• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
sevmeme sebebin kucuk kavanozlu olmasi mi baska nedeni varmi bende kucuk diye hosyma gitti minik minil.kavanozlarfa mayala sar zor oluyor bide yogurdu tatli oluypr diyorlar birazda o hosuma gitti
Benim normalde yoğurdum tatlı oluyor zaten bikaç kez mayaladım tam tutmadı tutanlar sulu oldu bende oğlum için ufak kavanozlarda yapıyordum zaten

Hayırlı ramazanlar güzel anneler.. sadece anne sütü ile besleyip oruç tutanınız var mı? Benim bir ara sütüm azalmıştı şimdi düzeldi şükür o yüzden eşim tutturmuyor. Ben de bir gün tutup bir gün tutmama taraftarıyım ama izin vermiyor bende çok zorlamıyorum dinimiz kolaylık dini Rabbim izin vermiş sonuçta. Bebişleriniz ne durumda uzun zaman giremedim hep kaçırdım burayı. Benim Uşak 5 buçuk aylık oldu. Yediklerimizden tadımlık vermeye başladım ağız tadı oluşsun diye. Ayrı olarak meyve suları püreleri sebze çorbalarına başlamadım. Neler yapıyor bebekleriniz? Bizimki yüzüstü nden sırtüstü dönebiliyor. Aşırı meraklı 😂 sürekli etrafına bakınıyor. Emerken bile kaç kez çıkıp etrafa bakıyor. Ses varsa konuşma varsa memeden çıkıp onları dinliyor 😂 damaklar çok kaşınıyor ama henüz diş yok. Oyun halısında vakit geçirmeyi seviyor. Gaz sorunumuz hala var 😔 sabahları 5-6 gibi özellikle birikiyor sanırım. Her emmede de gaz yapıyor. kakamızı 10-15 günde bir yapıyoruz nadiren 3-4 günde bir yaptığı da oluyor. Neler yapabiliriz gelişimleri için siz neler yapıyorsunuz.
bende sadece anne sutu veriyorum ve ilk bir hafta tuttum iftara dogru baya yumusuyodu gohuslrrim ama idare ettik 6. gun aksama dogru artik agladi huzursuz oldu cok bende ertesi gun niyet etmedim o gun adet oldum 😁 cok isyltedim tutmak ama yazik emziren anneye izin verilmisken oruc tutup bebege mama vermek bebegin hakkina girmek olur bence neyapalim kısa gunlerde zorlayacagim kendimi tutarim

bende sadece anne sutu veriyorum ve ilk bir hafta tuttum iftara dogru baya yumusuyodu gohuslrrim ama idare ettik 6. gun aksama dogru artik agladi huzursuz oldu cok bende ertesi gun niyet etmedim o gun adet oldum 😁 cok isyltedim tutmak ama yazik emziren anneye izin verilmisken oruc tutup bebege mama vermek bebegin hakkina girmek olur bence neyapalim kısa gunlerde zorlayacagim kendimi tutarim
Benim de adetim bitmek üzere çok kararsızdım en iyisi başlamayayım zaten sınırda kilomuz 😔

Kızlar bebişlerimizin kiloları maşallah. Biz 3960 doğduk. 10 gun once 7500 idik. 26 kasım doğumluyuz.
Bebekler 1 yasında doğum kilolarını 3 e katlamaları gerekkrmıs. 3x4=12 kilo cok değil mi bu gidişle imkansız katlayamayız zaten de
boyu önemli anne baba önemli artık sayısal verıilere cok takılmıyorlar

Kızlar bebişleriniz gece uyku saatini kaçırdığında ne yapıyorsunuz? Uykuyu bırakıp aktivite mi yoksa uyutmaya mı çalışıyorsunuz? Benim bebeğim uyku saatini hiç kaçırmazdı. Bugün bütün gün mızırdandı uyuyamadı. Kucağımdan hiç inmedi bir bardak suyu zor içtim diyebilirim. En geç 9 yatış saatimiz çok direndi uyumamak için. Felaket yoruldum.

