- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #61.581
haklisin canim zaten mama vermem oruc tutmam ama orucun etkiledigini tam analamdim hani kesin ac diyemiyorum sen oruc tuttun dami azaldi yoksa hic baslamadinmiCanim benim 100 gün var büyüğün hamileliği emzirmesi derken peşine hemen bu bebisin borçlarında eklendi oğlumda çok sütüm azaldı diye tutmuyorum şimdide Allah omur verirse kaza ederiz ama çocuklarımızın emzirme zamanı kısıtlı
Arkadaşlar biz dördüncü ay aşısına gittiğimizde hemşire VEGAFERON kan damlası verdi size de verdiler mi? İçeriğine baktım " metil paraben, profil paraben, krem esansı, sodyum hidroksit ihtiva eder. " diyor. Parebeni görünce kullanalım gelmedi. Hem çocuğumun kilosu ayına göre çok dazla zaten. Kan ilacına gerek var mı ki. Neye göre veriliyor ?
Sizce kullanmalı mıyım ???
haklisin canim zaten mama vermem oruc tutmam ama orucun etkiledigini tam analamdim hani kesin ac diyemiyorum sen oruc tuttun dami azaldi yoksa hic baslamadinmi
2 aydır kendi yapıyor artık canım maşallah
Bana kalırsa aç degıl ama tartı alımı neden bu kadar düşük anlamadımCanım aç olup olmadığını en iyi sen anlarsın benim oğlumda çok huzursuz bi çocuk pek iyi hali yok ama açlık oldumu çok belli oluyor
Buyugunde tuttum azaldı canım bunda dün bitti adetim ama tutmadım yerken bile zor yetiyor oğluma biraz tombiş cesaret edemiyorum o yüzdenhaklisin canim zaten mama vermem oruc tutmam ama orucun etkiledigini tam analamdim hani kesin ac diyemiyorum sen oruc tuttun dami azaldi yoksa hic baslamadinmi
4. Aydan sonra zaten azaliyo canım kilo alimiBana kalırsa aç degıl ama tartı alımı neden bu kadar düşük anlamadım
Evet ama 10 gunde 100 gr bile alamamışız .4. Aydan sonra zaten azaliyo canım kilo alimi
ewet bende normalde az yesem hemen farkederdiBuyugunde tuttum azaldı canım bunda dün bitti adetim ama tutmadım yerken bile zor yetiyor oğluma biraz tombiş cesaret edemiyorum o yüzden
2 aydır kendi yapıyor artık canım maşallah
Rabbim izin veriyor sonuçta ömrümüz yeterse kazada ederiz ama bu bebeleri en fazla 2sene emziricez sonradan ah vah demek istemiyorum benewet bende normalde az yesem hemen farkederdi
İyi cnm keyfi yerinde maşallah genel olarak bütün bebeklerde var huysuzluk arada her etken buna sebep illa hastalık olmasa da oluyor bu huysuz haller hiç endişe etme aç çocuk sürekli ağlar susmaz uyumaz gelişimi durur vs vs bir sürü şey olur seninki artık hareketlendiği için az kilo alıyor gibi bizim hem ondan hem artık yetmediğinden süt şükür 6 aya geldik rabbim onlara uzun sağlıklı ömür versin zaman nasıl hızlı farkında mısın geçen sene bu zamanlar kendi hastalıklarımıza kafayı takarken şimdi bebelere kafayı taktık şükür bu günlere hamileliği özlemiyor değilim ki benim kabus gibi geçtiği halde güzeldi işte pıt pıt yürümeler herkesin sana önem vermesi kendini birşey sanman falan filan :)Mızırdanıyor genel olarak huysuz bi çocuk zaten geçtiğimiz ay güzel kilo aldıgındada aynıydı . Sürekli ilgi bekliyor tek bırakmaya gelmiyor . Uykusu fa gece 8 10 saat uyuyor aralarda emip geri uyuyı . Gündüz kimi zaman cok güzel uyuyo kimi zaman yarım saat uyuyup kalkıyo ama gayet keyıflı uyanıyo . İyi değilmi bunlar
Bende cok ozluyorum ki o kadar sıkıntılı geçmesine ragmen . Kanama alanım vardı full yatmıştım , ağlıyodum artık sıkıntıdan . Ama son zamanlarım harikaydı son 3 ay ayaklanmıştım . Koca bi göbeğim vardı ama çok mutluydumİyi cnm keyfi yerinde maşallah genel olarak bütün bebeklerde var huysuzluk arada her etken buna sebep illa hastalık olmasa da oluyor bu huysuz haller hiç endişe etme aç çocuk sürekli ağlar susmaz uyumaz gelişimi durur vs vs bir sürü şey olur seninki artık hareketlendiği için az kilo alıyor gibi bizim hem ondan hem artık yetmediğinden süt şükür 6 aya geldik rabbim onlara uzun sağlıklı ömür versin zaman nasıl hızlı farkında mısın geçen sene bu zamanlar kendi hastalıklarımıza kafayı takarken şimdi bebelere kafayı taktık şükür bu günlere hamileliği özlemiyor değilim ki benim kabus gibi geçtiği halde güzeldi işte pıt pıt yürümeler herkesin sana önem vermesi kendini birşey sanman falan filan :)
