2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Arkadaşlar benim bebeğim uzun süredir dönebiliyor. Bence bunun en büyük nedeni de genel de sadece citcitli badisiyle duruyor ve bacaklar ayaklar çıplak olduğu için yerden daha iyi destek alıyor. Burda gördüğüm çoğunuz çok fazla giydiriyorsunuz bebeklerinizi. Hem o kadar kalın kıyafet hareketlerini kısıtlıyor dur hem biraz çabalayinca çok terleyip bunalmasina neden oluyordur. Hem de dediğim gibi çıplak ten çok daha güzel tutunuyor zemine, kaymiyor daha rahat dönüyorlar. Benim ki şimdi mesela bı kac gündür ayaklarını farketmeye başladı. Ayak parmaklarıyla filan oynuyor. Çorap giydirsem kim bilir ne zaman farkedecekti. Yani bedenlerini keşfetmek için fırsat vermek gerekiyor bence.
Bende olabildiğince ince giydirmeye çalışıyorum dönmeye çalışıyo tüm gücüyle ama geriye doğru tekrar düşüyo 🤣🤣 seninki tam kaç aylık 🙃

Okuduğum kadarıyla 3.ayda ebeveynini tanımaya başlat ayırt eder diyodu seninkide ondan olabilir belki güvenmediği için değildir.Benimkide beni tanımıyo bana kalırsa 🤦🏻‍♀️😂 Seninki yine iyi ya böyle olsaydı
Haklısın kuzum ama bu kadarı da çok zorlayıcı oluyor😔

Benim kuzenin bebeği böyleydi hatta 2 yaşına kadar kimseye gitmezdi sonra sonra alıştı ama oda gurbette yalnızdı görüştüğü pek kimse yoktu şimdi aynı durumdayım kimsem yok burda görüştüğüm Kişiler çok uzak her zaman görüşemiyoruz inş KuZum alışır insanlara ya
Inşallah kuzum valla çok zor oluyo böyle 😞 annem çok üzülüyor beni sevmiyo diye

Kızlar bebeğiniz, siz ve eşiniz harici birisi yaklaşıp konuşunca yırtılırcasına ağlıyor mu? Bizimkisi 3 haftadır falan öyle 😔 misafirin gelmesi veya bir yere gitmek eziyet oluyor 😔 Teyzemden, annemden, hastanedeki insanlardan herkesten korkuyor. 😔 hemen kucaklayıp ayağa kalkmazsam susmuyor. Kokumu alınca sakinleşiyor ❤ acaba güvenmiyo mu? Bırakır falan diye mi korkuyor? Bu durumu nasıl çözücem?😞 Televizyon açmıyoruz 2 haftadır. Telefondan da müzik açınca korkuyor 😞
Ne guzel işte seni tanıyor. Yeni yeni yabancıları ayırt etmeye başladığı için tedirgin oluyordur. Zamanla azalır o hassasiyeti bence. Benimki de benim kucagimdayken anneme bakıyor , gülüyor filan sinir oluyorum. Hiç herkesten farklı bı ilgi göstermiyor bana.

Yaslanmadan ayakta tutunca adım atıyo dediğin yürüme refleksi gibi olan hareketmi? Benimkide yapıyo iyi değilmiymiş?
refleks gibi ama yere bastirinca baya bildigin adim atiyor yere basa basa annem de kız bu erken yuruyecek yurut surekli diyip duruyo daha 4 aylik bebege yurume denemesi yaptiramam diyorum 😊 zararliymis arkadas öyle soyledi ya

Ne guzel işte seni tanıyor. Yeni yeni yabancıları ayırt etmeye başladığı için tedirgin oluyordur. Zamanla azalır o hassasiyeti bence. Benimki de benim kucagimdayken anneme bakıyor , gülüyor filan sinir oluyorum. Hiç herkesten farklı bı ilgi göstermiyor bana.
Canım ama çok zor oluyor. Emzirme odalarında birisi olunca emmeyip saatlerce ağlıyor. Ses istemiyor asla, ac kaldıkça daha da ağlıyor.
Güzel bisey aslında ama çok zor. Hiç bir yere çıkamaz oldum.

