2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Kizlarr,ozellikle yalnız bakan anneler,ikisi birden ağladığında napiyosunuz?Var mi bir önerimiz? @Geleceksin biliyorum sanırım sende yalnız bakiyordun dimi?
canım bende yalnız bakıyorum ikisi ağlıyor üstüne bide oğlum o arada hadi anne oynayalim diye cekistiriyo tam çıldırmalık yani :) bazen ikisini kucağıma alıp geziyorum evde sakinlesince oyun halısına koyuyorum oyun oynatiyorum orda bazen alıp ikisini birlikte emziriyorum sakinlesiyorlar zaten ya emmek yada kucak için agliyorlar eğer o an ben gerilirsem hissedip susmuyorlar sakin kalmak önemli ama her zaman mümkün olmuyo :)

sağlıkla kucağına al bebislerini canım hastane çantasina kendin için
2 gecelik ya da pijama takimi (gecelik daha rahat)
terlik
emzirme sütyeni
depend külot bez
tarak ve toka
kağıt havlu
ıslak mendil
süt arttırıcı çay
göğüs ucu kremi
süt sağma makinesi(eğer kuveze girerse bebeklere süt sağmak gerekiyo ben yanıma almamistim sonra eşim evden getirmek zorunda kaldı kızlarım kuveze girince)
bebekler için
2 tane 10lu hastane çıkışı
4 yedek takım
ağız Mendili
bebek bezi
ıslak mendil
eve gelince en çok bez lazım canım :) kıyafette çok değiştiriliyor yeterince kıyafet al biberon ve emzik hazır olsun mama takviyesi gerekebiliyo süt gelene kadar

Kizlarr,ozellikle yalnız bakan anneler,ikisi birden ağladığında napiyosunuz?Var mi bir önerimiz? @Geleceksin biliyorum sanırım sende yalnız bakiyordun dimi?
Canım ben yalnız bakıyorum bebeklerime ikiside aynı anda ağladığı zaman onların sesinden daha yüksek ses çıkarmaya çalılıyprum şarkı söyluorum gibi yani o zaman dikkatlerini kendi üzerime çekiyorum sonra sakinleştirmeye çalışıyoruö elini turup komuşarak falan hiç susmayacak gibiyse mama veriyorum biberonla

Senin tam cumbus oluyor desene:)Oyun halısı mantıklı ama benimkiler daha çok küçük susturmak pek mümkün olmuyor:)Allah yardımcımiz olsun.

Bende senin gibi yapıyorum canım ama pek fayda etmiyor benimkilere.Ne yapıyorsam yarıda bırakıp kucağıma almam gerekiyor ancak öyle sakinlesiyorlar.gelenler kucağa alıştırdı malesef şimdi tek kaldım baş edemiyorum.

Çok şükür bizimde yok cnm dediğin gibi kilo durumları az 16oo kg doğdular ama verdiler küvözde..kaç kg ile taburcu oldunuz
1900gr ile taburcu oldu ikiside canım kiloysa tek problem hiç korkma Allah’ın izniyle yakın zamanda çıkarlar hatta eve geldiklerinde aaa acaba gerimi götürsek biz bu yaramazları küveze dersin

Ben chicco echo ikiz bebek arabası kullanıyorum baston şeklinde hafif küçük vE Doğumdan itibaren kullanılıyor çok memnunum aynısı maclaren markada da var bi bak istersen

Olsun canım alışmış olsunlar basılsa büyüdükçe kucak istemekten vazgeçecekler ilgi alanları değiştikçe daha çok küçükler kucakta olunca kendilerini güvende hissediyorlar sanırım,benimkilerde kucak çok istiyor bende kıyamıyorum hiç kendi kendime alıştırdım anlayacağın kucağa :)

Aynen öyle kucağıma alınca bende çok mutlu oluyorum ama ikisini birden almak biraz sıkıntı oluyor bana:)Çok çabuk geçiyor günler özleyeceğiz bugunleri aslında

Kaç no bez kullanıyorsun?doğduğunda ne kullandın?

