- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #60.841
Gece uykusuna çok erken yattıkları için çok sık uyanıyorlar bence. He doğrusu bu mudur budur ona lafım yok. Doğru düzgün bi hareketleri yok yapsa yapsa oyun halısında tepiniyo şöyle yürümeye başlasa fıldır fıldır olda erkenden uyusun ama çocuk doğru düzgün yorulmuyor gün içinde 8 de uyuduğu uykuda gece uykusuna geçemez bence tam dalamaz o yüzden sık uyanır. Bu tamamen kendi kızımdan gözlemlediğim kadarıyla benim yorumum. Şöyle ki uykusuzluktan gözleri kızarıp şaçmalamaya başlamadan uyutma girişiminde bulunmuyorum şarkı söylüyorum kucağıma alıp dans ediyorum camdan dışarıya bakıyoruz falan artık bayılma noktasına geliyo memeye öyle alıyorum. Meme reddimizin başladığını söylemiştim onda da aynısını yaptım ve bugün 3. Gün çok şükür medde reddini de yendik. Açlıktan ölcek hale gelmeden asla teklif etmedim memeyi hatta emzirme pozisyonunda tutmadım bile. Öyle ki üstüm giyinik olduğu halde emzirme pozisyonuna geldiği an bile basıyordu yaygarayı. Doktoru 4 aylık kontrolünde 6200 olsa yeter dedi 3 ay 20 günlükken 6750. Kilosu fazla nasıl olsa diye sen mi yaman ben mi dedim ve gün boyu asla meme teklif etmedim. Artık açlıktan bulduğu herşeyi ağzına tıkmaya başladı cop cop emerek o şekilde memeye aldım ve 1 -2 saniye itiraz edip sütün tadını alınca yapıştı memeye red med kalmadıGündüz 10-11 gibi uyuyor 13.30-14.00'e kadar. Sonra 3-4 gibi 1-1.5 saat daha uyuyor. Akşam da 19.30-20.30 arası gece uykusuna geçiyor.
2. Ay aşımız sorunsuz geçmişti ama 4. Ayda ateş oldu birazKızlar 4.ay aşısında sıkıntı yaşayanlar 2. Ay aşısında da yaşamışlar mıydı?
Sağolasın canım ya bende bundan edineyim migros eve uzak diye bayadır evin çevresindeki bim A101 vs gidiyorduk büyük marketlere vakit olmuyordu zamanı gelmiş :)Bu canm. Migrosta satılıyor.
Helal geçmesin aldıkları para. Evlatlarımızın sağlığını hiçe sayıp ilgisizliği yüzünden hastalıkları olup ilerlerse iki yakaları bir araya gelmesin. Kirpiğinin tanesine kadar hassas davranıyoruz hakkımıza girene hakkım helal değil aslaCnm maalesef mi öyle kendim hemşireyim atanamadım ama özelde çalıştım yıllarca ameliyat olunca halay çeken mi desen neler var neler ben nu şehire yabancıyım ki İnan bana hemşireyim dediğim halde ilgisiz kalan doktor gördüm sağlıkçı sağlıkçıya her zaman yardımcı olur bu hep böyledir ama işte oğlum ilk hastalandığında gittik doktora adam yanımda aradı sekreteri ne diye hasta alıyorsun ben yemeğe gidecem dedi sonra tamam almış artık bakalım dedi ben şok oldum ve kızamadım eşim biraz sinirli ben birşey desem kesin adama yürürdü ve o pislik doktor yüzünden oğlum bronşiolit oldu ve biz bilemedik bile hepsi para sevdasına kaptırmış kendini ne yazılık yok adam gibi doktor denk gelirse işte koca ist gittiğim kaçıncı çocuk dr saymadım bile memlekette gittim birine çokta memnun kaldım zaten tanıdıktı keşke İzmir’de yaşasam da en azından gücenecek bir dr emenat etsem kuZumu İnan dün gece gittik özel has acile dr sezaryena girecem diye diye üstün körü baktı kapının önünde durmuş işte hırıltı çoğalırsa ventolin ver diyo salak ben de biliyorum onu her hırıltı çoğaldığın da ventolin yeterli olmuyor ki işte böyle gerizekalılar eve geldik ama ben yine gidecem burnum yandı benim bir kere valla Allah’a her gün dua ediyorum herkesin ve kendi yavrum için şifa diliyorum rabbim bizi kötü doktordan korusun
