• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım gece değil ama uykusu hafifleyince sabaha karşı 6 da falan başlıyor kivranmaya
Uyanmıyor ama ıkınıyor sürekli beni uyutmuyor. Doktor normal demişti.
aynen bizimkide ikina ıkına uyanıyor kendide uyanmıyor gözler kapalı ama hep bir ıhlama tıslama.😊

arkadaşlar hastaneden geliyoruz büyük kızıma idrar verdik sonucu bakalım ne çıkacak. Zeynep için de kalça çıkıklığı için terar röntgen çektik ve malesef sağ bacağı sınırdaymış ve ortopedi ye yönlendirdiler. anca haftaya var randevu o zamana kadar nasıl uyuyacam bilemiyorum :KK43: iki çocukla 2 saat hastanedeydim çok zor çok :KK43:
çift bez bagliyomsn cnm

Canım sen yanında yatsan huysuzlandıkça pışpışlasan da öyle yapar mı ki. Bi sürü farklı görüş var ama ben çözümü onda buldum. Eşimle yastiklarimizi ayırıyoruz ortada onu yatırıyoruz. Baş hizamizda olduğu için bedenlerimizle zarar verme riskimiz de olmuyor. Kipirdanmaya başlayınca hemen yan çevirip sarılıp pışpışliyorum çok hareketlenmeden.
Canım zaten hep yanımda dedigin gibi zaten sürekli pispisliyorum soldaysa sağa sağdaysa sola ceviriyorum. 10 dk idare ediyor sonra hemen tekrar ıh ıh diye kıvranıyor. Gaz sancısı diye düşünüyorum çünkü bazen yan geçirdikçe gaz çıkarıyor. Gaz sancısı çekiyor gibi. Gece 2 den sonra zaten hemen hemen hiç uyumuyorum. Bazen bu sabaha karşı 4 te başlıyor o zaman da 4 'ten sonra hıc uyumuyorum.

N Nehirim33 canım benimki sıcak olursa öyle yapıyor. O ihtimal var mı, belki seninkisi de ondandır.
Canım onu da düşündüm ya :( dün hatta ince yaptım baya üstünü. Ama gaz sancısı gibi kıvranıyor. Artık ben de diyorum acaba sut alerjisi veya laktoz intoleransı diye şeyler var. Acaba onlar mi. Artık uykusuzluktan kafaya takmaktan yaşlandım valla ya.

canım kaç saatte bir emziriyosun gece? inan ağrısı olsa kıvranmaz dı ağlar dururdu. ağladığı zaman da sen onu duymadığın içindir veya birden açlık hissetmiştir =) ben hiç takmadım bu kıvranmasına.
kalça konusunda evet başka hastaneye gidecem haftaya olmadı en son özele gidecem. değerleri kötü değil. şimdi çift bez bağladım bakalım haftaya kadar böyle devam. hayırlısı sağlık olsun. senin bebiş ne kadarlık doğdu?
Canım ne zaman uyanacak gibi olursa alıp emzirmiyorum. Ama uyuyorsa ellemiyorum. Bazen 4 saat bazen 3 bazen de 2 saatte. Açlıktan olduğunu sanmıyorum canım. Emzirince yarim saat uyuyor. Sonra bir daha gaz sancısı gibi kıvranıp duruyor.
Canım benim bebegim 31 haftalıkken doğdu. Çok erken malesef :(

Canım ne zaman uyanacak gibi olursa alıp emzirmiyorum. Ama uyuyorsa ellemiyorum. Bazen 4 saat bazen 3 bazen de 2 saatte. Açlıktan olduğunu sanmıyorum canım. Emzirince yarim saat uyuyor. Sonra bir daha gaz sancısı gibi kıvranıp duruyor.
Canım benim bebegim 31 haftalıkken doğdu. Çok erken malesef :KK43:
istersen bi doktora sor canım. ayyy yavrum minnak doğmuş maşaAllah sağlığı yerinde çok şükür değil mi annesi?

arkadaşlar hastaneden geliyoruz büyük kızıma idrar verdik sonucu bakalım ne çıkacak. Zeynep için de kalça çıkıklığı için terar röntgen çektik ve malesef sağ bacağı sınırdaymış ve ortopedi ye yönlendirdiler. anca haftaya var randevu o zamana kadar nasıl uyuyacam bilemiyorum :( iki çocukla 2 saat hastanedeydim çok zor çok :(
Çok geçmiş olsun canım adasimiza🙁 bu hafta zeynolar için güzel geçmedi desene. Inşallah en kötü zamanları bunlar olur. Hayatlari boyunca saglikli,mutlu olurlar.
Canım bizim doktor da gazdır normal diyor da ne bileyim bu kadar kıvranır mi bu aylik bebek onu bilemedim. Ki benimki premature 6.ayda. inşallah normaldir.
Canım aklında bir soru işareti varsa mutlaka farklı bir görüş al. Mesela ben doktorumuzdan memnunum ama bu haftalarda idrarda kum cıktı bizde. Doktorla Whatsaptan görüşüyoruz ve cevapları çok tatmin etmedi beni. Ayın 15inde randevumuz eğer aklımdaki sorulari gidermezse mutlaja baska doktora giderim.
Kızlar bebeklerinize ayakkabı patik tarzı ne giydiriyorsunuz? Biz serrayı her sabah çıkarmak zorunda olduğumuz için eğer o günkü kıyafeti ayaklı tulum değilse ayakkabı sıkıntısı çekiyorum. Ayakları üşüyecek diye ödüm kopuyor. Bu aylar için ayakkabı kullanımı da pek önerilmiyor. Şunlardan kullanan oldu mu aranızda? Kokopatikte 3 al 2 öde vardı. Geçen gün 3 tane aldım. 1 yazlık 2 kışlık kumaştan aldım. Hatta bugün kargo gelmiş ben henüz alamadım ama nasıl çıkacak hiç emin değilim.
Ben giydirmiyorum ayakkabı. Genelde 2kat oluyor ayağında. Ayaklı tulum üstüne patik, yada çorap üstüne patik. Ama senin resimdekilerde güzelmiş. Çok yumuşak olmalı.

