- 31 Temmuz 2016
- 1.213
- 995
- 123
- 34
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #61.881
Püresini veriyorum. Şuan kabız çok üzülüyorum veremiyorum oyüzden. Seninki kabız olmadı mı? Su ne kadar veriyorsun canım? Suyu az veriyor olabilirim kaşıkla veriyorum yeterince içemiyor belkiElma suyunumu ?
Seviyorsa ver bence bizimki elma suyunu çok sevdi.
Mehmet öz diye bir doktor var hani, Amerika da epey meşhur tv programı falan yapıyor orada, o da bebek 3 aylık olunca ek gıdaya geçilmesini savunuyor. Et, peynir, fasulye ve pilavı püre haline getirip ona yedirin diyor, çok şaşırmıştım okuyunc
İia.
Meyve ve bi çay kasıgı pekmez verıyorum. Sebze puresine bazen irmikte ekliyorumKızlar sebze püresi çorbası dısında ne veriyorsunuz bebege.ben çorba yaparken pişmiş et varsa küçük bi parça atıyorum içine doktor verebilirsin dedi.
Kabızlık vardı ama doyamadığındanmış.Dediğim gibi bir hafta olcak pirinç unu mamasına başladım hergün yapıyor.Herzaman meyve suyu vermiyorum arada yani onla doymıycağını düşündüğüm için.Yeni dünya yedirdim bikaç kez iki çatalla ezerek ona bayıldı mesela.Ha birde bildiğin normal suyu mamadan sonra mutlaka içiriyorum kaşıkla, önce çay kaşığı ile 5 7 kaşıktı şimdi tatlı kaşığı ile 3 kaşık veriyorum.Püresini veriyorum. Şuan kabız çok üzülüyorum veremiyorum oyüzden. Seninki kabız olmadı mı? Su ne kadar veriyorsun canım? Suyu az veriyor olabilirim kaşıkla veriyorum yeterince içemiyor belki
Kabızlık vardı ama doyamadığındanmış.Dediğim gibi bir hafta olcak pirinç unu mamasına başladım hergün yapıyor.Herzaman meyve suyu vermiyorum arada yani onla doymıycağını düşündüğüm için.Yeni dünya yedirdim bikaç kez iki çatalla ezerek ona bayıldı mesela.Ha birde bildiğin normal suyu mamadan sonra mutlaka içiriyorum kaşıkla, önce çay kaşığı ile 5 7 kaşıktı şimdi tatlı kaşığı ile 3 kaşık veriyorum.
Yaa. O kadarda değil dicem de olmucak :))
Değişik gerçekten herkes baska biseyi savunuyor. Ama bebegin bagırsagı o kadar ağır yemekleri kaldjrabılır mı. Vardır bir bildigi.
Ben çareyi doktoruma guvenmekte buldum ki bu kacıncı doktorumuz. Dedigim gibi hwpsi farklı konusuyor en güzeli doktoru sorgulamamak. Ne derse uyuyorum ben.
Cumartesi kontrolumuz var beslenme programjnda degisiklik yapıcam demişti gene yazarım.
Bu arada siz başlamışmıydınoz ek gıdaya?
