Gecmis olsun umarim atesi atlatmissinizdir.4 ay aşısından sonra bebeği ateşlenenler ilaç verdiniz mi? Bir de ne zaman ateşi düştü?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gecmis olsun umarim atesi atlatmissinizdir.4 ay aşısından sonra bebeği ateşlenenler ilaç verdiniz mi? Bir de ne zaman ateşi düştü?
Canım problem olmamasına sevindim. Ferah tut gönlünü.Siteyi kullanmayi pek bilemedigimden alintilayamadim kusuruma bakma
Çok sağol canim , hrmsirelerden doktordan maskelerden falan korktu cok. Doktoru muayenede sevmemis aglamaisti zaten. Ameliyathanenin kapisinda bekledik esimle. O çığlıkları duydukça bende dayanamayıp ağladım. Çıktığında titriyordu ağlamaktan sesi kesilmiş. Hemn aldım kucağıma. Hiç ağlamadı demezler mi bir de?!!! Girdiğinden beri burdayım ben nasıl ağlamadı,tabiki ağlayacak ama bari yalan söylemeyin dedim.Oy kuzum yaa neden öyle oldu ki korktumu canımı acıdı (
Bizde hiç öyle olmamıştı anlamamıştı bile bide büyüdüler sanırım ondan iyice anlamıştır kıyamam. Çok çabuk atlatırsınız inşallah maşallah paşaya :)
Ben yaptırmadım canim. Doktorumuz bu kararimiza istinaden bizi onaylayarak 6. Ayda 2 doz yapacakKizlar menenjit aşısı ile alakali ne düşünüyorsunuz
4 aylik asiniz ateş yaptı mi ? Sabah yaptırdık ateş çıkmadı akşam çıkar mi acaba ?
Hem hastanede alıyorlar hem de 1 hafta sonra sağlık ocağında. Aramazlarsa sıkıntı yok. Bazen emin olmak için tekrar isteyebiliyorlar. İnşallah birşey çıkmayacak bebeğinde.Günaydın kızlar aklıma bi soru takıldı.
Ben doğum yaptığımda bebeğimin topuk kanı alındı. Doktor ikinci bi kez daha sağlık ocağında vereceksiniz demiş eşime bebeğim sanırım 15 16 günlükken olması lazım sağlık ocağında tekrar topuk kanıverdik hiç bisekilde dönüş yapılmadı bize ne ilkin de ne ikincisinde. İlkinde bişey vardi da mı ikincisini istediler ama aramadilar ikincide de aramadilar. Bebeğimin bazı metabolik taramaları sıkıntılı gibi .ama topuk kanında sanırım bunlara da bakılıyor. Bi problem olsa çıkmaz miydi kafam çok karıştı. Sizsadece 1kere mi verdiniz topuk kanı
Yazmak için geç mi bilemedim. Bizim 38,7 yi buldu ama burunları tıkalıydı hastalık da vardı. 2 kere calpol verdim, soydum soğuk uyguladım. En son olmuyor yarım fitil verdim. Geceyi öyle atlattık. İnşallah iyidir şimdi sizin bebek.4 ay aşısından sonra bebeği ateşlenenler ilaç verdiniz mi? Bir de ne zaman ateşi düştü?
Merhaba kızlar kızımın dişi patlamış az önce gördüm şoktayım çok duygulandım ya 3 ay 23 günlük bebeğim belirtilerimizi yazıyorum belki benzer şeyler yaşayan vardır ... ben anlamadım siz
Anlayın ...aslında kaşınmaya başlaması Baha önceydi bir ay fln önce salya fln yoktu o zamanlar son 1 haftadır aşırı salyası var ... en çok dikkatimi
Çeken şey kafasının terlemesi idi bu yaklaşık 2 haftadır fln var ne zaman uyusa yastığı ıslanıyordu terden doktora sordum olabilir bazı bebeklerde dedi kimse söylediysem diş değildir dedi .... onun dışında çığlık atarak uyanması ve şu aralar aşırı uyuması...
Kizlar menenjit aşısı ile alakali ne düşünüyorsunuz
İkinci gün oldu dimi canım bugün sizin? Bizde olduk bitti şükür bide şu gün bitşeydi inşallah ben yanında girdim babası ayağından ben kollarından tuttum bakmadım hiç bisey ine ne nasıl kestiğini gördüm ne dikisı. Ben gözümü yumunca aglayısini görüyorum sürekli normal mi acaba hiç geçmeyecekmiş gibi geldi bu piskoloji bide bize doktor ağrı kesiciyı 4 saat arayla ver dedi bana fazla geldi vermelimiyim ?Çok sağol canim , hrmsirelerden doktordan maskelerden falan korktu cok. Doktoru muayenede sevmemis aglamaisti zaten. Ameliyathanenin kapisinda bekledik esimle. O çığlıkları duydukça bende dayanamayıp ağladım. Çıktığında titriyordu ağlamaktan sesi kesilmiş. Hemn aldım kucağıma. Hiç ağlamadı demezler mi bir de?!!! Girdiğinden beri burdayım ben nasıl ağlamadı,tabiki ağlayacak ama bari yalan söylemeyin dedim.