Hahhhh el mi yaman bey mi yaman olmuş buGece uykusuna çok erken yattıkları için çok sık uyanıyorlar bence. He doğrusu bu mudur budur ona lafım yok. Doğru düzgün bi hareketleri yok yapsa yapsa oyun halısında tepiniyo şöyle yürümeye başlasa fıldır fıldır olda erkenden uyusun ama çocuk doğru düzgün yorulmuyor gün içinde 8 de uyuduğu uykuda gece uykusuna geçemez bence tam dalamaz o yüzden sık uyanır. Bu tamamen kendi kızımdan gözlemlediğim kadarıyla benim yorumum. Şöyle ki uykusuzluktan gözleri kızarıp şaçmalamaya başlamadan uyutma girişiminde bulunmuyorum şarkı söylüyorum kucağıma alıp dans ediyorum camdan dışarıya bakıyoruz falan artık bayılma noktasına geliyo memeye öyle alıyorum. Meme reddimizin başladığını söylemiştim onda da aynısını yaptım ve bugün 3. Gün çok şükür medde reddini de yendik. Açlıktan ölcek hale gelmeden asla teklif etmedim memeyi hatta emzirme pozisyonunda tutmadım bile. Öyle ki üstüm giyinik olduğu halde emzirme pozisyonuna geldiği an bile basıyordu yaygarayı. Doktoru 4 aylık kontrolünde 6200 olsa yeter dedi 3 ay 20 günlükken 6750. Kilosu fazla nasıl olsa diye sen mi yaman ben mi dedim ve gün boyu asla meme teklif etmedim. Artık açlıktan bulduğu herşeyi ağzına tıkmaya başladı cop cop emerek o şekilde memeye aldım ve 1 -2 saniye itiraz edip sütün tadını alınca yapıştı memeye red med kalmadı
Harbiden yaa bende hatırladım hamileliğimi ilk öğrendiğimde yalnızdım ve hamile kalamadığım için büyük sürpriz olmuştu bende ilk kk de paylaştım cart diye çift çizgi oldu doğru mu bu diye gözlerime inanamamıştım@tinyrose adlı arkadaş vardı bir zamanlar hey gidi hey 9 ay sayfa sayfa yazdı hatta sayfa 6081 olduysa yarısı onun sayesindebebe olunca kayboldu gitti nerdesin kız sayfalar takıldı kaldı ha bekliyoruz
Ben sakin ve sabırlı bir insan değilim . Mesela uyumak istemeyen bir çocuğu ama uyuman gerekiyor annecim uyku saatin geldi diyerek uyutmaya çalışamam. Ya da yemeye niyetli değilse saatlerce o yemeği yedirmeye uğraşamam sinirleniveririm ve allah korusun kalbini kırıp bağırıp çağırıp kötü şekilde davranmak istemem. Herşeyi sakin sakin konuşarak anlatma taraftarıyım kızarak değil. O yüzden dediğin gibi ona bırakırım zorlamam ama beni kullanmasına izin vermem. Eltimi örnek alıyorum ve anneliğini çok başarılı buluyorum çok istikrarlı ve yeri gelince arkadaş gibi ama çizgisi vardır çocuklar bilirler ni bakışı yeter yani. Mesela ufak olan yemek konusunda sıkıntı çıkarırdı masadan kaldırırdı gel seninle bişey konuşmak istiyorum derdi odaya götürürdü. Yemeği kaldırdıktan sonra kek kurabiye tatlı falan yicez ama bunlar çok da yararlı şeyler değil boş midene bunların girmesine izin veremem eğer yemeğini yemezsen üzülerek onları da yemene izin veremem yemeğini yersen bizimle onlardan da yiyebilirsin derdi. Eğer çocuk yemeğini yemezse asla onlardan yiyemezdi kıyamayıp bir yudum tattırmak bile yok. Tamam anne yicem şimdi derdi hayır kızım yiyemezsin yemek saati yemeliydin biz sen yemicem dediğin için bütün yemeği bitirdik dedi ben sana bu keklerden ayırıyorum sabah kahvaltı Edip ondan sonra yeriz dedi ay o kadar çok hoşuma gitti ki inşallah ben de böyle olmak istiyorumHahhhh el mi yaman bey mi yaman olmuş buben hala inatlaşmaya geçemedim benimki çok istikrarlı katıla katıla ağlıyor amuda kalksan nafile meme reddi bende yaşıyorum bir süredir şuan sakin olduğunda emiyor ki meme hastasıydı on dakika da versen emerdi allahtan kilosu iyi de fazla takmıyorum çok aç kaldıkların da kan şekerleri düşüyormuş diye bir yazı okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama sen tam annem kafadasın bırak zorlama acıkınca yer
Kontrole gittim bugün 6+5 bebegi gördük kalp atışını duyduk cok şükür. Hersey yolundaymis. 4 hafta sonraya randevu verdi.
