2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Badekuti sen kızın zamanında takılıyor muydun gruplarda

O ay gelmeden bi önceki ay doğum yapan sayısı bulmuş muydu 20yi falan
yok canim takilmiyordum ama bence baya bi erken dogum oldu benim hiç riskim yoktu benim bile erken gelebilir dedi dr indi asagi zaten cok zorlaniyorum.......

Kizlar aranizda kaderin pin kodunu okuyan oldu mu ? Ben eskiden okumustum.dogum tarihiniz mesela ayin 21 i ,2+1=3 oluo sayiniz ona gore karekteriniz yorumlanio benim kizim 26 mart dogumlu 8 sayisi cok disiplinli ve caliskan oldugu yaziyordu.kizim gercekten oyle dogum tarihini almadan bi arastirin derim enterasan bisey

Başından beri sezeryan diye gittiyse süreç kontrol etmesine gerek yok(kişinin korkusu, sağlık sebebi vs nedenler ile) ama bi kararsızlık varsa ki kişi için en ideali normal doğum; normal için uygun mu çatı darlığı, bebek kanala girmiş mi die bakmak isteyebilir. Veya çatı zaten darsa gönül rahatlığıyla sezeryan demek istiyo olabilir doktorun.
Nerdeyse 3 seneden beri beklenen bir bebekti ve tedavilerle olmayip normal yoldan mujdeli haberi almistik. Hem ilk cocuk hem yas 38 olunca herhangi bir risk almak istemedigimiz icin basindan sezaryen diye gittik. Sonlarda bir kafa karisikligi yasadim normal mi sezaryen mi diye ama su an yine sezaryende karar kildik esimle. Cuma gunu dr uma nihai kararimi soyleyeyim de cati muayenesi yapmadan bosuna yaptirmis olmayayim o zaman

Benim direk en başından beri sezeryan olacafim ben diyen arkadaşlarıma çatı yapılmadı
Bana da bu durumda pek yapilmaz diye tahmin ediyorum o zaman. Zaten su aralar canim oyle tatli ki cati muayenesini dusunmek bile geriyor beni

Kesin sezeryan olacaklara yapilmiyo diye biliyorum yapilmasida mantikli diil zaten ama belki erkenden dogum baslar falan diye kontrol ediyoda olabilirler acilma olur diye
Evet canim oyleymis galiba bakayim bu durumda cati muayenesi yapilmaz heralde

Merhaba kızlar,
Bugün bizim de kontrolümüz vardı, sezeryan tarihimiz belli oldu:)) inşallah 03 ocak Çarşamba günü gelecek küçük paşa :)) ben aslında 8 inde olsun istiyordum ama doktor 8 ine kadar sancıların başlayabilir apar topar sezeryana geleceğine 3 ünde gel sakin sakin yapalım doğumunu dedi:) düşününce haftaya çarşamba çok yakın yani, çok heyecan yaptım bugün sormayın:))
Bu arada tüm doğum yapan arkadaşların bebekleri hayırlı olsun, Allah sağlıklı Mutlu huzurlu büyütmeyi nasip etsin:)
Sezaryen tarihlerimiz ayni canim seninle :KK66:

Kızlar emzirme ile ilgili çok hoş bir yazı buldum okumanızı tavsiye ederim: emzirme kampı :)

https://bebekyapimbakimonarim.kadin.../tomrisin-emzirme-notlar-3-peki-sutu.html?m=1
Emzirme ile ilgili internette ki en ise yarar yazi canim bunu ben de okumustum. Emzirme ile ilgili arastirmalarimi kestim artik zaten en en en onemlisi de elimizden geleni yaptiktan sonra sutum yetiyor mu diye stres yapmamamiz olacak

Ben de cumartesi günü doktora gittim. Suyum vs herşey çok iyiydi ultrasonda. Hatta doktora erken doğum ihtimalim var mı diye sordum. Yok dedi :KK70: Sonra nst ye bağladı. 1 kere 90 ağrım çıktı. O ağrı çıktığında da benimki poposunu dikmişti yine sol tarafa. Son zamanlarda hep yaptığı şey ama. Ağrı yok sadece bir tarafa yığılma oluyor. Doktor çok şaşırdı sonuca. Çok dikkat et, eve git hemen yat dedi. Doğum tarihini de öne çekebiliriz sıklaşırsa filan dedi. Ben gayet iyiydim ama anlamadım.
Kilosu 2600 gr. İnşallah bu haftasonuna kdr sabreder de, 37 bitmiş olur.
Allah allah belki benim ki de sanci dir
Pek ağrı hissetmiyorum ama
Artık herseye hazırlıkli olmamız lazım galiba
Bir gece ansızın gelebilirler :)

