- 21 Mayıs 2018
- 1.169
- 4.162
- 133
- 38
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #61.901
Ama ilk iki ay sadece anne sütü veriyordum hergün yapıyordu 3 aydan sonra kilo alımıda,çiş kaka sayısıda azaldı.Dr.ların herbiri ayrı konuşuyor.Yani Dr şunu demeliydi eğer çocuk 10 gün yapmıyosa doymuyor demeliydi normaldir diyip geçiyorlar.Anne sütü ile beslenen bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal karşılanıyor. Doygunluk değil. Biz birkaç doktora görürdük.Ek gıdaya geçince düzelir demişti. Demek ki doğru
Biz 4 aylıkken iştahsızlık şikayetiyle doktora gittik. Ben idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyordum. Dr ağzına bir baktı ki 2 diş var. Hiç aklıma bile gelmedi daha çok küçük diye. Şu an 5 buçuk aylık, köpek dişleri kaşınıyor gibi geliyor bana.Diş çıkaran var mi?
5 bucuk aylik deeteksiz oturabiliyor ama devriliyor bir sure sonra etrafina korunakli bir seyler koyuyoruzKızlar bebegi oturmaya başlayan var mı!?
Ben mi acele edıyorum
Bizde de aynısı oldu. Hatta bir çay kaşığı elma suyu vermiştim ilk. Aman Allahım akşama kadar ııııı ıııı alışamadı. Sadece sür içerken ne kadar huzurlu bir bebekti oysaki. Sonra kabız oldu ıkınıyor kaka çok sert değil ama çıkaramadı. Onu öyle görünce kilo alamasın huzurlu olsun dedim bıraktım ek gıda mek gıda. Şimdi yine ara ara veriyorum ilk zamana nazaran nispeten iyi ama elma püresi bile kabız yapıyor bebeğimi. Nasıl iş anlamadım. Yerken zorluk çıkarmıyor acıkmış belli. İnşallah alışırlar. Ben hiç alışamadım huzursuzluğunaArkadaşlar ek gıdaya geçtikten sonra bebeği huysuzlaşan var mı? İki gündür havuç veriyorum çok güzel keyifle yiyor kabızlık gaz hiç bir sıkıntı olmuyor ama çocuğun çok fazla huyu değişti ek gıdayla mi alakalı cozemedim. Acaba strese mı girdi hayatında değişiklik olunca? ergen gibi oldu çok cirkin daha önce hiç duymadığım bı ses tonuyla agliyor yırtına yırtına, oyun yapınca da anında susup kahkahalar atmaya başlıyor. Bir iki aydır her şey o kadar güzeldi ki. Emmesi uykusu mükemmel şekilde düzene girmişti, oyunlar gülüşmeler filan tam oh be demiştim yine kaos bı döneme giriyoruz galiba. 6.ayda büyüme atağı da oluyor galiba o mu diye de düşünüyorum. Acaba ek gıda işine biraz ara mi versem?
Aa farketmemişsin iki diş çıkmış demek. Ne sıkıntı çekiyor kuzular.Biz 4 aylıkken iştahsızlık şikayetiyle doktora gittik. Ben idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyordum. Dr ağzına bir baktı ki 2 diş var. Hiç aklıma bile gelmedi daha çok küçük diye. Şu an 5 buçuk aylık, köpek dişleri kaşınıyor gibi geliyor bana.
Oo maşallah. Bizde daha gelen giden yok.Biz 4 aylıkken iştahsızlık şikayetiyle doktora gittik. Ben idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyordum. Dr ağzına bir baktı ki 2 diş var. Hiç aklıma bile gelmedi daha çok küçük diye. Şu an 5 buçuk aylık, köpek dişleri kaşınıyor gibi geliyor bana.
Emiyor canım bize en iyi o geldi kuru cilt olunca oluyormuş dermatit kendimede bebegede kullanıyorumSensidaily bi cocuk dr u onermisti. Kendi dktorumuzda hındıstan cevızı yagıyla nemlendir demisti. Dermatit icin sarı coresatin önerdi bi haftayı aşkın kullanıyoruz ıyıye gıdıyo sanki. Dermatıtı gectıktwn sonra guzelce nemlendırmek onemlı tabı. Sensidailyi denicem cNım cok sagol. Kremi cilt hemen emiyo mu?
