- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #61.781
Yapmadım canım sadece her sabah altını açınca ayaklarını kaldırıp bekliyorum
evet canim kendim mayaliyorum.benim de sacim cok dokuluyo sampuan aldim ama pek ise yaramadiAile hekimlerindeki hemşireler kendilerini doktor sanıyor zaten geçen ay gittiğimde normal sınırlarda kilo alımı olmasına rağmen ilk aylara göre düşük diye mamaya başlamamı tavsiye etti. Aldım ben de ama başlamadım kendi beslenmeme ve su içmeye dikkat ettim daha çok. Bugün yarın götüreceğim kilo aldığını her gören söylüyor biz de fark ediyoruz zaten bakalım kaç oldu çok merak ediyorum. Yoğurdu kendin mi mayaladın. Elma verdim iki gün üst üste iki günün akşamında da çok ağrısı oldu. Acaba o mu dokundu yoksa tevafuk mu oldu o güne anlamadım.
Benim de aşırı dökülmem var ama Doğum sonrası normal karşılanıyor. Hormonlardan kaynaklı. Benim aşırı Demir eksikliğimde var o da yapıyor bakalım kel kalmadan düzelecek miyim
Benim bebeğimin kolunda son bir aydır dermatit oldu doktor kontrolünde gösterdim egzama krem kullanmalı yayılabilir dedi kırmızı pulpul kuru şekilde kümelenmiş haldeydi verdiği kremi sabah akşam kullandm beş gün geçti ama dün tekrarlamş , bebeğimn vücüdünda elimi gezdirdiğimde bölüm bölüm kuruluklar hissediyorum kızarıklık yok ama kolundaki kadar fazla olmasada hafifi pul pul elime geliyor atopil dermatit bu şekilde mi oluyor? Endişeliyim eşime gösterdim kuruluk o kolundaki gibi kızarık değil diyo ama kafam karışık mustela nemlendiri sürüyorum atopil dermatit nasıl anlaşılıyodeterjan olarak unibaby sensitive kullanıyorum. Daha önce dalan roxy kullanıyordum ancak sabun tozu tam temizlenmediği için atopik dermatitimizi arttırıyordu. Leke çıkarıcı olarak da green clean'in bitkisel çamaşır suyunu kullanıyorum. Önce elimde onunla çitiliyorum. Sonra makinaya atıyorum hiç leke kalmıyo. Renkli çamaşırlara da kullanılıyor renklerini açmıyor.
Anladım canım çok teşekkür ederim :)ek gıdaya geçmek için 6 ayın doldurulmasından kastettikleri 180 gün. Biz 180 günü tamamladık. 6 ay doldu ve artık 6 aylık diyeceğiz. Nasıl ki 1 ay dolduğunda 1 aylık dedik onun gibi yani. Normal doğması gereken tarihi beklemene gerek yok. serranın beklenen doğum tarihi 24 aralıktı. ama doktorlar bunu hiç sormuyor bile. normal 6 ayı doldurdun başlayabilirsin artık.
