• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Kizlar canm cok sıkkın 2 gündür ağlıyorum :KK43: dün yeni bi doktora gittim benim en bastan beri 2 hafta geriden geliyordu bebek ama sonra bu acigi kapatmisti hatta 15 gün önceki devlet hastanesi randevumda farkettm acigi kapattigini.neyse dünkü randevuda da doktor bakti etti kilosu 670 gr geldi :KK43: az mi sanki kilosu dedm oda evet zaten son adete göre 2 hafta geride dedi bende en bastan beri öyle oldugunu söyledim.15 gün önce hatirlarsanz 640 gr oldugunu söyledigimde bi kaciniz canimi sikmamam gerektiğini bebegin hareketiyle yanlis cikabilecek birsey oldugunu söylemistiniz.ben yinede bu 15 gündür özellikle yememe dikkat ettiğim halde hala zayıf bu bebek.zayif olduğu icinde gelisimi geride gözüküyormuş bol meyve süt muz yumurta yiyorsam da hic bsy degismemis 15 günde moralim cok bozuk ya :KK43:

Canim benim arkadasimda 36 haftalik falan gobek cevresi 2 hafta geriden geliyormus. Demekki beslenmesi iyi degil demis. Ayrintili ultrason yapilirken bebege giden kan akisina baktilar benim ama ben ozel muayehaneye gidiyorum doktorun kendi makinesinde var yani bugunde kalp atisina benzer bisey dinledi ama ne oldugunu bilmiyorum. Yani makinesi iyi bi doktora gidersen bakabilir diye dusunuyorum. Bu kilo isleride genetik biraz ya minyon tipli olunca bebekte minyon olabiliyor. 2 kg olsun yeter ikizler bile 1700 1400 dogduklari halde kuvozde kalmadan cikiyolar. Cani icinde olsun saglikli olsun yeter sen elinden geleni yapiyorsun sonucta icin rahat olsun....

Evet bastan beri öyleydi ama sonra baska bi hastanede baktırdığım da acigi kapatmisti ya aslinda ona cok takılmıyorum çünkü ultrason aletinden de fark olabiliyor benim üzüldüğüm sey o kadar yememe dikkat etememe ragmen bu bebek neden kilo almıyor acaba :KK43:
Canım ayrıntılı ultrasonda kordona bakıldımı
Ben bu gebeliğimde özellikle sordum doktora çünkü kızım doğduğunda 2.400 kiloydu ve kordonda tek arter vardı dediler sanırım o yüzden çok iyi beslenemedi ama sonra tosuncuk oldu o başka
Tek arter şu demek:
Kordonda üç damar varmış iki tanesi temiz kan bi tanesi kirli kan kızımda tek temiz kan damarı varmış bilmem anlatabildimmi

Sen kendını suclama ister istemez suclama oluyo ama dediğim gıbı onun senin yemenle alakası yok annem 9 ay aglamıs bısey yememıs ama bız 5 kılo dogmusuz vucudundaki tum vıtamınleri almısız ayrıntılı usg de benım bebegın beslendıgı damarlara bakmıslardı kan akısına bı sıkıntı varsa iğne olursun pıhtılasma gıbı burda bugun arkadas yazdı boyle bıseyı ustune dus ama kendını suclama canım
Bu damarlara baktirmam lazm o zaman en kisa zamanda :/

Canım doktorların ölçümü de çok fark ediyor benim ayrıntılı ultrasonda 695 gr çıkmıştı bir hafta sonra kendi doktorum 675 ölctü bırak kilo almayı benimki zayıflamış görünüyordu :)) özellikle devlet hastanesinde yapılan ölçümlerde kilosu daha fazla oluyor ultrason aletinden de olabilir aynı doktor aynı aletle olctugunde bile yanlış hesaplanabilir
Yaa :/ üff inşallah öyledir ya benimkide :(

Canını sıkma böyle sağlığı iyidir inşallah üzülüyosundur elde değil anlıyorum ama bunun seninle bi alakası yok canm bebeğe giden kandan kaynaklı bişe bazı bebekler alırken bazıları almayabiliyorr et tüketimine agırlık ver canım haftada 3 4 öğün olabilir bide makarna kilo aldırıyomuş diolar alır inş bebeğin sağlıklada doğar :)
Makarnada çok yiyorm ama :( evet sanrm bu kanla alakalı bisey umarim düzelir :(

canım benimde bugun 10 gün geride dedi doktor,çok canım sıkkın insallah düzelir bebeklerimiz
Insallah canm kilosu felan nasil peki

