2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Canım yogurda erken baslatmadi bizim doktor. Biz de 5 aylikken basladik ek gidaya corbalarla daha cok. Püre falan vermedim hic. Bal kabagi havuc corbasini cok sevdiler uzun sure ondan yaptim.

Biz de 28 haziran dogumluyuz yakınmış. 33 haftalik dogdu bizim minnaklar. Kuvezde de kaldilar. Biri 7 kiloyu yeni gecti ama sorun yapmiyorum. Kilo önemli degil canim gelisimi onemli. Oturma vs.

Canım yogurda erken baslatmadi bizim doktor. Biz de 5 aylikken basladik ek gidaya corbalarla daha cok. Püre falan vermedim hic. Bal kabagi havuc corbasini cok sevdiler uzun sure ondan yaptim.
Havuç çorbası ni sevmediler elma püresi yoğurt oda sütum az olduğu zamanlar veriyorum

benimkiler de mayıs doğumlu. tek yumurta ikizi olmalarına rağmen kilo farkları çok. biri 1.5 diğeri 2.1 kilo doğmuştu ve biri 14 diğeri 17 gün kuvezde kalmıştı. biri 7 kilo civarında diğer 9. fark gittikçe açıldı. ek gıdaya geçtikten sonra küçük olan sütü azalttı zaten ek gıdayı da az yiyor. resmen savaş veriyorum onu yedirmek için. şimdi ise çok az içiyor. ben de gün içindeki ek gıdalarına süt ilave ediyorum mümkün olduğunca. ben mama vermiyorum. sütü doğru dürüst içmedikleri için sütüm yetiyor. keşke düzgün içseler de süte ilave mama da verebilsem.

Arkadaşlar merhaba desteğinize ben bilginize ihtiyacım var , Ağstos 2018 tek yumurta ikizlerini dünyaya getirdik şükürler olsun. 34 hafta doğdular. Şuan 7. Ayımız bitti ama şöyle bir problem var, ek gıdaya geçtik sorun yok sabah kahvaltı öğlen çorba akşam üstü yoğurt ve biraz daha sonra pirinç unu yapıyorum, sütten 6. Ayda kesildiler emmiyorlar maa takviyesi işe devam ediyoruz. Mama saatleri önceden 3 saat aralığında ilken şimdi geri gelmeye başladı daha erken açıkıyorlar ve gece 12 den sabah 7 ye kadar bazen 2-3-4 kere mamaya kalkıyorlar kesintisiz uykumuz hiç yok. Buna nasıl bir çare bulmamız lazım geçe kesintisiz uyumaları mamaya bir son vermemiz lazım,destek ve bileğinizi rica edeceğim

Benim birkaç arkadaşım almış faydasını gördük Saliha’sını azalttı dediler. Bende kararsızım
Ben kullandım çokda faydasını gördüm ama benim ikizlerden biri taktı kafaya çekiştirmeye başladı boynundan onunkini çıkardım ama bu sefer kardeşininkine taktı ve bigün bi baktım koparmış çocuğun boynundan o yüzden takamadım ama faydalı kesinlikle

Gece uykusuna yatırmadan nasıl besliyorsunuz ?

Hoşbulduk teşekkür ederiz. 40 hafta bittiğinde yaklaşık normal doğum kilosuna yaklaşmışlardi 3kg civarı. Sondan geldiğim için süreçleri takip etmeye çalışacağım tabi vakit oldukça. Hepimize kolay gelsin.

Miktarını bu kadar mı içiyorlar ? Yani acaba fazlasını mı istiyorlar yatmadan misal bu gece 150 verip deneyin
Denedim istedikleri kadar içiyorlar 150 bile yapsam bazen 120 filan, bir de çok bekleyince bu sefer gece uyanıyorlar o daha da büyük problem oluyor, bilmiyorum çoğu çocuk böyle mi diğer anneler ne zaman gece uyanmasını kestiler veya ne yapıp gece uyanmamalarını sağlıyorlar, artık uzun zaman geçti 8. Ayın içindeyiz normal olarak aç bay bi gidebildikleri zaman dilimi diye düşünüyorum ve okuyorum

Valla ben örneğin gece 12 demi yatıracağım diyelim. Kaçta mama içerse içsin misal 11 demi içti 100 ml diyelim. 12 de yatıracağım gece uykusu için tekrardan bir 50 yapıp veriyorum. Mama vermeden tüm yatış hazırlıklarını yapıyorum işte alt değiştirme, pijama giydirme falan gibi. Tekrar 11:45 gibi mama verip hemen karanlık odada müzik desteği ile yatırıyorum. Tavsiyem uyku eğitimi vermeniz. Istagramda baldan anne ve kundakuyku adında sayfalar var. Hatta profesyonel destekte veriyorlar. Benim bir arkadaşım gece uyandıklarında su verip yatırarak gece beslenmesini unutturduğunu söylemişti. Umarım yardımcı olabilirim

Teşekkür ederim bakayım bakalım ya inşallah destek olur, aslında uykuda problem yok da mama alışkanlığından 3 bazen 2 saatte bir kalkıyorlar , sanırım su vb şeylerle unutturmaya çalışacağız

Size önerim herobayb gece kaşık mama vermeniz aç oldukları için o kadar kalkıyorlar benimde ikizlerim var 10 aylık çok kalkıyorlar gece maması verince daha iyi uyudular

Size önerim herobayb gece kaşık mama vermeniz aç oldukları için o kadar kalkıyorlar benimde ikizlerim var 10 aylık çok kalkıyorlar gece maması verince daha iyi uyudular
Ben de o kaşık mamalarından almıştım ama baktım içinde palm yağı var kutuyu hiç açmadan geri götürdüm, kendim hazırlıyorum şimdi.

Merhaba kizlar gece uykusundan bahsetmissiniz bizim hic gece uykumuz yok oglum aksam uykuya gec daliyor gece 3 4 kez kalkiyor ama kizim her saat basi kalkiyor. Emziriyorum gece mama vermiyorum. Aksam en gec 8.30da uyuyorlar. Yatmadan hem emziriyorum hem de 60 cc mama veriyorum. Ama bana misin demiyor. Ozellikle son gunlerde cok fazla uyanmaya basladilar. 1 hafta sonra 7 aylik olacagiz. Ama hala deliksiz uyku ya da 1-2 kere kalkmalarini saglayamadim. Ne yapmaliyim mamayi dayamali miyim? Ama onu da istemiyorum gece emzirmeye alistim onlarda alisti sut varken mama vermek istemiyorum. Bi taraftan da cok uyaniyorlar. Dün gece bir kabustu resmen. Kizim nerdeyse hic uyumadi. Uyaninca da geri uyumuyor ne yapmaliyim?

Kizlar bir de oglumun yuzu hep yara oldu atopik dermatit diye bi rahatsizlik bilen var mi?

Merhaba

Beni de araniza alir misiniz? :) 19 gunluk tek yunurta ikizlerim ver 35+6'da dogdular. Su anda meme + mama ile besleniyorlar. Meme düzenleri daha birkac gun once oturmaya başladı.
Benim sorum avent biberon kullanıyorum bazen agizlarinin kenarlarindan akıyor. Neden olabilir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…