2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Kendi agzimla bebislere nazar degdirdim gece uykulari duzenli diye kizim 2,5 saat uyumadan agladi durdu. Ne yaptiysak uyimadi. Bi daha asla bir seye iyi demicem
Öyle şartlamayın kendinizi. Bende bazen ay şöyle oldu nazar ay bu oldu nazar diye diye çok şartlıyorum. Sonra daha dikkat ettikçe bişe çıkıyor Benimkilerin hiç gündüz uykusu yok. Şöyle rahatça uyudukları 1 saat Yok. O yüzden de çok huzursuzlar gündüz. Ne yaptıysam yatıramıyorum gündüz öyle denk gelmiştir bebişe. Uyuyamamıştır kıyamam inşallah bu akşam deliksiz uyurlar onlarda sizde

gece uykusuna 6.5-7 arasinda geciyorlardi. Babalarinin gekis saatine cekip banyo yaptirip yatirmak istiyorum ama 1 haftadir mumkun olmuyor evde bir kaos olusuyo. Ya yikamicam ya da sakinlestirmenin yollarini aricam bilemedim. Bakicimiz varken onun gidis saatine ayarlamistik o yuzden simdi biraz zorlaniyoruz

Tekrardan düzene girer inşallah. Biz nasıl ayarlarsak biraz zorlanıp tekrar uyum sağlıyorlar. İnşallah istediğiniz vakte göre düzen oluşturup rahat edersiniz

insallah siz kac gunde bir yikiyorsunuz? Birde oturtmaya basladiniz mi destekli
Kalça eklemi Tam olarak 6. Aya kadar oturuyor yerine. (Kalça çıkıklığı ve şekil bozukluklarına karşı) ilk 6 ay oturtulmaması gerekiyor. Valla elimizden geldiğince günaşırı yıkamaya çalışıyoruz. Ama bazen 3 günü bulabiliyor. Çok zahmetli geliyor bana banyo. Benim oğlan sevmiyor banyoyu bizi yoruyor kızımda genelde banyo yaptıktan sonra kusmayı çok seviyor sağolsun yavrum banyo aşırı aşırı zor geliyor bana

Banyo bana da zor geliyor. Epey is hele tek basina. 3 gun bazen 4 gunde bir oluyor

Merhaba deneyimli ikiz anneleri , tecrübelerinize ihtiyacım var , 11 şubat günü biri 2170 biri 2350 kg 36 haftalık bebeklerim oldu , ilk 3 gün sütüm düzgün gelmedi, ayrıca bebeklerin emme güçleri zayıftı hastaneden itibaren mama verdik , sonra sarılık oldular sık beslemek için mama kullandık , göğsümü arada verebildim arada sağdım , zayıf olan 2 kg’a Düştü doktor daha fazla verirse vücut sıcaklığını korumakta zorluk çeker dedi, olabildiğince mama verdik , biri emiyor ama diğeri biberona alıştı , zorla meme veriyorum , ayrıca sütüm fışkıracak gibi değil, erken doğum tehdidinden dolayı 27 haftalık hamileliğimden beri hastanede yatıyordum bu durum moral açısından beni kötü etkilemişti üzerine bir de , bebeklerimden birinin topuk kanında tsh yüksek çıkıp tekrar kan alınınca dibe vurdum , şimdi 2.sonuç için arayacaklar mı aramayacakları mı diye gergin bir bekleyişteyim , sürekli ağlamak istiyorum süt miktarını etkiliyor sanırım bu durum , aslında kolay pes eden bir insan değilim ama engel olamıyorum . Çok uzattım biliyorum ben sizlerden beslenme düzenini nasıl oluşturduğunuzu , mama ve süt dengesini nasıl kurduğunuzu öğrenmek istiyordum . Şimdiden teşekkürler

hayirli ugurlu olsun. Ayni sureclerden bende gectim. Kizim emmedi sonrasinda 3.ayda memeye tekrar döndu. Mumkun oldugunca memede tutun her agladiginda meme verin. Ac olsun olmasin. Emsin emmesin. Sutum az geliyor da demeyin. Moralinizi yuksek tutun. Olacakla ölecege care bulunmaz. Benim bebekler 45 gunlukken babam vefat etti. Annemlerden donuste oglum enfeksiyon kapti 1 hafta hastahanede yattik. Yine de emzirmekten vazgecmedim. Kendinize gelin ve onlarin size ve sutunuze ihtiyaci okdugunu unutmayin. Tsh.la ilgili problemde bir sekilde cozulur ki belki yoktu boyle bir sey. Guclu olmak zorundayiz.

