2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım ben blw yapıyorum. Başta çok tereddütlerim vardı. Defalarca ilk yardım videoları seyrettim boğazina bir şey kaçarsa diye. Ama zamanla görüyorsun ki hiç endiselenecek bir şey yok. Bı yetişkinin yemek yerken boğulma ihtimali çok daha yüksek. Şöyle bi düşün hiç yemek yerken boğulan bi bebek haberi okudun mu? Bizim öğürme refleksimiz küçük dilin oradayken bebeklerin ki önlem olarak çok daha önde. Yani biraz pütürlü bı şey geldi mi daha yutağa ulaşamadan öğürüp çıkarıyorlar kendi kendilerine zaten. Yani sana iş kalmıyor. Öyle güzel düşünülerek yaratılmışlar ki sandığımız kadar savunmasız değiller her türlü koruyorlar kendilerini. Öğürme öksürme refleksleri bizden çok daha kuvvetli hiç olmadı kusarak atıyorlar büyük parçaları.

Benimki su anda hiç dişi olmamasına rağmen kemire kemire salatalık yiyor. Yumuşak yerini yiyip kalan kısımları tükürüyor. Biz yemek yerken ona da hemen bı salatalık veriyorum. Yemek boyunca oyalanıyor biz de rahat rahat yemek yiyoruz. Ben daha meyve vermiyorum ama o karpuzu filan çok güzel yiyebilir seninki bence çekirdeklerini çıkarıp eline versen. Bı kere dene geç karşısına izle bütün korkuların geçecek emin ol. Böyle devam edersen o öğürme noktası hiç gerilemeyecek ve 2 3 yasinda bile tepki gösterecek pütürlü gıdalara. Bı arkadaşımın çocuğu 2 yaşında sadece elma puresiyle besleniyordu sırf bu yüzden.

Baba, dede, anne, mama ve en son abi duydum söylenip duruyor benimki
Maşallah ya siz yakında ana oğul karsilikli sohbet edecek kıvama gelmissiniz. Benimki de buraya yazdıktan sonra gel demeye başladı. Bı de nennnene bı şeyler diyor hızlı söyleyince anne gibi oluyor onu da anne dedi sayıyorum

Valla ben yürmesini bekliyorum konuşmasından ziyade

Valla ben yürmesini bekliyorum konuşmasından ziyade
Benimki de o konuda iyi, neredeyse yürüyecek sıralıyor şuanda . Valla hiç bekleme şimdi bile çok zor yürüdüklerinde nasıl başedicez bilmiyorum. 30 saniye yalnız birakamiyorum. Sürekli kendine zarar verme potansiyeli var. Her şeye tutunup kalkmaya calisiyor deviriyor. Prizler köşeler her yeri kapattık ama yine de yapacak tehlikeli bı seyler buluyor. Çekmeceler kutular ne bulursa karıştırıp ağzına sokuyor her seyi. Geçen çay ağacı yağı vardı onu bulmuş sokmuş ilaç sandık nasıl korktuk. Uyanır uyanmaz direk bı yerlere gitmeye calisiyor. Uyutacak yer bulamıyorum uyurken bile başında bekliyorum. Evde yalnizsam koridorun başına koyup tuvalete giriyorum onu çağiriyorum o koridorun sonuna gelene kadar işimi bitirmeye çalışıyorum yürürse tuvalete de gidemeyeceğim artık galiba.

bak canım birazdan bunu yediricem. (rendelenmiş kabak havuç, soğan, irmik zeytinyağı) Hata ediyorsun sonra alıştı mı zorlanırsın. Arada benimkinin de boğazına kaçıyor, kendi kendi kurtarıyor, hemen paniklemiyorum. Arkadaş yazmış öğürme refleksini aynen öyle. Ben ablasına yaptığım krepten (tam tahıl unlu, peyniraltı sulu yada yoğurtlu, yumurta, keçiboynuzu unu, lor) ağzına parça parça koyuyorum yiyebiliyor. Muzu elimle koparıp hafif üstüne basıyorum veriyorum yiyor. Bulguru (kalın olan ama biraz tanesi ince yoğurtla karıştırınca yiyor. Ama biz 5 ayda geçtik ek gıdaya. 2.5 ay oldu. Sadece taze fasulye vs blendırlıyorum oda sert olduğu için kalın bırakıyorum. Birde benim ikinci çocuğum onunda etkisi var. Senin yapcağın alıştıysa çok sıvıya yavaş yavaş başlaman.

Eklentiler

• IMG_20190629145617.jpg
    98 KB · Görüntüleme: 32
Arkadaşlar merhaba, oğlum 16 Aralık doğumlu. Sadece anne sütü alıyordu. Bu ay yalnız 100 gr almış. İki haftadır gece uyku düzenimiz de çok bozuk. Neredeyse 2 saatte bir uyanıp ağlıyor. Ve hep ya emmek ya da kucakta uyumak istiyor. Şu an 8500 gr 74 cm. Doktorumuz emeklemeye başladığı için ve muhtemelen diş çıkaracağı için olduğunu söyledi. Ek gıda alıştırmalarına da başladık. Bir iki haftadır meyve püresi, yoğurt ve çorba tattırmaya başladım. 3 saatte bir de emziriyorum. Baya iştahlı ama bu kadar az kilo alınca ve uykuları bozulunca acaba aç mı kalıyor. Mamaya başlamalı mıyım? Aranızda bebeği diş çıkaranlar varsa böyle sorunlar yaşadılar mı acaba?

