çok zor uyuttum bugün.
Bir de kızlar yaa alt komşumun oğlu 30 yaşında bekar. Okumuş etmiş biri, ama gel gör ki havlayan köpeklere deli gibi bela okuyup pencereden bağırıyor. Bizim buralarda bahçe köpeği çok var, sağımız solumuz cango köpeklerden dolu. Neyse bu uyuz adamın geceleri bağırmasından oğlum uyanıyor, köpek havlamasına alışık, uyanmıyor. Eşime söyledim konuşacak. Böyle durumlarda polis düşüneceğim son şey, ancak sizce işe yarar mı? Yüz göz de olmak istemiyorum. Anasına geçenlerde watsapp tan yazdım kibarca. (oğlu ile kavga etmişlerdi.) Oğlu çok bağırdı benim oğlan da uyandı. Bana ertesi sabah geri dönmüş manyak, herkesin çocuğu kendine kıymetli diye. 30 yaşında adamla kıyaslıyor el kadar bebeği.
Yani İstanbul burası okumuş da olsa magandaların olduğu yer oldu ya egeye kaçmak istiyorum artık. :KK43:

Benden haberler böyle... :/
Canim benim oglum da cok sık kabiz oluyor .Avokado ve balkabagi iyi geliyor .Her kahvaltida avokado yerse kabiz olmuyor .Balkabagini gazdan dolayı cok tercih etmiyorum.
Komsun da deliymis Allah kolaylik versin. Her apartmanda oyle bir numune mevcut sanirim. Hayir yani bağırınca susuyor mu kopekler.Ne manyakmis.
Günaydın kızlar yazamadan da Hergün okuyorum burayı çok fena bir griple mücadele ediyorum uykusuzluktan bağışıklığım çöktü galiba iyileşemiyorum haftalardır varsa bir dal şifa duanızı alırım.
Sizlere bir sorum var. Oyun halısı alsam geç mi kaldım sizce ? Bizimki de sürekli yuvarlanıyor sabit durmuyor ama oyun halısı biraz oyalar mı acaba? Yere koyduğumda sıkılıp ağlıyor sizler ne düşünürsünüz? İşe yarar mı? Yoksa daha küçük bebekler için mi hala kullanıyor musunuz?
Canim artik oyun halisi cezbetmez onun yerine aktivite masasi dusunebilirsin .Bosuna para verme .
Uyurken uyku arkadaslari biz olduk bebelerin .
Sen hamileyken cok mu kosturmustun .Bebe dogustan yorgun gibi :KK48:Benimki yerde cok egleniyor ama yanında duracaksin .Kacan oyuncaklarini vereceksin .Ya da şarkı filan söyleyeceksin. Ileri gidemiyor geri geri gidiyor.Alacagi nesne uzaklasinca ciglik atiyor :olamaz:
Günaydın kızlar. Bende pek yazamıyorum ama yazılanları okuyorum. İyiki gelmişim ailemin yanına. Eşim çok fena grip olmuş hemde ben dinlenmiş oluyorum. Hergün biyerlere gidiyoruz çok iyi geliyor.
Benimde kızım son 1 haftadır bana aşırı düşkün oldu. Allahtan oyun falan oynuyor yerde ama benim odadan çıkacağımı farkettiği an ağlamaya başlıyor. Annemler onu oyalıyor öylelikle su içmeye tuvalete falan kalkıyorum yoksa hemen kendini atıp ağlamaya başlıyor. Beni görmediği zaman sorun yok babam oynatıyor benide aramıyor görünce yine ağlamaya başlıyor. Atak tablosuna baktım gri bi bölüm var 29-30.haftada anneye düşkünlük artıyor sanırım.
Ne guzel.Tadini cikar canim .Esime cok soyledim 1 hafta annemlerde kalayim .Yok asla kabul etmiyor .Neymis cok ozlermis .Zaten gunde max 2 saat goruyor cocuk seni .Nolur yani biraz da empati kursan .Cocuk kalabalik ortam görse .Hele baharda muthis olur .Bahçeli ev etrafta kuslar kelebekler cicekler :KK43:

Kızlar bebeğimn balgamlı öksürüğü vardı doktor azitro antbyotk verdi 5gün kullan dedi sizde antbyotk kullanan var mı biz kullanyorz bugün 4.gün ama bi faydasnı göremedk

Ahh bu çocuklar ilk 6ayda yaşlandırdılar bizi. Cnm senin bebe artık hiç içmiyor mu süt veya devam sütü. Ne durumda Dr ne diyor. Sanırım benm ki de bırakmak üzere zaten sadece uykuda içiyordu. Ek gıdada da tarhana dışında hiçbişeyi sevmedi. Onu içince de hiç süt içmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Dr da%70anne sütü alacak diyor

Merhaba tatlı anneler :) benim yaramaz çekmece açmayı öğrendi. Elini sıkıştıracak diye korkuma mutfakta iş yapamıyorum. Boyu kulplara yetse dolap kapaklarını da açacak da boyu yetmiyor :) bu arada da, "ınneee, anniii" diyor :D ben ona her gün, eğer beni istersen anne de o zaman seni bana vermek zorunda kalırlar tamam mı, anne de alayım seni hemen diyordum. Birden başladı söylemeye :) kv diyor, "Anni anni diyor bu sürekli." Kp dede dedirtmeye çalıştıkça anni diyormuş :D iyice isteklerini belirtmeye başladılar ya :) gelip çekiştirmeler, kollarını açmalar, değişik seslenmeler :)

cok gecmis olsun canim Allah sifa versin
Atak tablosuna baktım gri bi bölüm var 29-30.haftada
off ondan mi dişten mi anlamadim asiri huysuz, bitirdi beni
Canım yemin ederim çok benzer şeyleri yaşıyoruz biz de ekşi sözlükte çocuk sahibi olduktan sonra hayatın kaydığı gerçeği başlığını okuyup hepten buhranlara girdim gece uykusu denen bişi de yok bonus olarak. Bunlar geçici süreçler diye birbirimizi teselli edelim burada elimden başka bişi gelmiyor
şu sira beni de cok bunaltti ya asiri huysuz valla yaşlandim 6 ayda. Kimseye bir sey de denmiyor, hemen biz de buyuttuk, sikayet etme, sukret cevabini duyuyorum

Kizlar 29 30. Haftadan mi dişten mi neden bilmiyorum cok huysuz uykusuz. Yine başa döndük, surunduruyor. Bir de ara ara kanamam oluyor hic adet gibi devam etmedi. Dr.a bile gidemedim. Yine bezgin yine yorgun.

Aynen bu durumu yaşıyorum...Bende dün tabliya baktım taralı alan kismindayiz ve buda bir gelişim göstergesi diyor ama benim oğlum beni ve benim olmadığımı farkedeli epey oldu aslında inanılmaz huysuz her saniye suratini ektşitip mizirdaniyo ciddi bunaldim cevre faktörü de var sürekli bi niye ağlıyor neden durmuyor pofffffffffffffffffffffffffffff

Back