Canim benim arkadasimda 36 haftalik falan gobek cevresi 2 hafta geriden geliyormus. Demekki beslenmesi iyi degil demis. Ayrintili ultrason yapilirken bebege giden kan akisina baktilar benim ama ben ozel muayehaneye gidiyorum doktorun kendi makinesinde var yani bugunde kalp atisina benzer bisey dinledi ama ne oldugunu bilmiyorum. Yani makinesi iyi bi doktora gidersen bakabilir diye dusunuyorum. Bu kilo isleride genetik biraz ya minyon tipli olunca bebekte minyon olabiliyor. 2 kg olsun yeter ikizler bile 1700 1400 dogduklari halde kuvozde kalmadan cikiyolar. Cani icinde olsun saglikli olsun yeter sen elinden geleni yapiyorsun sonucta icin rahat olsun....
Evet canm karar verdim burdaki konusmalardan sonra.ultrason aleti daha iyi olan bir doktora gidecegm zaten ayrıntılıyi devlette yaptirdim cok icime sinmedi en iyisi iyi bi doktora gitmek

Ben bu gebeliğimde özellikle sordum doktora çünkü kızım doğduğunda 2.400 kiloydu ve kordonda tek arter vardı dediler sanırım o yüzden çok iyi beslenemedi ama sonra tosuncuk oldu o başka
Tek arter şu demek:
Kordonda üç damar varmış iki tanesi temiz kan bi tanesi kirli kan kızımda tek temiz kan damarı varmış bilmem anlatabildimmi
Canm iste onu bilemiyorm o kordona bakildi mi bakilmadi mi :( ayrintilim devlette yapildi o yüzden hic bilemiyorum ona bi baktiraym ben en iyisi

Kizlar hepinize ayri ayri teşekkür ederim bu kan akisinin nasil oldugu kordonun durumunu felan söylediginiz iyi oldu az biraz daha bekleyip tekrar bebegin kilosuna baktiracagm yine zayif cikarsa hemen iyi bir doktora gidecegm insallah o süreçte bebegm kilo alms olur :(

Kah 49077203 .!.:
Tek arter şu demek:
Merhaba. Benim oglumda tek ven ile doğdu hemde 3600 :-) her bebek ve her hamilelik o kadaraıfrkli ki doktor sorun var demedikce kendimize dert etmemliyiz aaslında. Ben bunu duyduğumda Dr olabiliyor böyle şeyler dediği halde internette okuduklarimla kaç gün aglamistim.bunu da kaybedeceğim m diye yada dDr herşey normal dedigi halde ultrason sonucunu kendim yorumlayıp kafasi iki hafta kucukmus diyerek başka Dr a gittiğimde kafası nasil diye sordum biraz buyuk ama olabilir demişti:-) aradan iki gün gecmistiKahkula, post: 49077203, member: 780191"]Canım ayrıntılı ultrasonda kordona bakıldımı
Tek arter şu demek:
Kordonda üç damar varmış iki tanesi temiz kan bi tanesi kirli kan kızımda tek temiz kan damarı varmış bilmem anlatabildimmi[/QUOTE]

çok güzel canım fiyatı nekadar

ama boyu iyiyse kilosuna niye bu kadar takılıyosun her bebek farklı oluyor

pıhtılaşma tahlili yapılır genetik tahlil eğer varsa ilaç verirler ama kan akışında problem olup olmadığı bebeğe kan gidip gitmediği ayrıntılı ultrasonda çıkar ayrıntılıda kan akışına bakıyorlar dinliyorlar izliyorlar
50 tl. H&M den almis arkadas bi tane cok guzel resmini atti ondan alicam ben de bi ara gidip.

Canm iste onu bilemiyorm o kordona bakildi mi bakilmadi mi :KK43: ayrintilim devlette yapildi o yüzden hic bilemiyorum ona bi baktiraym ben en iyisi
Devlette rapor vermediler mi ayrıntılı sonucu,Orda yazar canım. 3 arterli kordon gibi birşey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam

Devlette rapor vermediler mi ayrıntılı sonucu,Orda yazar canım. 3 arterli kordon gibi birşey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam
Canm rapor verdiler de senin dedigin gibi birsey yazmiyor.kordonlu felan herhangi birsey yazmiyor acaba baska bir adimi var ki ya :/

Kizlar size bi skintimi anlatayim. Artik o kadar bunaldim ki.. 16 yasimdan beri hemoroid ve fissur problemiyle yasiyorum. En son o dayanilmaz acilar beni ameliyata itti ve bundan 4 yil once ameliyat oldum. Gecen seneye kadar cok iyiydim yani 3 yil skinti yasamadim. Gecen yaz dizimden ameliyat oldum ve hep oturmak zorunda kaldim. Tekrar bir makat agrisiyla dr.a gittim. Dr bisey yok dese de agrilarim gecmedi. 4 dr daha gezdim biri proftu ve o dahil digerleri de hemoroid ya da fissur yok dediler. Ama ben biliyorum ki bisi var cunku tuvalet sonrasi aci yanma ve tum gun makat agrisi cektim. 6 ay kadar surdu sonra baya azalmisti ki demir ilaci kullanip kabiz olana kadar... 2 aydir yine ayni agrilari cekiyorum. Dr.lar bisey yok dese de yok yere agrir mi hic.. Cok bunaldim kizlar anlatamam. 2. Ameliyati olma sansim yok omur boyu cekicem resmen. 15 yildir cektigim gibi...