Heh işte aradığım insanYoğurt için ben derece aldım bu şekilde ölçerek çok daha güzel tutuyor. Parmağı daldırmayla anlamıyrum ben
Wayy be eski mesajlar❤❤maşallah kucağımıza aldık
Bu düzenden önce 9-10-11-12-1 gibi saatlerde yattığı da oldu ama maalesef hep aynı hep aynı. Geç yatınca geç de kalkmıyor saat 7 uyanma saati. Naparsam yapayım değişmedi.Gece uykusuna çok erken yattıkları için çok sık uyanıyorlar bence. He doğrusu bu mudur budur ona lafım yok. Doğru düzgün bi hareketleri yok yapsa yapsa oyun halısında tepiniyo şöyle yürümeye başlasa fıldır fıldır olda erkenden uyusun ama çocuk doğru düzgün yorulmuyor gün içinde 8 de uyuduğu uykuda gece uykusuna geçemez bence tam dalamaz o yüzden sık uyanır. Bu tamamen kendi kızımdan gözlemlediğim kadarıyla benim yorumum. Şöyle ki uykusuzluktan gözleri kızarıp şaçmalamaya başlamadan uyutma girişiminde bulunmuyorum şarkı söylüyorum kucağıma alıp dans ediyorum camdan dışarıya bakıyoruz falan artık bayılma noktasına geliyo memeye öyle alıyorum. Meme reddimizin başladığını söylemiştim onda da aynısını yaptım ve bugün 3. Gün çok şükür medde reddini de yendik. Açlıktan ölcek hale gelmeden asla teklif etmedim memeyi hatta emzirme pozisyonunda tutmadım bile. Öyle ki üstüm giyinik olduğu halde emzirme pozisyonuna geldiği an bile basıyordu yaygarayı. Doktoru 4 aylık kontrolünde 6200 olsa yeter dedi 3 ay 20 günlükken 6750. Kilosu fazla nasıl olsa diye sen mi yaman ben mi dedim ve gün boyu asla meme teklif etmedim. Artık açlıktan bulduğu herşeyi ağzına tıkmaya başladı cop cop emerek o şekilde memeye aldım ve 1 -2 saniye itiraz edip sütün tadını alınca yapıştı memeye red med kalmadı
BEnde beni öyle kullanıyo diye emzik vermeue başladım emzik düşünce uyanmaya başladı.Şuanda da mesela hala uyumadıBu düzenden önce 9-10-11-12-1 gibi saatlerde yattığı da oldu ama maalesef hep aynı hep aynı. Geç yatınca geç de kalkmıyor saat 7 uyanma saati. Naparsam yapayım değişmedi.
benimki emzikten dolayı sık uyanıyor galiba, ondan önce de memeyi emzik gibi kullanıyor sürekli uyanıyordu zaten.
Ben de eskiden mayalıyordum hep aoç sütle mayalamıştım. Şimdi yeniden başlayacağım. Açık sütü önermiyorlar bebeklere.Yoğurt için makina bencede gereksiz ben kavanozlara mayalıyordum kızımda da öyle yapcam bide bizim dr AOÇ sütü ile mayala demişti açık süt İstemedi ilk zamanlar için bir yaşına kadar öyle yaparım sanırım ki şuan açık süt mayalıyorum kendimize
Inşallah canım benim Rabbim gönlüne ferahlık versinDoğru diyosun anne iyiyse herkes iyi öyle çok istiyorum ki rahat anne olmayı evham yapmamayı çünkü bunları yaptıkça hepimize zarar verdiğimi düşünüyorum inş geçecek bu hallerim
Günaydın canm inşallah sıkıntısızca geçirirsiniz aşıyı. Artık kilo alımları düştü bebeklerimizin. Nerde o 1000 gramlar 1200 gramlar :)Günaydın kızlar. 4.ay aşılarımızı olduk, pek ağlamadı. Boyu 5 cm uzamış ama 650 gram almış. Emzirmeyi sıkıcı ve uyaran olmayan bir yerde yap, bu aylarda çevreye ilgi arttığı için emmek sıkıcı geliyor dedi. Diğer ay ek gıdaya başlayabilirmişiz. Şimdi de başlanabilir ama ne kadar geç olursa alerji riski o kadar az olur dedi. Menenjit aşısından bahsetti, uyanık olduğu zamanlar sürekli yüz üstü yatırın kaslarının gelişmesi için dedi.
Salya akması, ellerini ağzına sokması diş belirtisi değil, bazen salyaları şelale olur ama 1 yaşında diş çıkartır dedi. Henüz bir belirti görememiş.
geçmis olsun canim rabbim şifa versinçok fena grip oldum ya burnum akıp duruyor, her yerim ağrıyor. İzin alabilirdim ama sırf evde kıza geçmesin diye işe geldim. Ihlamur nane limon zencefil ne varsa dayadım kendime. İnşallah geçirmem kıza
Ah cok gecmis olsun canim insallah Serra'ya gecmez. Maske tak sen yine az da olsa korur.çok fena grip oldum ya burnum akıp duruyor, her yerim ağrıyor. İzin alabilirdim ama sırf evde kıza geçmesin diye işe geldim. Ihlamur nane limon zencefil ne varsa dayadım kendime. İnşallah geçirmem kıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?