Merhaba anneler. Bende bakıcı mı yolladım yeğenim yanımda cuma gunu dönevek sonra yalnızım. Benim bebeler gelenden gıdenden çok etkilendi duzen kalmadı uyku öncesi ağlama krizleri basladı.sakin olan oğlum sürekli ağlar oldu koliği olup sakinleşen oğlumda uyku önce si çatlar oldu. Kucakta pış pışla uyurken şimdi uyumaz oldular geceler dede sıkıntı basladı.ayakta deli gıbı sallasam belki uyurlar ama istemiyorum onu alışması lar. Kendi kendi ne uyumak hiç olmadı zaten. Şimdi tek kalınca ne yapsam acaba birini ayağa birini pusettrmi uyusam nasıl rahat olur. 4 ay bitecek yakında birde bır oglum saat bası gece yıyor mama normalmi. Tahıllı falan da verdim ama doymadı yada saat başı alışkanlık mı oldu. Ya bana u konularda destek olurmusunuz tek bakmak ve duzen nasıl olmalı gunduz uyanık kalma suresi ne olmalı 2 uyku arası Kı gece ıyı geçsin. Beslenme vb. İlk oğlum da hiç yaşamadım birde bakıcı da buyudu anlamadım simdi hiç bir şey bilmiyorum sankı feleğim şaştı. Bilgi yardımına çok ihtiyacım var sanırım tşk ederim simdiden

Saat başı mama içen oğlunuza mama miktarını artırdınız mı peki ? Bana doymadığından saaatlik kalkıyor gibi geldi çünkü mama daha uzun süre tokluk hissi ve çabuk doyma sağlıyor.
Benimkilerin de gündüz uykusu düzeni Yok canım. Her beslenme sonrası şekerleme yapıyorlar. Şu saatte şu kadar uyurlar dediğim bişe yok. Ben gece için de uyku eğitimi verdim. Tavsiye ederim.

Hayırlı uğurlu olsun bebekleriniz. Sağlıkla güle güle büyütün inşAllah. Benim bebeklerin ikisi de beni emmedi. Be yaptıysak ne kadar çabaladıysak emmediler. Bende sağarak veriyorum sütümü. Bu Arada benimkiler 3,5 aylıklar. Sağarak zamanla azaldı. Doktora gittim motilium adında bir ilaç verdi. Daha önce burada benim gibi bir anne de yazmıştı hatta. Önce bir kutuyu günde 3 kez 2 şer tane içtim. Sonra da 3 kez birer tane içtim. Şimdide 2 kez birer tane içiyorum. Sütümü ciddi oranda artırdı sağarak biberonla veriyorum gündüzleri. Akşam ve gece tamamen mama veriyorum canım. Genelde 2,5-3 saate bir mama içiyorlar. Kesinlikle moralini bozma. Benim oğlumda sarılık geçirdi ve üzüntüden Olan sütüm tamamen gitti nerdeyse. Süt psikoloji ile çok alakalı. O yüzden moralini hep yüksek tut. Sarılık geçirildiğinde bazen TSH yükseliyor. Korkma inşallah normal değerlerine iner. Mama alıyorlar diye de şakın canını sıkma mama zehir değil. Anne sütüne en yakın bebek gıdası. Zaten çoğul bebeklerde mama almayarak büyüyen nadirdir. Çünkü fizyolojimiz bile bir bebeğe göre şekilleniyor. Sağlıklı olsunlar tek ne ile beslendiğine çok takılma canım. Keyfini çıkar çok şükür iki bebeğin oldu. Zor zamanlar geçip gidecek inşAllah. Bu anlar geri gelmiyor bir daha. Yoluna girecek herşey inşallah. Allah kolaylık versin.

