2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Başta öyle yapıyordu benim bebiş de. Şebeklikler yapıyordum yukarı baksın diye. Bol bol yüzüstü yatır vakit geçir oyun oynayın ki kol ve sırt kasları güçlensin oturmaya daha çabuk geçer.

Selam kızlar benim bebişim daha 2buçuk aylık. Sizlerin 5 ay olmuştur. Arada sizlere bir şeyler sorayım diyorum tecrübelisiniz artık :))

Gaz sancıları ne zaman bitti sizin bebişlerin?? Bizim hala cok fazla
Selam canım benim bebiş 5 buçuk aylık. İkinci aydan itibaren gaz problemimiz çok çok azaldı diyebilirim. Gaz damlası vs kullanmadık. Çok rahat bir bebekti. Yalnız ben yediklerime çok dikkat ettim. Hergün anasonlu rezene içtim mercimek lahana türevleri vs gaz yapıcı hiçbir şey yemedim. Bulgur pilavı gibi gaz yapıcı süt de yapıcı yiyeceklere sonra başladım ve mutlaka kimyon kattım tüm yemeklere(ki hiç sevmem kimyon normalde) Yoğurtu bile soğuk yemedim oda sıcaklığında dinlenmiş yedim. Faydasını da gördüm. 2.aydan beri karnı rahat uykuları düzenliydi. Sabaha deliksiz uyuyordu.Taa ki ek gıdaya başlayıncaya kadar. Herkesin gaz derdi bitti bizim kabızlık ve gaz derdimiz başladı. Allah yardımcımız olsun o ıkındıkça ben geriliyorum başıma ağrılar giriyor her akşam aynı saatlerde...Alışacak inşallah kuzum rahatlar biran önce

Selam kızlar benim bebişim daha 2buçuk aylık. Sizlerin 5 ay olmuştur. Arada sizlere bir şeyler sorayım diyorum tecrübelisiniz artık :))

Gaz sancıları ne zaman bitti sizin bebişlerin?? Bizim hala cok fazla
Bizim de yaklaşık 3, 3 bucuk Ay sürdü sonra geçiyor zaten ama biraz zor bi dönem tabi ah o gazlar yoook muuu

Canım bırak istediğini yapsin her bebek bir degil kimi 7. Ayda desteksiz oturur kimisi daha erken. Kasları gelişsin diye yüz üstü birakabilirsin sonra oyuncak gosterbilirsin öyle yukarı bakar kafasını tutar önemliymiş

Kendisi dönuyo ve isteğiyle surekli Yuzustu yatıyo zaten. Cok seyviyo yux ustu yatmayı kafayı falanda gaywt guzsl kaldırıp tutuyo uzun sure ama oturunca kafa hep aşağıda

Başta öyle yapıyordu benim bebiş de. Şebeklikler yapıyordum yukarı baksın diye. Bol bol yüzüstü yatır vakit geçir oyun oynayın ki kol ve sırt kasları güçlensin oturmaya daha çabuk geçer.
Canım kendi zatten sürekli dönup yuzustu yatıyo kafayıda gayet guzel uzun sure kaldırıyo ama oturtunca kafa hep aşağğılarda

Allah beterinden korusun canım ama dediğim gibi hareketlendikçe daha neler taşıyacak neler

Merhaba bizim de bi ara koyu yeşil baya sulu ve mukusluydu. Şimdi yine sulu ama koyu sarı ya da sarıya yakın bi yeşil ve mukuslu. Doktor hiç bir şey vermedi. Sizin geçti mi ys da nasıl geçti
Geçmedi canım geçmiyor genizleri sürekli akiyor allerjik bi çocuk genizi aktığı için kakasi öyleymiş

Kendisi dönuyo ve isteğiyle surekli Yuzustu yatıyo zaten. Cok seyviyo yux ustu yatmayı kafayı falanda gaywt guzsl kaldırıp tutuyo uzun sure ama oturunca kafa hep aşağıda
Bnm kızım tek diodum ahaa bitane dha yumurcak bizimkide yuz ustu uyuyo yuz ustu durmayo cok sewio kafa hep dik ama otururkenn önde

canim cocuk doktorumuza dirmasaydim emzirmeyi kesecektim cunku cerrahlar hemen ameliyat etmeyim dayan 3 aylik olsun en azindan 3 snne sutu alsin dedi dusun emxirmeyi biraktitaxaklardi 5 6 gun nedirki tabi 13 sene oncesi

Merhaba arkadaşlar
Tüp Bebek ile hamile kalmış ve 2018 aralık annesi olarak size yazmıştım sonra düşük yaptım ve adet görmeden doğal yoldan gebe kaldım 16 ocakta doğması gereken oğlum 28 Aralıkta doğdu gebe iken hep 2019 Ocak annerine yazdım ordan da devam.ediyirum nasipte yine aralıkta anne olmak varmış 6 gün sonra 5 aylık olacağız

Biz 3900 Gr doğduk 37+2de 4 ayda 2400 (700-700-400-600) Gr aldı 4. Ayda 6300 Gr idi evde tartiyorum 200 Gr almış gibi görünüyor boyu 65 cm bu arada

