2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bizde denedik 4 kere falan yaptık hiç birinde elini altından çıkarmadı. Kolu falan incinir diye tedirgin oldum. Videodaki çocuk baya büyük ama bence 5 aylık falan var. Yada bizim kız küçük diye öyle geldi bilemedim.
ben yaptım çok güzel döndü 3 kere yaptım kafasınıda dik tuttu.. bakalım işe yarar mı... ve bir yandan dönsün istiyorum bir yandan da dönünce tek bırakamam diiye korkudan dönmesin diyorum offf çok sıkıntıdayım ben

Canm bizden önce muayeneye giren bebek için de seninki gibi bacakları sıkı dedi. Üzerine mi bastırıyorsunuz dedi. Kadın da evet kendi basmak istiyor dedi. O istesin siz bastırmayacaksınız. Yoksa fizyoterapi başlayacağız dedi.
Buarada benimkinin de eller genelde yumruk. Bu istediğimiz birşey değil dedi. Açık olması gerekiyormuş.
bende kuvvetini vermeden bastırıyorum artık benim bildiğim ve okuduğum kadarıyla tüm beden ağırlığını vermeden bastırmak kas-iskelet gelişimi için ideal diyordu. bizimde 16. hafta bitmek uzere ama doktora gidince ekstradan sorayım

Saol cnm. Ben konusmalarimizdan sonra sirt ustu yatirmayi denedim ama hemen uyaniyo istemio oyle yatmak cok tedirgin olmustum iyi oldu bu bilgiler saol
Benimkide sırt üstü hiç sevmiyo ama yüzüstü yatırdığımda yüzünü yana döndürmüyo burnunu yatağa gömüyo düz yatıyo yani tül yüzü ağzı burnu yatakta.O yüzden sırt üstü yatırmak zorunda kalıyorum

Kızlar bebeğiniz, siz ve eşiniz harici birisi yaklaşıp konuşunca yırtılırcasına ağlıyor mu? Bizimkisi 3 haftadır falan öyle 😔 misafirin gelmesi veya bir yere gitmek eziyet oluyor 😔 Teyzemden, annemden, hastanedeki insanlardan herkesten korkuyor. 😔 hemen kucaklayıp ayağa kalkmazsam susmuyor. Kokumu alınca sakinleşiyor ❤ acaba güvenmiyo mu? Bırakır falan diye mi korkuyor? Bu durumu nasıl çözücem?😞 Televizyon açmıyoruz 2 haftadır. Telefondan da müzik açınca korkuyor 😞
Ne kadarlıktı seninki? Benimkide tam tersi herkese gülücükler saça saça gidiyo hatta acıkıp huysuzlanmasa saatlerce bana vermeselerde herkesin kucağında duruyo seninki annesini tanıyo demekki bu ay gelişim özelliklerinde yazıyodu tanımaya başlar kokunuzu özleyebilir falan diye.Benimki beni diğer insanlardan hiç ayırmıyo

Ne kadarlıktı seninki? Benimkide tam tersi herkese gülücükler saça saça gidiyo hatta acıkıp huysuzlanmasa saatlerce bana vermeselerde herkesin kucağında duruyo seninki annesini tanıyo demekki bu ay gelişim özelliklerinde yazıyodu tanımaya başlar kokunuzu özleyebilir falan diye.Benimki beni diğer insanlardan hiç ayırmıyo
3 aylık canım benim. 3 haftadır falan böyle hep

