• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Merhaba güzel anneler. Nasılsınız? Inşallah her şey yolundadır. Benim 3 mayis doğumlu oğlum ile ilgili bir sorum olacak. Dil gelisimi bakimindan oyle anlamli kelime soylemiyor. Ya da soyle diyeyim ba ba diyor al demek. Baba nerede deyince ona bakıyor. Ba ba ba da diyor. Dediklerimi anlıyor ama öyle zayıf gibi bu yönü iste. Babaannesi de konuşmuyor diyor her yerde. Uzuluyorum. Kizim 1 yaşında daha ileri düzeydeydi konuşma konusunda. Gelişimde bireysel farklar vardır diye kendimi teskin etsem de bir yanim kaygili. Sizlerin bebekleri nasıl? Teşekkür ederim.

Merhaba güzel anneler. Nasılsınız? Inşallah her şey yolundadır. Benim 3 mayis doğumlu oğlum ile ilgili bir sorum olacak. Dil gelisimi bakimindan oyle anlamli kelime soylemiyor. Ya da soyle diyeyim ba ba diyor al demek. Baba nerede deyince ona bakıyor. Ba ba ba da diyor. Dediklerimi anlıyor ama öyle zayıf gibi bu yönü iste. Babaannesi de konuşmuyor diyor her yerde. Uzuluyorum. Kizim 1 yaşında daha ileri düzeydeydi konuşma konusunda. Gelişimde bireysel farklar vardır diye kendimi teskin etsem de bir yanim kaygili. Sizlerin bebekleri nasıl? Teşekkür ederim.
bizde de ayni.kendi kendine baya anlatıyor ama anlamlı birşey yok.benim bildiğim 2 yaşına kadar normal o sebeple hic kaygilanmiyorum.ama söylenen herşeyi çok iyi anlıyor.

Kizlar herkese hayirli geceler.ogluma dogum gunu yapicaz nasipse haftaya.organizasyoncuyla gorusucez daha.ama bende pastanin yanina ikram napsam onu dusunuom.sizler naptiniz yendimi yaptiysaniz?gunduz olucak 2 ve 4arasinda.sarma dusundum mercimek koftesi borek kuru pasta.bska ne yapabilirim ki???sirin atistirmaliklarda istiom aslinda gelen cocuklara.sizce cokmu yapcaklarim??

Bnde yapiyim bunu.saol cnm.peki minik minik mi posetliyosun nasil koyuyosun?
Canim bizim doktorumuz gunde 3 kofte ya da 1 kofte buyuklugunde et yedir dedigi icin. Ben 1kg kiymayi 30 parcaya ayırıyorum. Yani ortalama 30 gr et oluyor. O parcalari kofte gibi elimde top top yapiyorum. Buzluk kabinin icine birbirine degmeden yerlestiriyorum. Hergun bi parcasini corbanin icinde veriyorum

Kizlar herkese hayirli geceler.ogluma dogum gunu yapicaz nasipse haftaya.organizasyoncuyla gorusucez daha.ama bende pastanin yanina ikram napsam onu dusunuom.sizler naptiniz yendimi yaptiysaniz?gunduz olucak 2 ve 4arasinda.sarma dusundum mercimek koftesi borek kuru pasta.bska ne yapabilirim ki???sirin atistirmaliklarda istiom aslinda gelen cocuklara.sizce cokmu yapcaklarim??
Ben kahvalti vermistim disarda arkasindan pasta kesildi. Ikrama gerek kalmadi

Bir de makarna salatasi ya da amerikan salatasi tarzi yogurtlu mayonezli birsey eklenebilir

Merhabalar. Benim kizimda 5 mayis dogumlu. Yaklasik 15 anlamli kelime söylüyor. Baba mama meme dede anne anne lamba dustu top gel git vs. Ama hala yurumuyor. 12. Aylikken emekledi mesela. Diyecegim o ki ger cocuk herseyi ayni anda yapmıyor. Benim kizim nesnelere o kdr gec uzandi ki bir gece oturup agladigimi biliyorum. Her cocuk eliyle koluyla saldiriken 4 aylikken. Bizimki 6. Ayina 1 hafta kala tenezzul etti. Zaten 1 yas civari 3 anlamli kelime deniliyor. Mama meme baba diyorsa rahat olun. Nacizane fikrim

bizde de ayni.kendi kendine baya anlatıyor ama anlamlı birşey yok.benim bildiğim 2 yaşına kadar normal o sebeple hic kaygilanmiyorum.ama söylenen herşeyi çok iyi anlıyor.
Z Zebray
Birde ben kitapların cok faydasini gordum. Hic tv acmadim simdi simdi biraz aciyorum. Kitaplardan cok sey ogrendi. Konusmasi 15 kelime ama herseyi anlayabiliyor. O nerde bu nerde diye sordugum her nesneyi taniyor. Tv koltuk cicek perde tul. Hayvanlarin seslerini taklit ediyor. Kopege hav hav kediye miyav. Ve bunlarin hepsini kitaplarla ogrendi. Tavsiye ederim. Tv aciyorsaniz hic acmayin. Ve yasina uygun kitaplarla hasir nesir edin.

