2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar bebeğiniz, siz ve eşiniz harici birisi yaklaşıp konuşunca yırtılırcasına ağlıyor mu? Bizimkisi 3 haftadır falan öyle 😔 misafirin gelmesi veya bir yere gitmek eziyet oluyor 😔 Teyzemden, annemden, hastanedeki insanlardan herkesten korkuyor. 😔 hemen kucaklayıp ayağa kalkmazsam susmuyor. Kokumu alınca sakinleşiyor ❤ acaba güvenmiyo mu? Bırakır falan diye mi korkuyor? Bu durumu nasıl çözücem?😞 Televizyon açmıyoruz 2 haftadır. Telefondan da müzik açınca korkuyor 😞
Ne kadarlik oldu canim bebek? Belki atak haftasi falandir. Bizimki disardan yada insanlardan korkmuyo ama cok yuksek sesle konusulursa aglio :)

Bi de alt değiştirme örtüsünün hışırtısı ekstra hoşlarına gidiyor sanki. Ona koyunca çıldırıyor tepine tepine benim ki. 😀Poposu açıkken potansiyelinin en üst noktasına çıkıyor. Konuşuyor, gülüşüyor ,yuvarlanıyor. Ağladiginda susturamadim mi açıp altını koyuyorum üstüne 15 dk kafa dinliyorum.
Aynı biz 🤭en çaresiz yorgun animda alt değiştirme masasına koyup altını açıp bi bardak bişey içme molası veriyorum 😉
Kızlar avent soothie emzik kullanıyoduk 3.ayı geçtiğimiz için yeni emzik almalıyım önerebileceğiniz emzikler nelerdir?
Bende bunu soracaktım. Soothie emziklarin 3+olanı var. Ona geçmek mi gerek? Bizdekinden farkı nedir acaba?

Aman ya her doktor başka başka konuşuyor allah aşkına ya benim maşallah bir sürü yeğenim var hepsi de bastı da oturdu da ellleri yumruktu açtılarda hiç bir sıkıntı olmadı ben anlam veremiyorum bu doktorlara ya sinirlerimi bozuyorlar artık benim oğlum da eli yumruklu hep ve basmak istiyor basıyor da napayım hatta uzanırken beni ittiriyor ayaklarını vuruyor bunlara nasıl engel olacaz bilmyorum neye inanacağımızı şaşırdık doğrusu
Zamanı geldiğinde herşeyi yapıyorlar merak ve acele etmeyin genel konuşuyorum benim kızda 10 gün öncesine kadar hep yumruk yapıyordu şimdi açıyor şuan 3 ay 10 günlük

Benimkide sırt üstü hiç sevmiyo ama yüzüstü yatırdığımda yüzünü yana döndürmüyo burnunu yatağa gömüyo düz yatıyo yani tül yüzü ağzı burnu yatakta.O yüzden sırt üstü yatırmak zorunda kalıyorum
Kafasini donduremiosa yatirma canim yuz ustu. Bizimki kafayi baya donduruo die icim rahat ama burda yazilanlardan sonra korktum 2 gece denedim ama yatmio sirt ustu. Seninki yatiosa yatir kuzum sen. Gunduz sen yanindayken yuz ustu yatir. Bide bn uyanikken yatiriorum yuz ustu kafasini kaldirmayi ogrensin diye.

Aynı biz 🤭en çaresiz yorgun animda alt değiştirme masasına koyup altını açıp bi bardak bişey içme molası veriyorum 😉

Bende bunu soracaktım. Soothie emziklarin 3+olanı var. Ona geçmek mi gerek? Bizdekinden farkı nedir acaba?
Avent in sayfasında bakıyorum karşılaştırıyorum ama anlayamadım boyutu falandır heralde uç kısmının boyutu yani.Mağazaya gidebildiğim zaman yakından bakmayı düşünüyorum.Sen soothieyle mi devam ediceksin? Damaklı mı damaksız mı konusunda da kararsızım zaten

Ne kadarlik oldu canim bebek? Belki atak haftasi falandir. Bizimki disardan yada insanlardan korkmuyo ama cok yuksek sesle konusulursa aglio :)
3 ay 10 günlük canım. Atak haftasıyla yabancıda korkma arasında bağ kuramadım hiç 😔 hiç sanmıyorum. 3 hafta oluyor. Böyle olur mu ki
?

