• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar nohuttan maya yapıyorlarmış duyan deneyen var mı yoğurt mayalıycam ama mayam yok market yoğurdunu da maya olarak kullanmak istemiyorum
Ben Migros'tan probiyotik yoğurt mayasıyla mayaladım taş gibi tuttu instagram da meşhur bir marka sadece Migros'ta satılıyor

Eklentiler

• IMG_2314.JPG
    IMG_2314.JPG
    20,9 KB · Görüntüleme: 65
Bugün ilk defa eşim oğlum ben kızım dışarı gezmeye çıktık yüreğim ağzımda ağladı ağlayacak hasta olur mu falan çok mutsuz gezdim kızım güldü hep mutluydu peki ben niye böyleyim oğlumdan eser kaldı bende normal değilim yani eşim ilk defa kızımı gezdirdi inşallah son olmaZ pişman olmam ya oğlum hep hasta olurdu kalabalıkta çok bulunduk korkuyorum Allah ım bebeklerimiz sana emanet hasta olmasınlar ne olur 😢

4 ay kontrolünden geldik. Az kilo almaya devam ediyoruz. Her ay en azından 500gram alırdık bu ay sadece 420gram almışız 🙁🙁 haftaya tekrar gidicez kilo alımına göre gün içinde 1 öğünde kaşık mamaya başlayabilirmişiz. Günlük içtiği süt ve mama miktarı çok çok az dedi.
Duruma gore 5.ayda ek gıdaya geçebiliriz dedi. Idrarda kum çoğu bebekte olabilir onu rahatsız etmez. Ancak ileri derecede olursa yani idrarda kan falan görülürse tedavi planlanabilir dedi. Asiri su verme 30ml yeterlidir dedi.
Eğer bebekte oturmak için aşırı bir istek yoksa oturtma daha çok erken. 5 ay bitince hatta 5.5 aylık gibi oturtmaya başlarsın dedi. Eğer yatan bir mama sandalyesi yoksa 6.ayda direk oturtma sandalyeye aşırı dik olur. Anakucaginda ilkayi geçir 7.ayda oturursun dedi. Benim ki ikea tarzı birşey o yüzden 7.ayda kullanıcam yani.
Çok ilgili bir doktordu. Yarım saatten fazla sürdü muane.
maşaAllah adaşımıza. fazla kilo almamış ama sorun etme dilek bence kum döküyor ya ona bağla kendini suçlama. doktorun ilgili iyi olmasına sevindim canım inşaAllah daha da güzel günler bizi bekleyecek canım

Kızlar 4 ay aşısı huzursuzluk yaptı mı sizde?sabah 11 de vurdurduk aşıyı ama hala uyutmakta zorlanıyorum.kucakta uyuyor yatırınca uyanıyor,zorla emziriuorum :(

Hipokrat yemini falan hikaye gerçekten işinin ehli merhametli vicdanlı doktor az.. halamın işi başından aşkın kendi işimi kendim göreyim dedim pişik için gittim yüzüme bile bakmadılar. Halam ünv hastanesinde profesör ve başhekim yardımcısı baya mevkili yani. Onu aradım hala yardım olur musun diye. Sana yemin ederim karaciğer filmi çekceklerdi utanmasalar. Poposundan döküntü aldı pişirler sivilce şeklindeydi onlardan birini patlatıp içinden çıkan sıvının örneğini aldı . Sütümden numune aldı acaba sütte alerjenik bişey var mı diye şok geçirdim. Halam Yanımda olmasa yüzlerine tükürürdüm. Nerde bi dayın varsa orda hallettiriyosun işini. Atatürk Türk hekimlere emanet etmiş milletimizi ama hekimlerin yerinde yeller esiyo şarlatan olmuşlar. Bebek yoğun bakım servisinde 10 günlük bebeğe kalp masajı yaparken akşamki diziyi tartışan gördüm ben diyo hemşire arkadaşım
Cnm maalesef mi öyle kendim hemşireyim atanamadım ama özelde çalıştım yıllarca ameliyat olunca halay çeken mi desen neler var neler ben nu şehire yabancıyım ki İnan bana hemşireyim dediğim halde ilgisiz kalan doktor gördüm sağlıkçı sağlıkçıya her zaman yardımcı olur bu hep böyledir ama işte oğlum ilk hastalandığında gittik doktora adam yanımda aradı sekreteri ne diye hasta alıyorsun ben yemeğe gidecem dedi sonra tamam almış artık bakalım dedi ben şok oldum ve kızamadım eşim biraz sinirli ben birşey desem kesin adama yürürdü ve o pislik doktor yüzünden oğlum bronşiolit oldu ve biz bilemedik bile hepsi para sevdasına kaptırmış kendini ne yazılık yok adam gibi doktor denk gelirse işte koca ist gittiğim kaçıncı çocuk dr saymadım bile memlekette gittim birine çokta memnun kaldım zaten tanıdıktı keşke İzmir’de yaşasam da en azından gücenecek bir dr emenat etsem kuZumu İnan dün gece gittik özel has acile dr sezaryena girecem diye diye üstün körü baktı kapının önünde durmuş işte hırıltı çoğalırsa ventolin ver diyo salak ben de biliyorum onu her hırıltı çoğaldığın da ventolin yeterli olmuyor ki işte böyle gerizekalılar eve geldik ama ben yine gidecem burnum yandı benim bir kere valla Allah’a her gün dua ediyorum herkesin ve kendi yavrum için şifa diliyorum rabbim bizi kötü doktordan korusun