Çok geçmiş olsun canım adasimiza🙁 bu hafta zeynolar için güzel geçmedi desene. Inşallah en kötü zamanları bunlar olur. Hayatlari boyunca saglikli,mutlu olurlar.

Canım aklında bir soru işareti varsa mutlaka farklı bir görüş al. Mesela ben doktorumuzdan memnunum ama bu haftalarda idrarda kum cıktı bizde. Doktorla Whatsaptan görüşüyoruz ve cevapları çok tatmin etmedi beni. Ayın 15inde randevumuz eğer aklımdaki sorulari gidermezse mutlaja baska doktora giderim.

Ben giydirmiyorum ayakkabı. Genelde 2kat oluyor ayağında. Ayaklı tulum üstüne patik, yada çorap üstüne patik. Ama senin resimdekilerde güzelmiş. Çok yumuşak olmalı.
sağol canım benim inşaAllah senin kuzu da düzelir

istersen bi doktora sor canım. ayyy yavrum minnak doğmuş maşaAllah sağlığı yerinde çok şükür değil mi annesi?
Canım valla bir sürü şey yaşadık ya. Doğdu 20 gün kuvozde kaldı. Çıktık hemen ameliyat oldu :( ameliyattan sonra 2 gün uyanamadı. Ömrumden ömür gitti. Ameliyat olacağı zaman diliminde kalca çıktığını öğrendik. Seninkinden kötüydü değerleri. 3 kere usg çekildi. Düzelmedi. Onu aşırı stres yapmıştım. Çok şükür 4.usg de düzeldi. Tam bu stresleri yaşarken bir de zaturre oldu bağışıklığı düşüktü. Doktor tedaviye cevap verdiğine sevinin dedi. Yanı ağır gecirdi. Rop muayenesi yapıldı 1.evre hastalık çıktı. Çok şükür ki geçti dediler şimdi. Şuanda da gozyasi kanalı tıkalı dediler.surekli iltihap akıyordu. Eğer açılmazsa yine 1 yaşında ameliyat olur dedi doktor. Şuan msj yapıyorum sürekli. Ama çok şükür açılıyor gibi. İltihap geçti. Işte canım bu kadar şey yaşayınca malesef sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Eşime diyorum bu kıvranalar belki sut alerjisidir. Alerji doktoruna gidelim. Artık o da ne kadar bunalmışsa hastane hastane gezmekten diyor her gittiğimiz yerde bir şey çıktı. Gitmeyelim. Valla çok zormus premature bebek canım ya. Ama çok şükür halimize

Doktora soruyorum canım kivranmalarini da hep her şeye normal normal diyor gazdır diyor tahlil diyorum gerek yok diyor filan O yüzden bana geçiştiriyor gibi geliyor. O yüzden de size sorayim dedim. Belki ben abartıyorumdur diye

Canım valla bir sürü şey yaşadık ya. Doğdu 20 gün kuvozde kaldı. Çıktık hemen ameliyat oldu :KK43: ameliyattan sonra 2 gün uyanamadı. Ömrumden ömür gitti. Ameliyat olacağı zaman diliminde kalca çıktığını öğrendik. Seninkinden kötüydü değerleri. 3 kere usg çekildi. Düzelmedi. Onu aşırı stres yapmıştım. Çok şükür 4.usg de düzeldi. Tam bu stresleri yaşarken bir de zaturre oldu bağışıklığı düşüktü. Doktor tedaviye cevap verdiğine sevinin dedi. Yanı ağır gecirdi. Rop muayenesi yapıldı 1.evre hastalık çıktı. Çok şükür ki geçti dediler şimdi. Şuanda da gozyasi kanalı tıkalı dediler.surekli iltihap akıyordu. Eğer açılmazsa yine 1 yaşında ameliyat olur dedi doktor. Şuan msj yapıyorum sürekli. Ama çok şükür açılıyor gibi. İltihap geçti. Işte canım bu kadar şey yaşayınca malesef sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Eşime diyorum bu kıvranalar belki sut alerjisidir. Alerji doktoruna gidelim. Artık o da ne kadar bunalmışsa hastane hastane gezmekten diyor her gittiğimiz yerde bir şey çıktı. Gitmeyelim. Valla çok zormus premature bebek canım ya. Ama çok şükür halimize
oyy canım Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun. evet prematüre bebekler zor oluyorlar ama güçlüler. canım bilmiyorum ama benim kız doğduğu gün den beri ıh mıh yapıyor hatta hemşire bu yüzden 2 saat küvöze koydu. benim kız sıcağı seviyor 😄 küvözde gıkı çıkmamış. birde bebeğinin uykuda elleri çok oynuyor mu? ruhum_mavi ruhum_mavi yıldız ve ben biz bebişlerimizi karnının üstünde yatırmakta çözüm bulduk. ama için rahat etmezse tabiiki götür başka bir doktora