Kafasini donduremiosa yatirma canim yuz ustu. Bizimki kafayi baya donduruo die icim rahat ama burda yazilanlardan sonra korktum 2 gece denedim ama yatmio sirt ustu. Seninki yatiosa yatir kuzum sen. Gunduz sen yanindayken yuz ustu yatir. Bide bn uyanikken yatiriorum yuz ustu kafasini kaldirmayi ogrensin diye.
Yok canım kafasını döndürebiliyo ama sorun şu ki burnunun direk üstüne yatmak istiyo o şekilde gömülüyo o yüzden yatırmıyorum yüzüstü.sırtüstü yatırıyorım böyle de uyumuyo gerçi ama napalım

3 ay 10 günlük canım. Atak haftasıyla yabancıda korkma arasında bağ kuramadım hiç 😔 hiç sanmıyorum. 3 hafta oluyor. Böyle olur mu ki
?
Bence seni tanımaya başladı anne ve babasını gelişim özelliği olarak olması gerekeni yapıyo zamanla değişir ya da karakter olarak böyle olabilir.Tanımaması problem bence benimkinde olduğu gibi.Dert etme kendine bu durumu

Zamanı geldiğinde herşeyi yapıyorlar merak ve acele etmeyin genel konuşuyorum benim kızda 10 gün öncesine kadar hep yumruk yapıyordu şimdi açıyor şuan 3 ay 10 günlük
Aynen onlar istediği için oturtuyoruz istedikleri için ayağa kaldırıyoruz tabi saatlerce değil saniyelerce desem daha doğru olur ya benim çevremde bir sürü kişi Doğum yaptı öyle her ay kontrol filan gitmediler en iyisi aslında sağlık sorunu yoksa gidip kafa karıştırmanın anlamı da yok valla onların maşallah gayette sağlıklı çocukları var artık doktorlar para için ne yapacağını şaşırmış allahım vicdanlısına denk getirsin diyorum

Ckolatakahve Ckolatakahve canım benim kızım da öyle yapıyor bazen bende ya da babasında kalmak istiyor. Nasıl ayrım yapıyor bilmiyorum ama ilk gördüğü herkese gülücükler saçıyor. İkinci üçüncü görüşten sonra sıkılıyor herhalde ağlıyor bana gelince susuyor. Valla ne yalan söyliyim bu benim hoşuma gidiyor 🙈🥰🥰 üstelik illaki işe başlayacam kızıma annem bakacak bi tek onu alışsa yeter , çok mu bencilim ne 🤣

?
14. Haftada atak basliyo ama bu atakta uyumak istememe etrafi kesfetme sosyallesme var. Dunyayi net olarak algilayabiliolarmis yani gözleri ve kulaklari artik duyuyo ve goruyi. Belki bu yuzden tepki veruyodur diye dusundum bilemedim.

Bence seni tanımaya başladı anne ve babasını gelişim özelliği olarak olması gerekeni yapıyo zamanla değişir ya da karakter olarak böyle olabilir.Tanımaması problem bence benimkinde olduğu gibi.Dert etme kendine bu durumu
Inşallah dediğin gibidir canım yaa. Inşallah değişir zamanla.

Ckolatakahve Ckolatakahve canım benim kızım da öyle yapıyor bazen bende ya da babasında kalmak istiyor. Nasıl ayrım yapıyor bilmiyorum ama ilk gördüğü herkese gülücükler saçıyor. İkinci üçüncü görüşten sonra sıkılıyor herhalde ağlıyor bana gelince susuyor. Valla ne yalan söyliyim bu benim hoşuma gidiyor 🙈🥰🥰 üstelik illaki işe başlayacam kızıma annem bakacak bi tek onu alışsa yeter , çok mu bencilim ne 🤣
Kararında olursa çok güzel kuzum. Inşallah abartmaz seninkide❤