Kızlar 4 ay aşısı huzursuzluk yaptı mı sizde?sabah 11 de vurdurduk aşıyı ama hala uyutmakta zorlanıyorum.kucakta uyuyor yatırınca uyanıyor,zorla emziriuorum :KK43:
Cnm bizim de zor geçti ama ben bunu bebeğe bağlıyorum yani hiç sorunsuz geçiren de var sürekli mız mız olup huzursuz olan da var ateş herkeste bir o giydirmeyle alakalı yükselmesi mesela benim oğlum çok mız mız aşıdan sonra 3 gün burnumdan getiriyor üzülme allahtan aşıdan olduğunu biliyorsun ve geçecek

Kızlar nohuttan maya yapıyorlarmış duyan deneyen var mı yoğurt mayalıycam ama mayam yok market yoğurdunu da maya olarak kullanmak istemiyorum
Ben 2 sene önce denemiştim ama tadı bana güzel gelmedi bide 3 defa yaptım ama hala çok sulu oluyordu. Bıraktım bende. Organik yoğurt yada hazır maya ile mayalarım sanırım.
Canm günde kaç defa kaç ml yiyor mamayı yada anne sütünü? Olmazsa 5.ayda geçersiniz siz de ek gıdaya.ben de 5,5 ayda geçmiş olacağım. 6.ay konusunda çok katı davranılmasını doğru bulmuyoyum her bebeğin gelişimi ve ihtiyacı farklı neticede. Ayrıca doya doya vermeyeceksin zaten. İlk aylarda tadımlık olacak. Hiç bir zararı olmaz.
Oturtma konusunda benim doktorum da senin doktorun gibi düşünüyor. Ama biz artık 5.aya çok yaklaştğımız için yavaştan başladım oturtmaya. Mama sandalyemiz de yatabildiği için 3.kademe yatış pozisyonunda kullanıyorum bayadır. Ek gıdaya geçince bir kademe daha dik hale getirip 2.kademede kullanacağım.
Gece 2 yada3 kere emiyor ama 5 dakika falan. Onun dışında ortalama 400-500 ml arası aliyor süt+mama. Gün-de 20gram alması gerekirmiş. Haftaya cuma tekrar gidicez işte. Duruma göre kaşık maması takviye yapabiliriz dedi.
maşaAllah adaşımıza. fazla kilo almamış ama sorun etme dilek bence kum döküyor ya ona bağla kendini suçlama. doktorun ilgili iyi olmasına sevindim canım inşaAllah daha da güzel günler bizi bekleyecek canım
Ya yok canım ben kendimi suçlamıyorum olacağı varsa olur. Ben rahat olmazsam bebek daha gerilir. Napalim anasına çekmemiş demek ki zayıf olacak🤭 yeni 5500 olmuşuz. Boyuda 62 cm. Sende rahat ol boşver. Kızlarımız çok güçlüler. Yeselerde yemeselerde 😉

H haticeci0606 nasılsın canım bebeğin nasıl biraz daha iyimi aklım sende dualarım seninle canım
Allah razı olsun cnm benim hamdolsun şuan daha iyi şükürler olsun ki ciğere İnmemiş ama takipteyiz çünkü geniz akıntısı var sanırım üşüttü hapşırıp duruyor ishali bir tık daha iyi ama bugün yine minicik kan vardı acaba pirinç unu yapmış olabilir mi eşime dedim ben de keselim bi bakayım olacak mı diye çünkü rota aşısı yapmadan önce ben çikolata da yiyiyorudum sütlü kahvede içiyordum hiç kanlı kaka olmamıştı birde öyle deniyeyim inş düzelir kuZum düşünmüş olup sorduğun için çok çok saol

Kızlar 4.ay aşısında sıkıntı yaşayanlar 2. Ay aşısında da yaşamışlar mıydı?

Back