Canım onu da düşündüm ya :KK43: dün hatta ince yaptım baya üstünü. Ama gaz sancısı gibi kıvranıyor. Artık ben de diyorum acaba sut alerjisi veya laktoz intoleransı diye şeyler var. Acaba onlar mi. Artık uykusuzluktan kafaya takmaktan yaşlandım valla ya.
Doktor bi çözüm önermedi mi, bu zamana kadar gaz sancısı kalır mı ki yaa? Bilemedim valla. Tahlil falan mi yaptirsan

Canım benim bebegim de aglamiyor. Kıvranıp duruyor. Çok aşırı kıvranmaya başladığında demek ağrısı oluyor ki ağlayarak uyanıyor. Ama ağlayarak uyanması cok nadir. Genelde sanki ameliyat olmuş büyük insanlar gibi kıvranıp duruyor. Ne yapacagimi şaşırıyorum sabaha kadar :KK43:
Bu arada benim bebegim de premature. Bize de kalca cikigi var dediler. Hatta bir doktor pavlik bandaji takacaktı. Çok üzülmüştüm. Başka yere daha gösterdim dedi bu daha çok küçük. Bir ay daha bekleyelim. Çok şükür ki düzeldi. Seninkinde alfa 59 bence düzelir. Zaten 60 olsaydı sorun yok diyeceklerdi. Tip1 olacaktı. Yanı bence de kızın düzelir.
Canım sen anlıyosun sanırım kalca ultrasonundan . Banada yardımcı olursan cok dua ederim :) biz bir bucuk aylıkken gittik kalca yuvaları yerinde sorun yok 3. Ay kontrole gelin dediler. 3. ayda gittik baska doktor vardı ilk ay normalmiş neden geldiniz dedi . Kontrol icin cagrılmıstık dedim muane etti evet simdi anlıyorum neden gel dendiğini dedi birşeyler mırıldandı ama oda bian da doldu karambole geldi cocukta ağlayınca anlayamadım dediklerini 6. Ayda tekrar gelin bu sefer ortopediye randevu alın röntgen cekilsin dendi ultrason kağıdında söyle yazıyor . Bende korktum 6. Ayı bekliyemicem galiba

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    84,6 KB · Görüntüleme: 30
  • image.jpg
    image.jpg
    107,8 KB · Görüntüleme: 25
oyy canım Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun. evet prematüre bebekler zor oluyorlar ama güçlüler. canım bilmiyorum ama benim kız doğduğu gün den beri ıh mıh yapıyor hatta hemşire bu yüzden 2 saat küvöze koydu. benim kız sıcağı seviyor 😄 küvözde gıkı çıkmamış. birde bebeğinin uykuda elleri çok oynuyor mu? ruhum_mavi ruhum_mavi yıldız ve ben biz bebişlerimizi karnının üstünde yatırmakta çözüm bulduk. ama için rahat etmezse tabiiki götür başka bir doktora
Öyle yapacağım canım. Salı günü kendi doktoruma gideceğim tekrar. Eğer yine bir şey yok derse başka doktora alerji doktoruna gideceğim. Yaşadığım ilçede çok fazla doktor yok ama iste sorun orda. Hayırlısı artık. Sağ ol canm teşekkür ederim bu arada

Canım sen anlıyosun sanırım kalca ultrasonundan . Banada yardımcı olursan cok dua ederim :) biz bir bucuk aylıkken gittik kalca yuvaları yerinde sorun yok 3. Ay kontrole gelin dediler. 3. ayda gittik baska doktor vardı ilk ay normalmiş neden geldiniz dedi . Kontrol icin cagrılmıstık dedim muane etti evet simdi anlıyorum neden gel dendiğini dedi birşeyler mırıldandı ama oda bian da doldu karambole geldi cocukta ağlayınca anlayamadım dediklerini 6. Ayda tekrar gelin bu sefer ortopediye randevu alın röntgen cekilsin dendi ultrason kağıdında söyle yazıyor . Bende korktum 6. Ayı bekliyemicem galiba
Canım bebegin kaç aylik şuan. Kalça ultrasonunda alfa değeri önemli. Alfa değerinin 60 ve yukarısı olması gerekiyor. Sizinki alfa 65 yazıyor. Bu kacinci ayda çekilen usg

Back