14. Haftada atak basliyo ama bu atakta uyumak istememe etrafi kesfetme sosyallesme var. Dunyayi net olarak algilayabiliolarmis yani gözleri ve kulaklari artik duyuyo ve goruyi. Belki bu yuzden tepki veruyodur diye dusundum bilemedim.
Ahh kuzum kesin bizimki öyle o zaman. Bittim tükendim. Gündüz hiç uyumuyor. Gece de bu saate kadar bekliyor. 2 haftadır böyle. Sinir krizleri geçiriyorum her gece. Hâlâ uyumadı. Önce 9 da uyurdu😩 tam da 14. Haftayı doldurduk dün. Ondan miymiş kii😱

Aynen onlar istediği için oturtuyoruz istedikleri için ayağa kaldırıyoruz tabi saatlerce değil saniyelerce desem daha doğru olur ya benim çevremde bir sürü kişi Doğum yaptı öyle her ay kontrol filan gitmediler en iyisi aslında sağlık sorunu yoksa gidip kafa karıştırmanın anlamı da yok valla onların maşallah gayette sağlıklı çocukları var artık doktorlar para için ne yapacağını şaşırmış allahım vicdanlısına denk getirsin diyorum
Amin canım benim ilk bebeğimin Doktoruna gidiyoruz şimdide 3 aylıkken gitmedim ama 4. Ay olduğunda gideceğim çok güveniyorum ilk çocuğumda ne dediyse oldu tam hatırlamıyorum 4. Ay ya da 5. Aydı eymen de oturtmuyor Muş’un demişti oturabilir artık demişti destekli tabi çocuğun gelişimi de önemli hep ileriden giderdi ilki bakalım buna ne diyecek 17 Nisa’nda gideceğim bakalım yazarım burdan ama en iyisi kendi Dr ünün dediğini dinlemek zaten 6. Aydan sonra daha az götürülüyor Dr a

Onda
Ahh kuzum kesin bizimki öyle o zaman. Bittim tükendim. Gündüz hiç uyumuyor. Gece de bu saate kadar bekliyor. 2 haftadır böyle. Sinir krizleri geçiriyorum her gece. Hâlâ uyumadı. Önce 9 da uyurdu😩 tam da 14. Haftayı doldurduk dün. Ondan miymiş kii😱
Olabilor. Bizimde 1 hafta once boyleydi yazmistim hatta burda. Gunlerdir ilk defa bu gece sakindi 1 hafta 10 gune toplar sizinde. Yaz 14. Hafta atagi die cikio nette.

Sende filede yıkıyodun galiba konuyu kaçırdım filede yıkamak mı sakıncalıymış
Ben küvetinin içine köpük minder koyup üstünde yıkıyordum canım enfeksiyon dan sonra file aldım çocuğu yatırınca popo kısmı çöküyor küvet suyla doldukça popodan su almaya başlıyor yine bende şunu aldım denicem bi

Eklentiler

• IMG_2273.webp
    IMG_2273.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 45
canım rica ederim. Bana da önemli bilgiler gibi geldi sizinle paylaşmak istedim. Aslında dışardan bakınca hangi çocuk dönmemiş ki yada hangi çocuk birşeyleri tutmamış ki zamanı gelince döner diye düşünüyorsun ama bugün doktor dedi ki sağ elini kullanması beyninin sol tarafını sol elini kullanması beyninin sağ tarafını çalıştıracak. Dolayısıyla ne kadar erken bu hareketleri yaptırırsanız beynini o kadar çabuk harekete geçirir ve geliştirirsiniz dedi. Ne kadar erken dönmeye başlarsa motor gelişimi o kadar hızlı olacak.
Dönmek derken nasıl olacak anlamadım ben yani sırt üstü yatarken tam olarak sağ kolunun yada sol kolunun üzerine kadar yaslanması mı oluyor acaba 🤔

Avent in sayfasında bakıyorum karşılaştırıyorum ama anlayamadım boyutu falandır heralde uç kısmının boyutu yani.Mağazaya gidebildiğim zaman yakından bakmayı düşünüyorum.Sen soothieyle mi devam ediceksin? Damaklı mı damaksız mı konusunda da kararsızım zaten
Ben baktım bir iki mağazaya ama paketli oldukları için ciddi bir fark göremedim. Degismekmi gerek bilmiyorum ki.hazır bunu tutuyorken bunla devam etsek. Niye değiştirmek istiyorsun?

Back
X