benim bilsigim de aradan 6 7 saat gecmesi.mantiken sezeryanden sonra hemen nasil 3 saat sonra emziriyosak ameliyatta da oyle olur heralde.sonucta sezeryande de narkoz var o da bi ameliyat.ben de lokal anestezoyle ameliyat olcam sadece ameliyat olcam bolge uyusturulcak narkoz alcam ama etkisi 6 7 saat sonra gecicek.ve emzirdigim icin ona gore agri kesiciler falan verirler heralde.cocuk doktoru 5 gun dedi de ben ihtiyaten 10 gun bekledim surekli sagip doktum kesilmedi valla 1.5 yasinda disleri tamamlandi isirmaya baslayinca zorla biraktirdimbu arada cerrahlar artik emziremezsin en azindan bebek 3 ayluk olsun demisti
Ben araştırdım baya. 3 gün kuralı ile vermelisin sebze puresini veya meyveyi. Ilk gün 1. Çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün ise 1 çorba kaşığı şeklinde. Böylece alerjisi var mi yok mu anlarsın. Ben kabakla basliycam. Havuç veya patateste olabilirArkadaşlar ek gıdaya nasıl ne ile nekadar ölcüde başladınız günde kaç defa bu hafta başlıcazda bizde kabız felan olur diye endişeliyim
Bende aynısını fark ettim geç farkettim amaBende sunu fark ettim artık denk mi geldi bilmiyorm ama. Biz normLde hergun yaparız kakamızı. Ama az kilo aldıgı ıkı ay dada 2-3 gunde bi yapmıştı kakasını. Guzel kilo aldıgı aylarda da hergun duzenli yapıyodu. 2 defa oldh bakalım bu ay maşallah hergun yapıyo guzel kılo almıştır diye dusunuyorum.
Çiş diyolar ama doyması kakayada baglı gibi
Aynı benim kayinvalidemde öyle canım yoğurda şeker köy çorbasına tuz koy dedi durdu dik durdum karşısında bu benim çocuğum benim istediğim gibi büyücek dedim ikincide pek karişmiyoBiz daha ek gıdaya geçmedik 1 hafta sonra basliycaz inşaallah. Kabak püresi ile başlamayı düşünüyorum bende. Eşimin tarafı hemen kendi içtiğimiz yediğimiz seylerden vermeye meyilli korkuyorum vallahi sizde de var mı böyle olaylar
Öyle düşünüyosun canım ama onların mideleri ne ki daha birden yükleme yapınca şimdi çıkmaz acısı ama ıleride çıkarBiz 6 buçuk aylık olduk kızlar hiç bişey den sakınmadım Herşey verdim veriyorum da ne kadar erken alışırsa o kadar iyi günlük yarım kase kadar yogurt yarım kase kadar çorba meyve püreleri peynir veriyorum yiyebilecegi herşeyi veriyorum çok şükür herhangi Bi alerjim iz falanda olmadı
Öyle düşünüyosun canım ama onların mideleri ne ki daha birden yükleme yapınca şimdi çıkmaz acısı ama ıleride çıkar
Canım merakımdan soruyorum. Mama mı anne sutu mu beslenıyor? Anne sutu ıse Karnı baya baya doyuyodur ssni de eskısı kadar emmez sütünde azalma oldumuBiz 6 buçuk aylık olduk kızlar hiç bişey den sakınmadım Herşey verdim veriyorum da ne kadar erken alışırsa o kadar iyi günlük yarım kase kadar yogurt yarım kase kadar çorba meyve püreleri peynir veriyorum yiyebilecegi herşeyi veriyorum çok şükür herhangi Bi alerjim iz falanda olmadı
Canım merakımdan soruyorum. Mama mı anne sutu mu beslenıyor? Anne sutu ıse Karnı baya baya doyuyodur ssni de eskısı kadar emmez sütünde azalma oldumu
Anne sütü ile beslenen bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal karşılanıyor. Doygunluk değil. Biz birkaç doktora görürdük.Ek gıdaya geçince düzelir demişti. Demek ki doğruKabızlık vardı ama doyamadığındanmış.Dediğim gibi bir hafta olcak pirinç unu mamasına başladım hergün yapıyor.Herzaman meyve suyu vermiyorum arada yani onla doymıycağını düşündüğüm için.Yeni dünya yedirdim bikaç kez iki çatalla ezerek ona bayıldı mesela.Ha birde bildiğin normal suyu mamadan sonra mutlaka içiriyorum kaşıkla, önce çay kaşığı ile 5 7 kaşıktı şimdi tatlı kaşığı ile 3 kaşık veriyorum.
destekli oturtmaktan mı bahsediyorsun? 4,5 aylıkken başladık biz oturtmaya. Doktorlar en geç 5.ayda oturtulması gerektiğini söylüyor zaten.Kızlar bebegi oturmaya başlayan var mı!?
Ben mi acele edıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?