at dıgıdık köpek havhav ördek vak vak sonra hepsi havhav olup karışıyor herhayvan dıgıdık oluyor☺️ Sanıyorum çok eğitmeye çalışmaktan ziyade eğlendirmek lazım benimki kaçıyor.
Abisinin Resimli kitaplarına çok meraklı. İşaret parmağiyla gösterdiğinin adını söyleyin demişlerdi bana . Mesela sayfayı çeviriyorsa çevirsin önce. Öğretmeye çalışırken sıkmayın dur bakıyom bu sayfadayız denicek yaşta değillermiş.

Anlamlı kelime gel baba anne ver al düştü köpek bu kadar sanırım ama ben anlıyorum yanı telaffuz kötü.

Z Zebray
Birde ben kitapların cok faydasini gordum. Hic tv acmadim simdi simdi biraz aciyorum. Kitaplardan cok sey ogrendi. Konusmasi 15 kelime ama herseyi anlayabiliyor. O nerde bu nerde diye sordugum her nesneyi taniyor. Tv koltuk cicek perde tul. Hayvanlarin seslerini taklit ediyor. Kopege hav hav kediye miyav. Ve bunlarin hepsini kitaplarla ogrendi. Tavsiye ederim. Tv aciyorsaniz hic acmayin. Ve yasina uygun kitaplarla hasir nesir edin.
ben konusmamasini sıkıntı yapmıyorum.her çocuğun gelişimi farklı oluyor.o kendince okadar çok şey anlatıyor ki bide mimik kullanıyor.o eller dudaklar.anne baba dede falan diyor ama kendi isterse.geçen çirkin diye severken çirkin dedi bi sefer mesela.ama ben bunları çok konuşmadan saymiyorum.dünde anne gel dedim ve kendisi de tekrarladı ama bidaha söylemedi mesela.yani bizimki canı isterse konusuyor oda nadir.tv konusunda bende katıydım önceden.şimdi çok sıkıntıysak yada acil işim varsa ve durmuyorsa açıyorum.önceki kadar izlemiyor da tvyi.sanırım gün içinde beni özlediği için izlemek istemiyor.kitap yeni yeni okumaya başladım.ama hep konuşuyorum oğlumla.konuşacak birşey bulamazsam şarkı söylüyorum.gaz sancılarında şarkı söylemek oğlumu hep sakinleştirdi.hatta alt komşum bigün gelip ne güzel hep şarkı söylüyorsun dedi :D tabi bilse çocuğu susturmak için söylediğimi

bende ilk kan tahlili yaptırdığımda kani 10 çıkmıştı.iki çocuk dr da sınırda ilacı düzenli kullan demişti.besin alerjisi için ünv.imiloji bölümüne gittiğimizde onada sordum.10 olması gayet normal bebek bu sonuçta demişti.1 yas kontrolünde de tahlil bile yapmadı ve kesebilirsin artik ilacı dedi.bence en iyisini anne olarak sen bilirsin.ben günde 1 köfte mutlaka veriyorum.bulgur mercimek mutlaka yedirmeye çalışıyorum.gerçi bizim yediklerimiz sinirli ama.bide biz sidefer kullanıyorduk kan ilacı olarak biraz pahalı ama yan etkisini görmedim.istersen onuda deneyebilirsin
Bizim değer 11 çıkmıştı bende öğlen öğün olarak genelde köfte veriyorum sabah pekmez veriyorum gece kan ilaçını kestim sadece sabah veriyorum en azından gece uykusu düzene girsin diye bazen yanlış mı yapıyorum damlayı versem mi deyip üzülüyorum bu kontrolde damlayı değiştirmesini söylicem bakalım gerçi km demlalarının böyle etkisi yok dedi doktorum

