Nerede bir lohusa görsem sımsıkı sarılıp "geçecek" demek istiyorum.

Çok zor zamanlardan geçiyorsun, geçiyoruz. Keşke yakın olsak, birbirimize destek olsak.
Zamanla her şey oturacak, emin ol. İlk çocuğumda sabah uyandığımda yüzümü yıkayıp dişimi fırçalarsam bugün güne iyi başladım diye sevinirdim. O kadar yalnız bırakıldım ki. Destek olduğum kimseden ya da destek vermesi gereken aile üyelerinden destek görmedim. Kızım şimdi 3,5 yaşında. Çok zorlandım, en çok zorlayan yalnızlık hissiydi ama geçti. Ben daha güçlü çıktım bu sınavdan. Şimdi küçük kızıma bakarken 3,5 yaşındaki kızımın varlığı ile yalnızlık hissinden kurtuldum. Bebeğin şu an çok küçük ama yine en büyük destekçin de o olacak senin de. Psikolojini toplamak için çabala. Kusmuklu kıyafetleri çıkarmak bile sana iyi gelecek inan bana. Sadece bir duş almak, temiz giyinmek bile iyi hissettirir sana kendini. Eşini duyma. Gerekirse çemkir. Bu çocuk aç demeyi biliyorsa gelsin doyursun beyefendi... Seni aşağı çekmesine izin verme. Duyma, görme. Şu bir gerçek ki yenidoğan bebeğin babadan çok anneye ihtiyacı var. Ama annenin de ilgiye desteğe ihtiyacı var. Baba bu konuda devreye girmeli işte. Sana bir bardak su getirse bile fayda sağlar.
Mastit için ne yapıyorsun? İlaç kullanıyor musun? Meme ucu yaranı iyileştirmek için daha çok çabala. Merhem sürüyorsan daha düzenli sürmeye çalış. O geçmedikçe emzirmek hep acı verecektir. Bir de niye çok kusuyor bebeğin?