• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Yaaa ne güzell 😊
Bizimde kilo alımımız azaldi, tabbi doktorumuz normal diyor ama. Cok heveslenmeye basladim. Daha pazar 5 aylik olucaz. Sabredemeyecek gibi hissediyorum :KK48:
Benim 10 gün kaldı 6 aylik olmasına ben de çok heyecanlıyım çok iyi anlıyorum seni. 5 ayliktan beri zor tutuyorum kendimi. Hergun azıcık versem mi ki diye tereddüt ediyorum. Sadece anne sütü aldı benimki su bile vermedim. Nasıl tepki verecek cok merak ediyorum. Şimdi her şeyi ağzına sokuyor. Salyaları aka aka bizi izliyor yemek yerken. inşallah iştahlı olacak diye umuyorum. Senden önce başlıyorum başlayınca yazarim sana 😉

Hayrli ramazanlar herkeze biz 2 gün önce 6 aylık olduk ek gıdaya 6 ay dolunca baslaniliyor diyorlar ya nasıl olcak kafam basmadı bi türlü yani bu ayıda mi bitirmesi gerekiyor :confused: bide bebegim hasta oldu 6 tane iğne oldu ama 4 gündür dizini bükmüyor biz zorlayınca bağırıyor doktorlar usg röntgen herşey çekti bişey çıkmadı böyle bişey duyan oldumu geçiyor mu acaba :(
Gecmis olsun canim. Çocuk biraz toparlayana kadar erteleyebilirsin bence. Keyfi yerindeyken başla ki kötü bı ilişki kurmasin yemekle ilgili kafasında. Bu ay hesabıni ben anlamıyorum herkes farklı şekilde ifade ediyor doldurdu girdi filan diye. 180 günden sonra baslayabilirsin işte. Çok da geciktirince anne sütü demir ihtiyacını karşılayamıyormuş.

Hayırlı ramazanlar güzel anneler.. sadece anne sütü ile besleyip oruç tutanınız var mı? Benim bir ara sütüm azalmıştı şimdi düzeldi şükür o yüzden eşim tutturmuyor. Ben de bir gün tutup bir gün tutmama taraftarıyım ama izin vermiyor bende çok zorlamıyorum dinimiz kolaylık dini Rabbim izin vermiş sonuçta. Bebişleriniz ne durumda uzun zaman giremedim hep kaçırdım burayı. Benim Uşak 5 buçuk aylık oldu. Yediklerimizden tadımlık vermeye başladım ağız tadı oluşsun diye. Ayrı olarak meyve suları püreleri sebze çorbalarına başlamadım. Neler yapıyor bebekleriniz? Bizimki yüzüstü nden sırtüstü dönebiliyor. Aşırı meraklı 😂 sürekli etrafına bakınıyor. Emerken bile kaç kez çıkıp etrafa bakıyor. Ses varsa konuşma varsa memeden çıkıp onları dinliyor 😂 damaklar çok kaşınıyor ama henüz diş yok. Oyun halısında vakit geçirmeyi seviyor. Gaz sorunumuz hala var 😔 sabahları 5-6 gibi özellikle birikiyor sanırım. Her emmede de gaz yapıyor. kakamızı 10-15 günde bir yapıyoruz nadiren 3-4 günde bir yaptığı da oluyor. Neler yapabiliriz gelişimleri için siz neler yapıyorsunuz.

Gecmis olsun canim. Çocuk biraz toparlayana kadar erteleyebilirsin bence. Keyfi yerindeyken başla ki kötü bı ilişki kurmasin yemekle ilgili kafasında. Bu ay hesabıni ben anlamıyorum herkes farklı şekilde ifade ediyor doldurdu girdi filan diye. 180 günden sonra baslayabilirsin işte. Çok da geciktirince anne sütü demir ihtiyacını karşılayamıyormuş.
Çok saol canım haklısın bekleyim ben en iyisi iyilessin yavaş yavaş başlarım artık. Bende anlamıyorum valla kafam karışıyor ay hesabından :)

