- 8 Kasım 2018
- 1.348
- 935
- 53
- 36
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #61.181
Valla haklısın ben de kafayı yedim ya ama kararlıyım yaptırmıycam ikinci dozu dr kalsa yapmamız lazımmış salak herif parayla kendimizi hasta mı edelim olmuyor çocukta reaksiyon gösterdiHaklısın yok alerji mi yok bakteri mi yok rotadan mı rotadansa ikinci doz ne olacak, her kakayı detaylı inceleme meselesi falan filan çıldıracağım sürece bırakmak lazım ateş ve huzursuzluk yoksa gitmeyeceğim artık
En iyisini sen bilirsin canım ben hala kararsızım rotayla ilgiliValla haklısın ben de kafayı yedim ya ama kararlıyım yaptırmıycam ikinci dozu dr kalsa yapmamız lazımmış salak herif parayla kendimizi hasta mı edelim olmuyor çocukta reaksiyon gösterdi
Amin cnm amin valla düşününce bir ay boyunca ishal oldu ikinci ve üçüncü dozu var her birinde 1 ay ishal olsa zaten rota virüsü kapmış gibi olacak ben kesin kararlıyım ama sen yapmak istersen tabiki de yapabilirsin beni. Gözüm korktuEn iyisini sen bilirsin canım ben hala kararsızım rotayla ilgiliAllah sağlık versin yavrularımıza
B
Merhaba endişe etme ciğere insede inmesede tedavisi var benm bebeğimde bronşit oldu hırıltılı öksürük balgam solunum zorluğuvardı hatta ciğerede indi , doktoru hastaneye yatıralm dedi her 4 saatte bir hava verdik ve damar yolu açıp antibiyotik verdiler iyileşti bebekler bizden güçlü olacak varsa oluyo yaşarken zor tabi ama başa da gelebiliyor Allah dermansız dert vermesin inşallah havayla atlatır bebeğin, bu arada bebekdeki balgam nasıl çıkıcak diye senmi sormuştun hatrlamıyorm ama verilen havanın ardından sırtını hafif vurmak gerekiyo bebekler tükürmeyş bilmediğinden biz böyle vurunca ağzına gelip çıkarabilşyorlar yada geri yutuyo, bizim bebeğimiz kakasıyla çıkarıyordu balgamı mukuslu oluyordu
Çok geçmiş olsun kuzum sizede bizede insaallah son olur tekrar etmz. Antibiyotiği bizde 10 gune tamamlıcsz 8. Gun daha tık yok aynı cocuk . Hızlı nefes alıp vermesi yok ama hırıltısı var maalesefCnm biz 3 kere geçirdik hatta şuan bile hırıltısı var geçenlerde üşüttü sanırım daha önce hast yattık çıktık bir ay geçmeden tekrar etti bu kez kortizon ve antibiyotik iğne ventolin cortair hava başlandı bir hafta sonra iyi denildi ve yine üşüttü mü tamamen geçmedi mi bilmyorum 10 gün sonra bir daha hızlı nefes almaya başladı bu kez hava verildik bir hafta yanı o hava çok iyi geliyor ver yapacak hiç birşey yok en azından 3 ayı gemiş bak ondan sonra olmuş bizim daha 1/5 aylıkken başladı o ilaçları kullanmaya ki kortizonun ne kadar zararlı olduğunu biliyorsundur geçecek inş dediğim gibi halıyı kaldır odanızdan yattığı odadan evi gün aşırı sil süpürgeyi gün aşırı yapma tozu çıkarmasın tozdan biraz uzak tutmaya çalış inş Allah’ın izniyle geçecek
Korkma cnm solunum sıkıntısı yok işte olsaydk hızlı alırdı nefesi bizim öyle sıkıntımız oluyor ne yazikki sen havasını vermeye devam et o akıntıyı kurutuyor iyi geliyor ve her gün 3 4 çay kaşığı ılık su ver balgamı yumuşasın daha kolay atsınÇok geçmiş olsun kuzum sizede bizede insaallah son olur tekrar etmz. Antibiyotiği bizde 10 gune tamamlıcsz 8. Gun daha tık yok aynı cocuk . Hızlı nefes alıp vermesi yok ama hırıltısı var maalesef
Bizimde hala ishal geçmedi dediğin gibi aşıyı yaptırın diyorlar ama yan etkisini bilmiyoruz Allah beterinden korusun bebeklerimiz için en iyisi neyse o olsun inşallah.Amin cnm amin valla düşününce bir ay boyunca ishal oldu ikinci ve üçüncü dozu var her birinde 1 ay ishal olsa zaten rota virüsü kapmış gibi olacak ben kesin kararlıyım ama sen yapmak istersen tabiki de yapabilirsin beni. Gözüm korktu
Korkma cnm solunum sıkıntısı yok işte olsaydk hızlı alırdı nefesi bizim öyle sıkıntımız oluyor ne yazikki sen havasını vermeye devam et o akıntıyı kurutuyor iyi geliyor ve her gün 3 4 çay kaşığı ılık su ver balgamı yumuşasın daha kolay atsın