Açıkcası bende korkuyorum boğazına kaçmasından eline bişey veremiyorum o cesaretim yok daha bir aydır ek gıdalarını veriyorum geçen püresine tel şehriye ilave ettim çok sevmedi hatta öğürdü pirinçleri iyice haşladım ezmeden püresinin içinde verdim geri diliyle çıkardı bu konuda şimdilik biz başarısız mesela şeftaliyi falan cam rendeden geçirsemde lifleri ayrışmamıştı onlarıda öğürdü belki daha erkendir çünkü bana doktor pütürlü ver dememişti ben merakımdan verdim ama reddetti sadece pürelerini blendırdan geçirirken hafif pütürlü bırakmaya başladım onu çakmadı şimdilik yiyor

Ben de ek gıdayı soracağım. 6 bitiyor 7 olacağız. Günde kaç öğün ve ne kadar miktar veriyorsunuz. Bir de ekmek içi doğramak istiyorum ama erken mi acaba. Yulaf ezmesini öneriyorlar sanırım. Çeşit olarak ne önerirsiniz bizim standart a bağladık gibi püre püre nereye kadar

Kızlar 7 aylık bebegım ıcın önerebileceğiniz oyuncaklar neler
Gelişimsel pediatri bölümüne gidiyoruz düzenli olarak. Bu aylar için bir yerden biryere hareket eden oyuncaklar mesela çek bırak arabalar yada kurmalı hayvanlar öneriyorlar. onun dışında karton sayfalı kitaplar, saçsız, kıyafetsiz et bebekler öneriyorlar. eliyle rahat kavrayabileceği küp gibi silindir gibi oyuncaklar öneriyorlar. üstüste dizilen küpler ve kovalar öneriyorlar. Ayna öneriyorlar. Müzikli kitapları önermiyorlar.

7 aylığız günde 3 öğün yiyoruz sabah kahvaltı, öğlen çorba yada sebze yemeği, akşam üzeri meyve yada yoğurt. biz sadece meyveleri püre olarak verdik. sebzeleri çorba olarak yada sebze yemeği olarak verdik. istediğim sebzeleri soğan ve sarımsakla birlikte suda pişiriyorum. sonra hepsini blendırda çekip üzerine zeytin yağı ekliyorum. dereotu, maydonoz, zerdeçal gibi tatlandırıcılar da kullanıyorum.

Ben de aynısını yapıyorum. Patates kabak soğan küp küp doğrayıp suda pişiriyorum üzerine az zeytinyağı ekleyip ya çatalla eziyorum ya da blender dan geçiriyorum. Meyveleri bazen cam rendele eziyorum bazen meyve suyu olarak veriyorum. Çeşitlendiremedim ama sanki hep aynı sebze meyve yediriyorum gibi. Patates kabak havuç semizotu (bir kez verdim) enginar (verdim iki kez) taze fasülye. Son bir kaç yemeğine küçük parça et attım tat ve vitamin versin diye

ruhum_mavi Kahvaltında ne veriyorsun. Ben genelde bir ya da iki öğün veriyorum. Anne sütü daha çok alsın istiyorum. Kahvaltıya başlamadım henüz. Bir ara tattırmak amacıyla yumurta sarısı peynir vermiştim ama öğün olarak vermedim. Ne yiyebilir ki kahvaltıda

Bu arada çorbayla sebze yemeği arasındaki farkı hala anlamış değilim. İkisinde de sebzeleri küp doğrayıp suda pişiriyorum fark ne ki

3 öğün vermeye çalışıyorum veya 2 öğün bir araöğün şeklinde.
sabah kahvaltıyı sevmiyor, yumurta falan yediremedim ama deniyorum.
öğlen çorba, 2 saat sonra meyve püresi veya yoğurt.
akşam da besleyici bir muhallebi yapıyorum. tabi bunların üzerine de mama yiyor.
ekmek erken bence, onun yerine evde bebe bisküvisi yapıp katabilirsin veya yulaf ezmesi ama o da çok sert oluyor bence.

Bezelye, ıspanak, pırasa, karnabahar, brokoli, kapya biber vs de verebilirsin. Ben şuan şehriye ve erişte çorbalarına başlıyorum mesela.

Yumurta sarısı, labne yada suda bekletilmiş yağlı peynir, pekmez, tereyağ, anne sütü yada formül mama ile ezilmiş bisküvi. Yumurtayı bazen haşlayarak bazen yağda veriyorum. Bisküviyi kendim yapıyorum. Yulaf unu buğday unu ve irmikle. Tatlandırıcı olarak da elma katıyorum.

Bebeğine demir takviyesi veren anneler kabizlik sorunu yaşadınız mi?
Kan tahlili yapıldı depolari iyiymiş ama kandaki seviye düşmeye başlamış demir ilacı kullanın dediler, 4 gündür kullaniyoruz hemde arastirip katkisiz ve kabizlik yapmayanindan aldım güya az miktarlarda katı kaka yapiyor ve yaparken ağlıyor kuzum. Kullanmasak nolur ki bu demir ilacını. Kullanmayan arkadaşlar bebislerin demie ihtiyaci icin baska özel bir şeyler yapıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…