Selam kızlar. doğum yapanlara gözünüz aydın hayırlı olsun diyorum. Darısı hayırlı zamanda başımıza inşallah:)

Ben bişey sormak istiyorum aranızda gebelik şekeri olup insülin kullanan var mı acaba

Kozlar Şubat anneleri grubundayım ama sizler daha iyi bilirsiniz. 1 saat önce sağ tarafıma kasığıma doğru müthiş bir sancı girdi. Adım atamadım. Soluma doğru yattım ve yarım saatte ancak geçti. Kendimi o kadar sıktım ki ter içinde kaldım. Lavoboya gittim. Baktım iç çamaşırımda çok az ıslaklık var. Şeffaf yani bildiğimiz su gibi. Terden mi oldu yoksa amniyon sıvısı mı bilemiyorum. Daha 2 gün önce doktora gittim. Herşey yolundaydı. Suyu falan gayet iyiydi. Çok korkuyorum

Bunun aslinda hassasliklada ilgisi yok biliyomusun sen nasil tedaviyle hamile kalmis birine cok umutlanma uzulursun deyip bastan negatif enerji cekebiliyosun, ayni seyi banada yaptilar dusukten bir sene sonra hamile kalinca, fazla sevinme ne olur ne olmaz diyenler. Cok aci gercekten :KK43:
Evet çok tuhaf insanlar var ben 6.ayda beşik aldım şiştikten sonra rahat gezemem belki diye eltilerim çok erken almışsın ne olacağı belli olmaz niye aldın ki gibi saçma yorumlar yapmıştı insanın aklına kötü şeyler getiriyorlar

tütütü maşallah rabbim senide bebeğini de korusun .
miss kokulunun guzel annesi maşallah sübhanallah
Yaa kurban olurum nasıl içten yazmışsın inan bende öyle içten hissettim canım benimmm. Hepimizin bebeği sağlıkla sıhhatle inşallah.
Bak benim ilk adımda Elif, tüm elifler ismi gibi dimdik durur inşallah bir ömür :)

Kızlar ben bgun dr a kontrole gittim ama bebek boyu çok kafama takılıyor bebek boyu 49cm dr takılma diyor ama normali bu haftalarda 51-52 cm olmadı gerekmiyor mu?
Bana da 48 dedi ama normal diye de ekledi her bebek öyle 50 olmaz dedi , bende kısa boylu olduğum için takılmadım çok ama mesela babamız uzun ona rağmen normal diye söyledi dr.

Kozlar Şubat anneleri grubundayım ama sizler daha iyi bilirsiniz. 1 saat önce sağ tarafıma kasığıma doğru müthiş bir sancı girdi. Adım atamadım. Soluma doğru yattım ve yarım saatte ancak geçti. Kendimi o kadar sıktım ki ter içinde kaldım. Lavoboya gittim. Baktım iç çamaşırımda çok az ıslaklık var. Şeffaf yani bildiğimiz su gibi. Terden mi oldu yoksa amniyon sıvısı mı bilemiyorum. Daha 2 gün önce doktora gittim. Herşey yolundaydı. Suyu falan gayet iyiydi. Çok korkuyorum
Canım emin olmak için tekrarlayıp tekrarlamadığına bakmalısın. Peçete koyarsan daha rahat takip edersin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Kızlar ben bgun dr a kontrole gittim ama bebek boyu çok kafama takılıyor bebek boyu 49cm dr takılma diyor ama normali bu haftalarda 51-52 cm olmadı gerekmiyor mu?
Hayir canim mesela nasil kg ya atiyorum 2500 - 4000 normal aralik diyorlarsa onun da araliklari var. 49 cm gayet normal. Arkadasimin bebegi 49 cm dogdu ama su an yasitlarina gore daha boylu poslu bi cocuk

X