Bunlar ne ki canım daha neler olucak neler sakın olmaya çalış geçmiş olsun bu aradaKIzlar bugün oğlum uyurken koltuktan düştü önüne 1 metre boyunda kalın yastık dayamıştım hiç devirebileceğini düşünmedim aklım çıktı hala bacaklarım titriyor aklınızda olsun çok güçlü bu yumurcaklar
Bizde de öyle canım normal. İkinci Aydan sonra azaldı kaka sayısı. Günde bir e düştü iki günde bir sonra üç dört derken 10 günü aştığı bile oluyor artık. Ben iki cerraha bir özele bir devlete götürdüm hepsi normal dedi. Cerrah iki hafta boyunca yapmazsa getir, ek gıdaya geçince düzelir dedi. Anne sütü alan bebekler erteleyebilirmiş kakasını. Normal karşılanıyor. Çocuk aç olsa uyumaz durmaz huysuzluk yapar sürekli. Bizimkisi neşeli mutlu çocuk çok şükür kusması da var( fazlasını kusar derler ya). Doymadığını düşünmüyorum yani. Biz de tadımlık veriyoruz azar azar dahasını istiyor. Acaba doymuyor mu diye düşündük bir ara ama annem benim kendi bebekliğimi söylüyor. Emmemişim mama da yememişim sürekli ağlıyormuşum 7/24 aç olunca. Siz aç çocuk görmemişiniz diyor öyle rahatlıyorumAma ilk iki ay sadece anne sütü veriyordum hergün yapıyordu 3 aydan sonra kilo alımıda,çiş kaka sayısıda azaldı.Dr.ların herbiri ayrı konuşuyor.Yani Dr şunu demeliydi eğer çocuk 10 gün yapmıyosa doymuyor demeliydi normaldir diyip geçiyorlar.
Sağolasın canım çok korktum eşimi aradım ben çocuğu düşürdüm doktora gidiyorum diye güldü bana göndermedi daha çok küçükler ya belkide ben gözümde büyüttüm allahtan oturma grubu alçaktıBunlar ne ki canım daha neler olucak neler sakın olmaya çalış geçmiş olsun bu arada
Benimki yapıyor canım yeşil mukuslu ishal oldu antibiyotik verdi doktor
Biz yandık o zaman iki kişi büyütüyoruz. Onu farkettim bugün zaten hanımefendi uyurken ses istemiyor napıcaz bakalım. Hayır sese alıştırma imkanım yok. Eşim işe gidince ses olmuyorki evde :) bebişle ben kalıyoruz bi başımıza
Allah bağışlasın canım benim oğlan 5 buçuk aylık. Hala gazımız bitmedi bu saate kadar uyumadı ve kıvranıyorSelam kızlar benim bebişim daha 2buçuk aylık. Sizlerin 5 ay olmuştur. Arada sizlere bir şeyler sorayım diyorum tecrübelisiniz artık :))
Gaz sancıları ne zaman bitti sizin bebişlerin?? Bizim hala cok fazla
Allah bağışlasın canım benim oğlan 5 buçuk aylık. Hala gazımız bitmedi bu saate kadar uyumadı ve kıvranıyorazalma var kendi de çıkarıyor çoğu zaman ama tamamen geçmedi bizde maalesef
destekli oturtmaktan mı bahsediyorsun? 4,5 aylıkken başladık biz oturtmaya. Doktorlar en geç 5.ayda oturtulması gerektiğini söylüyor zaten.
Çok geçmiş olsun canım Allah korumuş. Nasıl oldu ki dönünce yastıklar mı düşmüş? Bizimki henüz okadar güçlü değil sanırım ama dikkatli olmak gerek gerçekten.KIzlar bugün oğlum uyurken koltuktan düştü önüne 1 metre boyunda kalın yastık dayamıştım hiç devirebileceğini düşünmedim aklım çıktı hala bacaklarım titriyor aklınızda olsun çok güçlü bu yumurcaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?