aynen tam da bu tarif ettiğin atopik dermatit. sürekli nemlendirmek gerekiyor. Günde 6-7 kere nemlendirici sürüyorum bütün vücuduna. Atopili ciltlere uygun nemlendiriciler ve şampuanlar kullanmak gerek.. Mesela mustelanın stelatopia serisi yada biodermanın atoderm serisiBenim bebeğimin kolunda son bir aydır dermatit oldu doktor kontrolünde gösterdim egzama krem kullanmalı yayılabilir dedi kırmızı pulpul kuru şekilde kümelenmiş haldeydi verdiği kremi sabah akşam kullandm beş gün geçti ama dün tekrarlamş , bebeğimn vücüdünda elimi gezdirdiğimde bölüm bölüm kuruluklar hissediyorum kızarıklık yok ama kolundaki kadar fazla olmasada hafifi pul pul elime geliyor atopil dermatit bu şekilde mi oluyor? Endişeliyim eşime gösterdim kuruluk o kolundaki gibi kızarık değil diyo ama kafam karışık mustela nemlendiri sürüyorum atopil dermatit nasıl anlaşılıyo
atopik dermatit tedavisi olan bir şey değil. onunla yaşamaya alışmalıyız. bizim doktorumuz 6-7 yaşına geldiğinde bile eklemlerinde kızarıklıklar görebilirsiniz dedi. Ama alacağımız önlemlerle etkisini azaltabiliriz. Ben sürekli bolca nemlendirerek baya hafiflettim. Ayrıca dermatiti tetikleyeni bulmak lazım. Mesela sabun tozu kullanırken daha fazla oluyordu sıvı deterjana geçtim azaldı. Yada süt alerjisi olabilir sebebi, onu tespit etmek gerekir. Bizde süt alerjisi yok.Bu atopik dermatitten illet geldi. Nasıl kurtulucaz bundan yahu.
Birde alerji doktoruna mı götürssm diyorum.
Geçen instagramda karşılaştım. Bi aktar doğal ürünlerden krem yapıp verıyor 2 tane birde içmek üzre çay. Kendim olsa hıc dusunmeden çaresiz güvenicem ama bebek bu ://
Tekrarmı doktora götürsem ozaman napsam doktora gidincede adam bunun içinmi geldin gibi bir muamele yapıyor sinir oluyormaynen tam da bu tarif ettiğin atopik dermatit. sürekli nemlendirmek gerekiyor. Günde 6-7 kere nemlendirici sürüyorum bütün vücuduna. Atopili ciltlere uygun nemlendiriciler ve şampuanlar kullanmak gerek.. Mesela mustelanın stelatopia serisi yada biodermanın atoderm serisi
Bizim sadece yuzumuz de var.atopik dermatit tedavisi olan bir şey değil. onunla yaşamaya alışmalıyız. bizim doktorumuz 6-7 yaşına geldiğinde bile eklemlerinde kızarıklıklar görebilirsiniz dedi. Ama alacağımız önlemlerle etkisini azaltabiliriz. Ben sürekli bolca nemlendirerek baya hafiflettim. Ayrıca dermatiti tetikleyeni bulmak lazım. Mesela sabun tozu kullanırken daha fazla oluyordu sıvı deterjana geçtim azaldı. Yada süt alerjisi olabilir sebebi, onu tespit etmek gerekir. Bizde süt alerjisi yok.
Benim kizimda surekli donuyor canim gece bi uyaniorm yuz ustu donmus oyle uyuyo doktoruma dedik dikkat edelim tabi ama o sekilde rahat edio demekki elleme dedi donsun gunduz yere braktigimfa etrafina güvenlik oturuorm bi cemberde donup duruoAllahım ya herşeyin suyunu çıkartıyoruz yeni durumumuz fır fır dönmek uyku falan kalmadı gece gündüz sürekli dönüyor uykusu dahil sonra yüzüstü kalınca basıyor çığlığı uyandırıyor kendini sürekli başa çıkamıyorum 5 dakika tuvalete gidemiyorum çok yoruldum artık hiç sırtüstü durmuyor ne yapacağımı şaşırdım artık
