- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #62.381
Canım ben blw yapıyorum. Başta çok tereddütlerim vardı. Defalarca ilk yardım videoları seyrettim boğazina bir şey kaçarsa diye. Ama zamanla görüyorsun ki hiç endiselenecek bir şey yok. Bı yetişkinin yemek yerken boğulma ihtimali çok daha yüksek. Şöyle bi düşün hiç yemek yerken boğulan bi bebek haberi okudun mu? Bizim öğürme refleksimiz küçük dilin oradayken bebeklerin ki önlem olarak çok daha önde. Yani biraz pütürlü bı şey geldi mi daha yutağa ulaşamadan öğürüp çıkarıyorlar kendi kendilerine zaten. Yani sana iş kalmıyor. Öyle güzel düşünülerek yaratılmışlar ki sandığımız kadar savunmasız değiller her türlü koruyorlar kendilerini. Öğürme öksürme refleksleri bizden çok daha kuvvetli hiç olmadı kusarak atıyorlar büyük parçaları.Kızlar malum 6 ayi geride biraktik ben yavas yavas ek gidaya basladim ancak cok korkak bir anneyim. Herseyi iyice sivilastirip veriyorum. Millet cocugun eline kemirsin diye ekmek veriyor ben korkuyorum. Bogulmasindan, yutamamasindan korkuyorum.
Iyice sivilastirip verme cignemeyi ogrenemez diyorlar ama ben pütürlü bırakmaya korkuyorum. En basiti karpuzu bile blenderda iyice ezip suyunu veriyorum.
Ben bunu nasil asacagim? Sizler napiyorsunuz? Bu kadar korkmam normal mi ? Ya bebegim cignemeyi ogrenemezse ?
Baba, dede, anne, mama ve en son abi duydumsöylenip duruyor benimki
Valla ben yürmesini bekliyorum konuşmasından ziyadeMaşallah ya siz yakında ana oğul karsilikli sohbet edecek kıvama gelmissiniz. Benimki de buraya yazdıktan sonra gel demeye başladı. Bı de nennnene bı şeyler diyor hızlı söyleyince anne gibi oluyor onu da anne dedi sayıyorum
Benimki de o konuda iyi, neredeyse yürüyecek sıralıyor şuanda . Valla hiç bekleme şimdi bile çok zor yürüdüklerinde nasıl başedicez bilmiyorum. 30 saniye yalnız birakamiyorum. Sürekli kendine zarar verme potansiyeli var. Her şeye tutunup kalkmaya calisiyor deviriyor. Prizler köşeler her yeri kapattık ama yine de yapacak tehlikeli bı seyler buluyor. Çekmeceler kutular ne bulursa karıştırıp ağzına sokuyor her seyi. Geçen çay ağacı yağı vardı onu bulmuş sokmuş ilaç sandık nasıl korktuk. Uyanır uyanmaz direk bı yerlere gitmeye calisiyor. Uyutacak yer bulamıyorum uyurken bile başında bekliyorum. Evde yalnizsam koridorun başına koyup tuvalete giriyorum onu çağiriyorum o koridorun sonuna gelene kadar işimi bitirmeye çalışıyorumValla ben yürmesini bekliyorum konuşmasından ziyade
bak canım birazdan bunu yediricem. (rendelenmiş kabak havuç, soğan, irmik zeytinyağı) Hata ediyorsun sonra alıştı mı zorlanırsın. Arada benimkinin de boğazına kaçıyor, kendi kendi kurtarıyor, hemen paniklemiyorum. Arkadaş yazmış öğürme refleksini aynen öyle. Ben ablasına yaptığım krepten (tam tahıl unlu, peyniraltı sulu yada yoğurtlu, yumurta, keçiboynuzu unu, lor) ağzına parça parça koyuyorum yiyebiliyor. Muzu elimle koparıp hafif üstüne basıyorum veriyorum yiyor. Bulguru (kalın olan ama biraz tanesi ince yoğurtla karıştırınca yiyor. Ama biz 5 ayda geçtik ek gıdaya. 2.5 ay oldu. Sadece taze fasulye vs blendırlıyorum oda sert olduğu için kalın bırakıyorum. Birde benim ikinci çocuğum onunda etkisi var. Senin yapcağın alıştıysa çok sıvıya yavaş yavaş başlaman.Kızlar malum 6 ayi geride biraktik ben yavas yavas ek gidaya basladim ancak cok korkak bir anneyim. Herseyi iyice sivilastirip veriyorum. Millet cocugun eline kemirsin diye ekmek veriyor ben korkuyorum. Bogulmasindan, yutamamasindan korkuyorum.
Iyice sivilastirip verme cignemeyi ogrenemez diyorlar ama ben pütürlü bırakmaya korkuyorum. En basiti karpuzu bile blenderda iyice ezip suyunu veriyorum.
Ben bunu nasil asacagim? Sizler napiyorsunuz? Bu kadar korkmam normal mi ? Ya bebegim cignemeyi ogrenemezse ?
Açıkcası bende korkuyorum boğazına kaçmasından eline bişey veremiyorum o cesaretim yok daha bir aydır ek gıdalarını veriyorum geçen püresine tel şehriye ilave ettim çok sevmedi hatta öğürdü pirinçleri iyice haşladım ezmeden püresinin içinde verdim geri diliyle çıkardı bu konuda şimdilik biz başarısız mesela şeftaliyi falan cam rendeden geçirsemde lifleri ayrışmamıştı onlarıda öğürdü belki daha erkendir çünkü bana doktor pütürlü ver dememişti ben merakımdan verdim ama reddetti sadece pürelerini blendırdan geçirirken hafif pütürlü bırakmaya başladım onu çakmadı şimdilik yiyorKızlar malum 6 ayi geride biraktik ben yavas yavas ek gidaya basladim ancak cok korkak bir anneyim. Herseyi iyice sivilastirip veriyorum. Millet cocugun eline kemirsin diye ekmek veriyor ben korkuyorum. Bogulmasindan, yutamamasindan korkuyorum.
