2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
canim ya baska bir dra da mi gotursen bence gereksiz bir ehvam olmis sanki bebek mutluysa bence sorun yok ki siz minyon tipliymissiniz yani bebekde oyle olacak bence benim cocuklarda hep onden gidiyor baya okulda da oyle uzulurdum ama baktim anasi babasi at gibi cocuklarinda kuzu olmasi beklenmez dimi icini ferah tut

Benim de adetim bitmek üzere çok kararsızdım en iyisi başlamayayım zaten sınırda kilomuz
bencede insn tutmak istiyor ama sirf kaza tutmamak icin beslenmede bize bagimli bebek varken oruc tutmak bebegin hakkina girmek bence diye dusundum biraktim bende tabi oruc tutup etkilenmeyenler var cok guzel masallah oyle olsa tutarm ama yok iste

Canim benin bevegimde ayni seninki gibi kilisu cok degil 4.ay kontrolunde saglik o agindaki hemsire cok az kilo almis doktora goturun arastirin neden az almis diye ama ben goturmedim ayrica benim mamayla beslendigi halde az aliyordu ben once mamasini degisturdim daja sonra da ek gidaya erken basladim 5. Ayda 700 gr aldi 6600 gr oldu yani uzme kendini ek gidaya gecince alir insallahhh ben de ek gidaya gecince agrilari oldu gece cok agliyordu ama kesmedim ek gidayi simdi alisti sukur

Bizim de var cnm yanaklar hep sivilceliydi cilt doktoruna gösterdim kuruluktanmış bepanthol sensidaily verdi hergün üç dört kere sürüorm geçti gb

Benim kizim 5.ayini doldurmak uzere.Ek gidaya gectim doktirumun onerisiyle ama tadimlik veriyorum.Meyvelerin asiti bebekleri rahatsiz ediyor gaz yapiyor meyveyi 5 dk haslayip catalla ezerek veriyorum elma armut havuc muz seftali verdigim meyveler bunlar ayrica keci sutunden yogurt mayalayip veriyorum

Bunu öğrendiğim çok iyi oldu canım çok teşekkür ederim. Haşladığın suyu da veriyor musun sonuçta meyve suyu oluyor bir de keçi sütünden yoğurt ben de yapmayı düşünüyordum. Sütü sulandırıp da mı yapıyorsun nasıl yapıyorsun maya işini canım anlatır mısın

Slm kızlar herkes iyidir inşallah
Kızlar bizim oğlan 10 günde en düşük altı günde bir kakasını yapardı sütte vardı yani ama daha fazla istiyormuş.Şimdi pirinç unu maması yapıyorum 4gündür 4 gündürde hergün kakasını yapıyor zeytinyağı koyuyorum içine buarada.bakalım kilo alımı nasıl olcak yazarım buraya.

Nasıl yapıyorsun pirinç unu mamasını canım? Ben pirinç patates yaptım. Biraz da anne sütü ekledim sevdi gibi

Meyve çok gaz yapıyor gerçekten. Elma ile başlayın diyorlar . 5 buçuk aylığız biz elma gaz yaptı bebiş huzursuz hep. Tadını seviyor. Biraz alıştı gibi bakalım.yoğurt kabızlık yaptı bizde. Muz vermey korkuyorum. Muzu tek mi veriyorsun canım kabızlık yapmıyor mu?

Nasıl yapıyorsun pirinç unu mamasını canım? Ben pirinç patates yaptım. Biraz da anne sütü ekledim sevdi gibi
Canım cezvede yarım su bardağı kadar süt 3 çay kaşığı pirinç unu birkaç damla zeytinyağı hepsini karıştırıp kısık ateşte puding gibi kıvamına gelene karıştırıyorum.seninki nasıl biraz tarif et.Ama çok iyi oldu keşke daha önce yapsaydım çocuğum aç kalmazdı.Doyan çocuk hergün kakasını yapmalı bence yapmıyosa kiloda almaz doymazda

Canım gazını çıkarmakta zorlanıyormu hâla?

