2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Elma suyunumu ?
Seviyorsa ver bence bizimki elma suyunu çok sevdi.
Püresini veriyorum. Şuan kabız çok üzülüyorum veremiyorum oyüzden. Seninki kabız olmadı mı? Su ne kadar veriyorsun canım? Suyu az veriyor olabilirim kaşıkla veriyorum yeterince içemiyor belki

Kızlar sebze püresi çorbası dısında ne veriyorsunuz bebege.ben çorba yaparken pişmiş et varsa küçük bi parça atıyorum içine doktor verebilirsin dedi.

Yaa. O kadarda değil dicem de olmucak :))
Değişik gerçekten herkes baska biseyi savunuyor. Ama bebegin bagırsagı o kadar ağır yemekleri kaldjrabılır mı. Vardır bir bildigi.
Ben çareyi doktoruma guvenmekte buldum ki bu kacıncı doktorumuz. Dedigim gibi hwpsi farklı konusuyor en güzeli doktoru sorgulamamak. Ne derse uyuyorum ben.
Cumartesi kontrolumuz var beslenme programjnda degisiklik yapıcam demişti gene yazarım.
Bu arada siz başlamışmıydınoz ek gıdaya?

Püresini veriyorum. Şuan kabız çok üzülüyorum veremiyorum oyüzden. Seninki kabız olmadı mı? Su ne kadar veriyorsun canım? Suyu az veriyor olabilirim kaşıkla veriyorum yeterince içemiyor belki
Kabızlık vardı ama doyamadığındanmış.Dediğim gibi bir hafta olcak pirinç unu mamasına başladım hergün yapıyor.Herzaman meyve suyu vermiyorum arada yani onla doymıycağını düşündüğüm için.Yeni dünya yedirdim bikaç kez iki çatalla ezerek ona bayıldı mesela.Ha birde bildiğin normal suyu mamadan sonra mutlaka içiriyorum kaşıkla, önce çay kaşığı ile 5 7 kaşıktı şimdi tatlı kaşığı ile 3 kaşık veriyorum.

Bende sunu fark ettim artık denk mi geldi bilmiyorm ama. Biz normLde hergun yaparız kakamızı. Ama az kilo aldıgı ıkı ay dada 2-3 gunde bi yapmıştı kakasını. Guzel kilo aldıgı aylarda da hergun duzenli yapıyodu. 2 defa oldh bakalım bu ay maşallah hergun yapıyo guzel kılo almıştır diye dusunuyorum.
Çiş diyolar ama doyması kakayada baglı gibi

Yoğurtla başladık biz. 6. Aylik olunca tam başlarım diye düşünüyorum.

cocuk doktoru 5 gun dedi de ben ihtiyaten 10 gun bekledim surekli sagip doktum kesilmedi valla 1.5 yasinda disleri tamamlandi isirmaya baslayinca zorla biraktirdim bu arada cerrahlar artik emziremezsin en azindan bebek 3 ayluk olsun demisti
benim bilsigim de aradan 6 7 saat gecmesi.mantiken sezeryanden sonra hemen nasil 3 saat sonra emziriyosak ameliyatta da oyle olur heralde.sonucta sezeryande de narkoz var o da bi ameliyat.ben de lokal anestezoyle ameliyat olcam sadece ameliyat olcam bolge uyusturulcak narkoz alcam ama etkisi 6 7 saat sonra gecicek.ve emzirdigim icin ona gore agri kesiciler falan verirler heralde.
aksi halde de mecbur bi sekilde bi kac gun idare edicez ama 5 6 gun cok fazla ya nasil bi doktor oyle der anlamadim agir bi ameliyatsa verilen agri kesiciler agirsa bilemem.
ben de ne yasicam bilmiyorum ama ameliyat olcam icin ek gidaya gectim ben bugun 5.5 aylik old bebegim.ilk ek gidamiz da pirinc unlumuhallebi oldu.tam muhallebi gibi de degil corba gibi devam mamasi gibi bisey icibde 3 olcek mama da var zaten.tarife gore yaptim.yaron yogurt mayalamaya caliscam bakalim.

Biz daha ek gıdaya geçmedik 1 hafta sonra basliycaz inşaallah. Kabak püresi ile başlamayı düşünüyorum bende. Eşimin tarafı hemen kendi içtiğimiz yediğimiz seylerden vermeye meyilli korkuyorum vallahi sizde de var mı böyle olaylar

Arkadaşlar ek gıdaya nasıl ne ile nekadar ölcüde başladınız günde kaç defa bu hafta başlıcazda bizde kabız felan olur diye endişeliyim
Ben araştırdım baya. 3 gün kuralı ile vermelisin sebze puresini veya meyveyi. Ilk gün 1. Çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün ise 1 çorba kaşığı şeklinde. Böylece alerjisi var mi yok mu anlarsın. Ben kabakla basliycam. Havuç veya patateste olabilir

Bende aynısını fark ettim geç farkettim ama Çok güzel anlatmışsın sanki ben yazmışım gibi

Aynı benim kayinvalidemde öyle canım yoğurda şeker köy çorbasına tuz koy dedi durdu dik durdum karşısında bu benim çocuğum benim istediğim gibi büyücek dedim ikincide pek karişmiyo

Biz 6 buçuk aylık olduk kızlar hiç bişey den sakınmadım Herşey verdim veriyorum da ne kadar erken alışırsa o kadar iyi günlük yarım kase kadar yogurt yarım kase kadar çorba meyve püreleri peynir veriyorum yiyebilecegi herşeyi veriyorum çok şükür herhangi Bi alerjim iz falanda olmadı

Öyle düşünüyosun canım ama onların mideleri ne ki daha birden yükleme yapınca şimdi çıkmaz acısı ama ıleride çıkar

Canım merakımdan soruyorum. Mama mı anne sutu mu beslenıyor? Anne sutu ıse Karnı baya baya doyuyodur ssni de eskısı kadar emmez sütünde azalma oldumu

Canım merakımdan soruyorum. Mama mı anne sutu mu beslenıyor? Anne sutu ıse Karnı baya baya doyuyodur ssni de eskısı kadar emmez sütünde azalma oldumu

Yok emiyor sadece sütüm yetiyor mu bilemiyorum ama sürekli emer biz masaya oturduğumuz an başlıyor atılıyor yemek istiyor elimden ekmegi alıp agzına götürüyor o derece

Anne sütü ile beslenen bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal karşılanıyor. Doygunluk değil. Biz birkaç doktora görürdük.Ek gıdaya geçince düzelir demişti. Demek ki doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…