🤣🤣 hahahha boyle boyle buyuyecekker diolar ama insan yasadikca alisio bizim ilk ateste asidan dolayi yavrum agladin bn ağladım napcagimi bilemedim allahtan yanimda arkadasim wardi bni sakinlestirio yavrumu sakinlestirio cok komiktik ikinci asida ogrenmis olmustum sakin bi şekilde düşürmüştüm atesini bole bole anne olunuo sanirim 😊
E maşallah sana ben hala beceremiyorum tırsıyorum eşimin izinli gününe denk getiriyoruz ebelerle birlikte 😁

Kızlar benjm göğüsler Artık hep yumuşacık o dolu sert göğüsler yok.
Bi sabah uyandıgım da hafif sertlik oluyır hele akşama tamamen sönüyor.
Bu memenin terbiye olup bebeğin ıcebıldıgı kadar sut uretmekten mı kaynaklNıyor yoksa sutum mu yetmıyor?
Kılo alımımız bı ay ıyıyse bı ay kotu. Bazen memedeyken aglıyoda sankı sut gelmıyomus gıbı. Ama sabredip uc beş çekınce yutkunma sesını duyuyorum
. uykusunda falan sorun yok guzwl uyuyo maşallah. Gun ıcınde oyle cok mızmızlıgıda yok kucagı cok sevdıgı ıcın mızırdanıyor.
Cok kafamı kurcalıyor bu durum siz de durumlar nasıl?

Çok canım sıkıldı bugün bana bir akıl verin 😔 Rota aşısı için doktora gittik. geçen ayda alt sınırda olan kilomuz bunay yine altsınırdaymış 😔 575 gr almış ama ayına göre sınırda 😔 doktor takip gerekiyor gelişim geriliği olabilir her an dedi mama raporu çıkarabiliriz dedi 😔 bebeğe muayene ettikçe zeki Bebek belli göz TEMA’sı hareketleri güzel dedi. Neden kilo alamıyor onu anlamadım. Sütümün yetmediğini düşünmüyorum.memeden mutlu ayrılıyor fazlasını kusuyor da ama az yağlı mı acaba sütüm. Gün içerisinde huzursuzluk uykusuzluk yaptığı yok. Açlık yok yani. Belki yapısal olarak zayıftır minyon tipliyiz çünkü ben de babası da Bebek de. Gereksiz yere mama takviyesi yapmak istemiyorum

Kızlar benjm göğüsler Artık hep yumuşacık o dolu sert göğüsler yok.
Bi sabah uyandıgım da hafif sertlik oluyır hele akşama tamamen sönüyor.
Bu memenin terbiye olup bebeğin ıcebıldıgı kadar sut uretmekten mı kaynaklNıyor yoksa sutum mu yetmıyor?
Kılo alımımız bı ay ıyıyse bı ay kotu. Bazen memedeyken aglıyoda sankı sut gelmıyomus gıbı. Ama sabredip uc beş çekınce yutkunma sesını duyuyorum
. uykusunda falan sorun yok guzwl uyuyo maşallah. Gun ıcınde oyle cok mızmızlıgıda yok kucagı cok sevdıgı ıcın mızırdanıyor.
Cok kafamı kurcalıyor bu durum siz de durumlar nasıl?
Yeterince dinleyebiliyor musun canım. Bir gün bebeğe biri baksın da şöyle uyuşabildiniz kadar uzun uyu ve gör bak göğüsler nasıl sertleşecek. Benim de genelde yumuşak. Terbiyeden ileri geliyor fakat nadir de olsa gece uzun uyku yaptığımda bir bakıyorum ki semsert olmuş

Çok canım sıkıldı bugün bana bir akıl verin 😔 Rota aşısı için doktora gittik. geçen ayda alt sınırda olan kilomuz bunay yine altsınırdaymış 😔 575 gr almış ama ayına göre sınırda 😔 doktor takip gerekiyor gelişim geriliği olabilir her an dedi mama raporu çıkarabiliriz dedi 😔 bebeğe muayene ettikçe zeki Bebek belli göz TEMA’sı hareketleri güzel dedi. Neden kilo alamıyor onu anlamadım. Sütümün yetmediğini düşünmüyorum.memeden mutlu ayrılıyor fazlasını kusuyor da ama az yağlı mı acaba sütüm. Gün içerisinde huzursuzluk uykusuzluk yaptığı yok. Açlık yok yani. Belki yapısal olarak zayıftır minyon tipliyiz çünkü ben de babası da Bebek de. Gereksiz yere mama takviyesi yapmak istemiyorum

Kelin ilacı olsa misali sana yardımcı olmaya çalışayım.
Kaç dakika emiyor? Saglık ocagı hemsirekerine göre en az 20dk emmesi lazımmış yaglı sut o zaman geliyomus. Bızımkısı 5 dk anca emıyor hele şu ara o kadarda emse sukreder oldum.
Eger kısa emıyorsa da bidaki emzirmene aynı memeden basla.
Ki zaten bu aylarda 600 gr gayet iyi eskisi kadar cok kilo alamazlar ki hareketlendıler cynku.

