- Konu Sahibi Sezerbusra21
- #62.381
Canım ben blw yapıyorum. Başta çok tereddütlerim vardı. Defalarca ilk yardım videoları seyrettim boğazina bir şey kaçarsa diye. Ama zamanla görüyorsun ki hiç endiselenecek bir şey yok. Bı yetişkinin yemek yerken boğulma ihtimali çok daha yüksek. Şöyle bi düşün hiç yemek yerken boğulan bi bebek haberi okudun mu? Bizim öğürme refleksimiz küçük dilin oradayken bebeklerin ki önlem olarak çok daha önde. Yani biraz pütürlü bı şey geldi mi daha yutağa ulaşamadan öğürüp çıkarıyorlar kendi kendilerine zaten. Yani sana iş kalmıyor. Öyle güzel düşünülerek yaratılmışlar ki sandığımız kadar savunmasız değiller her türlü koruyorlar kendilerini. Öğürme öksürme refleksleri bizden çok daha kuvvetli hiç olmadı kusarak atıyorlar büyük parçaları.Kızlar malum 6 ayi geride biraktik ben yavas yavas ek gidaya basladim ancak cok korkak bir anneyim. Herseyi iyice sivilastirip veriyorum. Millet cocugun eline kemirsin diye ekmek veriyor ben korkuyorum. Bogulmasindan, yutamamasindan korkuyorum.
Iyice sivilastirip verme cignemeyi ogrenemez diyorlar ama ben pütürlü bırakmaya korkuyorum. En basiti karpuzu bile blenderda iyice ezip suyunu veriyorum.
Ben bunu nasil asacagim? Sizler napiyorsunuz? Bu kadar korkmam normal mi ? Ya bebegim cignemeyi ogrenemezse ?
Benimki su anda hiç dişi olmamasına rağmen kemire kemire salatalık yiyor. Yumuşak yerini yiyip kalan kısımları tükürüyor. Biz yemek yerken ona da hemen bı salatalık veriyorum. Yemek boyunca oyalanıyor biz de rahat rahat yemek yiyoruz. Ben daha meyve vermiyorum ama o karpuzu filan çok güzel yiyebilir seninki bence çekirdeklerini çıkarıp eline versen. Bı kere dene geç karşısına izle bütün korkuların geçecek emin ol. Böyle devam edersen o öğürme noktası hiç gerilemeyecek ve 2 3 yasinda bile tepki gösterecek pütürlü gıdalara. Bı arkadaşımın çocuğu 2 yaşında sadece elma puresiyle besleniyordu sırf bu yüzden.