• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kese konumuna göre mi tahmin ettin:KK8:hayırlısı artık bakalım ramzi tutacak mı:KK54:

Evett :))))
Sag kasigin daha cok sizliyor mu peki merak ettim :)

7+5'de bebeğin kafası daha olusmamis oluyor nasıl kafada oyle teşhis koyuluyor anlamadim. Ben 8+2'de alttan yeni kalp atisini duydum. Sadece boy aldı haftana gore normal dedi. Beyin daha oluşmadan nasıl böyle birsey söyleyebiliyor ki. Acaba rahim icinde kucuk bir kist var demis olabilir mi? 7+5'de bebeğin beyni oluşmadan bunu hiçbir doktor söylemez. İşin ucunda para bile olsa mümkün değil.

Bu haftalarda en cabuk buyuyen beyin,cunku zaten kalp omuriliK beyin tamamen sinir sistemi vucudu tutan yani en basindan beri gelistiren.
Ama dedigin gb bu haftalarda kist olusumu icin cok erken cunku belli bir mm'de olmasi gerekir bildigim kadariyla ve suan zaten bebek belli boyutlarsa.genelde 15-18 haftalar gb gorunup coguda kayboluyor.
Arkadasimin bebeginde de oldu hatta cok uzulmustu,cok sukur kayboldu.
Dedigine katiliyorum ama bu kadar olumsuz konusmadanda not yazip diger doktora yonlendirebilirdi.Cok buyuk bir stres.

kalp atıyor o zaman sesi nasıl duyulmadı anlamadim

Bnde anlamadım görülüyor diye çokta umursamadım açıkcası:KK45:

Kizlar kalp daha oncesinde de atmaya baslarmis ama biz gormuyoruz.Guclendikce belli oluyor ve ses veriyor.Bende kizimda 6+4'te duymustum:KK66:

Dr eğer yanma vs bi şikayetin yoksa ilaca gerek yok dedi bazan bi damla akıntı dan falan bol bakteri çıkıyor dedi, bende yoktu ama varsa suya katılan bi ilaç veririm dedi tek dozda atarsın bi zararı yok dedi. O zaman bol su iç dedi bi şikayetin yoksa sorun yok dedi.

Bazı drlar ın ultrasonu kaliteli oluyor detaylı bakıyorlar ikinci bi gözü tavsiye etmesi de işi garantiler büyüdükçe kaybolur inşallah ikili teste kadar yok olur dua edelim. 11/14.haftalar Arası yapılıyor
Kaşıntı için krem vermişti birde o dediğin tek kullanımlık toz ama kullanmadm onu bakalım şimdilik bişey yok bidaha çıkarsa içerim artık

7. Haftada beyin oluşmaya başlıyor oluşmuş olmuyor. Ki hicbir doktor da 7. Haftada beyin yapısına bakmiyor incelemiyor bile. Bebeğin haftasına göre normal olup olmadigina ve kalp atisina bakıyor sadece. Beyini incelemeye anca 10. Hafta sonraları bakiyorlar. Oyle bakmalarinin sebebi zaten beyinin henuz oluşmamis olmasi. Beyin henuz olusmaya baslarken kist var demesi o doktorun görevini saglikli yapmadığıni gösterir. Doktorlar moral bozmaya anne adaylarının bebeklerini kötü psikoloji ile düşürmelerini istiyor baska birsey degil. Su sayfada bile su yazılanlara üzülüyoruz psikilojimiz etkileniyor. Yazik o annenin psikilojisini düşünen yok. Hangimize o haftada beyin gelişimi ile birsey dendi hicbirimize...
Katılıyorum doktorlar çok strese sokuyolar valla benim 7+4 kafa bile net görünmüyo canım bende anlamadım doktorla ilgili bi sıkıntı sanırım beyin oluşmamış demiyorum var ama ultrasonda net görülmezki ben bişey anlamadım

Evett :))))
Sag kasigin daha cok sizliyor mu peki merak ettim :)

Bu haftalarda en cabuk buyuyen beyin,cunku zaten kalp omuriliK beyin tamamen sinir sistemi vucudu tutan yani en basindan beri gelistiren.
Ama dedigin gb bu haftalarda kist olusumu icin cok erken cunku belli bir mm'de olmasi gerekir bildigim kadariyla ve suan zaten bebek belli boyutlarsa.genelde 15-18 haftalar gb gorunup coguda kayboluyor.
Arkadasimin bebeginde de oldu hatta cok uzulmustu,cok sukur kayboldu.
Dedigine katiliyorum ama bu kadar olumsuz konusmadanda not yazip diger doktora yonlendirebilirdi.Cok buyuk bir stres.

Kizlar kalp daha oncesinde de atmaya baslarmis ama biz gormuyoruz.Guclendikce belli oluyor ve ses veriyor.Bende kizimda 6+4'te duymustum:KK66:
Çok değil ama sağa ağrı giriyor ara ara:KK54: bel ağrısı var genelde, sende de mi böyle?

