- 26 Eylül 2010
- 17.480
- 32.651
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #61.861
Süt ne sütü keçi süt falan mı?Canım cezvede yarım su bardağı kadar süt 3 çay kaşığı pirinç unu birkaç damla zeytinyağı hepsini karıştırıp kısık ateşte puding gibi kıvamına gelene karıştırıyorum.seninki nasıl biraz tarif et.Ama çok iyi oldu keşke daha önce yapsaydım çocuğum aç kalmazdı.Doyan çocuk hergün kakasını yapmalı bence yapmıyosa kiloda almaz doymazda
Canım keçi sütüde kullandım market sütüde.Çiş miktarındada azalma vardı iki kez değiştiriyordum onlarda boş gibiydi.Şimdi büyüğünüde küçüğünüde yapıyor.Bugün 5nci gün bugünde yaptı kakasını not alıyorum on gün yapmadığı oldu yani.Kilo alımınıda yazcam buraya.Nete baktım pirinç unu için vitamin değeri yok deniyodu burda maasallah içinde yok yok karbonhidrat deposu maasallah.Birde çocuk çok sevdi herşeyden önce.Süt ne sütü keçi süt falan mı?
Kaka değil de çiş yapması gerekiyor belirli miktarda.
Canım acıktığında kendini kaybediyo sade pirinç unu çok pratik onu bile beklemiyo söylediğin çok uzun sürer sankiBen bir çorba kaşığı pirinci iyice lapalaşana kadar suda pişirdım. Üstüne bir minik patatesin yarısını dilimledim. Pişince mama kıvamına geldi. Küçük blenderdan geçtim üstüne bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve biraz da anne sütü ekledim. Bu tarifi sevdi gibi bakalım. Cevizli elma püresi veriyorum onu da seviyor
Kakası sert olduğu için huysuz olmuş olmalı elma hazmı kolaylaştırır die biliyorum yanlışmıyım acaba??Aslında zorlanmıyordu ama ek gıdaya geçince fazla gazı oldu. Rahatsız etti onu. Kakası sertleşti çünkü. Sadece elma verdiğim zaman da kakası sert oluyor.suyu belki daha çok vermeliyim ya da alışacak zamanla bilemedim. Ilk zamanlar daha huzursuzdu ama şimdi daha alıştı gibi.
Merhaba bu süt konusuyla ilgili araştırmadığım şey kalmadı, birincisi kendinş çok dinleyip motal bozma , bebek ilk doğduğunda göğüslerin şiş olması 4-5 aydan sonra yumuşaması sütün az olduğunu göstermiyormuş, ilk aylarda ön süt şekerli su oranı yüksek olan süt üretimi fazla olduğndan göğüsler sert olurken bebek büyüdükçe yumuşuyor, göğüsün yumuşak olması önemli ve iyi bir şey bu yağlı sütün varlığını gösteriyor buda bebeğe kilo aldıran süt anlamına geliyor. Benm bebeğimde iştahlı şuana kadar kilo alımı hep fena gitmedi aslında ama zaman zaman memede ağlıyo ozaman sütüm bitti diye panik yapıp mamamı versem diyorm ama bu konuyla ilgili emzirme danışmanlarını tek tek okudum süt depolanan bir şey dedil bebek bir saat emse bir saat üreterek gelir ama ilk emdiğinde tazzikle gelirken ilk tazzk bittikden sonra daha yavaş bir akış hızıyla geliyo asla bitmiyo nekadar çok emerse okadar süt üretiyor vucut benm kızım sabırsız tazzik azalnca yaygara yapıyo ama gerçekden açsa emmeye devam ediyor ve dediğin gibi yutkunma sesi geliyo bebekler binerona alışırsa tazzik bittikden sonra emmek için uğraşmıyo hep belli bir hızda devam etsin istiyo bizde süt bitti ağladı sanıyoruz. Bu ay kontrolümde