• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
She- She- ben bir videoda gördüm. Kadın yoğurdu minicik kavanozlara mayalamış. Hani bu hipp’in milupanın falan kavanozda kaşık mamaları var ya. O minik kavanozlara mayalamış. Sonra o kovanozu mama termosunun içine öylece oturtup yoğurdu öyle taşıyor dışarıda. Çok mantıklı geldi. Ben de öyle yapacağım.

She- She- ben bir videoda gördüm. Kadın yoğurdu minicik kavanozlara mayalamış. Hani bu hipp’in milupanın falan kavanozda kaşık mamaları var ya. O minik kavanozlara mayalamış. Sonra o kovanozu mama termosunun içine öylece oturtup yoğurdu öyle taşıyor dışarıda. Çok mantıklı geldi. Ben de öyle yapacağım.
Aa evet çok mantıklı bencede.

t
Ben suluk, tabak,, kaşık falan aldım. Mama ile işimiz olmadigi için termos almadim. Acaba mama kullanmayinca da lazim olur mu ki ya
ermos bende mama icin degil de su icin aldim şimdilil.içine sıcak su koyiyorum disarda emzik yikamaya iyi oluyor ilerde devam sutu kullanirsa iyi oluyor aksamdan sıcak su koyiyorum gece hemen mama hzir oluyor diger cocuklatimda boyle cok kullandim ben

Kulak enfeksiyonu için kuzum, daha kötü oldu. Uyuyamıyor nefes alamıyor
düzelmedimi canim yaa 😔 bu konuda agzi yanmis biri olarak nacizane tavsiyem kbb ye gotur eger gecmez tekrarlarsa mutlaka alerji doktoruna gotur ortanca kizim 6 aylikdan beri hem bronsit hem kulak iltihabiyla ugrastik canim hatta ameliyattan dondu hep cocul doktoruyla vakit kaubettil enson kbb alerji dokrna gidince rahatladik biraz ama malesef ara ara oluyor hatta simdi yine tekrarladi duymuyor resmen😔

Benim kız uyumuyor bu aralar, gecemiz gündüzümüz kalmadi. Yarim saat 45 dk sonra uyanıyor, niye böyle oldu bilmiyorum :KK43: sayfalari okuyamiyorum bile.

ruhum_mavi ruhum_mavi Dildildil Dildildil lansinoh biberon ucunu değiştirdiniz mi? Kızım zorlanıyor içerken kafasi cok terliyor orta akışlı uca mı geçsem acaba? Bir yandan da memeyi birakir diye korkuyorum.
Degistirmedim daha canım bende gece emmesi biter diye korkuyorum. Gündüz zaten emmiyor 2 aydır.
Evey bende aldım onlardan 2-3 tane elimde kavanoz olsun diye. Icindekileri ben yedim ama🤣🤣 aslında 4.ayda verilir yazıyordu ama baktım çok güzel. Dedim buna alışırsa mamayı beğenmez vermedim

Kızlar nuk kauçuk biberon kullanan kimdi? Doktor bana onu önerdi belki onunla daha çok yer dene dedi. Elimde nuk silikon var. Sadece kauçuk başlık alsam uyar mı acaba?

Kızlar aliexpressten şu puset düzenleyiciyi almıştım. Bayıldımmmm. 26 liraya aldım. Türkiyede benzerleri çok pahalı. Düşünürseniz tavsiye ederim. Bebek arabasıyla gezerken cüzdanımı telefonumu kızın biberonu ağız bezi emziği koyacak yer bulamıyordum. Bu süper oldu.
nerden aldin canim ya bende bi bakiyim guvenemiyorum ben

Ben sakin ve sabırlı bir insan değilim . Mesela uyumak istemeyen bir çocuğu ama uyuman gerekiyor annecim uyku saatin geldi diyerek uyutmaya çalışamam. Ya da yemeye niyetli değilse saatlerce o yemeği yedirmeye uğraşamam sinirleniveririm ve allah korusun kalbini kırıp bağırıp çağırıp kötü şekilde davranmak istemem. Herşeyi sakin sakin konuşarak anlatma taraftarıyım kızarak değil. O yüzden dediğin gibi ona bırakırım zorlamam ama beni kullanmasına izin vermem. Eltimi örnek alıyorum ve anneliğini çok başarılı buluyorum çok istikrarlı ve yeri gelince arkadaş gibi ama çizgisi vardır çocuklar bilirler ni bakışı yeter yani. Mesela ufak olan yemek konusunda sıkıntı çıkarırdı masadan kaldırırdı gel seninle bişey konuşmak istiyorum derdi odaya götürürdü. Yemeği kaldırdıktan sonra kek kurabiye tatlı falan yicez ama bunlar çok da yararlı şeyler değil boş midene bunların girmesine izin veremem eğer yemeğini yemezsen üzülerek onları da yemene izin veremem yemeğini yersen bizimle onlardan da yiyebilirsin derdi. Eğer çocuk yemeğini yemezse asla onlardan yiyemezdi kıyamayıp bir yudum tattırmak bile yok. Tamam anne yicem şimdi derdi hayır kızım yiyemezsin yemek saati yemeliydin biz sen yemicem dediğin için bütün yemeği bitirdik dedi ben sana bu keklerden ayırıyorum sabah kahvaltı Edip ondan sonra yeriz dedi ay o kadar çok hoşuma gitti ki inşallah ben de böyle olmak istiyorum
İnşallah canım çocuğunu büyük insan gibi kaile alıp anlatıp söyledikleri hakkındada arkasında durarak istikrarlı olmuş çocukta onun kararlılığını anlamış bi o seviyeye geleydik tövbe yarabbim tükendim resmen bende her uyku zamanında içim gidiyor uyumamak için elinden geleni yapıyor çocuk ya kollarım bacaklarım koptu haftalardır geçmek bilmedi huysuzluğu sözden anlayaydı bi çok yorulduğumu hissediyorum artık