Allahtan emdi. Korkudan gözünü bile açmadı uyumadığı halde uzun süre. Ara,ara aglama krizine girdi gerkesi topladi odaya. Bacakalrinin bazı yerleri kipkirkimiziydi sordum hemşireye doktora normal dediler??? Ama bana gıcık oldular net.
bugün iyi çok sukur. Hatta ilaçtan mi yoksasunnet olgunluğu mu bilmem bir durgunluk geldi yavruma. 7 tane dikiş var. Çok geldi bana. Allah rahatlığını da göstersin inşallah. Parçayı ne yaptınız siz?
Geçmiş olsun tekrar allah damatlığını da göstersin canim. Benim de aklima geldikçe kötü oluyorum.Benimki
İkinci gün oldu dimi canım bugün sizin? Bizde olduk bitti şükür bide şu gün bitşeydi inşallah ben yanında girdim babası ayağından ben kollarından tuttum bakmadım hiç bisey ine ne nasıl kestiğini gördüm ne dikisı. Ben gözümü yumunca aglayısini görüyorum sürekli normal mi acaba hiç geçmeyecekmiş gibi geldi bu piskoloji bide bize doktor ağrı kesiciyı 4 saat arayla ver dedi bana fazla geldi vermelimiyim ?
Çok saol canım. Hepimizin çocuğu damat gelin olsun hatta torun bile sevelim inşallah :) o zaman bende uzatayım durumuna göre veriyim. Bide antibiyotik krem sürünce çok ağlıyor acaba yakıyormu? Sizede tekrar çok geçmiş olsun.Geçmiş olsun tekrar allah damatlığını da göstersin canim. Benim de aklima geldikçe kötü oluyorum.
Bize de 4 saat arayla calpol ver defi ama 4 saat bize de sık geldi. Biz biraz uzattık cnm o saati 6- 8 saat yadaxsurumunagore veriyoruz ateş ölçüp kontrol ederek.
Cok tesekkur ederim. Yani ilk doktor duzgunce bakmadan direkt teshisi koyunca biz zaten endiseliyiz aklimiz gitti. Ikinci doktor ise bizi fircaladi hic birseyi yok bu cocugun diye. Rabbim saglik versin tum bebeklere ve guzel annelerine..Canım problem olmamasına sevindim. Ferah tut gönlünü.
Benim sezeryan olma sebebim bebeğimin kafa çevresinin ve tabiki kilosunun azcik fazla olmasıydı. O kadar çok bunalmıştım ki doktoru sorun varmı diye fırçayı yemistim en sonunda doktor dan.
Rabbime emanetler melekerimiz. Kotu seyler dusunme .
Ben hem onceki menejiti hemde yeni cikan asiyi yaptirmayi dusunuyorum. Onceki menenjit 9-13. Aylarda yeni cikan ise 9-11.15 aylar gibi.Kizlar menenjit aşısı ile alakali ne düşünüyorsunuz
Oncelikle masallah olsun damatligini da saglikla gorursunuz insallah. Anne yuregi hic dayanamiyor gecmis olsun. Kismetse nisan sonunda bizde yaptirmak istiyoruzÇok sağol canim , hrmsirelerden doktordan maskelerden falan korktu cok. Doktoru muayenede sevmemis aglamaisti zaten. Ameliyathanenin kapisinda bekledik esimle. O çığlıkları duydukça bende dayanamayıp ağladım. Çıktığında titriyordu ağlamaktan sesi kesilmiş. Hemn aldım kucağıma. Hiç ağlamadı demezler mi bir de?!!! Girdiğinden beri burdayım ben nasıl ağlamadı,tabiki ağlayacak ama bari yalan söylemeyin dedim.
Allahtan emdi. Korkudan gözünü bile açmadı uyumadığı halde uzun süre. Ara,ara aglama krizine girdi gerkesi topladi odaya. Bacakalrinin bazı yerleri kipkirkimiziydi sordum hemşireye doktora normal dediler??? Ama bana gıcık oldular net.
bugün iyi çok sukur. Hatta ilaçtan mi yoksasunnet olgunluğu mu bilmem bir durgunluk geldi yavruma. 7 tane dikiş var. Çok geldi bana. Allah rahatlığını da göstersin inşallah. Parçayı ne yaptınız siz?
Cok gecmis olsun ayni zamanda hayirli olsun insallah kolayca atlatirsiniz bu birkac gunuÇok saol canım. Hepimizin çocuğu damat gelin olsun hatta torun bile sevelim inşallah :) o zaman bende uzatayım durumuna göre veriyim. Bide antibiyotik krem sürünce çok ağlıyor acaba yakıyormu? Sizede tekrar çok geçmiş olsun.
Ben de 37,5 tan sonra verdim ama ateşi düşsün diye değil çok huzursuzdu ve gün boyu acıdan inledi resmen. Dayanamadım gece 11 de verdim bir çay kaşığı çok da bir fayda etmedi zaten :)4 ay aşısından sonra bebeği ateşlenenler ilaç verdiniz mi? Bir de ne zaman ateşi düştü?