Oncelikle saglikla buyutun insallah. Ben de 36.hafta dogum yaptim. 4 ayi bitirdik. TSH benim kizlarimdan birinin de yuksek cikti topuk kaninda. Sonra yinelendi sorun yok sukur. Siklikla olan bi durum sanirim.
Ben hastaneden itibaren meme arti mama basladim. Sut olsun olmasin oncelikle memeye tuttum. Ten temasi cok onemli. Bi bakin isterseniz netten. Baslarda sutum cok azdi. Simdi de cok degil. Benimkilerden biri mamayi bir suredir almiyor. Istemiyor agliyor. Hep memede olsun istiyor. Son kontrole gore aylik kilo alimi 700 gr. Dr az buldu artisi. Ilave mama alan bebegimle aralarinda 700 gr civari fark var. Siz sik sik emzirin. Ben sagma yapmiyorum. Makinam var. Ama bebegin uyarimi ile makinanin vakumu ayni degil diyorlar. Zaten vakit de kalmiyo. Imkan varsa surekli emzirin. Emzirme kampi da bi yontem.

Artırdım zaten o ne kadar içerse kalanı dokuyorum isterse yine yapıyorum ama nafile

Artırdım zaten o ne kadar içerse kalanı dokuyorum isterse yine yapıyorum ama nafile
Huzursuz mu uyuyor acaba ya da uykuya mı geçmesinde bir sıkıntı var bilemiyorum. Odayı tamamen karanlık yapın birde yatırınca. Bilmiyorum gerçi öyle mi yatırıyorsunuz. Benim oğlan öyleydi akşamları. Sonra birazcık araştırınca ideal oda sıcaklığı bebek için 21-24 tü sanırım. Benim oğlan çok terliyordu. Üstünü inceltince ve tamamen karanlıkta yatırınca gece kalkma süresinızadı.

Canım bende sizleri merak ediyorum. Instagramdan 2-3 kişiyle görüşürüzda diğer kızlarıda bende merak ediyorum .biz 11 aylık olacagız 2-3 aydır biraz zorluyor ama tabi güzel yanları da çok güzel. Sen napıyorsun nasılsın nasıl yavruların

Hangı kızlarla gorusuyosun ınstagramda pembehelvam dan haberın varmı ? Ben napıyım esım ırakta gene beklıyoruz malesef... cocuklarda buyudukce rahat ederım sanıyordum tam tersı oldu:) cok yoruyorlar 1 yasındalar artık henuz yurumuyorlar yuruduklerınde sanırım anam aglayacak bayadır bende gırmıyordum gırınce sızlerı merak ettjm ama cogu kısıden ses cıkmadı

Denemediğin sıcaklık kaldı bu gece onu yapıyım bakıyım. Karanlık odamız hatta korıdordakı ota atık sensoru de iptal ettik zırt zırt yanıyordu her geçişte inşallah duzelir çok sagol

Allah kavuştursun allah yardımcın olsun canım.. yanında annen vardır umarım artık yanlız bakmak çok zor heleki gece gündüz düşünemiyorum ben Yorgun’um kızlar yürümeye başlamadılar ama iyice hareketlendiler diş mızmızlıkları bitmiyor falan falan allah sağlık versin

Banada büyüdükçe daha iyi olacakmis gibi geliyo ama öyle değil galiba herkes daha zor keşke küçük kalsalardı diyeceksin diyolar bi kendilerini ifade edecek duruma gelselerdi
Hiç bakma onlara gayette kolaylaşıyor ayy o gaz dönemini düşünemiyorum saatlerce ağlarlardı top gibi olurlardı çaresizce tepiniyordum büyüdükçe keyifli oluyorlar hele emeklemeleri çok güzel sen gidiyorsun onlar peşinden geliyor odadan odaya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…