Doğum sonrasında 14 gün kuvezde kaldığı için sütüm hiçbir zaman iyi olmadı üçüncü ayda Dr günde iki kere mama ver dedi mama takviyesi ile 4. Ayda 600 Gr aldı halada kiloda atış olmamasi ve 6. Ayda doğum kilosunun iki kati olmalı 7800 gr ama benim oğlan bu hızla yakalayamayacak olmasi nedeniyle ek gıdaya başlamak istiyorum bayram girecek memleketlere gideceği, düzen olmayacak o yüzden tattitmalara başlayacağım iki gündür üç gün kuralınacam rende kullanarak elma püresi veriyorum bir sıkıntımız olmadı şükür yarın evde mayaladigim yoğurdu vereceğim sizin tavsiyeniz var mı

Öncelikle maşallah canım 37+2de çok iyi bi kiloyla doğmuş 14gün neden küvette kaldı acaba bende 37+2de doğum yaptım 7gün kaldı oğlum küvezde benim doktorum meyveyle başlama demişti meyveye alişan bebek sebze yemiyor demişti

Merhaba canım öncelikle Benim oğlan 34 haftada erken doğumla gelmeye kalkıştı sancılarım serunla duruldu ondan sonrasında sadece tuvalete ve banyoya kalktım hep yattım 28 Aralık'ta artık sancılarım artması ile birlikte sezeryana alındım alındığımda oğlum kakasını yemiş ve haznede sıkışmıştı nefes sorunu vardı ve enfeksiyon almıştı bu yüzden küvezde 14 gün kaldı
Oğlum 26 haftada bir atak yapmaya başladı önce bir hafta sonra 2 hafta sonra da 3 hafta önden gitmeye başladı sata göre 37+2 ama bebeğin gelişimine göre 40 +1'de doğurdum

Çok geçmiş olsun canım Allah korumuş. Nasıl oldu ki dönünce yastıklar mı düşmüş? Bizimki henüz okadar güçlü değil sanırım ama dikkatli olmak gerek gerçekten.
Sağolasın canım evet yastıkları düşürmüş kendiside yastıkların üstüne düşmüş ama kafası biraz vurmuş yere allahtan bişey olmadı ters düşmemiş üstelik yastıklar kanepenin sert yastıkları yani belli olmuyor işte ben babasını tembihlerken koktukta bırakma diye ben yaptım çocuğumun bukadar güçlü olacağını tahmin etmemiştim gözle kaş arasında oldu üstelik uyuyordu allah hepimizin evlatlarını korusun bu ev kazalarından hep korkmuşumdur kız kardeşim de bebekken dedemlerde kalmıştık anneannem herkes uyuyor uyanmasın diye kardeşimin altını mutfakta alıyor ve ocaktan sıcak düdüklü tencereyi tezgah mermerine koyuyor hava sıkışınca tabi çok hızlı havası boşaltıyor tencere çıkan sular kız kardeşimin yüzüne geliyor tazecik cildi hemen çok kötü yanıvermişti ama allahtan iz kalmadı

Bende doğumda aynı sorunları yaşadım benim bi anda suyum bitmiş ve oğlum kakasini yemişti nefes alışverişi hala problemli allah bidaha yaşarmasın inşallah maşallah çok iyi doğmuş

Bu arada canım bebeğinin kilosunu çok yakma kafana düzenli alıyorsa belki minyon tiplidir benim oğlumda 5.5 aylık neredeyse 10 kilo bende obez olucak diye korkuyorum sağlıkları yerinde olsun da gerisi teferruat

Benim annemde sen bunu aç bırakmışsın diyor çocuk ek birşeyler istiyor benlik bişey değilki, mesela biz yemek yerken yanımıza getiriyorum onu öyle elimize ağzımıza bakıyo bişey yer gibi ağzını kaçıp kapatıyo baya baya istiyo.Babası biraz karpuz somurttu yiyişini görmeniz lazım iştahlı iştahlı Değişik birşeyler yiyince sütüde özlüyor onada saldırıyor.Büyüdüler artık maasallah şurda altı aya on gün falan kaldı zaten biz altı ay maltı ay dinlemedik çocuk yemek istedi bizde yiyebildiğini verdik bugünlere elhamdülillah

Merhaba arkadaşım bebeğinin kilosu azmi Dr bunu önerdi birde Dr neler önerdiğini paylaşabilirsen çok sevinirim

canım hoşgeldin çok sevindim burada da karşılaştığımıza biz de formül mama kullanıyoruz, 5 ay biter bitmez başladık ek gıdaya. ilk ay sadece meyve ve yoğurt yedi şimdi mercimek ve tarhana çorbası yiyor. Bu ay hep çorba yiyeceğiz. havuç patates kereviz kabak katacağız çorbalara. soracağın birşey olursa yanıtlarım

Bende doğumda aynı sorunları yaşadım benim bi anda suyum bitmiş ve oğlum kakasini yemişti nefes alışverişi hala problemli allah bidaha yaşarmasın inşallah maşallah çok iyi doğmuş
Bu arada canım bebeğinin kilosunu çok yakma kafana düzenli alıyorsa belki minyon tiplidir benim oğlumda 5.5 aylık neredeyse 10 kilo bende obez olucak diye korkuyorum sağlıkları yerinde olsun da gerisi teferruat

Cevapların için çok teşekkür ederim. Çok zor zamanlardı o kuvez dönemi Allah kimseye yasatmasin

Maşallah oğluna canım anne sutumu mama ilemi besleniyir yavrun

Benim ilk oğlum 3400 Gr doğmuştu ve 4. Ayda 7200 idi ona bakınca bu daha kilolu doğdu ama daha zayıf gidiyor eşim ben ve abisi yapiliyiz bakalım sağlıklı olsun gerisi önemli değil haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…