- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #61.741
Benim 10 gün kaldı 6 aylik olmasına ben de çok heyecanlıyım çok iyi anlıyorum seni. 5 ayliktan beri zor tutuyorum kendimi. Hergun azıcık versem mi ki diye tereddüt ediyorum. Sadece anne sütü aldı benimki su bile vermedim. Nasıl tepki verecek cok merak ediyorum. Şimdi her şeyi ağzına sokuyor. Salyaları aka aka bizi izliyor yemek yerken. inşallah iştahlı olacak diye umuyorum. Senden önce başlıyorum başlayınca yazarim sanaYaaa ne güzell
Bizimde kilo alımımız azaldi, tabbi doktorumuz normal diyor ama. Cok heveslenmeye basladim. Daha pazar 5 aylik olucaz. Sabredemeyecek gibi hissediyorum
Gecmis olsun canim. Çocuk biraz toparlayana kadar erteleyebilirsin bence. Keyfi yerindeyken başla ki kötü bı ilişki kurmasin yemekle ilgili kafasında. Bu ay hesabıni ben anlamıyorum herkes farklı şekilde ifade ediyor doldurdu girdi filan diye. 180 günden sonra baslayabilirsin işte. Çok da geciktirince anne sütü demir ihtiyacını karşılayamıyormuş.Hayrli ramazanlar herkeze biz 2 gün önce 6 aylık olduk ek gıdaya 6 ay dolunca baslaniliyor diyorlar ya nasıl olcak kafam basmadı bi türlü yani bu ayıda mi bitirmesi gerekiyorbide bebegim hasta oldu 6 tane iğne oldu ama 4 gündür dizini bükmüyor biz zorlayınca bağırıyor doktorlar usg röntgen herşey çekti bişey çıkmadı böyle bişey duyan oldumu geçiyor mu acaba
Çok saol canım haklısın bekleyim ben en iyisi iyilessin yavaş yavaş başlarım artık. Bende anlamıyorum valla kafam karışıyor ay hesabından :)Gecmis olsun canim. Çocuk biraz toparlayana kadar erteleyebilirsin bence. Keyfi yerindeyken başla ki kötü bı ilişki kurmasin yemekle ilgili kafasında. Bu ay hesabıni ben anlamıyorum herkes farklı şekilde ifade ediyor doldurdu girdi filan diye. 180 günden sonra baslayabilirsin işte. Çok da geciktirince anne sütü demir ihtiyacını karşılayamıyormuş.
Çok saol canım haklısın bekleyim ben en iyisi iyilessin yavaş yavaş başlarım artık. Bende anlamıyorum valla kafam karışıyor ay hesabından :)
gecmis olsun canim bebegini emziremezsin falan dedilermi sana bendr ilk dogumumda bebegim 1 aylikken agrilarim basladi ama cok kotu dayanilmazdi ogrendim safra kesesi tasi oldugunu ameliyat sart ama bebegin en az 3 aylik olsun emziremeyeceksin dedi drlar bende bekledim ama ne cektim sonra cocuk drumuza anlattim neden emzirmeyesin hastanede iken surekli sag dok sutunu 5 gun sonra emzir dedi ben 10 gun sagip doktum sonra emzirdim ta 1.5 yasa kadaramin amin cnm insallah akil veren cok olur en iyi sen kendin bilirsin bebegini cnm kalben zaten kotu bi durumla karsilarsirsan doktora gidersin.ben de mesela hamileyken sunu yapcam bunu yapcam dediklerimin bi cogunu yapamadim e kotu annemiyiz hayir.aldirma zaten deneme amacli yemissin bakmissin gecmemis bi daha yemezsin olur biter sen de istemezsin bebeginin alerjik rahatsizligi olmasini ona gore diyete girersin elbette.
ben de safta kesemde tas vardiya oymus o agriyi yapan tas dusurmemisim ameliyat olucam bazi degerlerim yuksekmis onu dusmesni beklicekmisiz bakalim ben de sut sagmaya basladim buzluga atiyorum Allah tan ameliyat sonrasi emzirebilirmisim.her ne yasarsak yasayalim derdi veren Alllah dermanini da versin insallah cnm cok gecmis olsun
Saol cnm benim sanırım senin kanala düşmüş olmalı inş sıkıntısız bir şekilde ameliyat olursun merak etme çok basit bir ameliyat olacak ama sonrasında biraz dikkat etmen gerekiyor inş yardımcı olan birileri olur yanında en az bi 20 gün olması senin için çok iyi olur olmazsa da sen dikkat et kendine çok çok geçmiş olsun cnmamin amin cnm insallah akil veren cok olur en iyi sen kendin bilirsin bebegini cnm kalben zaten kotu bi durumla karsilarsirsan doktora gidersin.ben de mesela hamileyken sunu yapcam bunu yapcam dediklerimin bi cogunu yapamadim e kotu annemiyiz hayir.aldirma zaten deneme amacli yemissin bakmissin gecmemis bi daha yemezsin olur biter sen de istemezsin bebeginin alerjik rahatsizligi olmasini ona gore diyete girersin elbette.