Cnm valla ben de şaştım senin süt allerjisi var mıydı bebişinin??bizim var diye yoğurt hiç denemedim bisküvi verdim bebe ama inada yüzü kızardı mama aldık verdim dünden verdiği bağırsak hareketleri çoğaldı bugün korkudan vermedim ve çok kaka yaptı dün sürekli ıkındı iyide ne verecek biz bu kuzulara aç kalmasınlar ben bugün çorba yapıp verecem havuç kabak ve patates yemeyecek Emin’in çünkü havuçta yemedi ama başka türlü alışamaz yavaş yavaş alıştırcaz boşuna mama da aldık aptamil bu oldu 3 kutu çöpe gitti bu kez kullanan bana yakın biri varsa ona vercem yazık olmasınBende cok ozluyorum ki o kadar sıkıntılı geçmesine ragmen . Kanama alanım vardı full yatmıştım , ağlıyodum artık sıkıntıdan . Ama son zamanlarım harikaydı son 3 ay ayaklanmıştım . Koca bi göbeğim vardı ama çok mutluydum
Bebişe de yogurr verdim dokundu kestim . Dokror yogurt yerine sebze corbası dedi . Kabakla havuctan yaptm verdim . Buda dokundu suratında sivilce gibi swyler çıktı dermatiti azdı . Ne vercem bu cocuga ben
Ğ
Cnm valla ben de şaştım senin süt allerjisi var mıydı bebişinin??bizim var diye yoğurt hiç denemedim bisküvi verdim bebe ama inada yüzü kızardı mama aldık verdim dünden verdiği bağırsak hareketleri çoğaldı bugün korkudan vermedim ve çok kaka yaptı dün sürekli ıkındı iyide ne verecek biz bu kuzulara aç kalmasınlar ben bugün çorba yapıp verecem havuç kabak ve patates yemeyecek Emin’in çünkü havuçta yemedi ama başka türlü alışamaz yavaş yavaş alıştırcaz boşuna mama da aldık aptamil bu oldu 3 kutu çöpe gitti bu kez kullanan bana yakın biri varsa ona vercem yazık olmasın
Canım okuduğum kadarıyla sen bu ek gıda da biraz acele ediyorsun daha tatması,çay kaşığı tatlı kaşığı vermen gerekirken çorba biraz ağır olabilir nacizane tavsiyem bukadar acele etme iki çocuk annesi olarak söylüyorum yiyorlar çok şükür alışmaları biraz zaman aliyo ama yiyorlarĞ
Cnm valla ben de şaştım senin süt allerjisi var mıydı bebişinin??bizim var diye yoğurt hiç denemedim bisküvi verdim bebe ama inada yüzü kızardı mama aldık verdim dünden verdiği bağırsak hareketleri çoğaldı bugün korkudan vermedim ve çok kaka yaptı dün sürekli ıkındı iyide ne verecek biz bu kuzulara aç kalmasınlar ben bugün çorba yapıp verecem havuç kabak ve patates yemeyecek Emin’in çünkü havuçta yemedi ama başka türlü alışamaz yavaş yavaş alıştırcaz boşuna mama da aldık aptamil bu oldu 3 kutu çöpe gitti bu kez kullanan bana yakın biri varsa ona vercem yazık olmasın
Yok cnm test doğru sonuç vermez diye yapmadı doktorlar ama bronşiolit geçirdi 3 kez dermatit var zaten ara ara azıyor sonra sakinliyor ben mustela normal kremini sürüyorum iyi geliyor eşim öpüyor ondan mı kızardı geçen gün yada allerji mi yaptı çözemedim henüz deneme yanılmayla devam edecez başka çaresi yok illa ki aç olunca bir iki yiyecek hip bebek bisküvisini aldım onu çok sevdi ama her gün veremem denedim sadece yarım olarak muzu havucu denedim şimdiye kadar elma suyunu içiyor seviyor onu da kahvaltı içinde 6 ayını biraz geçsin öyle başlıycam yumurta filan ozaman denerimCanım bilmiyorum ki bir keresinde alerjik bronsite doğru gidiyodu ama atlattık cok sukur . Herhangi bi test falan yapmadı doktor . Ama havuc suyunu verıyodum sıkıntı olmuyodu . Yogurda tepki gösterdik, kestik yogurdu sonra tekrar denicez . Ama bu dermatit neden gene azdı çözemedim . Kortizonlu krem kullandık bi kaç kez geçiyor tekrar baslıyor . Bahsetmiştim sarı coresatin aldım onu deniyorum en azından kortizonsuz.