Ben suluk, tabak,, kaşık falan aldım. Mama ile işimiz olmadigi için termos almadim. Acaba mama kullanmayinca da lazim olur mu ki ya
Ay ben daha hicbir sey almadim. Ama termos da lazim olur bence.
benim az kaldığı için bir kısmını aldım canm. Silikon başlı alıştırma bardağı ve tabak kaldı sanırım sadece. Saklama kapları da aldım da annemin evinde unutmuşum foto atamadım.
Saol canm, ne guzel halletmissin yalniz sulukta +18m yazmiyor mu🙊

Kızlar nuk kauçuk biberon kullanan kimdi? Doktor bana onu önerdi belki onunla daha çok yer dene dedi. Elimde nuk silikon var. Sadece kauçuk başlık alsam uyar mı acaba?

Bende de var nuk biberon, aynısını düşündüm, benim kızım da az yiyor. Kilo alimi az hep. Hatta chicco nun kaucuk uçlu biberonunu mu alsam diye düşündüm. Nuk un kauçuk uçları var ama damaklı bizimkiler içebilir mi acaba ondan.

Bende de var nuk biberon, aynısını düşündüm, benim kızım da az yiyor. Kilo alimi az hep. Hatta chicco nun kaucuk uçlu biberonunu mu alsam diye düşündüm. Nuk un kauçuk uçları var ama damaklı bizimkiler içebilir mi acaba ondan.
Bana doktor önerdi dene bi dedi. Icimi kolaymış. Evde ki nukla veriyorum icmiyor fazla. Akisi 0-6 olmasına rağmen daha hızlı bendekilerden. Ben netten baktım ama damaklı falan anlamadım. Sanki bende ki silikon başlığın aynısının kauçuğu gibi geldi ama bilemiyorum

Degistirmedim daha canım bende gece emmesi biter diye korkuyorum. Gündüz zaten emmiyor 2 aydır.

Evey bende aldım onlardan 2-3 tane elimde kavanoz olsun diye. Icindekileri ben yedim ama🤣🤣 aslında 4.ayda verilir yazıyordu ama baktım çok güzel. Dedim buna alışırsa mamayı beğenmez vermedim
Ben de alıp içindekini dökmeyi planlamıştım yemek iyi fikirmiş 🤣

nerden aldin canim ya bende bi bakiyim guvenemiyorum ben
41% İndirim | Bebek bebek çantası Mumya Annelik Bez Çanta Kolay Taşıma Marka Büyük Bebek Çantası Seyahat Tasarımcı Hemşirelik Çanta için Bebek Bakımı

Ay ben daha hicbir sey almadim. Ama termos da lazim olur bence.

Saol canm, ne guzel halletmissin yalniz sulukta +18m yazmiyor mu🙊
Canm bu suluğu baya bir indirimli aldım. 16 lira falandı kaçıramazdım 😄 Şimdi kullanmıycam seneye artık :) silikon alıştırma bardağı alıcam şimdi kullanmak için.

düzelmedimi canim yaa 😔 bu konuda agzi yanmis biri olarak nacizane tavsiyem kbb ye gotur eger gecmez tekrarlarsa mutlaka alerji doktoruna gotur ortanca kizim 6 aylikdan beri hem bronsit hem kulak iltihabiyla ugrastik canim hatta ameliyattan dondu hep cocul doktoruyla vakit kaubettil enson kbb alerji dokrna gidince rahatladik biraz ama malesef ara ara oluyor hatta simdi yine tekrarladi duymuyor resmen😔
kulak ağrısı berbat birşey bende çocukluğumda hep çekmişimdir ve iki kes ameliyat oldum :( çok geçmiş olsun canım

İnşallah canım çocuğunu büyük insan gibi kaile alıp anlatıp söyledikleri hakkındada arkasında durarak istikrarlı olmuş çocukta onun kararlılığını anlamış bi o seviyeye geleydik tövbe yarabbim tükendim resmen bende her uyku zamanında içim gidiyor uyumamak için elinden geleni yapıyor çocuk ya kollarım bacaklarım koptu haftalardır geçmek bilmedi huysuzluğu sözden anlayaydı bi çok yorulduğumu hissediyorum artık
aslında bu şekilde sadece kendini yoruyorsun canım. uykusu iyice geldiğinde hemencecik uyur zaten. hemen vızıkladığında alma veya emzirme. bilmiyorum nasıl yapıyorsun ama şunu ben ilk kızım da dedim "ben çocuğumun kölesi olmayacağım!" köle kelimesi yanlış anlaşılmasın ama öyle oluyor ileride aman ağlamasın sussun vereyim edeyim bir önlerinde eğilmek kalıyor farkı yok benim için. ama ağlayan bebek çok zor oluyor malesef biliyorum. en önemlisi "ben ne istiyorum ve istediğimde kararlı kalmam".

Back