ben de safta kesemde tas vardiya oymus o agriyi yapan tas dusurmemisim ameliyat olucam bazi degerlerim yuksekmis onu dusmesni beklicekmisiz bakalim ben de sut sagmaya basladim buzluga atiyorum Allah tan ameliyat sonrasi emzirebilirmisim.her ne yasarsak yasayalim derdi veren Alllah dermanini da versin insallah cnm cok gecmis olsun
Rica ederim ama siz doktorunuza güveniyorsanız hiç kafanızı karıştırmayın emin olun hepimizde var o evham sanırım bu yaşlanana kadar devam edecek :)cevabınız için tesekkür ederim :)) biraz evhamlıyım herseyi abartıyorum.
agri siddetlenirse hareket edemiyorsun bi de bebis var cok zor olur benik Allah tan esim vardi ve agri olur olmadik zmnda birden gekiyo oyle yavas yavas gelmiyo bence de iltihaplanmadan aldirmak en dogrusu acikcasi tabi ki doktor daha iyi bilir ama o agriyi beklememeni tavsiye ederim cidden coook zor.bildigin normal dogum yapiar gibi biseyBen ikinciye hamileyken detaylı ultrasonda tas gözükmüşdü. Doğumdan birkac ay sonra bazen agrım oluyordu ama seninki kadar agrım olmadı parol içince hemen geciyor ama malum birkac defa agrı tekrar edince hemen cerraha gittim.Genel cerrah tasımın çok sayıda küçük oldugunu ama ilerlemediğini iltihaplanma olmadıgını söyledi agrım şiddetlenirse ameliyat olmamı söyledi.İltihaplanmadan aldırmak en doğrusu.Allah yardımcımız olsun.
sağ dök sutunu derken sağ dolaba mi koy demek istedi.gecmis olsun canim bebegini emziremezsin falan dedilermi sana bendr ilk dogumumda bebegim 1 aylikken agrilarim basladi ama cok kotu dayanilmazdi ogrendim safra kesesi tasi oldugunu ameliyat sart ama bebegin en az 3 aylik olsun emziremeyeceksin dedi drlar bende bekledim ama ne cektim sonra cocuk drumuza anlattim neden emzirmeyesin hastanede iken surekli sag dok sutunu 5 gun sonra emzir dedi ben 10 gun sagip doktum sonra emzirdim ta 1.5 yasa kadar
annemler gelcek cnm ama iste kizimi dusunuyorum kizima annem bakcam hastanede benle kim kalcak o var.kuzenime soyledim gel diye bakalim gelirse.gek ezse gorumceme dicem o da hic demedi ben kalirim falan.eş kalabiliyosa cok iyi olur esim kalir.zaten 1 gun yatircaklar sanirim ameliyattan hic korkmuyorum babamfan biliyorum cnm.Saol cnm benim sanırım senin kanala düşmüş olmalı inş sıkıntısız bir şekilde ameliyat olursun merak etme çok basit bir ameliyat olacak ama sonrasında biraz dikkat etmen gerekiyor inş yardımcı olan birileri olur yanında en az bi 20 gün olması senin için çok iyi olur olmazsa da sen dikkat et kendine çok çok geçmiş olsun cnm
2 gün önce 6 aylık olduk diyorsan 6 ayı doldurmuş olman lazım. Biz bugün 6 aylık olduk. 16 kasım doğumlu kızım? seninki ne zaman doğdu?Hayrli ramazanlar herkeze biz 2 gün önce 6 aylık olduk ek gıdaya 6 ay dolunca baslaniliyor diyorlar ya nasıl olcak kafam basmadı bi türlü yani bu ayıda mi bitirmesi gerekiyorbide bebegim hasta oldu 6 tane iğne oldu ama 4 gündür dizini bükmüyor biz zorlayınca bağırıyor doktorlar usg röntgen herşey çekti bişey çıkmadı böyle bişey duyan oldumu geçiyor mu acaba
13 Kasım benimkide yani doldurduk öylemi. Ya bide normalde 1 aralıkta dogmasi gerekiyordu ama erken doğdu o gündenmi beklemem gerekiyor acaba diye saçma bi düşüncede dolaşıyor kafamda o yüzden karışık kafam :)2 gün önce 6 aylık olduk diyorsan 6 ayı doldurmuş olman lazım. Biz bugün 6 aylık olduk. 16 kasım doğumlu kızım? seninki ne zaman doğdu?
Ben mustelanın günes kremini aldım henüz kullanmadımKızlar bebek için güneş kremi kullananınız var mı ?
Bilmiyordum.dısarı çıkınca bebeğimin yanakları kızarıyor.almam ozaman önerilmiyorsa1 yaşından önce pek önerilmiyor güneş kremi diye biliyorum.
İğne olduğu bacağı o ise ondan yapabilir benim oğlum ilk aşısını sol kolundan olmuştu demekki dedik acıyı orda çok hissetti yada sonradan ağrısı oldu o kolunu belki bir ay kıpırdatmadı dümdüz tuttu hep bariz belliydi sonra unuttuHayrli ramazanlar herkeze biz 2 gün önce 6 aylık olduk ek gıdaya 6 ay dolunca baslaniliyor diyorlar ya nasıl olcak kafam basmadı bi türlü yani bu ayıda mi bitirmesi gerekiyorbide bebegim hasta oldu 6 tane iğne oldu ama 4 gündür dizini bükmüyor biz zorlayınca bağırıyor doktorlar usg röntgen herşey çekti bişey çıkmadı böyle bişey duyan oldumu geçiyor mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?