Size alerji testi mi yapıldı
Aynen ilk zamanlar çok acele ettim ama yok şimdi öyle acele etmiyorum bi gün demiyorum 3 4 gün birşey vermiyorum çorba da patates ve havuçla yapılandan denemek istedim normal bizim yediğimizden değil haklısın alışmaları zaman alıyor bunu fark edince geri vites attım :) yoksa ben hemen yesin hepsini yesin derdine girmiştim ilk günler ama şuan bi veriyorum bi vermiyorum demiyorum onuCanım okuduğum kadarıyla sen bu ek gıda da biraz acele ediyorsun daha tatması,çay kaşığı tatlı kaşığı vermen gerekirken çorba biraz ağır olabilir nacizane tavsiyem bukadar acele etme iki çocuk annesi olarak söylüyorum yiyorlar çok şükür alışmaları biraz zaman aliyo ama yiyorlar
Canım 26 kasım dogumluyuz . Geçtiğimiz ay doktorumuz tadımlık meyve sularına başlatmıştı . Elmayı çok sevdi . Bu ay püre olarak meyvelere basladık . 1 cay kasgıı pekmez ve yogrt vermişti ama yogurdu geri çekti alerji yaptıgı icin . Yogurt yerıne sebze çorbası verıyorum doktor önerisiyle kilo alımıda baya yavaşlamıştı artık ondan mı başlattı bılmıyorum . Çorbayıda ilk gun tadımlık verdim 2. Gün bi yemek kaşıgı belki biraz daha fazlası akdar verdim yiyo öyle böyle . Havuc kabak tan yapmıştım . Bizim doktor da aceleci galiba . Doktor da güvendiğim bi doktor benım kendı cocukluk doktorum :)) annem o olmasa iyileşemezdin der hep . Bende alerjık bronsitmişim sürekli hastaymışımYok cnm test doğru sonuç vermez diye yapmadı doktorlar ama bronşiolit geçirdi 3 kez dermatit var zaten ara ara azıyor sonra sakinliyor ben mustela normal kremini sürüyorum iyi geliyor eşim öpüyor ondan mı kızardı geçen gün yada allerji mi yaptı çözemedim henüz deneme yanılmayla devam edecez başka çaresi yok illa ki aç olunca bir iki yiyecek hip bebek bisküvisini aldım onu çok sevdi ama her gün veremem denedim sadece yarım olarak muzu havucu denedim şimdiye kadar elma suyunu içiyor seviyor onu da kahvaltı içinde 6 ayını biraz geçsin öyle başlıycam yumurta filan ozaman denerim
Tabi bizimki gibi olmaz çorba ama çatalla ez azıcık da kaliteli zeytinyağı damlar ver bence tabi yine sen bilirsin canım çay kaşığı 1.gün tatlı kaşığı 2.gün çorba kaşığı 3.gün demişti doktorumuz bizeAynen ilk zamanlar çok acele ettim ama yok şimdi öyle acele etmiyorum bi gün demiyorum 3 4 gün birşey vermiyorum çorba da patates ve havuçla yapılandan denemek istedim normal bizim yediğimizden değil haklısın alışmaları zaman alıyor bunu fark edince geri vites attım :) yoksa ben hemen yesin hepsini yesin derdine girmiştim ilk günler ama şuan bi veriyorum bi vermiyorum demiyorum onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?