• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
arkadaşlar ben zeynep'e su veriyorum şükü bu kuzum da seviyor suyu. çay kaşığı ile veriyorum dün ben su içmiştim bardağı görünce heyecanlandı bende bardaktan verdim ve sevdi =)
feyza da, büyük kızım da yani, ben hep bardakta vermiştim suluk pipetli almıştım onu da 8 9 aydan sonra dışarıda vermiştim. pipetli olmasını tercih etmiştim çünkü pipet çekme gelişimsel olarak iyi oluyormuş. ben hiç biberon vermediğim için biberon kauçuk tip suluklardan almamıştım hiç. bir arkadaşım nukun suluğunu almıştı ve çocuğu her seferinde kauçuk ucunu ısırırdı ve ucu nerdeyse biberon fiyatında. aventin alıştırma bardağı kuzenim önermedi bardak tip olandan, çünkü çok akıyormuş ve sürekli üstünü değişmek zorunda kaldığını söylemişti bu nedenle pipetli almıştım ve rahat 2 yaşına kadar kullandık. aventin pipetli suluğunu almıştım. cam bardak dan korkmayın en sağlıklısı diğerleri hep plastık. zaten başında duruyorsunuz. evde cam bardak dışarda suluk.

düzelmedimi canim yaa 😔 bu konuda agzi yanmis biri olarak nacizane tavsiyem kbb ye gotur eger gecmez tekrarlarsa mutlaka alerji doktoruna gotur ortanca kizim 6 aylikdan beri hem bronsit hem kulak iltihabiyla ugrastik canim hatta ameliyattan dondu hep cocul doktoruyla vakit kaubettil enson kbb alerji dokrna gidince rahatladik biraz ama malesef ara ara oluyor hatta simdi yine tekrarladi duymuyor resmen😔
Kuzum kulakta sıkıntı yokmuş, boşa damla antibiyotik kullandirmis aile hekimi. Sıkıntı boğazındaymış, başka ilaçlara geçtik şimdi

aslında bu şekilde sadece kendini yoruyorsun canım. uykusu iyice geldiğinde hemencecik uyur zaten. hemen vızıkladığında alma veya emzirme. bilmiyorum nasıl yapıyorsun ama şunu ben ilk kızım da dedim "ben çocuğumun kölesi olmayacağım!" köle kelimesi yanlış anlaşılmasın ama öyle oluyor ileride aman ağlamasın sussun vereyim edeyim bir önlerinde eğilmek kalıyor farkı yok benim için. ama ağlayan bebek çok zor oluyor malesef biliyorum. en önemlisi "ben ne istiyorum ve istediğimde kararlı kalmam".
Uyumuyor canım ya evet çok yoruluyorum katılana kadar ağlıyor öyle ağlamasın sussun modunda değilim bende arkasında tabakla koşturan tiplerden olacağımı sanmıyorum acıkınca yesin ama anlama yaşına gelmediğinden çok da kendi haline bırakamıyorum nasıl yapacağımı da bilmiyorum ilk çocuğum bol bol eşimle kavga ediyorum ona patlıyorum birde beni kullanma durumuna geldi mi aklı ermiyor ya daha ağlıyorsa sıkıntısı var heralde diyorum ebeler kolik diyor doktor her ağladığında emzirme diyor doktora göre seni kullanıyor diyor ama doğru düzgün bi doktora da denk gelemedim

Uyumuyor canım ya evet çok yoruluyorum katılana kadar ağlıyor öyle ağlamasın sussun modunda değilim bende arkasında tabakla koşturan tiplerden olacağımı sanmıyorum acıkınca yesin ama anlama yaşına gelmediğinden çok da kendi haline bırakamıyorum nasıl yapacağımı da bilmiyorum ilk çocuğum bol bol eşimle kavga ediyorum ona patlıyorum birde beni kullanma durumuna geldi mi aklı ermiyor ya daha ağlıyorsa sıkıntısı var heralde diyorum ebeler kolik diyor doktor her ağladığında emzirme diyor doktora göre seni kullanıyor diyor ama doğru düzgün bi doktora da denk gelemedim
oyyy oyyy Allah yardımcın olsun canım. gaz probleminiz var mı? veya kaka probleminiz?

Watsapptan hiç bişey takip edemiyorum ben ya. Sessize aldim. Çok karmaşık geldi. Bir ton msj oku oku da bitmez. Yorulmuyor musunuz ya:))

Canm bu suluğu baya bir indirimli aldım. 16 lira falandı kaçıramazdım 😄 Şimdi kullanmıycam seneye artık :) silikon alıştırma bardağı alıcam şimdi kullanmak için.
Ya bu alıştırma bardağı ve suluk dedikleriniz bunlar mi? Ablam almıştı tabi ki🤭🤭 mavi olan değişik birşey dökülmüyor ama neresinden emse geliyor

Eklentiler

• 20190411_104908.jpg
    20190411_104908.jpg
    89,5 KB · Görüntüleme: 43
Ya bu alıştırma bardağı ve suluk dedikleriniz bunlar mi? Ablam almıştı tabi ki🤭🤭 mavi olan değişik birşey dökülmüyor ama neresinden emse geliyor
evet canım bunlar. mavi olan da nuk veya başka marka çok dökülüyor diyorlar avent in olanı bilmiyorum.

Ben henüz hiç bir şry almadım.
Bir velim tupperwareden minik kase ve kaşık getirmişti. Bir de suluğu var su ağzında bir kaç delik olanlardan.
Mama sandalyesi alıcam daha, yapışan tabak vs...

Back