2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Iyi aksamlar kızlar.nolir yardım edin dr dan geldik bebeğim 36 haftalık kafa yapısı 3 hafta geride doktor mikrosefali olup olmadığını bilemeyiz dedi ve bunu simdi söylüyor çok ama çok cnm sıkıldı bilgisi olan var mı başına gelen yada çevresinde böyle bisey gören duyan var mı????? :cry:

Selam kızlar. doğum yapanlara gözünüz aydın hayırlı olsun diyorum. Darısı hayırlı zamanda başımıza inşallah:)

Ben bişey sormak istiyorum aranızda gebelik şekeri olup insülin kullanan var mı acaba
KUMKUM06 KUMKUM06 var
Iyi aksamlar kızlar.nolir yardım edin dr dan geldik bebeğim 36 haftalık kafa yapısı 3 hafta geride doktor mikrosefali olup olmadığını bilemeyiz dedi ve bunu simdi söylüyor çok ama çok cnm sıkıldı bilgisi olan var mı başına gelen yada çevresinde böyle bisey gören duyan var mı????? :cry:
Canim o sana riskten bahsetmis. Bu olacagi anlamina gelmez. Bazi bebeklerin govdeleri uzun olur bacak boyu kisa olur. Bazisinin kafasi buyk olur govdesi ufak olur. Sonuna gelmissin icini daraltip bebegi strese sokma. Bu haftadan sonra mikrosefali olsa napabilirsin zaten. Tadini cikarmaya bak lutfen dusunme bunu smdi

Bebekler genellikle 48-52 aralığında doğuyor. Ama birçoğu 49-50 cm canım. Gayet normal yani.

Bana da 48 dedi ama normal diye de ekledi her bebek öyle 50 olmaz dedi , bende kısa boylu olduğum için takılmadım çok ama mesela babamız uzun ona rağmen normal diye söyledi dr.

Hayir canim mesela nasil kg ya atiyorum 2500 - 4000 normal aralik diyorlarsa onun da araliklari var. 49 cm gayet normal. Arkadasimin bebegi 49 cm dogdu ama su an yasitlarina gore daha boylu poslu bi cocuk

Kızlar saolun ya kafam karıstı boyu için inşallah daha uzar herkes 50-52 diyor neden boyuna posuna kadar da soruyorlarsa

KUMKUM06 KUMKUM06 var

Canim o sana riskten bahsetmis. Bu olacagi anlamina gelmez. Bazi bebeklerin govdeleri uzun olur bacak boyu kisa olur. Bazisinin kafasi buyk olur govdesi ufak olur. Sonuna gelmissin icini daraltip bebegi strese sokma. Bu haftadan sonra mikrosefali olsa napabilirsin zaten. Tadini cikarmaya bak lutfen dusunme bunu smdi

Oyle cnm.ama riskin boyutu ne neden şimdi diyor al ve üst sinir varmis alt sınırdan daha da alttaymış delircem yeminle

Kızlar saolun ya kafam karıstı boyu için inşallah daha uzar herkes 50-52 diyor neden boyuna posuna kadar da soruyorlarsa
Canim ayrinti soranlara "dr um hersey yolunda diyor ben de detay sormuyorum" de cik isin icinden.
Herkes bir dr basimiza. En uyuz oldugum insan da fikrini sormadan akil vermeye calisanlar

Yaa kurban olurum nasıl içten yazmışsın inan bende öyle içten hissettim canım benimmm. Hepimizin bebeği sağlıkla sıhhatle inşallah.
Bak benim ilk adımda Elif, tüm elifler ismi gibi dimdik durur inşallah bir ömür :)
inşallah canım benim sağlıkla alırız bebislerimizi kucagimiza... cokda yakismiss hamilelik songunlerin tadini cikar...
elif ismi bana cok yakin geliyor cok seviyorum elif dediğin gibi dimdik inşallah benim kuzumda adiyla büyür..
rabbim hepimizinde sağlıkla kucagimiza almayı nasıp etsin inşallah

KUMKUM06 KUMKUM06 var

Sağolun kızlar

KUMKUM06 KUMKUM06 inşallah görürsün cnm:) bişry sormak istiyorum sana. Bu haftaya kadar diyetle geldim ama bu hafta insüline başladım. İnsülinden sonra sanki şekerim daha da yükseldi muhtemelen dozu artırır dr. Benim merak ettiğim son haftalarda böyle yükseliyor mu senin de yükseldi mi? yoksa ben stres yaptım ondan mı iyice yükseldi

Bugüne kadar hiç öyle bir şey söylenmediyse çok düşünme canım. Sonuçta ölçümü yapan dr ve bir cihaz. Yanılma payları da oldukça yüksek. İçini ferah tut Allah’ın izniyle sağlıkla alırsın kucağına inşallah.