amin amin cnm insallah akil veren cok olur en iyi sen kendin bilirsin bebegini cnm kalben zaten kotu bi durumla karsilarsirsan doktora gidersin.ben de mesela hamileyken sunu yapcam bunu yapcam dediklerimin bi cogunu yapamadim e kotu annemiyiz hayir.aldirma zaten deneme amacli yemissin bakmissin gecmemis bi daha yemezsin olur biter sen de istemezsin bebeginin alerjik rahatsizligi olmasini ona gore diyete girersin elbette.
ben de safta kesemde tas vardiya oymus o agriyi yapan tas dusurmemisim ameliyat olucam bazi degerlerim yuksekmis onu dusmesni beklicekmisiz bakalim ben de sut sagmaya basladim buzluga atiyorum Allah tan ameliyat sonrasi emzirebilirmisim.her ne yasarsak yasayalim derdi veren Alllah dermanini da versin insallah cnm cok gecmis olsun
gecmis olsun canim bebegini emziremezsin falan dedilermi sana bendr ilk dogumumda bebegim 1 aylikken agrilarim basladi ama cok kotu dayanilmazdi ogrendim safra kesesi tasi oldugunu ameliyat sart ama bebegin en az 3 aylik olsun emziremeyeceksin dedi drlar bende bekledim ama ne cektim sonra cocuk drumuza anlattim neden emzirmeyesin hastanede iken surekli sag dok sutunu 5 gun sonra emzir dedi ben 10 gun sagip doktum sonra emzirdim ta 1.5 yasa kadar

amin amin cnm insallah akil veren cok olur en iyi sen kendin bilirsin bebegini cnm kalben zaten kotu bi durumla karsilarsirsan doktora gidersin.ben de mesela hamileyken sunu yapcam bunu yapcam dediklerimin bi cogunu yapamadim e kotu annemiyiz hayir.aldirma zaten deneme amacli yemissin bakmissin gecmemis bi daha yemezsin olur biter sen de istemezsin bebeginin alerjik rahatsizligi olmasini ona gore diyete girersin elbette.
ben de safta kesemde tas vardiya oymus o agriyi yapan tas dusurmemisim ameliyat olucam bazi degerlerim yuksekmis onu dusmesni beklicekmisiz bakalim ben de sut sagmaya basladim buzluga atiyorum Allah tan ameliyat sonrasi emzirebilirmisim.her ne yasarsak yasayalim derdi veren Alllah dermanini da versin insallah cnm cok gecmis olsun
Saol cnm benim sanırım senin kanala düşmüş olmalı inş sıkıntısız bir şekilde ameliyat olursun merak etme çok basit bir ameliyat olacak ama sonrasında biraz dikkat etmen gerekiyor inş yardımcı olan birileri olur yanında en az bi 20 gün olması senin için çok iyi olur olmazsa da sen dikkat et kendine çok çok geçmiş olsun cnm

benim oglum da 5bucuk aylik oldu.yogurt veriyorum 3-4 gündür bugun de havuc verdim ama sevmedi.birkac kez de su verdim. aile hekimligindeki hemsire 6aydan once hicbirsey verme dedi ama başka bi doktora gittigimizde ek gidaya gecin dedi.ben de yavas yavas tadimlik veriyorum

Ben ikinciye hamileyken detaylı ultrasonda tas gözükmüşdü. Doğumdan birkac ay sonra bazen agrım oluyordu ama seninki kadar agrım olmadı parol içince hemen geciyor ama malum birkac defa agrı tekrar edince hemen cerraha gittim.Genel cerrah tasımın çok sayıda küçük oldugunu ama ilerlemediğini iltihaplanma olmadıgını söyledi agrım şiddetlenirse ameliyat olmamı söyledi.İltihaplanmadan aldırmak en doğrusu.Allah yardımcımız olsun.
agri siddetlenirse hareket edemiyorsun bi de bebis var cok zor olur benik Allah tan esim vardi ve agri olur olmadik zmnda birden gekiyo oyle yavas yavas gelmiyo bence de iltihaplanmadan aldirmak en dogrusu acikcasi tabi ki doktor daha iyi bilir ama o agriyi beklememeni tavsiye ederim cidden coook zor.bildigin normal dogum yapiar gibi bisey