Kızlar gelişimsel pediatri randevumuzdan çıktık. Genel olarak gelişimi iyi dedi. Kafamdaki bir çok soruyu ben sormadan yanıtladı. Şimdi anlatacaklarım 3 ayını tamamlamış bir bebeğin yapması gerekenlerdir. Yani bize düzeltilmiş 3 aya göre randevu vermişlerdi. Ona göre kendi bebekleriniz için de söylediklerimi uygulayabilirsiniz. 5 aydan önce kesinlikle destekli desteksiz oturtmuyorsunuz dedi. Ayağına bastırmıyorsunuz dedi. 8-9 aydan önce yani kendisi basmaya başlamadan önce bastırılmazmış. Örümcek yürüteç kesinlikle yasak. 2 yaşına kadar tv telefon yasak. Günde en az 120 dk uyanıkken yüzüstü yatırıyorsunuz önüne oyuncak koyup kafasını kaldırmasını sağlıyorsunuz dedi. 5-10’ar dakika yüzüstü yatabilir ama toplamda günde 120 dk olması gerekiyor dedi. Yüzüstü uyutmanızda hiç bir sakınca yok aksine faydalıdır dedi. Artık dönmeye başlaması lazım dönmüyorsa 20 sabah 20 öğlen 20 akşam olmak üzere egzersiz verdi. Bir bacağını diğer bacağının üzerine koyup kafasının sağ yada sol tarafına dikkatini çeken bir oyuncak koyacağız ve dönmesi için bacağını hafifce ittireceğiz. Artık eline aldığı bir oyuncağı uzun süreli tutması gerekir dedi. O tutmuyorsa siz sık sık eline oyuncak verin ve tutmasını sağlayın dedi. Ellerinin kapalı olmasını hiç istemeyiz elleri devamlı açık olmalı dedi. Açmıyorsa siz açtırın ellerine masaj yapın dedi. Dikkatini çeken bir oyuncağı gösterip sağa sola öne arkaya hareket ettirin kafasını çevirmesini sağlayın dedi. Bu hateket de günde 6-7 kere yaptırılacak. Aklıma gelenler bunlar. 6.ayda tekrar gideceğiz. Bu söylediklerimden dönmeyi ve uzun süre birşeyleri tutmayı yapamıyor serra.biraz canm sıkıldı açıkcası.
Bu bilgiler için çok teşekkürler 💜 ancak takıldığım nokta oturtmak ve bastırmak. Bizim kız kalkmak için çok uğraşıyor desteklemezsem gelişimini engellerim diye düşünüyorum. O yüzden kaldırıp oturtcam sanırım kısa süreli güvendiğim birkaç doktor da öyle söylemişti. Bastırma konusuna gelince siz ne düşünüyorsunuz diğer doktorunuz bastırın demişti diye hatırlıyorum.

Olabilir kuzum. Benimki aşırı babacı. Onunla konuşuyor, gülüyor, oyun oynuyorlar, kıpır kıpır maşallah. Ama bizden başka herkeze seninki gibi.
Benim kuzenin bebeği böyleydi hatta 2 yaşına kadar kimseye gitmezdi sonra sonra alıştı ama oda gurbette yalnızdı görüştüğü pek kimse yoktu şimdi aynı durumdayım kimsem yok burda görüştüğüm Kişiler çok uzak her zaman görüşemiyoruz inş KuZum alışır insanlara ya

inşallah canım bir de doktor söyler ama mutlaka yanınıza bir beden byük bez ve eve kantaron yağı alın(pipisi daha çabuk iyileşsin diye dökülüyor ve bezde yapışmasın diye beze sürülüyor)
Ayyy okuyunca içim geçti ah ne zor şey anne olmak derler ya boşa demezler sevgisi sonsuz acısı içini yakıyor rabbim hepimizin yavrusunu korusun

Kızlar videonun yorumlarına baktınız mı?
Screenshot_20190328-214632~2.webp

bende kuvvetini vermeden bastırıyorum artık benim bildiğim ve okuduğum kadarıyla tüm beden ağırlığını vermeden bastırmak kas-iskelet gelişimi için ideal diyordu. bizimde 16. hafta bitmek uzere ama doktora gidince ekstradan sorayım
Aman ya her doktor başka başka konuşuyor allah aşkına ya benim maşallah bir sürü yeğenim var hepsi de bastı da oturdu da ellleri yumruktu açtılarda hiç bir sıkıntı olmadı ben anlam veremiyorum bu doktorlara ya sinirlerimi bozuyorlar artık benim oğlum da eli yumruklu hep ve basmak istiyor basıyor da napayım hatta uzanırken beni ittiriyor ayaklarını vuruyor bunlara nasıl engel olacaz bilmyorum neye inanacağımızı şaşırdık doğrusu

