• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Cnm inş tez zamanda düzelir o allerjik olayını biz sürekli yaşıyoruz doğduğu günden beridir hırıltısı vardı sonra bronşiolit oldu 3 kez ve hiç geçmedi dr allerjik bir bebek diyo yanı neye allerjisi olduğu belli değil süt denildi ilk ay ama ben de biliyorum toza mı allerjisi var başka birşeyler mi belli değil bunu anlamak için 2 yaşında olması gerekiyormuş dikkat et dedi ben de evde halıyı kaldırdım yatak odasında tül perdeyi kaldırdım daha az toz olsun diye ama şunu fark ettim oda havasız kaldı mı hızlı hızlı nefes alıyor odayı sürekli havalandır bak bizim hala hırıltı var geçmiyor ve inanır mısın 10 gün bazen haftada bir dr gidiyoruz ciğeri dinletmeye inş en yakın zaman da hepimizin sağlıklı bir şekilde olurlar

Canım sürekli havalandırıyorum aslında odasını ama . İllet bisey bu hırıltı gerçekten . Rabbim şifa versin kuzulara . Bendede alerjık bronşit varmış atlatmışım çok şükür inşaallah miniklerimizde atlatır ama cok zor cok sıkıntılı

Dün 4 aylık aşısını olduk kızlar bir sorun olmadı şükürler olsun
Oh maşallah bızde bugün olduk.hafuf sıcak ama çok ateşi yok birazda huysuz onun dısında iyi geçiriyor gıbı
Kızlar bahsetmiştim bebegımın burnu tıkalı balgamı var diye antibiyotiğe rağmen 1 hafta oldu düzelmedi haftasonu hep acile götürdüm korktum ciğere inmesinden temiz dediler hava verdiler gönderdiler . Bugun doktoruna götürdüm hırıltısı cok dedi hava vericem günde 4 kez hava makinesi aldık . Doktor tamamen alerjık diyor canım cok sıkkın . Hala iyileşemedi cocuk . Dua eder misniz bizim icinde insaallah cabucak atlatırız bronşit olmadan .
tekrardan geçmiş olsun cnm.hıc üzülme ilk kızımda bizde çok kullandık hava.zaten alerjik bir durumu varsa teshıs konduğu için sevinmelisin yoksa ufacık bı hırıltıda yok yere antibiyotik kullanman demek olurdu.doktorumuz çok güzel açıklamıştı hırıltının sebebini ancak o zmn için rahatlamıştı. Bebeklerin broşları çok dar olur ufacık mukus sümük vs yapışıp kaldıgında hırıltı meydana gelir ve dikkatli dınlenmezse ciğerler falan hemen gereksiz bir röntgen çekilip çoğu kezde antibiyotik verilir demıstı. Bebek buyudukce broslarda genişler ve o mukus artık hırıktı yapmaz demişti ki bızdede öyle oldu 6 yaşından itibaren azalarak kurtulduk sayıllır.astım hastasıysa eger bu durum kalıcı olur ama yine de iyi bir tedaviyle çocuk normal hayatına devame edebilir derdi.hava çok rahatlacak bebeğini üzülme.
Hayır canım bu demir takviyesi kansızlık için.
Bizde 7200 kılomyz 4 damla dedi ebemız 🤷🏽 gerçi verip vermeme konusunda hala kararsızım

Canım sürekli havalandırıyorum aslında odasını ama . İllet bisey bu hırıltı gerçekten . Rabbim şifa versin kuzulara . Bendede alerjık bronşit varmış atlatmışım çok şükür inşaallah miniklerimizde atlatır ama cok zor cok sıkıntılı
İnş cnm inş hiç korkma ciğere inmemişse sıkıntı yok öyle düşün rahatla bildiğim kadarıyla allerjik bünye genetikmiş ailede varda bebekte de olabilir demişti dr ben biraz öyleyim ama bakalım ya rabbim büyüdüklerini görmeyi nasip edecek bize inş geçecek bu günler ben öyle çok üzüldüm ki bundan sonra yapacağım şeyler belli bol bol dua edip tedbir almaya çalışmak

