• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar hayirli geceler.benim oglus henuz kendi yemiyor eline veriyorum alissin diye ya atiyor yada elinde tivtiyor.mesela sabahlari hala 2bebek ekmegini sicak suyla eziyorum icine bi yumurta 1 tatli kasigi pekmez.1dilim peynir 1 ceviz koyip eziyorum.bubsekilde yiyor.acaba ben cokmu pureye alistirdim naptim.ama eline nezaman versem hep oynama halinde kofteyle omletle mesela.sabah kahvaltimiz boyle sora 1 sat sora meyve sora uyku.kalkinca corbasi icine ekmek kiriklayip 2 saat sora yogurt veya meyveli yogurt.sorasida aksam biz ne yersek gene ezip veriyorum :/ yoksa yemiyor agzondan atiyor.gecede 125 ml inek sutu bal ilaveli.sutu sadece yatarken veriyorum.gnduzde vermelimiyim acaba sizce?bizde durumlar bu sekilde.nasil alistirabilirim acaba kendisin yemesine?artik yurume iyce gelisti.8disimiz var dahda geliyor ustten sanirim tukruk var buara.herseyi anliyor taklit ediyor bizi.birde cok sinirli beyfendi..sizde durumlar nedir ??
Ben uzun süre püre olarak vermedim. 6 ayda başladıysam 6 buçuğa kadar vermisimdir.sonrasinda hep katı verdim.o yüzden bu açıdan hiç sorun yaşamadım.Kendi yemeyi çok seviyor çatala batırıp ağzına götürürse yiyor.sadece çatala ikinciyi batirirsa agzindakini çıkarması gerektiğini düşünüyor sanırım ve onu atıp elindekini ağzına alıyor. Bence pureyi bırakın 8 dışı varmış üstelik.benim oğlumun 4 dışı var daha.ben plastik tabak çatal aldım koydum önüne gösterdim bir kaç defa da sonra alıştı.acelem varsa yediriyorum.kendim

Ben uzun süre püre olarak vermedim. 6 ayda başladıysam 6 buçuğa kadar vermisimdir.sonrasinda hep katı verdim.o yüzden bu açıdan hiç sorun yaşamadım.Kendi yemeyi çok seviyor çatala batırıp ağzına götürürse yiyor.sadece çatala ikinciyi batirirsa agzindakini çıkarması gerektiğini düşünüyor sanırım ve onu atıp elindekini ağzına alıyor. Bence pureyi bırakın 8 dışı varmış üstelik.benim oğlumun 4 dışı var daha.ben plastik tabak çatal aldım koydum önüne gösterdim bir kaç defa da sonra alıştı.acelem varsa yediriyorum.kendim

Bende ole yaptim cnm tabaklar catallar olmadi ama malesef.7.aydan beride hep kati vermeye calistim ama olmadi.hepvreddetti ve agladi.evet 8disimiz var.ama sanirim dise bakmiyor huya bakiyor.duzelir ins zamanla bakalim

Kizlar hayirli geceler.benim oglus henuz kendi yemiyor eline veriyorum alissin diye ya atiyor yada elinde tivtiyor.mesela sabahlari hala 2bebek ekmegini sicak suyla eziyorum icine bi yumurta 1 tatli kasigi pekmez.1dilim peynir 1 ceviz koyip eziyorum.bubsekilde yiyor.acaba ben cokmu pureye alistirdim naptim.ama eline nezaman versem hep oynama halinde kofteyle omletle mesela.sabah kahvaltimiz boyle sora 1 sat sora meyve sora uyku.kalkinca corbasi icine ekmek kiriklayip 2 saat sora yogurt veya meyveli yogurt.sorasida aksam biz ne yersek gene ezip veriyorum :/ yoksa yemiyor agzondan atiyor.gecede 125 ml inek sutu bal ilaveli.sutu sadece yatarken veriyorum.gnduzde vermelimiyim acaba sizce?bizde durumlar bu sekilde.nasil alistirabilirim acaba kendisin yemesine?artik yurume iyce gelisti.8disimiz var dahda geliyor ustten sanirim tukruk var buara.herseyi anliyor taklit ediyor bizi.birde cok sinirli beyfendi..sizde durumlar nedir ??
Yiyecekleri (kahvaltinizda olduğu gibi) karıştırıp vermeyin diyorlar.ben hiçbir zaman karistirmadim ben.gerci arejik olduğu için öyle cesitimizde olmadı bizim.kati gıdayı önce yumuşak şeylerle başlayın.yavas yavaş alışır.ogluma köfteyi çatala batırıp eline veriyorum arada oynuyor arada ağzına götürüyor.onune tabak koymaya korkuyorum çünkü herşeyi üst üste ağzına dolduruyor 🤣🤣 dişte biz hızlı çıktık 13 geliyor ve şu ara hiç birşey yemiyor dersem yeridir