Bizde denedik 4 kere falan yaptık hiç birinde elini altından çıkarmadı. Kolu falan incinir diye tedirgin oldum. Videodaki çocuk baya büyük ama bence 5 aylık falan var. Yada bizim kız küçük diye öyle geldi bilemedim.
ben de baya denedim de dönemiyor canm. Böyle böyle alıştırcaz artık.
Bu bilgiler için çok teşekkürler 💜 ancak takıldığım nokta oturtmak ve bastırmak. Bizim kız kalkmak için çok uğraşıyor desteklemezsem gelişimini engellerim diye düşünüyorum. O yüzden kaldırıp oturtcam sanırım kısa süreli güvendiğim birkaç doktor da öyle söylemişti. Bastırma konusuna gelince siz ne düşünüyorsunuz diğer doktorunuz bastırın demişti diye hatırlıyorum.
ne yazık ki doktorların çelişkili görüşleri bizi hep ikilemde bırakıyor. sizin bebeğiniz için doktorunuz oturtabilirsiniz dediyse belki kas kemik yapısı buna uygundur. Ayağına bastırma konusunda da bu doktor sadece gelişimle ilgilendiği için normal bir çocuk doktorundan daha bilgilidir diye düşünüyorım. Dolayısıyla bunun dediklerini uygulamaya karar verdim. Benim kızım da basmak istiyor ama ben bastırmayacağım. Şimdiye kadar da pek bastırmamıştım ve bunu ayak bileklerinden ve bacaklarından anladı. Ayağına bastırılan bebeklerin kemikleri sertleşmişti. Daha anneleri söylemeden doktor bildi bastırıp bastırılmadıklarını. Böyle giderse onları fizyoterapiye yönlendireceğini söyledi.
Azra sağ tarafına daha rahat dönüyor. O zaman sol için çalıştırayım biraz. Peki yüzüstünden sırtüstüne nasıl döndürcez onun egzersizi var mı 🤗
canm yüzüstünden sırt üstüne dönmek kolay. Benimki bayadır onu yapıyor. Yüzüstünden sırtüstüne dönenildiğinde tam tersini de yapacaktır mutlaka:)

Canm bastırmamak gerekiyormuş. 8.ayı örnek verdi yani kendisi emeklemek yürümek isteyene kadar siz bastırmayın dedi. Bu süre 8-9.ayı da bulur 1 yaşı da bulur dedi
tamam onu anladim ama erken yapmak istese bunlari yinede 8i beklemek mi gerek oglum 5 aylik surunmeye basladi 7. ayda koltuk kenerina tutunuyodu yinede yaptirmamak mi lazim

refleks gibi ama yere bastirinca baya bildigin adim atiyor yere basa basa annem de kız bu erken yuruyecek yurut surekli diyip duruyo daha 4 aylik bebege yurume denemesi yaptiramam diyorum 😊 zararliymis arkadas öyle soyledi ya
Canm doğan her bebek adım atma içgüdüsüyle doğarmış zaten. Yenidoğan bebeğin ayağını da bastırınca adım atar gibi yaparmış. Taa ilk kontrolde demişti bunu bize doktor.

tamam onu anladim ama erken yapmak istese bunlari yinede 8i beklemek mi gerek oglum 5 aylik surunmeye basladi 7. ayda koltuk kenerina tutunuyodu yinede yaptirmamak mi lazim
Canm onu anlatmaya çalışıyorum işte kendisi ne zaman yapmak isterse o zaman. Kendisi koltuk kenarından tutar kalkarsa tabii ki bırakacaksın.

Canım ama çok zor oluyor. Emzirme odalarında birisi olunca emmeyip saatlerce ağlıyor. Ses istemiyor asla, ac kaldıkça daha da ağlıyor.
Güzel bisey aslında ama çok zor. Hiç bir yere çıkamaz oldum.
canim ya benim kide ilk defa gecen cumartesi gelen misafirlere agladi akssma kadar sakinleatiremedik hem ic cekti pazartesi misafirlige gittik yine ayni seyi yapti ki onlar daha once evimize kac kere geldiler gordu ama bu aksam gelen misafire yapmadi disari ciktik iki bayan grldi sevdi slinge baglamistim onlara kahkaha atti resmen 😊

İşte benimkide öyle baya yürüyo biz üstüne bastırmıyoruz değiyo sadece o hareketi yapması da mı zararlıymış ben onu anlamadım yoksa sadece ayağını bastırmamak gerek diye mi zararlıymış

canim ya benim kide ilk defa gecen cumartesi gelen misafirlere agladi akssma kadar sakinleatiremedik hem ic cekti pazartesi misafirlige gittik yine ayni seyi yapti ki onlar daha once evimize kac kere geldiler gordu ama bu aksam gelen misafire yapmadi disari ciktik iki bayan grldi sevdi slinge baglamistim onlara kahkaha atti resmen 😊
Ilk başlarda bizimki de öyleydi canım. Son zamanlarda herkese karşı olmaya başladı. 😞

Benimkide seninki gibi herkesle aynıyım ayırt edemediğini düşünmeye başladım gelişim özelliklerine göre ayırt ediyo olması gerek yada aşırı sosyal ama ağlasa bile gözü beni aramıyo

Kızlar avent soothie emzik kullanıyoduk 3.ayı geçtiğimiz için yeni emzik almalıyım önerebileceğiniz emzikler nelerdir?

Back
X