g
Kızlar bahsetmiştim bebegımın burnu tıkalı balgamı var diye antibiyotiğe rağmen 1 hafta oldu düzelmedi haftasonu hep acile götürdüm korktum ciğere inmesinden temiz dediler hava verdiler gönderdiler . Bugun doktoruna götürdüm hırıltısı cok dedi hava vericem günde 4 kez hava makinesi aldık . Doktor tamamen alerjık diyor canım cok sıkkın . Hala iyileşemedi cocuk . Dua eder misniz bizim icinde insaallah cabucak atlatırız bronşit olmadan .
gecmis olsuncanim toza mi alerjisi var muhtemelen oyledir battaniye hali pelus polar orgu kaldirman hepa filtreli iyi bi supurge alman ve hergun supurup silmen lazim ozaman tekrarlamiyor biz oyle rahat ettik az dikkat etmeyelim hemen oksuruk basliyor kucukken polen zamani disarda maske ile dolasti 9 yasinda suan

Valla cnm oğlum sanırım allerjik bir bebek çünkü doğduğu günden beridir hırıltısı var aşırı gazlı muskusku kaka birde 3 kez bronşiolit geçirmiş olması onu gösteriyor geçen ay rota aşısı yaptırdık acayip reaksiyon gösterdi düşün ben 3/5 ay boyunca süt ürünlerini içmedim yenemedim ama tereyağı margarin çikolata yedim hiç kakada kan olmamıştı ama o aşıdan sonra 3 kez kan gördüm tahlil yaptık pek birşey yok dedi ishal oldu bir aya yakın ara ara hala oluyor ben de biliyorum ama allerji doktoruna götürecem iyi bi tane buldum ama çok pahallı ya sadece muayenesi 400 tl tahliller hariç o nedenle başka bir dr arıyorum şimdi
canim ya universitede prifa gotursen arastirip ben de 3 sene once facede alerji sayfasi var oraya danistim kocaelide universitede bi cocuk alerji doktoru tavsiye ettiler hittim col memnun kaldim ozel muayene oluyorsun hocaya 102 tl falan verdik sadece butun tahlillerde ucretsiz zaten ve vocugun durumuna bagli olarak 3 ayda bir cagiriyor ilk sefer biz gittik 10 gun sonra cagirsi o zaten kontrol du ikinci seferde galiba 1 ay ara ike ucret verdim gerisi hep 3 ayda bir cagirdi bence ozelden ziyade varsa universitede hica bul tekrar gevmia olsun

Neye alerjısı var bılmıyoruz ki . 1 yasından önce yapılmıyor diye bılıyorum kendı doktoruna goturucem bakalım o ne diyecek .
canim zaten alerji illa kanda cikacak diye bisey yok benim kizin biz bulduk toz alerjisini tevafuk farkettik alerji doktoruna anlattim tahlil yapti cikmadi b3nde sevindim testler kesin sonuc vermez vikmadi ise yok diyemeyiz onemli olan klinik tablodur dedi benimde toza var col kotu oluyorum hastalandim kbb y gittim direk alerji testine yolladi toz cikti baska hastaneye gittim ki unoversite hastanesiydi orda cikmadi o doktorda aynisini dedi bence sen bi bak neye karsi kotu oluyor

Kızlar ben de giremiyorum hem baby hem ev işleri derken. 4 buçuk aylık olduk vegafron kan ilacına başlatmıştı sağlık ocağı bir gün verdim karnı ağrıdı bebeğimin ona bağladım vermedim sonra doktorumuza danıştık kansızlık çok yaygın verin dedi dün verdim bugün omzumdan inmiyor baby ağlıyor inliyor durmadan. Sabahtan beri evi turluyoruz aç açına uyudu yavrum. Ayaklarına sıcak su koydum belki karnı rahatlar diye. Uyanınca napıcam bilmiyorum omuzdan inince ağlıyor. Hangi kan ilacını kullanıyorsunuz değistirsem sorun çözülür mü? Eşim hiç kullanma safsata bunlar küçücük bebeğe durduk yere ilaç veriyorlar diyor bir yandan ona da katılıyorum
Bizede bundan verdiler hamilelikte bende aynı markayı kullanmıştım kullanıyorum çocuğa unutmassam tabi 😊