canım rica ederim. Bana da önemli bilgiler gibi geldi sizinle paylaşmak istedim. Aslında dışardan bakınca hangi çocuk dönmemiş ki yada hangi çocuk birşeyleri tutmamış ki zamanı gelince döner diye düşünüyorsun ama bugün doktor dedi ki sağ elini kullanması beyninin sol tarafını sol elini kullanması beyninin sağ tarafını çalıştıracak. Dolayısıyla ne kadar erken bu hareketleri yaptırırsanız beynini o kadar çabuk harekete geçirir ve geliştirirsiniz dedi. Ne kadar erken dönmeye başlarsa motor gelişimi o kadar hızlı olacak.
Azra sağ tarafına daha rahat dönüyor. O zaman sol için çalıştırayım biraz. Peki yüzüstünden sırtüstüne nasıl döndürcez onun egzersizi var mı 🤗

Arkadaşlar benim bebeğim uzun süredir dönebiliyor. Bence bunun en büyük nedeni de genel de sadece citcitli badisiyle duruyor ve bacaklar ayaklar çıplak olduğu için yerden daha iyi destek alıyor. Burda gördüğüm çoğunuz çok fazla giydiriyorsunuz bebeklerinizi. Hem o kadar kalın kıyafet hareketlerini kısıtlıyor dur hem biraz çabalayinca çok terleyip bunalmasina neden oluyordur. Hem de dediğim gibi çıplak ten çok daha güzel tutunuyor zemine, kaymiyor daha rahat dönüyorlar. Benim ki şimdi mesela bı kac gündür ayaklarını farketmeye başladı. Ayak parmaklarıyla filan oynuyor. Çorap giydirsem kim bilir ne zaman farkedecekti. Yani bedenlerini keşfetmek için fırsat vermek gerekiyor bence.
Kesinlikle katılıyorum benim kızım da altını açacağım zaman dönmeye başladı ve çok keyif alıyor öyle çıplak durmaktan. Memleketim sıcak olda hep öyle bırakıcam:))

Kesinlikle katılıyorum benim kızım da altını açacağım zaman dönmeye başladı ve çok keyif alıyor öyle çıplak durmaktan. Memleketim sıcak olda hep öyle bırakıcam:))
Bi de alt değiştirme örtüsünün hışırtısı ekstra hoşlarına gidiyor sanki. Ona koyunca çıldırıyor tepine tepine benim ki. 😀Poposu açıkken potansiyelinin en üst noktasına çıkıyor. Konuşuyor, gülüşüyor ,yuvarlanıyor. Ağladiginda susturamadim mi açıp altını koyuyorum üstüne 15 dk kafa dinliyorum.

inşallah canım bir de doktor söyler ama mutlaka yanınıza bir beden byük bez ve eve kantaron yağı alın(pipisi daha çabuk iyileşsin diye dökülüyor ve bezde yapışmasın diye beze sürülüyor)
Yalnız kantaron yağını çok dökmeyin bendçabuk iyileşsin diye sık sık döktüm gerçekten çok çabuk iyileşti ama dikişlerinin çoğu düşmedi hatta bazıları derinin içinde kaynamış 40 günü geçti .sağlık ocağına götürdüm artık kendiliğinden düşmez çoçuk cerrahisine götür küçük bi operasyonla alır dedi

Ayyy okuyunca içim geçti ah ne zor şey anne olmak derler ya boşa demezler sevgisi sonsuz acısı içini yakıyor rabbim hepimizin yavrusunu korusun
amin canım aminnnnn Allah onlara sağlık şifa versin insanın içi gidiyor ben son gün vazgeçecektim o kadar fena oldum ama çok şükür ki yaptırmışım

Back
X