Bizim de var cnm yanaklar hep sivilceliydi cilt doktoruna gösterdim kuruluktanmış bepanthol sensidaily verdi hergün üç dört kere sürüorm geçti gb
Sensidaily bi cocuk dr u onermisti. Kendi dktorumuzda hındıstan cevızı yagıyla nemlendir demisti. Dermatit icin sarı coresatin önerdi bi haftayı aşkın kullanıyoruz ıyıye gıdıyo sanki. Dermatıtı gectıktwn sonra guzelce nemlendırmek onemlı tabı. Sensidailyi denicem cNım cok sagol. Kremi cilt hemen emiyo mu?

Merhaba bu süt konusuyla ilgili araştırmadığım şey kalmadı, birincisi kendinş çok dinleyip motal bozma , bebek ilk doğduğunda göğüslerin şiş olması 4-5 aydan sonra yumuşaması sütün az olduğunu göstermiyormuş, ilk aylarda ön süt şekerli su oranı yüksek olan süt üretimi fazla olduğndan göğüsler sert olurken bebek büyüdükçe yumuşuyor, göğüsün yumuşak olması önemli ve iyi bir şey bu yağlı sütün varlığını gösteriyor buda bebeğe kilo aldıran süt anlamına geliyor. Benm bebeğimde iştahlı şuana kadar kilo alımı hep fena gitmedi aslında ama zaman zaman memede ağlıyo ozaman sütüm bitti diye panik yapıp mamamı versem diyorm ama bu konuyla ilgili emzirme danışmanlarını tek tek okudum süt depolanan bir şey dedil bebek bir saat emse bir saat üreterek gelir ama ilk emdiğinde tazzikle gelirken ilk tazzk bittikden sonra daha yavaş bir akış hızıyla geliyo asla bitmiyo nekadar çok emerse okadar süt üretiyor vucut benm kızım sabırsız tazzik azalnca yaygara yapıyo ama gerçekden açsa emmeye devam ediyor ve dediğin gibi yutkunma sesi geliyo bebekler binerona alışırsa tazzik bittikden sonra emmek için uğraşmıyo hep belli bir hızda devam etsin istiyo bizde süt bitti ağladı sanıyoruz. Bu ay kontrolümde doktoruna galiba süt yetmiyo dedim tüm okuduklarıma rağmen zaman zaman bu psikolojide oluyorum yinede benden hiç bir zaman öyle 100-200 cc süt gelmedi 50 ile maximum 80 cc arasında sağdm. Doktor ne kadar süt geliyor dedi 70 cc ortalama dedim bana dedikş süt sağma makinası 70 cc sağıyorsa bebeğim çektiği 90 cc yi buluyordur bebek makinadan çok çeker. Yinede 70 cc olduğunu sayarsak günde 10 defa emziriyorsan 700 cc yapar buda bebeğin günlük ihtiyacını karşılar yinede on gün sonra gel kilosuna bakalım artış olacakmı dedi benm umudum pek yokdu on gün sonra gittim kilosu artmş bebeğin ağlaması birazda kendini zorlamamasından kafanı çok takma gelişimi iyiyse mamayı düşünöe ilk etapta sıksık emzirerek süt üretimini artır ben biraz destek amaçla bu hafta 5 buçuk aylık olacak ek gıdaya başlamayı düşünüyorm hem emzirme arasında bebek biraz oyalanır

Ben bir çorba kaşığı pirinci iyice lapalaşana kadar suda pişirdım. Üstüne bir minik patatesin yarısını dilimledim. Pişince mama kıvamına geldi. Küçük blenderdan geçtim üstüne bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve biraz da anne sütü ekledim. Bu tarifi sevdi gibi bakalım. Cevizli elma püresi veriyorum onu da seviyor

Canım gazını çıkarmakta zorlanıyormu hâla?
Aslında zorlanmıyordu ama ek gıdaya geçince fazla gazı oldu. Rahatsız etti onu. Kakası sertleşti çünkü. Sadece elma verdiğim zaman da kakası sert oluyor.suyu belki daha çok vermeliyim ya da alışacak zamanla bilemedim. Ilk zamanlar daha huzursuzdu ama şimdi daha alıştı gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…