Oh maşallah bızde bugün olduk.hafuf sıcak ama çok ateşi yok birazda huysuz onun dısında iyi geçiriyor gıbı
tekrardan geçmiş olsun cnm.hıc üzülme ilk kızımda bizde çok kullandık hava.zaten alerjik bir durumu varsa teshıs konduğu için sevinmelisin yoksa ufacık bı hırıltıda yok yere antibiyotik kullanman demek olurdu.doktorumuz çok güzel açıklamıştı hırıltının sebebini ancak o zmn için rahatlamıştı. Bebeklerin broşları çok dar olur ufacık mukus sümük vs yapışıp kaldıgında hırıltı meydana gelir ve dikkatli dınlenmezse ciğerler falan hemen gereksiz bir röntgen çekilip çoğu kezde antibiyotik verilir demıstı. Bebek buyudukce broslarda genişler ve o mukus artık hırıktı yapmaz demişti ki bızdede öyle oldu 6 yaşından itibaren azalarak kurtulduk sayıllır.astım hastasıysa eger bu durum kalıcı olur ama yine de iyi bir tedaviyle çocuk normal hayatına devame edebilir derdi.hava çok rahatlacak bebeğini üzülme.

Bizde 7200 kılomyz 4 damla dedi ebemız 🤷🏽 gerçi verip vermeme konusunda hala kararsızım
Bizim sağlık ocagındakilerde 4 damla dedi ama tabi ben doktorumuzu dinleyeceğim. Zaten sidefer aldık.

Aynen cnm 2 yaş sonrası geçiyor demişti dr valla anne olmadan önce çok rahat yaşamışım diyorum annelik zor dedikleri bu aşama olarak sanırım yoksa uykusuz kalmışım aç kalmışım hiç önemli değil kalayım yeter ki kuZum iyi olsun diyorum şunu da biliyorum ki hasta ola ola düşe kalka büyüyecekler bunu ilk zamanlar kabullenmek zordu şuan bunun farkındayım rabbiö onları bize bizi de onlara bağışlasın ve hepimize sağlıklı yaşlanmayı nasip etsin
Amin canım..
Bilmiyorum ki birşey çıkmadı dedi ama aşıdan sonra çok sıkıntılı oldu ben ikinciyi yaptırmam artık
Bende kararsızım ama rota virüs aşısıda önemli belki de aşının yan etkisi bunlar🙂

Çok şükür bende başlıcam ama güvenemedim diye başlamadım 9. Ay kan tahlilini beklemek geç olur gibi geldi şimdide erken gibi ama eksikliği de ayri kotu
Canim biz 6.ayda kan tahlili yapacagiz doktoruma tahlil yapilmadan neden basladigimizi sordum her bebek dogum kilosu gelisimi anne sutu alip almamasi etkidir bazi ilaclarda degisiklik gosterir snn bebegin anne sutu almio destek olmamiz laizm ilac ve vitaminlerle dedi bidha ki ay bakip ona gore dewam edip etmeyecegimize karar verecegim dedi bana da mantikli geldi bnde kullaniorm o yuzden

İnş cnm inş hiç korkma ciğere inmemişse sıkıntı yok öyle düşün rahatla bildiğim kadarıyla allerjik bünye genetikmiş ailede varda bebekte de olabilir demişti dr ben biraz öyleyim ama bakalım ya rabbim büyüdüklerini görmeyi nasip edecek bize inş geçecek bu günler ben öyle çok üzüldüm ki bundan sonra yapacağım şeyler belli bol bol dua edip tedbir almaya çalışmak
Bronşları dolu dedi bu ciğere mi inmis demek oluyor . O kadar tecrübesizim ki . Düzenli olarak ilaçlarını havasını verıyorum bakalım cuma tekrar gidicez hırıltı geçmemişse iğne başlatcak

