- 1 Eylül 2009
- 2.578
- 1.533
- 373
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
sağlıkla kucağına al canım yalnız bakmak daha iyi benim 3 buçuk yaşında bi oğlum var onla bakıyorum bende ufak tefek yardım ediyo :)merhaba arkadaşlar...
ne güzel bi topik açmışsınız. sizin deneyimlerinizden faydalanacağım...hepimizin bebişleri sağlıkla büyüsünler. benim doğuma da az kaldı biri kız biri erkek bebişim olacak Allah nasıp ederse. ben de de 8 yaşında bi tane daha var. en büyük tesellim o bakım konusunda. yardımcı olacağını düşünüyorum. onun dışında sürekli yardım edecek kimse olmayacak. ara ara gelip gidenler olur. onun dışında kendim bakacağım.
bizim biberonda avent iki delikli olanı deniyim alirlar inşallah bizim üç ay kontrolü vardı bi hafta önce biri 4900 biri 5150 çıktı
pazartesi gidicez sonuçları göstermeye ama merak ediyorum normal mi diye
Merhaba canım çok iyi yapmışsın :)Merhaba arkadaslar,
Bu konuyu acayim dedim.. birlikte tecrübelerimizi aktaralim diye..
hamilelikte güzel oluyodu :) bence simdi daha cok faydali tecrübeler paylasabiliriz..
Buyrun efenim söz hakki sizin :)
Arkadaşlar aranızda bebeği kolik olan var mı perisaniz :)
İnşallah canım daha gitmedik umarım ateşlenmeden atlatırlar peki kaç gün sonra yıkadın bebişleri
Bizimde iki gün oldu sanırım bugünde yıkamam korktum çünkü birşey olur diye:)4. Günde yıkadım canım, diğer aylardaki aşılarda değil ama 2.ay aşısında bebeklerin 2-3 gün yıkanmasını önermiyorlar ben de garanti olsun dedim :)
Ne kadar ses varsa denedik ise yaramadı bı tanesi kolik çok zormus kolik bebekbenımkıler kolik degıl ama uykuya gecıslerı ıcın tavsıye uzerıne bı program ındırdım o seslerle kendıkendılerıne hemen uyuyolar. bıde gaz için kesınlıkle sab damla en ıyısı gazları oldugu sıra verıyorum rahatlıyolar. ikisidemı kolık yoksa bırımı
hosgeldın hayırlı dogumlar olsun ınsallah en guzelı tek bakmak. ınsan bırıne alısınca o bırı gıttıgınde daha cok bocalıyor. Allah hayırlı etsın kolaylıklar versın
sağlıkla kucağına al canım yalnız bakmak daha iyi benim 3 buçuk yaşında bi oğlum var onla bakıyorum bende ufak tefek yardım ediyo :)
Ne kadar ses varsa denedik ise yaramadı bı tanesi kolik çok zormus kolik bebek
çok teşekkür ederim arkadaşlar...açıkçasını söyleyeyim. sizin konuşmalarınız bana güç verdi. çünkü ben ikiz olduklarını öğrendiğimden beri ben bunlara nasıl bakıcam diye strese girdim.
çevreden ikizlere en az 3 kişi bakılıyor diye söyleniyor. onları duyunca da daha sinir oluyorum. allah gerçekten yardım ediyor mu. o gücü veriyor mu. yaşayıp görücem. ama bundan sonraki tek temennim vakti zamanında sağlıkla gelmeleri.
sen bakma millete canım onlar hep konuşur zaten banada en az 4 kişi lazım sana diyorlardı şimdi hepsi maşallah tek başına nasıl yetiyorsun diyorlar sağlıkla gelsin minikler bakılır inşallahçok teşekkür ederim arkadaşlar...açıkçasını söyleyeyim. sizin konuşmalarınız bana güç verdi. çünkü ben ikiz olduklarını öğrendiğimden beri ben bunlara nasıl bakıcam diye strese girdim.
çevreden ikizlere en az 3 kişi bakılıyor diye söyleniyor. onları duyunca da daha sinir oluyorum. allah gerçekten yardım ediyor mu. o gücü veriyor mu. yaşayıp görücem. ama bundan sonraki tek temennim vakti zamanında sağlıkla gelmeleri.
ilk çocuğum öyleydi canım 3 buçuk aylık falan olunca geçti gaz için göbeğine yağ sürüp masaj yapardım bide beyaz gürültü denilen sesleri açardim internetten öyle sakinlesirdiArkadaşlar aranızda bebeği kolik olan var mı perisaniz :)
bizim hala bi düzenimız yok ama rutin oluşturmaya çalışıyorum canım akşam 6 buçuk 7 gibi banyo yaptiriyorum emzirip uyutuyorum 9 buçukda uyumuş oluyorlar gündüz bi duzenimiz yok ama 10 dk koşa uykulari varHanimlar nasilsiniz?
Biz 3 ay olmaya yol aldik insaAllah yavas yavas uyku düzeni olusturayim diyorum cümkü artik gündüzleri daha fazla uyaniklar ve düzengirsin istiyorum.. bilakis aksam uykularinda..
gündüz 2veya 3 uyku seyansi düsündüm tabiiki bebekelrin hal vaktinede bakar ama genel olarak.. ve en gec 8 de aksam uykuya gecmelerini isiyorum cünkü 2 yasindaki kizimda aksam öyle yatiyor. Hepsi bir uyusun :). Analarida azcik nefes alsin :) bu yüzden aksama dogru pek fazla uyutmamaya gayret göstericem ki yorulup aksam uykusuna gecsinler :)
SIZLER NASIL YAPIYORSUNUZ?
Bende aksami rutine düzmeliyim canim.. gündüzlerimiz daha cok uyanik bi sekilde gecio ama bi kere uzun uyku cekiolar Allahtan ki bende büyük kizimla ilgileniorum , ay büyükte ne büyük 2 yasinda kuzum .. kardesleri oldu olali bi baska büyük gelio sanki bana...bizim hala bi düzenimız yok ama rutin oluşturmaya çalışıyorum canım akşam 6 buçuk 7 gibi banyo yaptiriyorum emzirip uyutuyorum 9 buçukda uyumuş oluyorlar gündüz bi duzenimiz yok ama 10 dk koşa uykulari var
benim oğlumda gözüme büyümüş geliyo bu minnak kızların yanında :) evet emiyorlar canımBende aksami rutine düzmeliyim canim.. gündüzlerimiz daha cok uyanik bi sekilde gecio ama bi kere uzun uyku cekiolar Allahtan ki bende büyük kizimla ilgileniorum , ay büyükte ne büyük 2 yasinda kuzum .. kardesleri oldu olali bi baska büyük gelio sanki bana...
sen sadece emziriormusun canim?
ben yaptım canımArkadaşlar bebek mevlüdü yaptınız mı yapmayı düşünüyormusunuz
kızlar ya canım çok sıkkın sizi aile gibi görüyorum buraya yazıp rahatlamak istedim oğlum kardeşlerini çok seviyordu hiç sorunumuz yoktu babannesi bi kaç kere alıp evine götürdü orda kaldı oğlum eve geldiğinden beri kardeşlerine çok vuruyor nasıl baş etcem bilmiyorum orda ne soylediyse babannesi anne sen onların annesi oldun beni artık sevmiyor musun diyo çok moralim bozuk anlattım konuştum ama dinlemiyor artık beni akıl verin napayımda oğlum düzelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?