Canim 575 gr az degilki bizim gecen ay 400 gr aldi gerci ben her ay doktora goturmuyorum tam olarak kac ayliksiniz kilosu ne kadar

Yeterince dinleyebiliyor musun canım. Bir gün bebeğe biri baksın da şöyle uyuşabildiniz kadar uzun uyu ve gör bak göğüsler nasıl sertleşecek. Benim de genelde yumuşak. Terbiyeden ileri geliyor fakat nadir de olsa gece uzun uyku yaptığımda bir bakıyorum ki semsert olmuş
Maalesef bebişe bakacak kımss yok yakınımda, eşim geç geliyor erken gidiyor. Haftasonları evde ama kaç kez bıraktıysam özellikle sabahlarj bebekten önce uyuyakalıyor boğasım geliyo bi sürü kavga edıyoruz. Annem cok yakın degıl zaten calısıyo. Evet uyku cok önemli ama evin işi bebek derken pek uyudugum söylenemez. İlk 4 ay taş gibi gezıyodum bı memeden sagımda 1
Nerdeyse 200 cc yı goruyodum ama sımdı 30* u zor cıkarıyorum. Yani yetmiyo my sutum 😪

Canim 575 gr az degilki bizim gecen ay 400 gr aldi gerci ben her ay doktora goturmuyorum tam olarak kac ayliksiniz kilosu ne kadar
Ben de her ay götürmüyorum doktora ama aile hekimliğindeki hemşire takibini yapıyor. Aşılatşa birlikte boy kilo kafa çevresi ölçümü yapıyor. Tam 5 buçuk aylık kilosu 6575 çıktı. Boyu 63 cm. Geçen ay hemşire sınırda demişti bu ay da doktor aynısını dedi. Ek gıdaya mı başlasam ama az bişey tadımlık verince bile ağrı yapıyor bizimkine. Hazır değil sanırım henüz.
Maalesef bebişe bakacak kımss yok yakınımda, eşim geç geliyor erken gidiyor. Haftasonları evde ama kaç kez bıraktıysam özellikle sabahlarj bebekten önce uyuyakalıyor boğasım geliyo bi sürü kavga edıyoruz. Annem cok yakın degıl zaten calısıyo. Evet uyku cok önemli ama evin işi bebek derken pek uyudugum söylenemez. İlk 4 ay taş gibi gezıyodum bı memeden sagımda 1
Nerdeyse 200 cc yı goruyodum ama sımdı 30* u zor cıkarıyorum. Yani yetmiyo my sutum 😪
Göğüs terbiyesi de var dinlenememek çok çok etkili. Bir gün 6 saat uyudu çocuk taş gibi olmuştu göğüsler.

Bir ara benim de eşim çok yoğun çalışıyordu. Ben de öğleye kadar çalışıyorum. Hem iş hem ev hem çocuk aşırı yoruluyordum. Beslenmeme de dikkat edemedim. hiç dinlenemiyordum da. O ara memede ağlamaya başlamıştı göğüsler de hep yumuşaktı. Sonra eşimi normale çevirdiler. Ben hem kendime dikkat ettim hem eşim baktı sağolsun uyudum da tekrar düzeldi sonrasında. Sen birinden destek almaya bak. Süt sağıp bırak emzir ver sen de yat uyu dinlen. Stres su uyku beslenme benim sütü etkilediğime inandığım unsurlar oldu. Sürekli sürt sağdığım için daha iyi gözlem yapabildim

Kelin ilacı olsa misali sana yardımcı olmaya çalışayım.
Kaç dakika emiyor? Saglık ocagı hemsirekerine göre en az 20dk emmesi lazımmış yaglı sut o zaman geliyomus. Bızımkısı 5 dk anca emıyor hele şu ara o kadarda emse sukreder oldum.
Eger kısa emıyorsa da bidaki emzirmene aynı memeden basla.
Ki zaten bu aylarda 600 gr gayet iyi eskisi kadar cok kilo alamazlar ki hareketlendıler cynku.
Doğum kilomuz da düşük zaten bizim. 2960 kg doğdu. Kısa emiyordu onu fark ettim uzatmaya çalışıyorum ama biz de hala gaz problemi oluyor. Gazı geldikten sonra emmiyor. Gazı atınca da teklif ediyorum yine almıyor. Sütüm kalitesi de etkili olabilir belki de yeterince yağlı değildir. Onun da testi oluyormuş yaptırsam mı ki.