Kizlar size bi skintimi anlatayim. Artik o kadar bunaldim ki.. 16 yasimdan beri hemoroid ve fissur problemiyle yasiyorum. En son o dayanilmaz acilar beni ameliyata itti ve bundan 4 yil once ameliyat oldum. Gecen seneye kadar cok iyiydim yani 3 yil skinti yasamadim. Gecen yaz dizimden ameliyat oldum ve hep oturmak zorunda kaldim. Tekrar bir makat agrisiyla dr.a gittim. Dr bisey yok dese de agrilarim gecmedi. 4 dr daha gezdim biri proftu ve o dahil digerleri de hemoroid ya da fissur yok dediler. Ama ben biliyorum ki bisi var cunku tuvalet sonrasi aci yanma ve tum gun makat agrisi cektim. 6 ay kadar surdu sonra baya azalmisti ki demir ilaci kullanip kabiz olana kadar... 2 aydir yine ayni agrilari cekiyorum. Dr.lar bisey yok dese de yok yere agrir mi hic.. Cok bunaldim kizlar anlatamam. 2. Ameliyati olma sansim yok omur boyu cekicem resmen. 15 yildir cektigim gibi...
Gecmıs olsun canım cok kotu bılıyorum ben evlendıgımde stresten olmustu fıtıl ve krem kullandıgımda gecıyodu simdi doktor anca kullanmama izin verdi kabızlık zaten var halıyle gecende aynayla baktım inanılmaz şişmiş doktor dediki hamılelıkte tum varısler uyarılır ordada varıs var halıyle oturma yastıgı vs vs bahsetti durdu fıtıle yarın baslıcam bı kutu bıtırıcem yururken zonkluyo resmen ınanılmaZ buyumus :(

Kizlar cidden kendi kendime nazar degdirdim artik kan gelmiycek dedim ki en son foruma yazdiktan sonra yogun kan geldi peceteye. Sirtimda cok agridigi icin acile gittik. Vajinal muayenede iyiydi elle de muayene etti doktor eldivenine bir miktar kan geldi. Nstye bagladilar ilk defa, bir problem gormediler. Idrarimda kan cikmis cok az, ultrason yapilabilir dendi ama ben istemedim inanilmaz asistan doluydu hastane ve doktoruma danismadan herhangi birsey yapilmasini istemedim. Nstyi baglayan ogrenci bile yanlis bagladi. Vajinal ultrasonda bozuk aparatlar vardi vs . bayagi bir gerildim, bir de malum acilllerin icler acisi durumu. Sadece pruloton igneyi yaptirdik. Aslinda haftada bir yaptirdigim icin carsamba yapilmasi gerekiyordu ama birgunden birsey olmuyormus. Yine de mutluyum oglum iyi ya kanama olursa da ondan olmasin.

Kizlar cidden kendi kendime nazar degdirdim artik kan gelmiycek dedim ki en son foruma yazdiktan sonra yogun kan geldi peceteye. Sirtimda cok agridigi icin acile gittik. Vajinal muayenede iyiydi elle de muayene etti doktor eldivenine bir miktar kan geldi. Nstye bagladilar ilk defa, bir problem gormediler. Idrarimda kan cikmis cok az, ultrason yapilabilir dendi ama ben istemedim inanilmaz asistan doluydu hastane ve doktoruma danismadan herhangi birsey yapilmasini istemedim. Nstyi baglayan ogrenci bile yanlis bagladi. Vajinal ultrasonda bozuk aparatlar vardi vs . bayagi bir gerildim, bir de malum acilllerin icler acisi durumu. Sadece pruloton igneyi yaptirdik. Aslinda haftada bir yaptirdigim icin carsamba yapilmasi gerekiyordu ama birgunden birsey olmuyormus. Yine de mutluyum oglum iyi ya kanama olursa da ondan olmasin.
Canım senin hamilelik böyle demekki 9 ayı böyle geçiren var hersey normal şükür ki çok geçmiş olsun sağlıkla kucağına al

Back
X