Merhabalar burayi daha ilk gunden takip ediyorum ve hepinizi cok yakin bir arkadasimmis gibi taniyorum bende sizlerle ayni problemleri ayni heyecanlari yasadim. Ikili tarama testim cok yuksek riskte cikti aonra troscreen testiyle rahatladik 17 kasimda da bebegimi sezeryanla kucagima aldim. Aslinda gazdi kusmaydi uykusuzluklu sut azdi meme ucu yaralari derken bir sekilde idare ettik ancak bebegim iki aylikken kafa seklinde bozukluk farkettim yatma seklindendir diyerek mudahele etmeye calistim fakat durum daha da ilerledi dun rutin 4 aylik kontrolumuz vardi kafasi 97 persentilde buyuk doktora sormama ragmen sikinti yok dedi ancak dun gece arastirmalarim sonucu kafa sekli bozuklugu olan skafosefali oldugundan suphelendim hemen beyin cerrahina gittik bugun o da onayladi ancak tomographic gerekiyor kesin tani icin suan tomografi cektirmeye gidiyoruz. Cevrenizde boyle bir durumla karsilasan var mi?
Çok teşekkür ederim. İnşallah siz de yaptırdığınız da kolayca atlatın.Cok gecmis olsun ayni zamanda hayirli olsun insallah kolayca atlatirsiniz bu birkac gunu
Kafam cok karıştı bize 5.ay icin rota ile birlikte vuracagini soyledi asi takvimi olusturdu cogu kisiden 9.ay die duyunca neden 5te vuracak bunu anlamadimBen hem onceki menejiti hemde yeni cikan asiyi yaptirmayi dusunuyorum. Onceki menenjit 9-13. Aylarda yeni cikan ise 9-11.15 aylar gibi.
Bizim doktorumuzda 5.ayda rota ile birlikte dedi, şu an benimde kafam karıştıKafam cok karıştı bize 5.ay icin rota ile birlikte vuracagini soyledi asi takvimi olusturdu cogu kisiden 9.ay die duyunca neden 5te vuracak bunu anlamadim
Cok geçmiş olsun skasosefali hic duymadım ama esimin kuzeninin cocugunda hidrosefali vardi kafası baya büyüktü 3-4 yasinda falan gittiler doktora ozamana kadar konduramadilar. Çocuk ameliyatı oldu. Eskiden dogru duzgun hareket falan etmiyordu yurumesi falan cok bozuktu düzgün yuruyemiyordu konuşamıyordu ameliyattan sonra baya duzeldi toparladı suan epey iyi haftada 1 gün de ozel egitime gidiyor. Insallah sizin bebiste bisey çıkmaz ama ciksa da bu tarz seyleri erken farkedip erken mudahale etmek cok önemli. Gelisimsel bi sorun olmadan onlem alınmış oluyor bu sayede cocugun ilerki hayatını fazla etkilemiyor.Merhabalar burayi daha ilk gunden takip ediyorum ve hepinizi cok yakin bir arkadasimmis gibi taniyorum bende sizlerle ayni problemleri ayni heyecanlari yasadim. Ikili tarama testim cok yuksek riskte cikti aonra troscreen testiyle rahatladik 17 kasimda da bebegimi sezeryanla kucagima aldim. Aslinda gazdi kusmaydi uykusuzluklu sut azdi meme ucu yaralari derken bir sekilde idare ettik ancak bebegim iki aylikken kafa seklinde bozukluk farkettim yatma seklindendir diyerek mudahele etmeye calistim fakat durum daha da ilerledi dun rutin 4 aylik kontrolumuz vardi kafasi 97 persentilde buyuk doktora sormama ragmen sikinti yok dedi ancak dun gece arastirmalarim sonucu kafa sekli bozuklugu olan skafosefali oldugundan suphelendim hemen beyin cerrahina gittik bugun o da onayladi ancak tomographic gerekiyor kesin tani icin suan tomografi cektirmeye gidiyoruz. Cevrenizde boyle bir durumla karsilasan var mi?
Kızlar Benim ki mekik çeker gibi sürekli kalkmak istiyor. Memede falan özellikle babasının sesini duyunca kalkıcam diye ikiye bükülüyor. Ne acelesi var bilmiyorum.Yastıklarla yarı oturur yapıyorum artık. Dönmeyi keşfetti sürekli yüzüstü dönüyor. Sırtüstü yatmaz oldu. Pazar günü 4 aylık olacak. Şimdiden kıpraşık olacağının sinyallerini veriyor galiba.
Gece emzirmesine gelince benim kızım uyumadan önce 1 saat emip sabaha kadar uyanmıyor. Ama hala geç uyuyor. Ne yaptıysam 11:30 dan önce uyutamıyorum
RagnarLodbrok bizimki de önlerden ziyade hep azı yan taraflara götürüyor parmaklarını kaşımak için.. önden önce yanlar çıkacak galiba diyorum henüz gelen bi diş olmadı ama yoldalar besbelli .. 7-8 Aydan önce herkes erken diyor diş için...Bebeğimin köpek dişinin ordaki dişi çıkmış, önde daha çıkan yok. Neden böyle oldu ki?