Yiyecekleri (kahvaltinizda olduğu gibi) karıştırıp vermeyin diyorlar.ben hiçbir zaman karistirmadim ben.gerci arejik olduğu için öyle cesitimizde olmadı bizim.kati gıdayı önce yumuşak şeylerle başlayın.yavas yavaş alışır.ogluma köfteyi çatala batırıp eline veriyorum arada oynuyor arada ağzına götürüyor.onune tabak koymaya korkuyorum çünkü herşeyi üst üste ağzına dolduruyor 🤣🤣 dişte biz hızlı çıktık 13 geliyor ve şu ara hiç birşey yemiyor dersem yeridir

Aynen ya bnde tabak koyiyorum ist uste agzina doldurup oguruyor:)oo baya cokmis sizin disler.ben bastan herseyi tek tek yesin istedim ama nafile.yemiyor yere atiyor bide arkasindan bakiyor ;)yemekten cok oyun gbi goruyor sanirim.koftede veriyorum hemen agzindan cikariyor.catalla versemde kofteyi cikarip catalla oynuyor.napiyim ac kalmasin diye karistirip veriyorum

Selam güzel anneler.herkesin genelde yemek sorunu var.bizimde tırnak kesememe.imkani yok kestirmiyor.nasil keseceğimi şaşırdım artık.uykuda kesemiyorum uyanıyor.uyanirken emerken TV karşısında denedim.makastan mı korktu diye yanında kendi trnaklarimi kestim,tırnak makasıyla oynamasına izin verdim ama nafile.bana akıl verecek var mı
Komik gelebilir ama ben market arabasına bindiriyorum raflara bakarken kesebiliyorum ancak bizde de aynı durum mevcut birde böyle dene 😀

Bizimki de henüz püre yiyor sadece. Yalnız gece süt 700 ml civarı içiyor. Biberini yanına koyuyorum uykusunda içiyor. Boşalınca dolduruyorum. Daha çubuk kraker gibi şeyleri yeni yeni çiğnemeye basladi

Bizimki de henüz püre yiyor sadece. Yalnız gece süt 700 ml civarı içiyor. Biberini yanına koyuyorum uykusunda içiyor. Boşalınca dolduruyorum. Daha çubuk kraker gibi şeyleri yeni yeni çiğnemeye basladi

Oo baya cok iciyormus sutu sizinki.biz 125 icersek ne mutlu;)bazen onuda icmez.oh bide kalkip biberondan kendimi iciyor iyimis sizinki:))))yahuuu

Kizlar selamlar iyi gunler.oglum 18mayis 2018 dogumlu.surekli corba yogirt tarzi sivi seyler yemek istiyor.balik aliyoriz cikariyor tavuk desen oyle kifte et desen oyle.nasil yediriyorsunuz baligi felan cocuklara.bana fikirler sunun lutfen.bugun kahvaltida mis gibi kasarli omlet yaptim yemedi:( yedigi tam bugday ekmegine tereyag surdum parca parca verdim yaninda bi dilim kasar peyniriyle.salataligi ince dogruyorum hadi zorlamasin diye onuda cikariyor.bende rendeledim bugun oyle yedi.omlet kaldi.mis gibi ihlamur aldim sabahlari icsin die oda yok ://// sagliksiz besleniyo bence bu cocuk uzuluyorim :(

Kizlar selamlar iyi gunler.oglum 18mayis 2018 dogumlu.surekli corba yogirt tarzi sivi seyler yemek istiyor.balik aliyoriz cikariyor tavuk desen oyle kifte et desen oyle.nasil yediriyorsunuz baligi felan cocuklara.bana fikirler sunun lutfen.bugun kahvaltida mis gibi kasarli omlet yaptim yemedi:KK43: yedigi tam bugday ekmegine tereyag surdum parca parca verdim yaninda bi dilim kasar peyniriyle.salataligi ince dogruyorum hadi zorlamasin diye onuda cikariyor.bende rendeledim bugun oyle yedi.omlet kaldi.mis gibi ihlamur aldim sabahlari icsin die oda yok ://// sagliksiz besleniyo bence bu cocuk uzuluyorim :KK43:

Katı şeyler yemeyi sevmiyormu yada yiyemiyormu. Makarna felan koysan önüne yiyormu mesela. Köfteli çorba, balık çorbası gibi yapıp verebilirsin belki öyle sever.Benimki mesela yoğurt sevdiği için çoğu şeyi yanında yoğurtla veriyorum öyle yiyor sende öyle deneyebilirsin.

Katı şeyler yemeyi sevmiyormu yada yiyemiyormu. Makarna felan koysan önüne yiyormu mesela. Köfteli çorba, balık çorbası gibi yapıp verebilirsin belki öyle sever.Benimki mesela yoğurt sevdiği için çoğu şeyi yanında yoğurtla veriyorum öyle yiyor sende öyle deneyebilirsin.

