2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
Kızlar saçlarım acayip dökülüyor yaa kel kalacam bu gidişle

Benim de öyle, avuç avuç gidiyor. Ne zaman azalıcak merakla bekliyorum :)


Yani herkesin yöntemi farklı. Onu ver, bunu ver diyen o kadar çok insan var ki çevremde. Sistemi oturtmam lazım önce, sonra kendime güvenim gelir zaten.


Evet evet takip ediyorum, alıyorum da hatta bazı tarifleri. Çalışmıyorum canım, hamile kalınca işten çıktım, eşimle iş kurduk ama bebek küçük olduğu için eşim evden de çalışma şu an bir de onla uğraşma diyor ondan dolayı dediğin gibi, peynirine kadar kendim yapma niyetindeyim inşaallah. Bugüne kadar yoğurdumu annem yapardı, onu da devraldım deneme yapıcam hatta haftaya peynir ve yoğurt için. Önce bir biz yiyelim bakalım :) mümkün olduğu kadar inşaallah sağlıklı bir şekilde gitmek istiyorum, evet tanışcak ilerde paketli gıdalarla ama koruyabildiğim kadar koruma niyetim var. Bebeğe de tek nasıl bakıcam ev işleriyle beraber diyordum, old gitti. Ek gıdayı da oturttururum inşaallah :)
 
Kızlar sabah aşıya gittim. Oğlumun kilosu 7100 gr bu ay sadece 300 gr almış boyuda 65 olmuş 3 cm uzamış. Kilo olarak az almış ama hemşire gelişimi. Çok ii dedi başlarda hızlı kilo almış dedi. Birde Demir ilacı verdi. Vegaferon bu ilacı beğenmeyebilir dedi. Reçetede içinde metil parapen ve propil paraben alerjik reaksiyonlara sebebiyet verir diyor eğer bunu yemezse bir sürü başka marka var dedi. Onlardan kullanabilirsin dedi. Siz başka markadamı kullanıyorsunuz yoksa sağlık ocağının verdiğini mi? Kullanıyorsunuz.
 
4 .ay kilosuysa çokiyi canım
 
En sabah sabah 6 da emdi uyurken emzirdim ve bidaha emmedi korkuyorum memeyi bırakır diye
Emzik yada biberon kullanıyorsan olabilir. Bizimkide çok red etti hep salla emzir geçti 5 ayım şimdi biraydır uyanıkken bazen sakin alıyo bazen şarkıyla bazen ağzımla şaklabanlık yapıyorum. Ayakta geziyoruz tv seyrediyorduz derken daha iyiyiz ama yinede bir yere çıkmaya cesaretim yok zor tuttuğu için. 8 ay gibi geçer diyorlar inş öyle olur sakız gibi yapışır mememe ben çok mutlu oluyorum emzirirken.
 
O zaman süper canım :) ben de bazen sırf şu 6-12 ay ek gıda dönemi için ücretsiz izin mi alsam diyorum ama malesef maddi olarak zorlanırız mecbur çalışacağım.Ne güzel her şeyi kendin yapabilirsin.Çok kasma yine sevdiğin güvenilir markaların peynirini falan verirsin ama çeşit çeşit omlet yapabilirsin bebeğine fındık ezmelerine kadar kendileri yapanlar var :) benim gözlemlediğim kadarıyla da gayet iyi baktın canım bebişinin her şeyi iyiydi maşallah ek gıdayı da halledersin gözünde büyütme zevk alarak yiyen bir bebişin olur umarım :) ben ikea antilop mama sandalyesi aldım almadıysan onu da tavsiye ederim.
 
Kızlar kanamam oldu su gibi. Acildeyim. Dua edin ne olur.

Gittim şu mesajımı buldum arşivden. Geçen yıl bugün. Ne korkmuştum kaybedeceğim diye. Şimdi kızım yanımda. Yerde yuvarlanıyor, emekleme sürünme arası hareketler yapıyor, gülüyor eğleniyor. Allahıma şükürler olsun.
 
Arkadaslar saglik ocaginin verdigi demir surubunu icinde paraben oldugunu bildigim icin kullanmadim doktorumda adefer diye bir surup verdi ama prospektusunde 4_ 10 yas arasi 2 ml yaziyor biz daha 5 ayligiz 3 ml ver dedi kafam karisti simdi aranizda adefer kullanan var mi yardim lutfen
 
Bu günler o kadar uzak gelirdi ki hamdolsun şimdi yaşıyoruz. Hayal gibi :)
 
En sabah sabah 6 da emdi uyurken emzirdim ve bidaha emmedi korkuyorum memeyi bırakır diye

Bir ara ben de yaşadım, ağlardı iki çeker yine ağlardı. Yatarak emmeyi sevmişti o dönem ya da kimsenin olmadığı bir odada dikkatini dağıtmadan ayakta sallanarak falan emziriyordum ama dönemseldi bizimki. Acıkırdı da istemezdi emmek her şeyi deneyip nasıl sevdiğini buluyordum ben de öyle emziriyordum :)
 

O blw marketimde baya güvenilir ürünler var sanırım, sen de ordan destek alırsın en kötü çünkü iki çocukla bir de çalışırken çok zor cidden, Allah yardımcın olsun :) dediğin gibi bazen güvenilir markalara yönelebilirim eğer çok zorlanırsam, götürdüğüm yere kadar kendim yapar götürcem artık hayırlısı :))

Çok teşekkür ederim canım, kör topal elimden geldiğince büyütüyorum oğlumu. İnşaallah dediğin gibi iyi bakıyorumdur ona, güzel bir gelecek hazırlıyorumdur.

Mama sandalyesi için de evet ikea'nınkini alıcam ben de, hatta geçen gün baktım. Çok uygun fiyatı ve çok olumlu herkes. Onun için benim de tercihim o :)
 

Benim de 18 ağustosta olmuştu kanamam hiç unutmam. Ellerim, ayaklarım titreye titreye hüngür hüngür ağlayarak gitmiştim hastaneye. Annem yanımdaydı o gün şansa, eşim hastane kapısında bekliyordu vardığımda. Kalp atışını duyduğumuzda ikimizde ağlamıştık :) 3 hafta sürdü öyle kanamalarım, şükürler olsun bugünümüze dediğin gibi. Allahım her isteyene sağlıkla, hayırlısıyla nasip etsin..
 
kızlar, bugün çorbaya başladık kuzumla.patates, kabak ve havucu haşladım ama blenderdan geçirmedim, çatalla iyice ezip su kısmından verdim.ilk 2-3 gün böyle vereyim, sonra blender ile...bu arada elmayla başladık ve çorbayı çok sevdi:))
 
Cnm blw marketimin gıda bakanlığı onayı yok ben onaylı bi site buldum oradan sipariş ettim her şeyleri doğal dışarının pirinç ununu yiyemiyordu fışkırtarak falan kusuyordu buradan aldığım çok iyi geldi. Blw marketim birde çok pahalı geldi güvenmeni sağlayan sebebi söylersen belki banada fikir olur. Daha öncede tavsiye etmiştin resmi bir izni olmadığı için almak istemedim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…