Bizm demir depolarimiz ve kan degerlerimiz hep alt sinirdaydi 6. Aydan itibaren sidefer kullandik. Suan 13 aylik son tahlillerde kan degerleri cokkk dusuk cikti depo demiri 5. O nedenle sideferi birakip 2 gundur ferromixin sase kullanıyoruz insallah ise yarar. Ayrica gunde 100 gr kofte(hamburger koftesii buyuklugunde) veya 30 gr et (1 kofte buyuklugunde). Yedirmem gerektigi soylendi. Uykusuzluk meselesi tesadufde olabilir.
Yanı emin olamıyorum böyle etkisi yok dedi doktor ama ne zaman versem huzursuzdu bende köfte veriyorum ayrıca sen keçiboynuzu pekmezi ve ilikli kemik suyundan yap çorbasını kan ilaçını verdiğinde emiliminin artması için c vitamini içeren meyve yedir doktorumuz ciğer ver oda işe yarar dedi biz yemedik belki senin kuzu sever tadını

Canim bizim doktorumuz gunde 3 kofte ya da 1 kofte buyuklugunde et yedir dedigi icin. Ben 1kg kiymayi 30 parcaya ayırıyorum. Yani ortalama 30 gr et oluyor. O parcalari kofte gibi elimde top top yapiyorum. Buzluk kabinin icine birbirine degmeden yerlestiriyorum. Hergun bi parcasini corbanin icinde veriyorum

Kavurmadan cigdenmi atiyorsun corbanin icine yani???

Kizlar merabalar.sizlere birsey danisicam oglumun dogum gunu icin seker hamurlu pasta yaptirmayi dusunuyorum.ama yenmiyor kaliyor gibi seyler duydum.birde baya pahali.sizlerin fikirleri neler??yaptiranlar oldumu???

Kizlar merabalar.sizlere birsey danisicam oglumun dogum gunu icin seker hamurlu pasta yaptirmayi dusunuyorum.ama yenmiyor kaliyor gibi seyler duydum.birde baya pahali.sizlerin fikirleri neler??yaptiranlar oldumu???
yuzunu kaldirip yenilenebilir aslinda ama ben resimli yapyirdim.pasta yerine 1 rakamli kalip alip kendin kurabiyeler yapabilirsin seker hamuruyla.ben yigenlerime yaptim ama ogluma yapmak nasip olmadi.yada zamanin varsa kendinde seker hamuruyla yapabilirsin pasrayi.internette cook cesit var.arkadasima araba seklinde yapmistik hem kolay hemde eglenceli olmustu

yuzunu kaldirip yenilenebilir aslinda ama ben resimli yapyirdim.pasta yerine 1 rakamli kalip alip kendin kurabiyeler yapabilirsin seker hamuruyla.ben yigenlerime yaptim ama ogluma yapmak nasip olmadi.yada zamanin varsa kendinde seker hamuruyla yapabilirsin pasrayi.internette cook cesit var.arkadasima araba seklinde yapmistik hem kolay hemde eglenceli olmustu

Yok cnm seker hmaurlu pasta kesinlikle iptal.nette baktimda vazgectim.evde yapilanda zehirliyebiliyormus.bnde kremali resimli yas pasta yaptiricam.tadi da onemli gorunusu kadar

Kizlar iyi gceler philips avent damlatmaz bardak kullanan warmi???memnunmisunuz?
Bunu da kullandim penguen olani degil digerkini. Nuk gibi hic ama hic damlatmiyo degil. Ayrica cekince de nuk gibi cok az gelmiyo baya dolu dolu geliyo. Fakat icebilcekleri kadar. Ama benim kizim cekiyo agzina doldurup puskurtuyo. Yani ben aventi de kullanamadim num gibi. Ama bu bize ozel.bir durum. Nuk cok az geliyor hic damlatmiyor. Aventinki basasagi tutarsan kesinlikle damla damla akitiyor ve bebek cekince daha cok geliyor. Ilk aldigimda ikisinide kendim denedim. Ayrica munckin magic bardak ve avent pipeti sulugumuzda var. Kizim suluktan cekmeyi bilmiyor. Kullanamadik. Magic bardakta hic damlatmiyor. Bardaktan icebilen cocuk icin guzel bir bardak. Benimki onuda isiriyor. Ahahah. Sonuc olarak kasikla su icirioyrum

Kizlar artik pek kimse yazmiyor buraya dikkatimi cekti..siteden sanirim degismesiyle alakali.bu kahvalti isini biz hala cozemedik :(
Siz kahvaltida neler veriyorsunuz bebislere beni bi aydinlatin.birde kiymayi veya eti nasil veriyorsunuz??

Back