Zaten ne yiyorsa yogurtla yiyor;))corba haric.onun yaninda yourt vwrmiyorum.sade iciyor.anlayamadim bende kati biseyi hemen cikariyor agzindan.makarna yiyor mesela.artik baligi corba yapip vericem napim.ama oda cok kokmazmi?kofte felan tek yemiyor hemen cikariyor

Zaten ne yiyorsa yogurtla yiyor:KK66:)corba haric.onun yaninda yourt vwrmiyorum.sade iciyor.anlayamadim bende kati biseyi hemen cikariyor agzindan.makarna yiyor mesela.artik baligi corba yapip vericem napim.ama oda cok kokmazmi?kofte felan tek yemiyor hemen cikariyor

Köfte et hepsini yoğurtla ver gitsin ozaman. :) Ben balık çorbası hiç yapmadım ama arkdşlarım hep yapar çok güzel olur derler. Koku felan oluyor demediler hiç. Omlette benim ki taze sğanlı,maydonozlu yapınca da çok seviyor mesela. Her çeşidini dene hangisini beğenirse ona devam edersin artık.

Kızlar sizde de öfke nöbetleri başladı mı? İstediğini yapmadığımda sinir krizi gibi ağlamaya başlıyor ne yapacağımı şaşırdım siz nasıl başa çıkıyorsunuz

Kızlar sizde de öfke nöbetleri başladı mı? İstediğini yapmadığımda sinir krizi gibi ağlamaya başlıyor ne yapacağımı şaşırdım siz nasıl başa çıkıyorsunuz

Nöbet olacak kadar aşırı değil ama ağladığı zaman oluyor. Dikkatini dağıtmak için elimden geleni yapıyorum.

Başladı.ama istediğini yapmazsan süre giderek kısalıyor.dikkatini başka yöne çekmeye çalışın.dikkati dagilmiyorsa hiç tepki vermeyin.kendine zarar vermedigi sürece sıkıntı yapmayın.

Selam kızlar.ogum hasta oldu tabi babada bulaştırır.diste geliyor sanırım.bir haftadır doğru düzgün birşey yemiyordu.uc gündür de sadece emiyor.su içmeyi bile bıraktı sevdiği herşeyi yaptım ağzını bile açmıyor.ne yapsamda bilmiyorum

Kizlar iyi pazrlar.1bucuk yasinda olacak oglusum kasimin 18inde.bazen ara ogunde yada ana ogunde yemiyor.kasik mamasi kullanan warmi suan hala?bi denesem kasik mamasini bende acaba olurmu ki??

Acaba bı tek benim kızımda mi var diyordum :( bugün o kadar üzüldüm ve şaşırdım ki... Ne tepki verecegimi şaşırdım oturup ağladım gelip yine kendi teselli etti beni öpüp ennii enni diye kıyamıyorum da :(

Aynı durumdayız. Mesela mutfakta bir dolaba kafayı taktı surekli gösterip ağlıyor, kucağıma alıyorum açıyorum dolabı parmapıyla bişey gösteriyor ama alakasız, veriyorum yerenatıp yine parmağıyla birşey gösteriyor ağlıyor. Aslında orda istediği bir şey yok ama taktı kafayı. Hatta dum gece yarısı uyanıp ağlamaya başladı kucağuma aldım susturamadım mutfaga gittik ve karanlıkta dolabı gösteriyor.. Çok değişti son haftalarda cok üzülüyorum ağlamalarına. Gececek diye bekliyorum
Kitaba göre(harika haftalar) son atakta. Bekliyorum bunu da atlatıcaz..

Oo baya cok iciyormus sutu sizinki.biz 125 icersek ne mutlu;)bazen onuda icmez.oh bide kalkip biberondan kendimi iciyor iyimis sizinki:))))yahuuu
Aynı aynı. 18 aylık oldu... 1-2 aydır. 5-6 cc süt veriyorum. Sma Mama veriyordum kestim. 4 cc den yukarı içmiyor du çocuğum. Yeni yeni 5-6 cc icer oldu. Yaklaşık 15 gündür geceleri acikmiyor demekki kalkmıyor açlıktan. Gece 11-12 civarı uyuyor . Gündüz tek uyku. Yatmadan bjr saat önce, pirinç unlu mama yapıyorum. İcine bebe bisküvisi. Muz ve pekmez de koyuyorum. Kilosu düşük olduğu için bu şekilde yapıyorum. Biraz olsun alsın diye. Azıcık alıyor diyorum , diş dönemi tekrar başa dönüyoruz🤑Sınırin altında nerdeyse. 😓 15 aylıkken 74 cm 8300 gr di. İştah nerdeyse yok gibi. Tahlilleride güzeldi yavrumun. 3 gün sonra aşısı var. Kilo ve boyunuda ölçtürurum. O zaman bakılacak ve durum değerlendirmesi yapacak çocuk doktorumuz.

Bende bayağı yazmışım uzun zamandır bir şey paylaşmayinca😋

Bizide aşıya çağırdılar.cuma günü gideceğiz bakalım.insallah yine hasta olmaz.asi bizi çok sarsıyor.1.5 yaş aşısını yaptıranlar durumlar nasıl,sarstimi kuzucuklari

Back