Bizim de 7 olacak yarın. Şişe mandal poşet renkli kaplarla oynamayı daha çok seviyorKızlar 7 aylık bebegım ıcın önerebileceğiniz oyuncaklar neler
Gelişimsel pediatri bölümüne gidiyoruz düzenli olarak. Bu aylar için bir yerden biryere hareket eden oyuncaklar mesela çek bırak arabalar yada kurmalı hayvanlar öneriyorlar. onun dışında karton sayfalı kitaplar, saçsız, kıyafetsiz et bebekler öneriyorlar. eliyle rahat kavrayabileceği küp gibi silindir gibi oyuncaklar öneriyorlar. üstüste dizilen küpler ve kovalar öneriyorlar. Ayna öneriyorlar. Müzikli kitapları önermiyorlar.Kızlar 7 aylık bebegım ıcın önerebileceğiniz oyuncaklar neler
7 aylığız günde 3 öğün yiyoruz sabah kahvaltı, öğlen çorba yada sebze yemeği, akşam üzeri meyve yada yoğurt. biz sadece meyveleri püre olarak verdik. sebzeleri çorba olarak yada sebze yemeği olarak verdik. istediğim sebzeleri soğan ve sarımsakla birlikte suda pişiriyorum. sonra hepsini blendırda çekip üzerine zeytin yağı ekliyorum. dereotu, maydonoz, zerdeçal gibi tatlandırıcılar da kullanıyorum.Ben de ek gıdayı soracağım. 6 bitiyor 7 olacağız. Günde kaç öğün ve ne kadar miktar veriyorsunuz. Bir de ekmek içi doğramak istiyorum ama erken mi acaba. Yulaf ezmesini öneriyorlar sanırım. Çeşit olarak ne önerirsiniz bizim standart a bağladık gibi püre püre nereye kadar
Ben de aynısını yapıyorum. Patates kabak soğan küp küp doğrayıp suda pişiriyorum üzerine az zeytinyağı ekleyip ya çatalla eziyorum ya da blender dan geçiriyorum. Meyveleri bazen cam rendele eziyorum bazen meyve suyu olarak veriyorum. Çeşitlendiremedim ama sanki hep aynı sebze meyve yediriyorum gibi. Patates kabak havuç semizotu (bir kez verdim) enginar (verdim iki kez) taze fasülye. Son bir kaç yemeğine küçük parça et attım tat ve vitamin versin diye7 aylığız günde 3 öğün yiyoruz sabah kahvaltı, öğlen çorba yada sebze yemeği, akşam üzeri meyve yada yoğurt. biz sadece meyveleri püre olarak verdik. sebzeleri çorba olarak yada sebze yemeği olarak verdik. istediğim sebzeleri soğan ve sarımsakla birlikte suda pişiriyorum. sonra hepsini blendırda çekip üzerine zeytin yağı ekliyorum. dereotu, maydonoz, zerdeçal gibi tatlandırıcılar da kullanıyorum.
3 öğün vermeye çalışıyorum veya 2 öğün bir araöğün şeklinde.Ben de ek gıdayı soracağım. 6 bitiyor 7 olacağız. Günde kaç öğün ve ne kadar miktar veriyorsunuz. Bir de ekmek içi doğramak istiyorum ama erken mi acaba. Yulaf ezmesini öneriyorlar sanırım. Çeşit olarak ne önerirsiniz bizim standart a bağladık gibi püre püre nereye kadar
Bezelye, ıspanak, pırasa, karnabahar, brokoli, kapya biber vs de verebilirsin. Ben şuan şehriye ve erişte çorbalarına başlıyorum mesela.Ben de aynısını yapıyorum. Patates kabak soğan küp küp doğrayıp suda pişiriyorum üzerine az zeytinyağı ekleyip ya çatalla eziyorum ya da blender dan geçiriyorum. Meyveleri bazen cam rendele eziyorum bazen meyve suyu olarak veriyorum. Çeşitlendiremedim ama sanki hep aynı sebze meyve yediriyorum gibi. Patates kabak havuç semizotu (bir kez verdim) enginar (verdim iki kez) taze fasülye. Son bir kaç yemeğine küçük parça et attım tat ve vitamin versin diye
Yumurta sarısı, labne yada suda bekletilmiş yağlı peynir, pekmez, tereyağ, anne sütü yada formül mama ile ezilmiş bisküvi. Yumurtayı bazen haşlayarak bazen yağda veriyorum. Bisküviyi kendim yapıyorum. Yulaf unu buğday unu ve irmikle. Tatlandırıcı olarak da elma katıyorum.ruhum_mavi Kahvaltında ne veriyorsun. Ben genelde bir ya da iki öğün veriyorum. Anne sütü daha çok alsın istiyorum. Kahvaltıya başlamadım henüz. Bir ara tattırmak amacıyla yumurta sarısı peynir vermiştim ama öğün olarak vermedim. Ne yiyebilir ki kahvaltıda
Bu arada çorbayla sebze yemeği arasındaki farkı hala anlamış değilim. İkisinde de sebzeleri küp doğrayıp suda pişiriyorumfark ne ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?