ınşallah
Bir kizin bir oğlum mu var
Evet canım 2010şubat Kız, 2011mayıs oğlum:KK55: mart ve haziran annesi olacaktım ikiside 38+4te geldiler. 2010mart anneleri topiğinden hala çok sık görüştüğümüz yatıp kalktığımız o kadar çok dostum oldu ki.. kızımın da öyle en yakın kankası burdan 2gün var aralarında:super: çok iyi arkadaşlıklar kurduk Şehirler Arası bile git geller buluşmalar yaptık :KK19: bakalım burda da ayni arkadaşlıkları bulabilecek miyiz:KK19:

İyi akşamalr kızlar.bende yeni katıldım aranıza 7+6 dedi doktorumuz bugün kalp atışını da dinledik çok şükür.daha öncede 2008 eylül annesi topiğindeydim baya ara verdim sizleri de okudum ama emin olunca yazmak istedim.inşaallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi Yaşım 35 2. Evladım olacak inşaallah sat 15 aralık Denizli

Çok değil ama sağa ağrı giriyor ara ara:KK54: bel ağrısı var genelde, sende de mi böyle?

Bel agrim yok canim.Agirlikli sag ama solumada agri giriyor cozemedim.Kizimda sadece solumda agrim oluyordu.

Evet canım 2010şubat Kız, 2011mayıs oğlum:KK55: mart ve haziran annesi olacaktım ikiside 38+4te geldiler. 2010mart anneleri topiğinden hala çok sık görüştüğümüz yatıp kalktığımız o kadar çok dostum oldu ki.. kızımın da öyle en yakın kankası burdan 2gün var aralarında:super: çok iyi arkadaşlıklar kurduk Şehirler Arası bile git geller buluşmalar yaptık :KK19: bakalım burda da ayni arkadaşlıkları bulabilecek miyiz:KK19:

Benim kizinda en yakin arkadasi 2 gun aralari burdan ve ayni sehirden arkadasiz :) dedigin gb sehirlerarasi gitgeller oldu,oluyor :)
Anlatinca bilmeyene garip geliyor ama cok farkli bir paylasim cok guzel bir deneyim❤
Daim olsun dostlugunuz.
Insallah burasida guzel olur :)

Bel agrim yok canim.Agirlikli sag ama solumada agri giriyor cozemedim.Kizimda sadece solumda agrim oluyordu.

Benim kizinda en yakin arkadasi 2 gun aralari burdan ve ayni sehirden arkadasiz :) dedigin gb sehirlerarasi gitgeller oldu,oluyor :)
Anlatinca bilmeyene garip geliyor ama cok farkli bir paylasim cok guzel bir deneyim❤
Daim olsun dostlugunuz.
Insallah burasida guzel olur :)

Ben de buradan 2015 Şubat annesiyim ve whatsapp grubumuzla hala görüşüyoruz. Biraraya gelemiyoruz ama görüşmeyi hiç kesmedik hergün mutlaka yazışırız :) ben de dikerim burada da güzel dostluklar arkadaşlıklar kurulur

Off Kızlar moralim çok bozuk bir hafta oldu kanama bitmedi iki gün kesiliyor yine başlıyor nedir bu başıma gelen doktorlarda net konuşmuyor kanama alanı var olabilir düşük riskide olabilir yatmaktan belim ağrıdı iğnelere yer kalmadı sabrım kalmadı artık ruhum daralıyor sanırım depresyondayım

Her kanamada gidip kalp atışı dinliyoruz sonra ona üzülüyorum niye bu kadar sık dinliyoruz zararlı diye
Bazı insanlar hamileliğinde kanama yaşarmış öyle bi durum olabilirmi benim arkadaşım doğumuna kadar kanama yaşadı leke de değil yani sizin yapacağınız tek bir şey var bebeğinizi allaha emanet edip rahat olmak stress yapmayın lütfen bebeğiniz sizinle ne güzel allah kucağınıza almayıda nasip eder inşallah. Bu arada kalp atışını dinlemenize gerek yokki ultrasonda doktorlar Atıp atmadığını anlıyolar ona baksınlar yeter dinlemeyin sürekli ultrosonda zararlı değil zaten inşallah en kısa zamanda geçer şikayetiniz

İyi akşamalr kızlar.bende yeni katıldım aranıza 7+6 dedi doktorumuz bugün kalp atışını da dinledik çok şükür.daha öncede 2008 eylül annesi topiğindeydim baya ara verdim sizleri de okudum ama emin olunca yazmak istedim.inşaallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi Yaşım 35 2. Evladım olacak inşaallah sat 15 aralık Denizli
Hoşgeldin hayırlı uğurlu olsun:KK68: doğum tarihimiz aynı görünüyor:KK24:

Back