- 30 Nisan 2018
- 352
- 511
- 33
Valla ben de şaşırdım basbaya beyaz diş çıkmış. Daha 4,5 aylık.@orjinalgama benimkinde de aynı belirtiler var, 18 haftalığız, dün gece 4 bucukta uyuduk... bu hafta kabız oldu oğlum ilkkez, gaz çıkartmada sorunu olmadı ama yapamadı tuvaletini, çok huysuz uykusuz sinirli oldu, 4. Gün sonunda eczaneden lavman aldım uyguladık 10 dakkaya çıkardı -ertesi gün sabah da aynı şekilde çıkardı ne üst kaldı ne baş ne koltuk nasıl biriktiyse.....
Ve sonra da yapmadı- niye durakladı kaka yapmakta bu kadar anlamadım...
Az az su vermeye başladım ben artık... çok hareketli dönüyor emeklemek istiyor yol alamayınca basıyor ağıdı... kollarından tutup dA yürütüyormuş gibi yapıyoruz yavrum kendi yürüyo sanıp gülücükler saçıyor - biz yürütec alıp bi deneyeceğiz sanırım...
RagnarLodbrok bizimki de önlerden ziyade hep azı yan taraflara götürüyor parmaklarını kaşımak için.. önden önce yanlar çıkacak galiba diyorum henüz gelen bi diş olmadı ama yoldalar besbelli .. 7-8 Aydan önce herkes erken diyor diş için...
Cok sevindim egim siddetinin artmamasina. O merkeze baktim ama Bursa’dayim hemen gelemedim haftasonu istanbulda olacagim gitmeyi cok istiyorum. Bende ayni dusundum erkek cocuk kafa sekli onemli diyeMrb cnm bizimde vardı şekil bozukluğu nörolog düzelir önemli değil dedi gecistirdi ama benim içim rahat etmedi erkek çocuğu kısa saçla gezecek sorun yaşamasını istemiyorum araştırdım bahçeşehir de cranial tedavi merkezini buldum gittim. Duruma göre kask tedavisi uygulanıyor bize gerek yok dedi son kontrolde düzelme olmuş biraz dedi. Eğim şiddeti artmamis buda çok önemli egzersiz verdi onları yapıyoruz hep eğimin aksi yönünde yatırıyoruz. 6 aydan sonra tekrar kontrole gitcez.
Hayirli olsun disiniz. Inci gibi olsun kolay gecirirsiniz insallah dis donemleriniValla ben de şaşırdım basbaya beyaz diş çıkmış. Daha 4,5 aylık.
Oncelikle kuzeninize cok gecmis olsun suan iyi olmasina ayrica cok sevindim. Bende o yuzden bir problem varsa erkenden teshi edilmeis icin gittim hemen doktora tomografi iyi cikti simdi raporunu bekliyorumCok geçmiş olsun skasosefali hic duymadım ama esimin kuzeninin cocugunda hidrosefali vardi kafası baya büyüktü 3-4 yasinda falan gittiler doktora ozamana kadar konduramadilar. Çocuk ameliyatı oldu. Eskiden dogru duzgun hareket falan etmiyordu yurumesi falan cok bozuktu düzgün yuruyemiyordu konuşamıyordu ameliyattan sonra baya duzeldi toparladı suan epey iyi haftada 1 gün de ozel egitime gidiyor. Insallah sizin bebiste bisey çıkmaz ama ciksa da bu tarz seyleri erken farkedip erken mudahale etmek cok önemli. Gelisimsel bi sorun olmadan onlem alınmış oluyor bu sayede cocugun ilerki hayatını fazla etkilemiyor.
5. ayda da yapilabiliyor. 0-6 arasina denk geldiginde 4 doz yapacaktir. Maliyetli bir asi oldugundan doktorlar aileye birakiyor bazen.Kafam cok karıştı bize 5.ay icin rota ile birlikte vuracagini soyledi asi takvimi olusturdu cogu kisiden 9.ay die duyunca neden 5te vuracak bunu anlamadim
Ben henuz olmadim bilemiyorum ne zaman biter ama darisi bana diyeyimbu arada sezaryen ile doğum yaptım ve oğlum 18 haftalık oldu- bende Doğum sonrası ilk regl mi oldumilk gün yoğun gibi geldi bugün 3. Gün ve çok az leke gibi gelmeye devam ediyor ne zaman biter acaba , hamilelik öncesi de 5 gün sürüyordu bende.. Doğum kontrol hapları düzene sokmuştu...
Benimki de gunde 4 sefer yapiyordu simdi 2 gunde 1 yapiyor hatta 3 gunde bir yapti busefer hemde az yaptı susuz mu kaliyor acaba diye azcik su verdim ben bugün birde eşim arada agzina biseyler veriyor belki dr ben gormeden bisey falan yedirmis te olabilir onun etkisi var mi bilmiyorumBebeği kabız olan var mı ? Günde iki kere yapan oğlum beni hala bekletiyorama yok işte gelen giden, ne yapılabilinir ? Bebeğine ek gıda su vb şeyler vermeye başlayan var mı ?