B
Bronşları dolu dedi bu ciğere mi inmis demek oluyor . O kadar tecrübesizim ki . Düzenli olarak ilaçlarını havasını verıyorum bakalım cuma tekrar gidicez hırıltı geçmemişse iğne başlatcak
Merhaba endişe etme ciğere insede inmesede tedavisi var benm bebeğimde bronşit oldu hırıltılı öksürük balgam solunum zorluğuvardı hatta ciğerede indi , doktoru hastaneye yatıralm dedi her 4 saatte bir hava verdik ve damar yolu açıp antibiyotik verdiler iyileşti bebekler bizden güçlü olacak varsa oluyo yaşarken zor tabi ama başa da gelebiliyor Allah dermansız dert vermesin inşallah havayla atlatır bebeğin, bu arada bebekdeki balgam nasıl çıkıcak diye senmi sormuştun hatrlamıyorm ama verilen havanın ardından sırtını hafif vurmak gerekiyo bebekler tükürmeyş bilmediğinden biz böyle vurunca ağzına gelip çıkarabilşyorlar yada geri yutuyo, bizim bebeğimiz kakasıyla çıkarıyordu balgamı mukuslu oluyordu

Cnm onu nasıl anlaşıldı çünkü bana söylenen 2 yaş altı yapılan testler gerçek sonuç vermediği süt allerjisi var dermatit var denildi deneme yanılmayla anlaşıldı ama kesin değil tabi belki başka birşeye allerjisi vardır şuan bilmyorum siz test mi yaptınız ???
Kuzum sizin kakada kan var mıydı?

Şu an o kadar çok bebek varki süt alerjisi teşhisi konulan doktorlar hemen alerji deyip süt ürünlerini kestiriyorlar. Bizimde kakası hep mukuslu, ishal gibi rengi hep değişiyor doğduğundan beri demek ki bünyesindekiler böyle diyorum artık. Doktora git gel paranoyak oluyoruz iyice 😏
Canm ben onn icin gitmyrm benimkide dogdugundan beri degisik yapyr dyorum diger kakada duzelr hepte ole oluyor hersye dr gitmeye gerk yok bence🤔

Canm ben onn icin gitmyrm benimkide dogdugundan beri degisik yapyr dyorum diger kakada duzelr hepte ole oluyor hersye dr gitmeye gerk yok bence🤔
Haklısın yok alerji mi yok bakteri mi yok rotadan mı rotadansa ikinci doz ne olacak, her kakayı detaylı inceleme meselesi falan filan çıldıracağım sürece bırakmak lazım ateş ve huzursuzluk yoksa gitmeyeceğim artık

Cnm biz 3 kere geçirdik hatta şuan bile hırıltısı var geçenlerde üşüttü sanırım daha önce hast yattık çıktık bir ay geçmeden tekrar etti bu kez kortizon ve antibiyotik iğne ventolin cortair hava başlandı bir hafta sonra iyi denildi ve yine üşüttü mü tamamen geçmedi mi bilmyorum 10 gün sonra bir daha hızlı nefes almaya başladı bu kez hava verildik bir hafta yanı o hava çok iyi geliyor ver yapacak hiç birşey yok en azından 3 ayı gemiş bak ondan sonra olmuş bizim daha 1/5 aylıkken başladı o ilaçları kullanmaya ki kortizonun ne kadar zararlı olduğunu biliyorsundur geçecek inş dediğim gibi halıyı kaldır odanızdan yattığı odadan evi gün aşırı sil süpürgeyi gün aşırı yapma tozu çıkarmasın tozdan biraz uzak tutmaya çalış inş Allah’ın izniyle geçecek

Kuzum sizin kakada kan var mıydı?
Cnm oğlum 5 aylık olacak şimdiye kadar olmamıştı ama rota aşısından sonra 3 kez kanlı oldu ki zaten o aşıdan sonra bir aya yakın ishal oldu tahlil bile yaptırdık yüzünde ki dermatit arttı poposu pişik oldu ve zor geçti yanı reaksiyon yaptı diye düşünüyorum çünkü aşıdan önce ben süt ürünlerini yemiyordum ama çikolata filan yerdim hep hiç kakada kan görmemiştim aşıdan sonra tamamen perhiz yaptım hepsini kestim ona rağmen kan geldi

Back