Dönsün nasıl rahat ederse de benimki dönücede ağlıyor yüzüstü gelince basıyor çığlığı yada gece uyurken beşiğinde dönüp dıruyor yüzü yatağına geldimi ağlıyor uyanıyor böylede rahat durduğu yok gece uykusunu da perişan etti en azından iki saatte bir emmeye kalkardı şimdi ağlayarak uyandırıyor kendiniBenim kizimda surekli donuyor canim gece bi uyaniorm yuz ustu donmus oyle uyuyo doktoruma dedik dikkat edelim tabi ama o sekilde rahat edio demekki elleme dedi donsun gunduz yere braktigimfa etrafina güvenlik oturuorm bi cemberde donup duruo
Biz reflu yatağını kullaniyoruz hala. Onun sayesinde dönmüyor, deneyebilirsin canim.Dönsün nasıl rahat ederse de benimki dönücede ağlıyor yüzüstü gelince basıyor çığlığı yada gece uyurken beşiğinde dönüp dıruyor yüzü yatağına geldimi ağlıyor uyanıyor böylede rahat durduğu yok gece uykusunu da perişan etti en azından iki saatte bir emmeye kalkardı şimdi ağlayarak uyandırıyor kendini
Pardon simdi anladm cnm bizimki aglami yuz ustu yatmayı oyle durup etrafi izlemeyi sewio guluo surekliDönsün nasıl rahat ederse de benimki dönücede ağlıyor yüzüstü gelince basıyor çığlığı yada gece uyurken beşiğinde dönüp dıruyor yüzü yatağına geldimi ağlıyor uyanıyor böylede rahat durduğu yok gece uykusunu da perişan etti en azından iki saatte bir emmeye kalkardı şimdi ağlayarak uyandırıyor kendini
cerrahlar emziremezsin artik almeliyattan donra kesemen gerek demisti ćocul doktotumuz sağip dök dedi tabi ameliyat sonrasi icin dedi anestezi ve ilaclar vucuttan atilana kadar beebgi emzirme sık sık sag dok sutun de kesilmez sagarsan bir hafta sag dok sonra emzir dedi ben 10 gun doktum sonra emzirdimsağ dök sutunu derken sağ dolaba mi koy demek istedi.
zaten ilk hemen ameliyattan sonra emzirebilirmiyim doye sordum emzirebilirsin engel degil dedi
ondan oncesinde acillik oldugum zmn agri kesivi vuruldu serum verildi falan o zmn da 7 8 saat gecti oyle emzirdim.bi doktor 24 saat edei digeri 6 saat dedi baktim kizim durmuyo illa meme diyo bende 7 8 saat bekledim emzirdim l.onjn oncesinde sutumu bosalttim ama bayagi birimisti taş gibiyei ilaclıdir falan diye once bi sagdim doktum icim acıdi bi suru sut bosa gitti ama mecbur
bende sagiyorum bi kac gundur ama gece sagabiliyorum bi biberonluk sagiyorum ikisinden 100 lük cikiyo el pompasiyla sagiyorum zor oluyo
benimde cok dokuluyor halales diye bir sampuna var onu kullanip cok olumlu vevap alan yorumlar okudum ama ayni sampuan mi bilemedimKonuşmuşlar di ama ismini bilmiyorum ki.
O zaman başka bir doktora git canm. Önemli bir konu bu.Tekrarmı doktora götürsem ozaman napsam doktora gidincede adam bunun içinmi geldin gibi bir muamele yapıyor sinir oluyorm
AA hala ona sığıyormu boy olarak yaniBiz reflu yatağını kullaniyoruz hala. Onun sayesinde dönmüyor, deneyebilirsin canim.
bizim de ilk yüzde başlamıştı. 1 ay kadar sadece yüzde vardı. sonra yavaş yavaş kollarına, bacaklarının arkasına ve sırtına yayıldı. biz test yaptırmadık çünkü 6 aydan önce yapılan testler doğru çıkmıyormuş. süt alerjisi olması için sadece dermatit yeterli değil başka belirtiler de olması gerekir. kanlı kaka, mukuslu kaka, geçmeyen hırıltı, popo arasında kızarıklık, huzursuzluk gibi belirtilerden bir yada bir kaçı varsa o zaman süt alerjisi üzerinde duruyorlar.Bizde hiçbiri yok.Bizim sadece yuzumuz de var.
Yanaklarda sanki çeneye de yayılmış gibi. Alerjı testımı yaptırdınız sute karşı olmadıgını?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?