Ayy canım inan okurken bile yüreğim ağzıma geldi valla Allah korumuş inşallah daimi korur çok geçmiş olsun canımm.
Hoşgeldin hayırlı olsun canım
Maşalllah hayırlı olsun sağlıklı gebelikler...
Canım ben folbiol kullanıyorum ama aşırı şişkinlik hatta nefes darlığı yapıyo
Hemen git yarın tabikide..gözün aydın sağlıkla al kucağına
Canım doktorun istediği ilk kan idrar tesrlerinden bahsediyorsan sağlık ocağı ve devlet hastaneleri ücretsiz yapıyor benim dr boşa para verme git oralarda yaptır gel dedi sağolsun sağlık ocağında yaptırdım zaten gebelik kaydı için gitmen şart sağlıklı gebelikler..
Bende aile hekimiyle görüseyim o halde; bilmiyordum orada da yapıldıgını tesekkür ederim canım. Esasında kayıt sart degil hastane kayıtlarından bildiri gidiyor onlara ben ilk gebeligimde de hic gitmedim saglık ocagına
Oda neymis ki ilk defa duyuyorum benim doktorum bahsetmedi böyle bir testten.
Canım ben ilk gebeligimde de yaptırdım idrar ve bi dolu kan tahlili istiyor dr. bir cok seye bakılıyor mesela ilkinde gebelige baglı troidim cıkmıstı bu testlerde 8.2ydi ve tehlikeliydi hamilelik icin onun tedavisinide gördüm tsh hormonumu düzenledik o yüzden yine yaptıracagım
Basettiğin testler kızamıkçık, tokloplazma falansa benimki 850 lira tuttu, özel sağlık sigortamın doğum kotasından düştü. Çok üzüldüm çünkü bu testlerin bazıları aile hekiminden de yapılıyor. Bence önce oraya kalanını da gittiğin hastanede yaptır.
Evet onlar idrar kültür vs. cok mantıklı önce aile hekimine gideyim geri kalanını kendi hastanemde yaptırayım yoksa en sonunda gidip kendi hastanemde hepsini yaptırıp cıkacagım :)