gecmis olsun canim bebegini emziremezsin falan dedilermi sana bendr ilk dogumumda bebegim 1 aylikken agrilarim basladi ama cok kotu dayanilmazdi ogrendim safra kesesi tasi oldugunu ameliyat sart ama bebegin en az 3 aylik olsun emziremeyeceksin dedi drlar bende bekledim ama ne cektim sonra cocuk drumuza anlattim neden emzirmeyesin hastanede iken surekli sag dok sutunu 5 gun sonra emzir dedi ben 10 gun sagip doktum sonra emzirdim ta 1.5 yasa kadar
sağ dök sutunu derken sağ dolaba mi koy demek istedi.
zaten ilk hemen ameliyattan sonra emzirebilirmiyim doye sordum emzirebilirsin engel degil dedi
ondan oncesinde acillik oldugum zmn agri kesivi vuruldu serum verildi falan o zmn da 7 8 saat gecti oyle emzirdim.bi doktor 24 saat edei digeri 6 saat dedi baktim kizim durmuyo illa meme diyo bende 7 8 saat bekledim emzirdim l.onjn oncesinde sutumu bosalttim ama bayagi birimisti taş gibiyei ilaclıdir falan diye once bi sagdim doktum icim acıdi bi suru sut bosa gitti ama mecbur
bende sagiyorum bi kac gundur ama gece sagabiliyorum bi biberonluk sagiyorum ikisinden 100 lük cikiyo el pompasiyla sagiyorum zor oluyo

Saol cnm benim sanırım senin kanala düşmüş olmalı inş sıkıntısız bir şekilde ameliyat olursun merak etme çok basit bir ameliyat olacak ama sonrasında biraz dikkat etmen gerekiyor inş yardımcı olan birileri olur yanında en az bi 20 gün olması senin için çok iyi olur olmazsa da sen dikkat et kendine çok çok geçmiş olsun cnm
annemler gelcek cnm ama iste kizimi dusunuyorum kizima annem bakcam hastanede benle kim kalcak o var.kuzenime soyledim gel diye bakalim gelirse.gek ezse gorumceme dicem o da hic demedi ben kalirim falan.eş kalabiliyosa cok iyi olur esim kalir.zaten 1 gun yatircaklar sanirim ameliyattan hic korkmuyorum babamfan biliyorum cnm.
sonrasinda dikkat edilmesi gereken seyler neler yagli yemek yememek falan mi yoksa hareket konusunda mi.sezeryanden kolay dedi babam ama tabi bilemiyorum herkeste farklidir elbet.gibekte 4 delik aciyolarmis sanirim dimi.lokal anestezi olcam zaten temelli uyutmicaklar.

Hayrli ramazanlar herkeze biz 2 gün önce 6 aylık olduk ek gıdaya 6 ay dolunca baslaniliyor diyorlar ya nasıl olcak kafam basmadı bi türlü yani bu ayıda mi bitirmesi gerekiyor :confused: bide bebegim hasta oldu 6 tane iğne oldu ama 4 gündür dizini bükmüyor biz zorlayınca bağırıyor doktorlar usg röntgen herşey çekti bişey çıkmadı böyle bişey duyan oldumu geçiyor mu acaba :KK43:
2 gün önce 6 aylık olduk diyorsan 6 ayı doldurmuş olman lazım. Biz bugün 6 aylık olduk. 16 kasım doğumlu kızım? seninki ne zaman doğdu?

2 gün önce 6 aylık olduk diyorsan 6 ayı doldurmuş olman lazım. Biz bugün 6 aylık olduk. 16 kasım doğumlu kızım? seninki ne zaman doğdu?
13 Kasım benimkide yani doldurduk öylemi. Ya bide normalde 1 aralıkta dogmasi gerekiyordu ama erken doğdu o gündenmi beklemem gerekiyor acaba diye saçma bi düşüncede dolaşıyor kafamda o yüzden karışık kafam :)

Arkadaşlar merhaba günaydın moralim çok bozuk geceden beri resmen migrenim tuttu dün akşam oğlan uyurken saçımı boyayım dedim beyazlarım çok çıkmıştı bide baktım öbek öbek açılmalar var saçlarım dalgalı olduğu için fark etmemişim çok dökülüyor resmen kel kalıyorum be yapmalıyım hiç bilmiyorum

Hayrli ramazanlar herkeze biz 2 gün önce 6 aylık olduk ek gıdaya 6 ay dolunca baslaniliyor diyorlar ya nasıl olcak kafam basmadı bi türlü yani bu ayıda mi bitirmesi gerekiyor :confused: bide bebegim hasta oldu 6 tane iğne oldu ama 4 gündür dizini bükmüyor biz zorlayınca bağırıyor doktorlar usg röntgen herşey çekti bişey çıkmadı böyle bişey duyan oldumu geçiyor mu acaba :KK43:
İğne olduğu bacağı o ise ondan yapabilir benim oğlum ilk aşısını sol kolundan olmuştu demekki dedik acıyı orda çok hissetti yada sonradan ağrısı oldu o kolunu belki bir ay kıpırdatmadı dümdüz tuttu hep bariz belliydi sonra unuttu

Back