Bizdede 3 gündür kakada kan var fazla kuzum, doktor süt ürünlerini kessin demişCnm oğlum 5 aylık olacak şimdiye kadar olmamıştı ama rota aşısından sonra 3 kez kanlı oldu ki zaten o aşıdan sonra bir aya yakın ishal oldu tahlil bile yaptırdık yüzünde ki dermatit arttı poposu pişik oldu ve zor geçti yanı reaksiyon yaptı diye düşünüyorum çünkü aşıdan önce ben süt ürünlerini yemiyordum ama çikolata filan yerdim hep hiç kakada kan görmemiştim aşıdan sonra tamamen perhiz yaptım hepsini kestim ona rağmen kan geldi
Alla alla sizin süt allerjisi var mıydı yoktu sanki yanlış mı hatırlıyorum hatta rota aşısı da yaptın dimi sen? Peki rota aşısını ne zaman yaptın bizim ondan sonra oldu 3 kez ve süt ürünleri kesinlikle yemediğim halde olduBizdede 3 gündür kakada kan var fazla kuzum, doktor süt ürünlerini kessin demiş
Yoktu kuzum, belirtiler benziyordu ama yoktu. 1 ay oldu yaptiraliAlla alla sizin süt allerjisi var mıydı yoktu sanki yanlış mı hatırlıyorum hatta rota aşısı da yaptın dimi sen? Peki rota aşısını ne zaman yaptın bizim ondan sonra oldu 3 kez ve süt ürünleri kesinlikle yemediğim halde oldu
Aşıdan sonra devam eden ishal vs varsa reaksiyon göstermiş demektir ki yapan çok kişi var hiç birinin böyle olmadı o nedenle ben çok pişman olurum diye yaptırdım fakat yaptırdım diye şuan çok pişmanım en iyisini İnan bana anneler bilir doktorlar daha sonraBizimde hala ishal geçmedi dediğin gibi aşıyı yaptırın diyorlar ama yan etkisini bilmiyoruz Allah beterinden korusun bebeklerimiz için en iyisi neyse o olsun inşallah.
Biz de bir ay oldu yapalı yaptıktan 15 gün sonra oldu geçen hafta oldu bir de bu hafta oldu şıhla de ara ara hala varYoktu kuzum, belirtiler benziyordu ama yoktu. 1 ay oldu yaptirali
Slm cnm koku bizim de çok var anlamış değilim genelde mama ek gıdaya geçenler de olur yada ilaç kullanmış olanlarda olur bizim ona bağlı olduğunu düşünüyorum kan ilacı bize de verdiler ama kullanmadım 5 ay kontrolün de soracam dr gerek yoksa ne diye kullanıyoruz anlamış değilimSelam yoldaşlarımbenim oğlan günde 2-3 kaka yaparken hafta bir yapmaya başladı gerçi kakasında o acayip koku haricinde bi anormallik yok bugün aşımızı olduk sağlık ocağı ferrum verdi kullanan varmı günde 4 damlaymış kabızlık yapar mı ki ferrum da katkılı mı acaba
Aynen bizede verdi kiloya göre veriyorliyormus bence yanlış söylemiş 4 kilo 4 damla çünkü ve ilaçta katkı maddesi çok canım içeriğinde görebilirsin benim içine sinmedi bir arkadaşta çok gazlandi kıvrandı falan dedi guvenemedim. Hem devlet iyi olanı ücretsiz verirmi yaaa sözde sosyal devletizSelam yoldaşlarımbenim oğlan günde 2-3 kaka yaparken hafta bir yapmaya başladı gerçi kakasında o acayip koku haricinde bi anormallik yok bugün aşımızı olduk sağlık ocağı ferrum verdi kullanan varmı günde 4 damlaymış kabızlık yapar mı ki ferrum da katkılı mı acaba
Aynen bende anlamadım gitti bizde mama da ilaçda kullanım yok d vitamini gaz damlası sadeceSlm cnm koku bizim de çok var anlamış değilim genelde mama ek gıdaya geçenler de olur yada ilaç kullanmış olanlarda olur bizim ona bağlı olduğunu düşünüyorum kan ilacı bize de verdiler ama kullanmadım 5 ay kontrolün de soracam dr gerek yoksa ne diye kullanıyoruz anlamış değilim
Haklısın maalesef verdikleri d vitamini de öyleydiAynen bizede verdi kiloya göre veriyorliyormus bence yanlış söylemiş 4 kilo 4 damla çünkü ve ilaçta katkı maddesi çok canım içeriğinde görebilirsin benim içine sinmedi bir arkadaşta çok gazlandi kıvrandı falan dedi guvenemedim. Hem devlet iyi olanı ücretsiz verirmi yaaa sözde sosyal devletiz
Bizde sidefer e daha dün başladık. Bebegim 3-4 günde bir kaka yaptigi için şu an daha bilemiyorum kabızlık durumu var mı yok mu. Ben tahlil de yaptirdim demir depolarim boş çıktı.zaten doktorumuz da kullanmamızı söyledi. Güvendiğimiz için biz başladık.Arkadaşlar demir ilacı kullanan varmı yada ne kullanacaksınz? Ben doktora sordm daha ek gıdaya geçilmediğimden geçilse bile başlarda aktif yenmediğğnden besinlerden demir ihtiyacını karşılayamıyoruz, anne sütü yada mamadaki demirde yeterli değil ilaç kullamabilirsiniz dedi. Sidefer önerdi. Sağlık ocağnda hemşirede demir ilacı verirken bebek ne aç olsun ne tok kusabilir demir ilacı kusturur kabız eder dedi. Sizler hangi ilaçlara başladınız kabız yada kusma şikayeti oldumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?