• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    106
Canım gazdan bezden mızmızdan emmesinden fırsat mı kalıyor aktiviteye. Bugün babasıyla bittik böyle bir huysuzluk yok öğlenden beri sıfır uyuma. Bir ben delirdim bir baba delirdi. Şimdi yarım saattir uyuyor ama derin uykuya dalamadı. Atak dedikleri şey buysa inşallah uzun sürmez.
bi atak bitiyor öteki başlıyor.
allah yardımcımız olsun. yalnız kızımdan bildiğim belkii bizi öyle etkiledi en kötüsü 18. ay atağı ve uyku gerilemesiydi. herşey bi anda değişti. deliksiz uyuyan uyku sorunu olmayan çocuk gitti yerine başka çocuk geldi gibi oldu hala da uyku sorunj var şu an 9 yaşında olması dışında bi problem yok :)
yani tünelin sonu hep ışık olmayabilir alışcaz 🤷🏻‍♀️

IMG_3741.webp
Kızlar bebebao marka bu eller serbest pompayı kullanan var mı?
Elektrikli pompam var fakat bebeğimden vakit bulupta prizin başına gidemiyorum.Powerbank ile sağmayı deneyeceğim oturdugum yerden ama bundan memnun kalan varsa almayı düşünüyorum.Sağım yapıp buzluğa depolamak istiyorum.İhtiyaç hâlinde kullanılması için.Yorumlara baktığımda çok fazla zamanla oturmuyor kayıyor süt akıtıyor diyen var bilemedim

Eki Görüntüle 3559574 Kızlar bebebao marka bu eller serbest pompayı kullanan var mı?
Elektrikli pompam var fakat bebeğimden vakit bulupta prizin başına gidemiyorum.Powerbank ile sağmayı deneyeceğim oturdugum yerden ama bundan memnun kalan varsa almayı düşünüyorum.Sağım yapıp buzluğa depolamak istiyorum.İhtiyaç hâlinde kullanılması için.Yorumlara baktığımda çok fazla zamanla oturmuyor kayıyor süt akıtıyor diyen var bilemedim
Mochi eller serbest kullaniyorum ben. Çok da memnunum.

Kızlar kızım pazartesinden beri akşam uykuları çok garip ilk uykusu 12 önce olan 2-3 saat oluyor ve en uzunu oluyor sanırım daha sonra 12-1 gibi emziriyorum bu da 2 saat sürüyor ondan sonra saa başı kalkıyoruz bu beni alırı tüketiyor yatağa yatır 1 saat ya da 45 dk uyut sonra emzir. Geceleri mememi 15 dk fazla emmiyor emse aslında daha uzun uyuyacak belki ama ne yapabilirim ya sizce

Kızlar kızım pazartesinden beri akşam uykuları çok garip ilk uykusu 12 önce olan 2-3 saat oluyor ve en uzunu oluyor sanırım daha sonra 12-1 gibi emziriyorum bu da 2 saat sürüyor ondan sonra saa başı kalkıyoruz bu beni alırı tüketiyor yatağa yatır 1 saat ya da 45 dk uyut sonra emzir. Geceleri mememi 15 dk fazla emmiyor emse aslında daha uzun uyuyacak belki ama ne yapabilirim ya sizce
Biberon ile sütünü ver

Sabah 5e doğru başladı bizim kolik 🤦🏻‍♀️ fenalardayım. Akşam biz tv izlerken ne güzel uyuduydu. Sabaha kadar rahat olcaz dedik. 1 de uyandı biberonu verdim uyudu. başında nöbetteydim ağzına sütler geri tepiyor. Kucağıma alıyorum hemen. Beşiğe koyuyorum yine aynı. sonra 4-5 arası uyandı hala kucağımda 🤷🏻‍♀️ yapmadığımız cambazlık kalmadı sıfır uyku gibiyim.

ben bi kere biberonla verdm sütümü.80 cc kadar 2-3 saat uyudu.Dün gece kendi göğsümü verdm epey uykuluydu adam akıllı emmedi 3-4 dk anca yani.Sonra uyuyakaldı dokunmadım acıkınca elnet uyanır dedm.2 buçuk saat sonra uyandı.Yani binerondan içtiğiyle aynı ama dün gce göğsümden 80 içtiğini düşünmüyorum.Yine de deneyebilirsiniz.Bu arada bizde aventi kullanıyoruz bizimkinide yoruyor epey dahayeni alıştı zaten.