1900gr ile taburcu oldu ikiside canım kiloysa tek problem hiç korkma Allah’ın izniyle yakın zamanda çıkarlar hatta eve geldiklerinde aaa acaba gerimi götürsek biz bu yaramazları küveze dersin
:)))ay inşallah cnm ya..daha hiç dokunamadan yasak haftada iki gün görebiliyorum..netten görüyoruz günde iki kere ne yapalım allah bugünlerini aratmasın inşallah

Solunum desteği aliyorlar mi ? Solunum destegi almiyorlarsa aslında kanguru bakimi yapamazlar mi? Yani annenin ciplak gogsune verdiklerinde daha hızlı gelisiyormis yavrular.ben de hastaneye sorucam aslında her hastane yapsa bu uygulamayi keske

Solunum desteği almıyorlar cnm değil kanguru desteği dokunamıyoruz bile çok küçükler belki ondan henüz hortumla besleniyorlar belki ilerleyen zamanlarda benim beslememe de izin verirler...haftada iki gün ziyaret iki gün telefon görüşmesi var bir de her gün sabah akşam yarın saat kameradan izleyebiliyoruz buna da şükür ediyoruz çok zor allah kimseye göstermesin inşallah beterinden de korusun...Allah’a emanetler

Rabbim yardımcınız olsun. İlk oğlumda 15 gün yogunbakim sürecini yasadik sizi çok iyi anlıyorum.bir an önce çıksınlar inşallah

Merhaba arkadaşlar bizde bi ayı geçtik çok şükür. Ben emzşriyorum ikizlerimi birine hem mama hem meme veriyorum. Gün içinde her istediklerinde veriyorum geceleri de 2-3 saate bi uyanıp veriyorum. Ama çok feci yoruluyorum. Çoğunlukla kendim bakıyorum. Aynı anda ağladıklarında annem yardım ediyo. Oğlum uyandığı gibi ağlıyo ve uyumazsa genelde hep ağlıyo. Gaz sancısı çekiyo. Bazen kızım da çekiyo.
Beni en çok zorlayansa şu. Kızım bazı vakitler kusuyo burnundan falan geliyo ve tıkanıyo. Tıkandığı için çok korkuyorum. O yüzden bi yatak üzerinde yaşıyoruz. Geceleri nöbetleşe duruyoruz. PembeHelvam ve emziren diğer anneler sizin emzirme düzenin nasıl canım?
Hummana çay Rezene su içiyorum. Ve 4. Ayı dört gözle bekliyorum.

Son düzenleme:
Canım benimde ikizlerimden birisi çok gaz sancısı çekiyordu ve dediğin gibi uyanık kaldığında sürekli ağlıyordu 3.ayımızdayız şu anda ve inanılmaz bir değişim oldu nerdeyse o ağlamaları yok gibi birşey ve gaz sancısı çok az çekiyor artık sabret biraz daha sonrasında düzelir sizinde inşallah

H Heviiii canım bol bol yedek kıyafet al yanına özellikle zıbın ve üst kıyafet. İlk doğduklarında sütüm 3 gün gelmedi ve şırıngayla mama veriyorduk, hem mama akıyordu ağızlarından hem de kusuyorlardı. Neredeyse tüm kıyafetlerini hastaneye taşımamız gerekmişti :) onun dışında Depend kilot bez çok pratik oldu kullanım olarak..
Geri kalan her şey aynı zaten gecelik takımı terlik tarak vb.. ben 6 tane lohusa tacı aldım anca bi tanesini takabildim ikizlerle neye uğradığımı şaşırdım makyaj süslenmek filan hak getire.. :)

Doğduklarında ameliyathanede yada odada foto cekilebildiniz mi acaba? Yoksa ameliyathaneden direk kuveze vs. Mi Mi goturuyorlar? Dusunuyorum simdi foto için hazırlanan taç vs. Alsam hiç odaya getirmezler de boşuna olmus olucak.

Çok teşekkür ediyorum. Peki park yatak, mobilya ve araba konusunda ne tavsiye edersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…