doktoruna galiba süt yetmiyo dedim tüm okuduklarıma rağmen zaman zaman bu psikolojide oluyorum yinede benden hiç bir zaman öyle 100-200 cc süt gelmedi 50 ile maximum 80 cc arasında sağdm. Doktor ne kadar süt geliyor dedi 70 cc ortalama dedim bana dedikş süt sağma makinası 70 cc sağıyorsa bebeğim çektiği 90 cc yi buluyordur bebek makinadan çok çeker. Yinede 70 cc olduğunu sayarsak günde 10 defa emziriyorsan 700 cc yapar buda bebeğin günlük ihtiyacını karşılar yinede on gün sonra gel kilosuna bakalım artış olacakmı dedi benm umudum pek yokdu on gün sonra gittim kilosu artmş bebeğin ağlaması birazda kendini zorlamamasından kafanı çok takma gelişimi iyiyse mamayı düşünöe ilk etapta sıksık emzirerek süt üretimini artır ben biraz destek amaçla bu hafta 5 buçuk aylık olacak ek gıdaya başlamayı düşünüyorm hem emzirme arasında bebek biraz oyalanır
Yağlı süte geçebilmesi için 20 dakika emmesi yenidoğan döneminde en az 20 dakka emip geçebiliyo ama şiödi çok çabuk boşalttıyo eskisi kadar uzun emmelerine gerek yok, kısa sürede ön sütü alıyor yaplı süte geçiyor , bende beş buöuk ay olduk artk ek gıdaya başlamak istiyorm ama doktorm hiç yönlendirmiyor çol erken hayır hayır diyip duruyor doktordan biçpl açıdan memnun değilim zaten de sebebi ne diyorm kurallar böyle gelan diyo tamam anlıyorm anne sütü çok kıymetli ama çocuk büyüyor akranları gibi ufak tefek tadım yapması bana olan bağmlılığının azalması lazım doktoru hiç yön vermiyor ek gıdaya neyle nasl başladınız pekiCanım çok guzel anlatmışsın gerçekren çok sağolbızımkide tazzik bittiğinde direkr yaygarayı koparıyor ve emmiyorda. Emdiği maksimum sure 5 dk. Hemşireler yaglı sute ulaşmSı için 20 dk diyor. Bende aynı memeyo veriyorum bi süre.
Kilo alımımızın azalması dusundurdu beni yetmiyor mu acaba diye.,10 gunde 80gr almıştı gerçekten az.
Biz ek gıdaya basladık 4.ayd tadımlık meyve suyu 5.ayda tadımlık meyve puresi sonra doyumluk, pekmez ve yogurr olarak. Yogurda alerjil reaksiyon gosterdıgı ıcın ywrıne sebze corbasını ekledi doktor. İyi gidiyo maşallah. Bakalım bi hafta sonrs kontrolumuz var.inş guzwl kilo almışızdır
10 gün mü yok artik 1 hafta bile cok bana emzirebilirsin dendi belli bi saat gectiktem sonra zaten 10 gun 7 gun gecse bebek memeden kesilir valla.iyiki memeyi reddetmemis seninki.bunu ayrintili sorucam doktora ben.benimki memeden uzak kalamaz asiri baglicerrahlar emziremezsin artik almeliyattan donra kesemen gerek demisti ćocul doktotumuz sağip dök dedi tabi ameliyat sonrasi icin dedi anestezi ve ilaclar vucuttan atilana kadar beebgi emzirme sık sık sag dok sutun de kesilmez sagarsan bir hafta sag dok sonra emzir dedi ben 10 gun doktum sonra emzirdim
Canım çok guzel anlatmışsın gerçekren çok sağolbızımkide tazzik bittiğinde direkr yaygarayı koparıyor ve emmiyorda. Emdiği maksimum sure 5 dk. Hemşireler yaglı sute ulaşmSı için 20 dk diyor. Bende aynı memeyo veriyorum bi süre.
Kilo alımımızın azalması dusundurdu beni yetmiyor mu acaba diye.,10 gunde 80gr almıştı gerçekten az.