ben bi kere biberonla verdm sütümü.80 cc kadar 2-3 saat uyudu.Dün gece kendi göğsümü verdm epey uykuluydu adam akıllı emmedi 3-4 dk anca yani.Sonra uyuyakaldı dokunmadım acıkınca elnet uyanır dedm.2 buçuk saat sonra uyandı.Yani binerondan içtiğiyle aynı ama dün gce göğsümden 80 içtiğini düşünmüyorum.Yine de deneyebilirsiniz.Bu arada bizde aventi kullanıyoruz bizimkinide yoruyor epey dahayeni alıştı zaten.
Bu yat kalk olayı bence en zoru eskiden 2 ye 3'e kadar uyumazdı ama sonra 3 saat kesintisiz uyurduk o 3 saat beni toparlardı ama şimdi 12'den önce uyuduğu kesintisiz uyku bir işime yaramıyor çünkü sabaha kadar etkisi gidiyor. Bu akşam bir biberon olayını deneyeyim belki işe yarar hoş tam o saatte ağlarken biberonu ısıtmakta aşırı zor olmalı😅

Bende bsya bi baktım mochinin yorumlar daha iyi.Fiyat farkı var tabi ama elimde kalacagına mochi alayım
Evet fiyat farkı var. Ben bayağı araştırmıştım doğumdan evvel, stok beklemiştim. Şu an aktif neredryse her gün kullaniyorum, memnunum.
Flanş tek boyut mu geliyor
Evet, 24 luk geliyor, eğer büyük kalırsa ayrıca satın alabiliyorsunuz.

Evet fiyat farkı var. Ben bayağı araştırmıştım doğumdan evvel, stok beklemiştim. Şu an aktif neredryse her gün kullaniyorum, memnunum.

Evet, 24 luk geliyor, eğer büyük kalırsa ayrıca satın alabiliyorsunuz.
Ben mesela lansinoh eller serbesten memnun değilim öyle sağıyor ama sanki bazen mememi iyi kavrayamıyor

Bu yat kalk olayı bence en zoru eskiden 2 ye 3'e kadar uyumazdı ama sonra 3 saat kesintisiz uyurduk o 3 saat beni toparlardı ama şimdi 12'den önce uyuduğu kesintisiz uyku bir işime yaramıyor çünkü sabaha kadar etkisi gidiyor. Bu akşam bir biberon olayını deneyeyim belki işe yarar hoş tam o saatte ağlarken biberonu ısıtmakta aşırı zor olmalı😅
Ben verdiğimde 3 saat önce sağmıştım oda sıcaklığındaydı ekstra ısıtmadım.Arkadaşım hemşire o öyle dedi daha doğrusu.Isıtmakta çok kısa sürüyor zaten kasenin içine sıcak su koyup oturtuyorum anında ısınıyor.Buzluktan cıkardıysam da ilk normal suya koyuyorum poşeti sonra biberona döküp yine kasede sıcak su ile.Normal suya koyuncada çabuk çözzülüyor..tabi arkadan ağlayan bir bebeyle herşey zor malesef🥲

Ya benim oğlum artık beşiğinde hiç uyumuyor bütün gece kucağımda ne yapacağım bilmiyorum tükenmiş hissediyorum kendimi hamak mı alsam acaba çingen beşiği diyorlar ya hani
Bugün kontrolümüz vardi. Bize siz daha 20 günlüksünüz dedi. Düzeltilmiş yaşınız 20 gün dedi. Prematürelerde böyle oluyormuş.Sizin de aşağı yukarı tarihlerimiz yakın. Bizde de aynı durumlar. Daha çok anneyi ister 4. Tremisere yeni girdik.😢
Hamak nasıl bir şey? Artık uykusuzluktan rüyalarımda bi sapıttı garip gairp karabasanlar görüyorum
En çok da kalkıp yorgani açıp oğlumu arıyorum. Sanki yorganın altında kalmış gibi. Sonra ayılıyorum yada eşim dürtüyor 😢
Ya kizlar ben bu bez baglama isini beceremiyorum. Oglumun cogu zaman bodysinin gobek kismi islak oluyor. Bakiyorum çiş gelmis 🤦‍♀️ bosluk birakmamaya calisiyorum, bezin bantlari ustuste biniyor ama gobegini icine cekince mi bosluk cikiyor anlamiyorum. O aradan nasil çiş kacar. Sizde de oluyor mu bu durum?
Bizde sleepyde oluyordu.çok kez ıslak buldum çocuğumu. Ya belinden ya göbeğinden hep çiş kaçırmış oluyordu.1 paket açılmamış varken ayırdım onu. primaya geçtim. Sorun çözüldü. Bez değiştir bakalim sizin sorun da bezden mi kaynaklı