Sağolun kızlar

KUMKUM06 KUMKUM06 inşallah görürsün cnm:) bişry sormak istiyorum sana. Bu haftaya kadar diyetle geldim ama bu hafta insüline başladım. İnsülinden sonra sanki şekerim daha da yükseldi muhtemelen dozu artırır dr. Benim merak ettiğim son haftalarda böyle yükseliyor mu senin de yükseldi mi? yoksa ben stres yaptım ondan mı iyice yükseldi
Canim mrb ben kullanıyorum bir ayı geçti evet donem donem yukseliyor hatta öğün öğün yukseliyor mesela kaç doz yapıyorsun günde kaç kere yapıyorsun gece icin humulin var mi

U UgurluKedi cim son karar sezeryansa yaptırmasan da olur, ama yaptırmak da cok can sıkıcı bişi diil bence. Doktorun normal doğum yaklaşımını benimsiyosa gönül rahatlığıyla sezeryan demek için bi bakmak istemiş olabilir.

Canim mrb ben kullanıyorum bir ayı geçti evet donem donem yukseliyor hatta öğün öğün yukseliyor mesela kaç doz yapıyorsun günde kaç kere yapıyorsun gece icin humulin var mi
Kahvaltıdan sonraki tokluklarım yüksek çıkıyordu. 140 150 arası. O yüzden şimdilik sadece sabahları 3 ünite yapıyorum. Başka herhangi bişey yok. Ama yeterli gelmedi sanırım bu doz hatta 150 nin üzerinde çıkmaya başladı

Kahvaltıdan sonraki tokluklarım yüksek çıkıyordu. 140 150 arası. O yüzden şimdilik sadece sabahları 3 ünite yapıyorum. Başka herhangi bişey yok. Ama yeterli gelmedi sanırım bu doz hatta 150 nin üzerinde çıkmaya başladı
6 8 diye arttırır doktorun günlük mesajlaşıyoruz biz doktorum ile sağ olsun takip ediyor hergun sende kesinlikle sor bebeğin kaçındı haftada kaç kilo kilo durumu ne

Kızlar ben bgun dr a kontrole gittim ama bebek boyu çok kafama takılıyor bebek boyu 49cm dr takılma diyor ama normali bu haftalarda 51-52 cm olmadı gerekmiyor mu?

Peramm yanlış anlama ama 3 hafta geriden gelen bebekler hala kuvezde olan bebekler ve hala 2 kilo altında olan bebekler var

Sen 49 çıktı ama 51 olmasi gerekmez mi deyince ben söyleyecek söz bulamıyorum..

Genel olarak biraz daha dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum..

6 8 diye arttırır doktorun günlük mesajlaşıyoruz biz doktorum ile sağ olsun takip ediyor hergun sende kesinlikle sor bebeğin kaçındı haftada kaç kilo kilo durumu ne
34. Haftada 2300 gr. Haftasıyla uyumlu gibi şimdilik. Çarşamba kontrolüm var o zaman artırır sanırım ama böyle yükselecek mi hep:/

U UgurluKedi cim son karar sezeryansa yaptırmasan da olur, ama yaptırmak da cok can sıkıcı bişi diil bence. Doktorun normal doğum yaklaşımını benimsiyosa gönül rahatlığıyla sezeryan demek için bi bakmak istemiş olabilir.
Dayanamadim dr uma msj attim canim zaten son kararimin sezaryen oldugunu. Cati muayenesi yapmiycaz o zaman hic gerilme dedi.
Benim canim hic tatli degildir ama su aralar biraz hassaslastim galiba.
Dr normal dogum yanlisi ama esimle benim sureci basindan bildigi icin sezaryeni daha uygun buluyor biz de esimle uzerinden gecince bize daha uygun olacagina karar verdik.
Cok sagol canim

34. Haftada 2300 gr. Haftasıyla uyumlu gibi şimdilik. Çarşamba kontrolüm var o zaman artırır sanırım ama böyle yükselecek mi hep:/
BEnce bebek gayet uyumlu icin ferah olsun bir kaç doz arttırabilir hiç korkma birde suan alışma sürecindesin diye de yüksek çıkıyor olabilir birkaç gün öyle yüksek gibi olabilir

BEnce bebek gayet uyumlu icin ferah olsun bir kaç doz arttırabilir hiç korkma birde suan alışma sürecindesin diye de yüksek çıkıyor olabilir birkaç gün öyle yüksek gibi olabilir
Çok sağol cnm cevapladığın için bir an önce normale döner inşallah da şu stresten kurtulurum:)

Çoğumuz öyleyiz :) sabahın köründe gözleri açıp gecenin karanlığında zombi gibi dolaşıyoruz evde :)
az kaldı az. ..
Perşembe günü ameliyat için gün verecek Dr. muhtemelen cumartesi veya pazar günü doğum yapmış olacam. .. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım

X