• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Günümüzdeki sütlerin genetiğiyle oynandığı ve otizme kadar bir çok hastalığa davetiye çıkardığıyla ilgili internette bir çok yazı var okuyabilirsin. Ayrıca inek sütü büyümeyi ve gelişmeyi durduruyor. kansızlık, reflü ve diş çürümeleri de inek sütüyle ilgili diğer riskler. Mümkünse anne sütü, değilse formül mama, devam sütleri verilmeli.

Ben vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Zaten halen anne sütü alıyor. Ayrıca fermente ürünler tercih ediyorum. Yoğurt gibi..

ya bizimki asla agzina yoğurt surmuyor hc bir sekildede ne corbasini ne ayrani hic yemiyo nabicam yaaa.😫
serra da evde mayalanmış yoğurdu asla yemiyor. Hiç bir zaman yemedi. Doktorun tavsiyesiyle pınar organik veriyorum. Ona bayılıyor. Denedin mi canm? Hiç yoğurt yememesinden iyidir diye düşünüyorum.

serra da evde mayalanmış yoğurdu asla yemiyor. Hiç hazor yogurt hic denemedim canimbir zaman yemedi. Doktorun tavsiyesiyle pınar organik veriyorum. Ona bayılıyor. Denedin mi canm? Hiç yoğurt yememesinden iyidir diye düşünüyorum.
hazır yogurt hic denemedim canim bi deneyeyim yese keske ondan veririm bende

Günümüzdeki sütlerin genetiğiyle oynandığı ve otizme kadar bir çok hastalığa davetiye çıkardığıyla ilgili internette bir çok yazı var okuyabilirsin. Ayrıca inek sütü büyümeyi ve gelişmeyi durduruyor. kansızlık, reflü ve diş çürümeleri de inek sütüyle ilgili diğer riskler. Mümkünse anne sütü, değilse formül mama, devam sütleri verilmeli.

O sütlerden yogurt peynir vs. yapılıyor ama, hatta formül sütlerin bileşeni bile inek veya keçi sütü. :KK64:

hazır yogurt hic denemedim canim bi deneyeyim yese keske ondan veririm bende

Benim kızda pek sevmiyor. Sütaş in babymix diye bebekler için üretilmiş yoğurdu var onu da deneyebilirsin doktor bana onu da verebilecegimi söylemişti. Bir de ayran şeklinde, içine meyve puresiyle falan denedin mi?

O sütlerden yogurt peynir vs. yapılıyor ama, hatta formül sütlerin bileşeni bile inek veya keçi sütü. :KK64:

Benim kızda pek sevmiyor. Sütaş in babymix diye bebekler için üretilmiş yoğurdu var onu da deneyebilirsin doktor bana onu da verebilecegimi söylemişti. Bir de ayran şeklinde, içine meyve puresiyle falan denedin mi?
meyvede sevmiyor ki canim.muzdan filan nefret ediyor.Degisik benim kiz. mandalina yer uzum yer.muz hurma agzini acmaz.Baby mix ablasina yediriyordum hala varmi acaba?onu da denerim yeterki yesin.Haftaya 1 yas kontrolu icin doktora goturecegim bakalim o ne diyecek

meyvede sevmiyor ki canim.muzdan filan nefret ediyor.Degisik benim kiz. mandalina yer uzum yer.muz hurma agzini acmaz.Baby mix ablasina yediriyordum hala varmi acaba?onu da denerim yeterki yesin.Haftaya 1 yas kontrolu icin doktora goturecegim bakalim o ne diyecek

Var canım bende yemediginde denemiştim. Hatta yoğurt bile mayaladım ondan. Benim kizimda muz bu hafta yemeye başladı sevmiyordu hiç. Mandalinaya bayılır elma ağzına sürmezdi şimdi seviyor. Bıkıyorlar herhalde damak tatlari da değişkenlik gösteriyor zaman zaman.

süt işlem gördükten sonra sıkıntı yok zaten verebilirsin. Ona bakarsan 1 yaştan önce süt yasaktı ama 6 aylıkken yoğurt verdik peynir verdik. Süt tek başına zararlı.

süt işlem gördükten sonra sıkıntı yok zaten verebilirsin. Ona bakarsan 1 yaştan önce süt yasaktı ama 6 aylıkken yoğurt verdik peynir verdik. Süt tek başına zararlı.

Biz refluden bir ara çok çektik hatta ilaç bile kullandik neden olarak formul mamayi gösterdi doktorlar. Doktorlara da şaşırıyorum bazen, her canlının sütü yavrusuna furyasi var şimdilerde bazi doktorlar bunu savunuyor. Otizm icin asilari bile sebep gosteren yazılar var süte şaşırdım açıkçası. Otizmin kıyısından dönen bir oğlum var benim, cok doktor nörolog gezdik zamaninda. Besinlerle aşılarla direkt bir ilişkisi yok diye biliyorum canım.