Bizimki biberonda aşırı yoruluyo ya aslında memede daha rahat ama sanırım avent'in doğru başlığını bulmak lazım. Bilmiyorum ya gazı ya açlığı saat başı uyandırıyor fişek gibi geziyorum salı sabahından beri
Avent’in dört numarasını aldık rahat ettik biz iki ile üçü çekemiyordu dört numaraya alıştıktan sonra şu an mesela üç numarayı da artık çekebiliyor.

https://www.hepsiburada.com/philips...biberon-emzigi-4-numara-3-ay-pm-HBC00004UVHMS

Burada bebek için üç ay ve üzeri yazdığını bakma çünkü daha küçük numaraların çekişi daha zor oluyor tam tersine dört numarayla içmesi çok daha kolay oluyor

Ben mesela lansinoh eller serbesten memnun değilim öyle sağıyor ama sanki bazen mememi iyi kavrayamıyor
Flanş değişikliği yapabilirsiniz. Meme ucunu ölçüp sipariş verebilirsiniz. Benim de basta meme ucum küçük kalıyordu dolayisiyla sut sagimi iyi olmuyordu hatta acitiyordu, zamanla sağdıkça ve bebegin emmesi güçlendikçe büyüdü daha iyi oturdu.

Flanş değişikliği yapabilirsiniz. Meme ucunu ölçüp sipariş verebilirsiniz. Benim de basta meme ucum küçük kalıyordu dolayisiyla sut sagimi iyi olmuyordu hatta acitiyordu, zamanla sağdıkça ve bebegin emmesi güçlendikçe büyüdü daha iyi oturdu.
Ya benim meme ucum gönderilenle uyumlu gibi ama memem sürekli kayıyor bir kavrayamıyor öyle eller serbest ama ben çok serbest olamıyorum bir kahve içiyorum bir kahvaltı yapıyorum anca bunlar sonra pili azalınca hemen çekim gücü azalıyor bir anlaşamadık ondan philips elektrikli alasım var ama emin değilim ya da sağım zamanı hastane tipi kiralayacağım

Eki Görüntüle 3559574 Kızlar bebebao marka bu eller serbest pompayı kullanan var mı?
bu markanın bu modeli değil de p1 olanı kullanıyorum ben. çok aşırı bi çekim gücü yok ama sütün varsa yeterince sağıyor. kullanmadığım zaman şarja takıyorum. kavrama olayı şöyle sıkı durması lazım sporcu sütyeni gibi bişeyle sabitlemek lazım elbette. ben hareket halinde takıyorum sıkı bi atlet giyiyorum ama eğileceksem ev toparlıyosam bazı pozisyonlarda elimle destekliyorum. sızdırma bende hiç yapmadı ama belki de flanşı da kalıbı da göğsüme uygun olduğundan bilmiyorum. çoğunlukla bunla sağıyorım sağıyorum avent elektikliyi arada kullanıyorum artık.

Ya kızlar bu atak haftalarının 40.haftadan itibaren hesaplanması doğru mu gerçekten ya? Yoksa biz bence bugün itibarıyla atak haftasındayız, uykuya direniyor, daldığı anda ağlayarak uyanıyor filan 🤕
Bence doğru ama birhafta geri bir hafta ileri olabilir. Çünkü biz prematüre olduğumuz için 40. Haftamızı 20 gün önce tamamladık. Dr bize 20 günlük olarak baktı 🙄 bizim kırkımız çıkmadı daha heralde 🙈 3 aylık olacağız derken başa döndük

Back
X