Biz ek gıdaya basladık 4.ayd tadımlık meyve suyu 5.ayda tadımlık meyve puresi sonra doyumluk, pekmez ve yogurr olarak. Yogurda alerjil reaksiyon gosterdıgı ıcın ywrıne sebze corbasını ekledi doktor. İyi gidiyo maşallah. Bakalım bi hafta sonrs kontrolumuz var.inş guzwl kilo almışızdır
Hangi markette bulabilirim tam pirinç ununu canım ?Tam pirinç unu al canım, o düz olanlar vitaminsiz ve işlenmiş.
Henüz yapmadım canın burda yapıldığını okuyunca aldım. En kısa zamanda yapacağım. Nefis yemek tarifleri diye site var oradaki tariflerden deneyeceğimSen nasıl mama yaptın pirinç unundan canım.
Ben internetten aldım canım, bebe irmiği, tam yulaf unu vs de aldım. https://www.vitmadogalgida.com/tam-pirinc-unuHangi markette bulabilirim tam pirinç ununu canım ?
Evet dediğin gibi uzun sürüyor açılmasını beklemeden hazırlamak gerekCanım acıktığında kendini kaybediyo sade pirinç unu çok pratik onu bile beklemiyo söylediğin çok uzun sürer sanki
Ben de öyle biliyorum ama demek ki henüz alışmadı bağırsaklar. Suyunu değil yalnız tamamını püre verdim. Bugün bir şey vermedim kakayı bekliyorum. Beklemeden devam mı etmeliyim elmaya acabaKakası sert olduğu için huysuz olmuş olmalı elma hazmı kolaylaştırır die biliyorum yanlışmıyım acaba??
Yağlı süte geçebilmesi için 20 dakika emmesi yenidoğan döneminde en az 20 dakka emip geçebiliyo ama şiödi çok çabuk boşalttıyo eskisi kadar uzun emmelerine gerek yok, kısa sürede ön sütü alıyor yaplı süte geçiyor , bende beş buöuk ay olduk artk ek gıdaya başlamak istiyorm ama doktorm hiç yönlendirmiyor çol erken hayır hayır diyip duruyor doktordan biçpl açıdan memnun değilim zaten de sebebi ne diyorm kurallar böyle gelan diyo tamam anlıyorm anne sütü çok kıymetli ama çocuk büyüyor akranları gibi ufak tefek tadım yapması bana olan bağmlılığının azalması lazım doktoru hiç yön vermiyor ek gıdaya neyle nasl başladınız peki
Sebze çorbasını nasıl hazirliyorsun? Ne miktarda veriyorsun?
4.ayda tadımlık meyve suyuyla basladık canım. Bizim doktorumuzda biraz aceleci geliyor ama kendisine cok guvengim icin sorgulamıyorum her doktor farklı konusuyor cunku. Benım kendi cocukluk dkktorum ve bayaa da bilindik bi doktor özell olmasına rağmen cok zor randecu buluyorum. Ama işte ilk 6 ay sadecs anne sütü denmesi kafamı karıştırıyor. Basladjk artık hayırlısı
cocuk doktoru 5 gun dedi de ben ihtiyaten 10 gun bekledim surekli sagip doktum kesilmedi valla 1.5 yasinda disleri tamamlandi isirmaya baslayinca zorla biraktirdim10 gün mü yok artik 1 hafta bile cok bana emzirebilirsin dendi belli bi saat gectiktem sonra zaten 10 gun 7 gun gecse bebek memeden kesilir valla.iyiki memeyi reddetmemis seninki.bunu ayrintili sorucam doktora ben.benimki memeden uzak kalamaz asiri bagli
Elma suyunumu ?Ben de öyle biliyorum ama demek ki henüz alışmadı bağırsaklar. Suyunu değil yalnız tamamını püre verdim. Bugün bir şey vermedim kakayı bekliyorum. Beklemeden devam mı etmeliyim elmaya acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?