Biz refluden bir ara çok çektik hatta ilaç bile kullandik neden olarak formul mamayi gösterdi doktorlar. Doktorlara da şaşırıyorum bazen, her canlının sütü yavrusuna furyasi var şimdilerde bazi doktorlar bunu savunuyor. Otizm icin asilari bile sebep gosteren yazılar var süte şaşırdım açıkçası. Otizmin kıyısından dönen bir oğlum var benim, cok doktor nörolog gezdik zamaninda. Besinlerle aşılarla direkt bir ilişkisi yok diye biliyorum canım.
otizm sadece bir örnek ama inek sütünün ciddi zararları var canm. Ha diyeceksin ki hepimiz inek sütüyle büyüdük. Doğru. Ama 20-30 sene öncesinin sütleriyle şimdikiler bir değil.

Canim merakimdan soruyorum otizmin kiyisindan donmeyi acar mısin. Otizme karsi cok hassasim. Nasil oldu neler yaptiniz

Canim merakimdan soruyorum otizmin kiyisindan donmeyi acar mısin. Otizme karsi cok hassasim. Nasil oldu neler yaptiniz

4 yasinda doktora gittik, konuşmuyordu oğlum, göz temasi kurmuyordu cok hareketli dur durak bilmeyen bir çocuktu, Dehb tanisi kondu ama otizm bulgulari da vardi, kreşe başladı, tv den pc den uzak tutmaya başladık, okul oncesi bireysel özel eğitim de aldi. Sosyallestirdik bol bol. Hatta fazla sosyalleşti bence :)) Cok uzun bir yoldu bizimkisi otizmin kıyısından döndü dediler su an hala dikkat eksikligi tedavisi görmeye devam ediyor 13 yaşında.

4 yasinda doktora gittik, konuşmuyordu oğlum, göz temasi kurmuyordu cok hareketli dur durak bilmeyen bir çocuktu, Dehb tanisi kondu ama otizm bulgulari da vardi, kreşe başladı, tv den pc den uzak tutmaya başladık, okul oncesi bireysel özel eğitim de aldi. Sosyallestirdik bol bol. Hatta fazla sosyalleşti bence :)) Cok uzun bir yoldu bizimkisi otizmin kıyısından döndü dediler su an hala dikkat eksikligi tedavisi görmeye devam ediyor 13 yaşında.
Tebrik ediyorum size ve maşaAllah oğlunuza =) büyükşehir de oturuyor olmalısınız ve baya maddi yönden gidersiniz olmuştur, halen de özel tedavi (sanırım ergoterapi) görüyor. malesef Türkiyenin her şehrinde yok böyle imkan veya maddi olarak herkesin karsilama imkani olmayabiliyor. oğlunuz cok sansli. inşaAllah bu tür imkanlar daha çok yaygınlaşir ve devlet de yardım eder. Rabbim bizi evlatlarımız ile sınamasın inşaAllah

Arkadaşlar bebeklerinize inek sütü içirmeye başladınızmı
Muhallebilerini krep pankek gibi hamur işlerini artık sütle yapıyorum anne sütü aldığı için 2 yaşına kadar içirmeyi düşünmüyorum doktorumuz gece yatmadan ve uyurken içilen inek sütüne ve devam sütüne karşı hatta uyumadan 2 saat önce yemek yemeyi de kestiriyor yatakta ve hemen öncesi yenilen gıdaların reflü diş çürüklerine sebep olduğunu söyledi ve oğlum astım oldu gece süt içmeyi çok sevdiği için olduğunu söyledi devamlı öksürürdü burnu akardı ama gün içinde içebileceğini söyledi ayrıca pastörize sütlerin ve yoğurtların hiçbir faydası Yok eğer bulabilirseniz güvenilir taze inek sütü ve onunla yapılmış yoğurt tan yedirin dedi ve çok şükür o inek bize 1 saat uzaklıkta eşimin halasının ineği kızım en başta yoğurt hiç sevmedi büsküvili yoğurt yaptım yedi gün geçtikçe büsküvi yi azaltarak devam etti 1 ay sonra sade yoğurta alıştı ve şuan en sevdiği yoğırt ev yoğurdu geçen dışardaydık acıktı marketten bebek yoğurdu aldık 4 lü minik öğürdü yemedi sadece ev yoğurdu yiyor oğlum 2 yaşından sonra inek sütüyle büyüdü günde 1 litre içerdi çok sağlıklı boylu yaşıtlarına göre çok iyi maşallah yoğurt hiç yemedi sevmedi 7 yaşında 4 yaşından bu yana cacık olarak yiyor ve ilk defa 1 aydır ayran içiyor bazı şeyler zamanı gelince oluyor çok takmıyorum ❤️ Ayrıca yeni çıkan instagram doktorlarının hep aynı şeyleri tekrarlayıp her annenin sütü yavrusuna özeldir ineğinde yavrusuna Özel gibi lafları bana saçma geliyor rabbim sütünden faydalanalım diye vermiş eskiden mamamı vardı sütü olmayan anneler napsın devam sütleri çok pahalı alan var alamayan var güvenilir inek bulduktan sonra Demir ilacını düzgün kullanıp içilir yani anne sütünde de Demir yok

Tebrik ederim. Gercekten bol sabir ve azim gerektiren bi surec. Cok sukur ki basariyla atlatmissiniz. Masallah oglusunuza cok sevindim

Back