Amin çok teşekkürler. Tüm bebişlerin dişleri inci gibi olsun :)Hayirli olsun disiniz. Inci gibi olsun kolay gecirirsiniz insallah dis donemlerini
Canım bizimkinin kulağında ağrı var sanmistim dr. Gayet normal yakında kafasına vurup kulaklarını çekiştirmeye çalışmaya başlaması lazim zaten dedi normalmiş yaniKızlar bişey sorucam benim bebis sag elini kafasina vuruyor arka arkaya 10-15defa bu nedendir bi hastalik belirtisi falan olabilir mi diye tedirginim bu konuda bilgisi olan var mı normal bisey mi bu yaptığı hareket
Canım Bizimki de son zamanlarda 3 -4 günde bir yapıyor hergun yapıyordu bu zamana kadar ama kabız gibide yapmıyor normal ama 3-4 günde birBebeği kabız olan var mı ? Günde iki kere yapan oğlum beni hala bekletiyorama yok işte gelen giden, ne yapılabilinir ? Bebeğine ek gıda su vb şeyler vermeye başlayan var mı ?
Bizim muhabbet kuşumuz vardı. Çok tüy döküp yem saçıyordu ben de eşimin ailesine verdim şimdilik ki kuşcağızım sabit bi yerde duran bi canlı. Buna rağmen her yer tüy ve yemdi. Kedi daha zordur.
Çok doğru söylüyorsun bebekle o kadar zor ki biz hiç ilgi gösteremiyoruz çünkü salonda kapalı hapis gibi yaşıyoruz onlar oturma odasında bütün gün. Dediğin gibi sanırım bizim kızda depresyonda herhalde en çok o tüy döküyor ama korkunç yani öyle böyle değil 3 ay önce de kısırlaştırdık onunda etkisi olabilir. Bizde ilk fırsatta vereceğiz artık yapamıyoruz kesinlikle onlarla olmuyor :/
Benimki erkenn uyuyunca ben yatmadan emziriyorum ben yatar yatmaz kalkmasin dieValla canım ben kendileri uyanmadan uyandırmam hiç sarılık tehlikesi yani ilk 15 20 gün geçince uyandırmam sonra alışkanlık yapıp hep uyanıyorlar kilo alımı vsiyiyse bırak bence ne zaman isterse o kalksın
3. Ayda yaptirtik ilk dozu yeni olanin yani bexaconun 3 5 13 olarak yapilacak. Digeri eski olan menecra da 9 12 seklinde yapilacak.Kafam cok karıştı bize 5.ay icin rota ile birlikte vuracagini soyledi asi takvimi olusturdu cogu kisiden 9.ay die duyunca neden 5te vuracak bunu anlamadim
Bebeği kabız olan var mı ? Günde iki kere yapan oğlum beni hala bekletiyorama yok işte gelen giden, ne yapılabilinir ? Bebeğine ek gıda su vb şeyler vermeye başlayan var mı ?
Benimki de gunde 4 sefer yapiyordu simdi 2 gunde 1 yapiyor hatta 3 gunde bir yapti busefer hemde az yaptı susuz mu kaliyor acaba diye azcik su verdim ben bugün birde eşim arada agzina biseyler veriyor belki dr ben gormeden bisey falan yedirmis te olabilir onun etkisi var mi bilmiyorum
Canım Bizimki de son zamanlarda 3 -4 günde bir yapıyor hergun yapıyordu bu zamana kadar ama kabız gibide yapmıyor normal ama 3-4 günde bir
Çok doğru söylüyorsun bebekle o kadar zor ki biz hiç ilgi gösteremiyoruz çünkü salonda kapalı hapis gibi yaşıyoruz onlar oturma odasında bütün gün. Dediğin gibi sanırım bizim kızda depresyonda herhalde en çok o tüy döküyor ama korkunç yani öyle böyle değil 3 ay önce de kısırlaştırdık onunda etkisi olabilir. Bizde ilk fırsatta vereceğiz artık yapamıyoruz kesinlikle onlarla olmuyor :/
Tamam canım benim kız oturmak istemiyor ama bende yavaş yavaş alıştırayım. 5 gün sonra 5 Aylık olacak inşallah
Her çocuğun gelişimi farklı demekki biraz sakin takip etmek lazım demekki canım
Bebeğimin köpek dişinin ordaki dişi çıkmış, önde daha çıkan yok. Neden böyle oldu ki?
Off kıyamam kuzuma yaaÇok sağol canim , hrmsirelerden doktordan maskelerden falan korktu cok. Doktoru muayenede sevmemis aglamaisti zaten. Ameliyathanenin kapisinda bekledik esimle. O çığlıkları duydukça bende dayanamayıp ağladım. Çıktığında titriyordu ağlamaktan sesi kesilmiş. Hemn aldım kucağıma. Hiç ağlamadı demezler mi bir de?!!! Girdiğinden beri burdayım ben nasıl ağlamadı,tabiki ağlayacak ama bari yalan söylemeyin dedim.
Allahtan emdi. Korkudan gözünü bile açmadı uyumadığı halde uzun süre. Ara,ara aglama krizine girdi gerkesi topladi odaya. Bacakalrinin bazı yerleri kipkirkimiziydi sordum hemşireye doktora normal dediler??? Ama bana gıcık oldular net.
bugün iyi çok sukur. Hatta ilaçtan mi yoksasunnet olgunluğu mu bilmem bir durgunluk geldi yavruma. 7 tane dikiş var. Çok geldi bana. Allah rahatlığını da göstersin inşallah. Parçayı ne yaptınız siz?
Maşallah canım :) erkek adam oluyolar yavaş yavaş :))Çok saol canım. Hepimizin çocuğu damat gelin olsun hatta torun bile sevelim inşallah :) o zaman bende uzatayım durumuna göre veriyim. Bide antibiyotik krem sürünce çok ağlıyor acaba yakıyormu? Sizede tekrar çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?