Canım kac kilo su an, kac kilo dogdu?

Bizim de kilo alımımız hep yavaş, 5. Ay sadece 410 gr aldı, bize de bu kiz minyon olacak demek ki diyor doktorlar. Zaten 4. Aydan sonra kilo alimlari azaliyormus o yuzden 410 gr icin normal dediler. Ustelik 1. Aydan beri mama takviyesi aliyor kızım. Bebekler 6 aylikken dogum kilosunu ikiye katlaması gerekiyor. Malesef biz katlayamayacagiz 3300 gr doğdu daha yeni 6 kilo oldu, 10 gun sonra 6 aylık oluyoruz. Bizim ailede minyon kimse de yok. Ben artık çok takmiyorum çünkü mama da veriyorum daha ne yapayım. Bazı bebekler böyle oluyor demek ki. Ha bir de boy da önemli uzaması normal dediler bize iyi gidiyormuş.

Canım kac kilo su an, kac kilo dogdu?

Bizim de kilo alımımız hep yavaş, 5. Ay sadece 410 gr aldı, bize de bu kiz minyon olacak demek ki diyor doktorlar. Zaten 4. Aydan sonra kilo alimlari azaliyormus o yuzden 410 gr icin normal dediler. Ustelik 1. Aydan beri mama takviyesi aliyor kızım. Bebekler 6 aylikken dogum kilosunu ikiye katlaması gerekiyor. Malesef biz katlayamayacagiz 3300 gr doğdu daha yeni 6 kilo oldu, 10 gun sonra 6 aylık oluyoruz. Bizim ailede minyon kimse de yok. Ben artık çok takmiyorum çünkü mama da veriyorum daha ne yapayım. Bazı bebekler böyle oluyor demek ki. Ha bir de boy da önemli uzaması normal dediler bize iyi gidiyormuş.
Doğum kilosu 2960 gr. Şuan 5 buçuk aylık 6575 gr geldi. Boyu da 63 cm. Erkek bebek bizimkisi. Biz de minyon tipliyiz Bebek de öyle olacak herhalde. Mama takviyesine rağmen kilo alımı az oluyorsa demek ki bebeğin yapısıyla alakalı. Göz TEMA’sı güzel zeki Bebek belli dedi doktor ki gelişim olarak bir eksiklik görmüyorum ben. Oyunlarını tutar çeker uzanır sağ elden sol ele geçirir çıngıraklarını sallatır. Gel gel yapınca uzanıyor gitmek istediği kişiye. Sesimizi uzaktan bile duysa tanır tepki verir. Vs vs. Bunlar normal olduktan sonra kilosu çok da önemli değil bence. Bana da bebekken hep ölecek gözüyle bakmışlar çok zayıf ve çirkinmişim 😂 çok şükür ki sağlıklıyız yavrumuz bile oldu binlerce şükür Rabbime

Doğum kilomuz da düşük zaten bizim. 2960 kg doğdu. Kısa emiyordu onu fark ettim uzatmaya çalışıyorum ama biz de hala gaz problemi oluyor. Gazı geldikten sonra emmiyor. Gazı atınca da teklif ediyorum yine almıyor. Sütüm kalitesi de etkili olabilir belki de yeterince yağlı değildir. Onun da testi oluyormuş yaptırsam mı ki.
Canim bizimki 3180 doğdu 5 aylik. En son 6500 dü. 300 gram almisti. Doktorumuz cok iyi, artik boyle alacak dedi. Bence biraz daha zaman ver. Mamaya baslama. Zaten ek gidaya yaklasmissiniz. Ve aylik iyi almış. Biz bu ayda 300 gram falan aldik sanirim. Bugun gidicez, bakalim kaç olmuş

Back